Vivienne ​Westwood 3 csillagozás

A divat provokátora
Ian Kelly – Vivienne Westwood: Vivienne Westwood

Vivienne ​Westwood a legnagyobb élő divattervezőnő, és ő a legformabontóbb is. A punk nagyasszonya, a szenvedélyes környezetvédő, a boldog nagymama: ebben a könyvben először beszél az életéről őszintén és részletesen. Ian Kelly megkereste a barátokat, üzlettársakat, rokonokat, és őket is kifaggatta. Az eredmény egy végtelenül izgalmas életrajz egy olyan nőről, aki soha nem foglalkozott mások véleményével, csak az álmait követte.
Vivienne Swire szegény, de boldog gyermekkor után férjhez ment Derek Westwoodhoz, és fiút szült neki. A házasság nem sokkal később felbomlott, Vivienne megtartotta férje nevét, hazaköltözött a szüleihez, és tanítóképző főiskolára ment. Alsós tanító néni volt, amikor találkozott Malcolm McLarennel, öccse osztálytársával, aki fiatalabb volt nála. Évtizedekig tartó kapcsolatukból még egy fiú született – és egy bolt a Kings Road végén. A boltot hívták Too Fast To Live Too Young To Die-nak, Let It Rock-nak, Sex-nek, Seditionaries-nek, és manapság Worlds… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789634055303 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Most olvassa 6

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

>!
kiki_roller I
Ian Kelly – Vivienne Westwood: Vivienne Westwood

Egy valódi, rendhagyó életet élő divattervező


Népszerű idézetek

>!
DoraSzcs

Manapság a tervezői kollekciókat hatalmas veszteséggel árulják, noha az elkészítésükbe fektetett összeg lélegzetelállító.

10. oldal

>!
DoraSzcs

Ezek a párizsi kollekciók azonban egy bizonyos értelemben így is a divat legtisztább formáját képviselik: a divatot mint művészetet. Olyan divatot, mely saját korának tükre. Olyan divatot, amely Vivienne szerint megváltoztathatja a világot.

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Liz Gregory: Dívák ruhatára
Donna Karan: Utam
Deés Enikő: Divatosan, elegánsan, olcsón
Marie-Dominique Lelièvre: Chanel & Co
Orosz Anna (szerk.): A divat
Tibor Michaels: Prada
Hatvany Lili (szerk.): Öltözködés és divat
K. Rowland-Warne: Öltözködés
H. Takács Beáta: Házilag készíthető divatos ruhák