Allansia ​bérgyilkosai 11 csillagozás

Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

A ​nagy sikerű Kaland, Játék, Kockázat sorozat folytatása! A főhős TE vagy!
Elég harcedzett vagy ahhoz, hogy túléld Allansia legveszedelmesebb és leghalálosabb bérgyilkosainak támadását?
Fogadásból vállaltad el a kihívást, hogy életben maradsz a hírhedt Kígyó-szigeten. Ám a legrosszabb rémálmaid válnak valóra, amikor pont a te fejedre tűznek ki busás vérdíjat. Vadászból hirtelen űzött vaddá válsz. Hamarabb kell megtalálnod a rád küldött bérgyilkosokat, mint hogy azok kapnának el téged. De vajon kik lehetnek ők? Hol rejtőzhetnek? Bárki bérgyilkos lehet, akivel utad során összehoz a sors… Ne bízz hát senkiben!
19 évnyi szünet után Ian Livingstone vadonatúj játék-könyvével támad fel Magyarországon a világszerte kedvelt Fighting Fantasy sorozat, melynek kötetei az 1982-es indulás óta 35 országban jelentek meg és 20 millió példányban keltek el. Az Allansia bérgyilkosai borító-festményét a Games Workshopnak is dolgozó neves illusztrátor, Karl Kopinski készítette el,… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fighting Fantasy Univerzál-Kaméleon

>!
Univerzál-Kaméleon, Budapest, 2020
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158136501 · Fordította: Szűcs Gyula · Illusztrálta: Balla Krisztián

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Noro >!
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

Ian Livingstone: A rémület útvesztője c. játékkönyve volt gyerekkorom egyik legelső fantasy élménye. off Így egy igazi, autentikus KJK kötet nálam akkora nosztalgiafaktort képvisel, hogy nem is igen tudom mihez hasonlítani. És az Allansia bérgyilkosai remekül hozza is az olyan mocskosul nehéz Livingstone-könyvek hangulatát, mint a Bajnokok próbája vagy A varázsló kriptája. Főleg az utóbbiét, mert ebben az új könyvben szintén egy országnyi, nehezen feltérképezhető területet kell bebarangolni, számtalan fontos nyom után kutatva.

A fülszövegben említett sziget csak rövid bevezetője a kalandnak, a bérgyilkosok felbukkanása ugyanis erősen újratervezi a túléléssel kapcsolatos terveidet, és kénytelen leszel Allansia számos ikonikus helyszínét bejárni. (Nem kizárt, hogy maga a szerző is erős nosztalgiahullámokkal küzdött, mert a könyv tényleg tele van ismerős motívumokkal. Ráadásul az is egyértelműen kiderül, hogy a Tolvajok városa után, és a Halállabirintus előtt játszódik. spoiler)

A történet sajátossága, hogy gyakran bele kell menned olyan helyzetekbe, amiket legszívesebben kikerülnél, kvázi sokszor kénytelen vagy belelépni az ellenségeid által állított csapdákba. spoiler Az is előfordul, hogy jó szándékú karaktertől olyan tanácsot kapsz, amit nem szerencsés szó szerint követned, az illető ugyanis nincs tisztában minden információval. Szóval tényleg meglehetősen szemét játék, magyar nyelven talán csak a Démonlovagokkal lehet még ennél is többet szívni. Igaz, hogy nekem pont ezért tetszett.

Egy új szabály van a könyvben, amire azonban nagyon oda kell figyelni: nem mindegy, hová teszed az újonnan megszerzett tárgyakat. A kalandlapon erre egyébként van hely, csak elsőre nem egyértelmű, hogy minek. De egy alkalommal fontos szerepe lesz.
spoiler

Néhány apróság, amivel nem voltam elégedett:
Ha élelemmel felpakolva indulok neki a kalandnak, akkor miért kell az első jelenetekben egyfolytában ennivalóra vadásznom?
Bár rengeteg tárgyat lehet összeszedni, soknak semmi hasznát nem veszem. Az ügyességnövelő felszerelések (ezekből meglepően sok van) is csak akkor jók, ha előtte veszítek a pontjaimból.

8 hozzászólás
_Nikki>!
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

„Miután megtettem a szükséges előkészületeket, neki is álltam a saját kalandomnak. Amennyire tartottam az elején a történet minőségétől, végül annyira pozitívan csalódtam. Valójában ez egy elég jól megírt kalandregény, amit szerintem a leírások tesznek igazán érzékletessé. Egyáltalán nem esett ugyanis nehezemre egyetlen szituációba sem belehelyezkednem, illetve a lapozgatás sem vett el semmit az élményből. Tartottam tőle, hogy megszakításoktól darabossá válik majd a történet és hogy az egyes kitérők nem fognak belepasszolni a történetvezetésbe. Tudjátok, úgy mintha egy puzzle darabkát rossz helyre próbálnátok bepasszírozni, de végig gördülékeny maradt a cselekmény és nem estem ki egyszer sem a szerepből. Ami nekem valójában sok volt és sajnos ez a könyv esetében nem jó hír, azok éppen maguk a kalandok. Lényegében két lépést nem tudtam úgy megtenni, hogy ne támadott volna rám valami szörny vagy épp a címszereplő bérgyilkosok egyike. Ettől olyan érzésem volt, hogy mindegy mit csinálok, hiába bandukolok az egyenesnek hitt utamon, mégis bombaként hullanak rám megállás nélkül a különböző életveszélyes elemek, amik egy idő után fárasztóvá és unalmassá váltak… Természetesen amúgy még nem sikerült a könyv végére érnem. Meglehetősen béna vagyok és többször sikerült a "Kalandod itt véget ér.” mondatig eljutni, de semmi esetre sem adom fel és igyekszem a végére érni…"

A teljes értékelés » https://nemfelunkakonyvektol.blogspot.com/2020/06/ian-l…

2 hozzászólás
LuPuS_007 P>!
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

Innen indulunk
https://moly.hu/sorozatok/kaland-jatek-kockazat

1989 még áll a fal és Verembestia* néz velem farkasszemet, velem lehet. Innen röpke 4 év alatt megjelenik 17 könyv és a véget nem érő szerelem ezzel a világgal.
Aztán itt is beköszönt a bőrlehúzás korszaka https://moly.hu/sorozatok/fantazia-harcos amit már nem annyira élveztem és hanyagoltam is. Plusz a teljes sorozat már nem jelent meg magyarul sem.

27 év és itt is vagyunk 5 könyv van előirányozva, ami kissé kapcsolódik a Halállabirintushoz, Bajnokok Próbájához, és a Tolvajok városához is .
Itt is csak egy út van nos sikerült 3 szor is elbuknom, hiába nem csalunk annak nincs sok értelme.

Megöregedtem, vagy csak a nosztalgia hiánya miatt is de nincs 5 csillag.

Nem tudom, hogy az 5 könyv egy történeté áll össze Kaland, Játék, Varázslat ként vagy sem, de meglátjuk mit hozz a folytatás

*63ft ennyibe került, ceruza radír dobókocka2x + az iskolai szünetek, ahol hülyének néztek, hogy mit csinálok ezekkel a dolgokkal…

Egy hiányosság a @Univerzal-kameleon kiadó felé, oldalszám … Köszönöm

3 hozzászólás
Kiskakukk>!
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

5 órányi játék után, közvetlenül a befejezés előtt spoiler. Hát kösz, Mr. Livingstone. :D

Tetszett. Hozza a régi ”lapozgatós könyvek” színvonalát, alapjáraton szerintem nem is túl nehéz kaland (a Démonlovagokat semmi nem übereli…), inkább a sok bérgyilkos miatt szívatós, akiket muszáj elverni, nem lehet elsumákolni a harcokat. Sok kikacsintás van a sorozat többi darabjára (Tolvajok városa, A végzet erdeje, Halállabirintus, Bajnokok próbája), ami kimondottan tetszett.

Azzur nagyúr és maga Livingstone úr is ritka nagy troll. (Igen-igen, nem bírtam magammal és elolvastam a befejező 400. pontot, hát mit mondjak, felröhögtem. :D)

Maga a kiadvány szép, igényes, jó volt forgatni. Tetszenek a belső grafikák, szép a borító, a kivizöld gerinc és hátlap is nagyon jól mutat. Az ára igencsak borsos, de ez minden negatívum, amit fel tudok róni neki.

Tetszett! (Azért majd nekifutok újra…ha már kicsináltam Csontos Zanbart, nem hagyhatom, hogy pár nyomoronc bérgyilkos kifogjon rajtam! :D)

2 hozzászólás
Könyvcsempész>!
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

Az Allansia bérgyilkosai egy roppant fontos könyv! Ezzel éled fel poraiból a Kaland Játék Kockázat sorozat, és nagyon reméljük, folyamatosan érkeznek majd az új könyvek és a régiek új kiadásai. Mert még ma is működik ez a műfaj, ki lehet kapcsolni vele a digitális világból, el lehet merülni egy olyan kalandban, aminek a főhőse mi vagyunk. Egyszerre nosztalgia, részletekig ismerős és mellette mégis új érzés.

Bővebben a Kultcsempész Művek youtube csatorna videóajánlójában:
https://youtu.be/eDaisqRmMWY

1 hozzászólás
geekvilágblog>!
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

Az idősebb geekek minden bizonnyal emlékeznek még a 80-as években tomboló “lapozgatós” kalandjátékokra. Én ugyan a 90-es évek szülötte vagyok, de még így is élesen él bennem az emlék, hogy nem egy Ian Livingstone Kaland, Játék, Kockázat kötetet forgatok kezeim között.

A mai kor gémere számára úgy lehetne összefoglalni ezeket a könyveket, mintha egy RPG lenne, csak papíron. Karakterünk fejlődik, tárgyakat gyűjthetünk, és erősebbé válhatunk. Nyilván nincsenek elágazó talent-fák, meg kimunkált crafting rendszer, de ezt botorság is lenne felróni e könyveknek.

Bővebb ajánlomat a linkre kattintva olvashatjátok:
https://geekvilag.hu/featured/kaland-jatek-kockazat-all…

1 hozzászólás
Fejes_Valentin>!
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

Valószínűleg egy kevésbé józan pillanatodban fogadást kötöttél Samuel Crow hajóskapitánnyal Feketehomok kikötőben: megállapodásotok úgy szólt, hogy ha egy hónapig kibírod a Kígyó-szigeten, akkor húsz csillogó aranytallér fogja ütni a markodat. A bizalomgerjesztőnek cseppet sem mondható helyről keringő rémmesékre magasról téve bátran vállalod a kihívást, így nemsokára a Kék Hold fedélzetén tartasz célod felé. Igazi túlélő alkatként korábban már szembenéztél a természet viszontagságaival, emellett a kardvívásban szintén jeleskedsz… Ugyan mi baj történhet?

Bővebben: https://smokingbarrels.blog.hu/2020/05/05/konyvkritika_…

2 hozzászólás
Gyula_Szűcs>!
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai

Figyelem! A kötet CSAK a Szellemlovasban, a Silverlandben és Mr. Fantasy & Sci-Fi Facebook-bazárában kapható, könyvesbolti terjesztésben NEM!

Aki teheti, a jelenlegi vészterhes időkre való tekintettel kérem, hogy közvetlenül a kiadótól rendelje meg a kameleonkomix@gmail.com címen, 3990 helyett 3500 forintos áron, házhoz szállítással (ez +795 Ft postaköltséget jelent), banki átutalással! Köszönjük! Színvonalas kiadványokkal és meglepetésekkel igyekszünk majd meghálálni a közvetlenül a kiadótól való vásárlást!

Az Allansia bérgyilkosai az új lapozgatós könyves sorozatunk nyitódarabja. Terveink szerint 2020 nyarán a Halállabirintus javított kiadása, majd Ian Livingstone 2017-es játékkönyve, A veszedelem kikötője fogja követni. Ezek mellett 2-3 további játékkönyvet is tervezünk kiadni (vagy idén, vagy a koronavírus gazdasági hatásainak függvényében 2021 első felére áttolva).

Üdv: a Chameleon Comix vezetője

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kiskakukk>!

– Jó reggelt! A nevem Zeedle. Én vagyok Fang révésze. Örömmel átviszlek a folyón, 1 aranytallérért cserébe. Kérlek, fáradj a csónakba! Nem javaslom, hogy átússz, mert a folyónak ez a szakasza hemzseg a húsevő csattogóhalaktól!

Mit teszel?

Fizetsz 1 aranyat Zeedle-nek? Lapozz a 77-re!
Orrba vágod? Lapozz a 132-re!

39. (Univerzál-Kaméleon, 2020)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Jackson: Kharé – A csapdák kikötővárosa
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések
Steve Jackson: Az elátkozott ház
Jonathan Stroud: Ptolemaiosz kapuja
Alan Lee: A Gyűrűk Ura vázlatkönyve
Joss Stirling: Summer
Jonathan Stroud: A sikító lépcső esete
Dan Abnett: Mindhalálig
Joe Abercrombie: Vérvörös vidék
David Gemmell: Vérkő