A ​gyémánt örök (James Bond 4.) 25 csillagozás

Ian Fleming: James Bond – A gyémánt örök

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

James ​Bond, a Brit Titkosszolgálat 007-es számú ügynöke kissé nyeglén fogja fel legújabb megbízatását. Egy csomó ágrólszakadt olasz, akik makarónival tömik magukat, hülye neveken szólítják egymást, és szervezetüket átkozottul veszélyesnek képzelik. Bondnak rá kell azonban döbbennie, hogy ez a csomó olasz valóban átkozottul veszélyes. Különösen, ha létük alapját, a világ legkiterjedtebb gyémántcsempész-hálózatát érzik veszélyben. Bond feladata: földeríteni a csővezetéket, amelyen a gyémántok az afrikai bányákból a londoni és New York-i üzletekbe kerülnek. Nyomozói munkája során a saratogai lóversenypályától a Las Vegas-i játékkaszinókon át a nevadai sivatagban álló kísértetvárosig számtalan helyen kell fegyverek csövével szembenéznie. A feladat teljesítését könnyíti és egyszersmind nehezíti, hogy mellette van az ellenségtől dezertált, szőke szépség, Tiffany Case, akinek segítsége nélkül Bond elveszítené a játszmát – viszont a hidegfejű ügynöknek ebben az ügyben nemcsak az ökle,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1956

>!
I.P.C., Budapest, 1990
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 963027471X · Fordította: Révbíró Tamás

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Andrée>!
Ian Fleming: James Bond – A gyémánt örök

Bond rajongóknak kötelező, de szimpla „földi halandóknak” is élvezetes lesz szerintem. :)
Ahogy haladunk előre az időben, úgy lesznek ezek a könyvek egyre inkább akciódúsak és tekervényesek. Ahogyan Bond karaktere is úgy lesz egyre kidolgozottabb. A rejtélyekre visszatérve azért olyan nagy fejtörőkkel nem kell megküzdenie az olvasónak, mindig tudni ki a „fekete és ki a fehér kalapos” az adott történetben. Ahogy jelen esetben is, mégis az ember szívesen olvassa Bond, az aktuális szép lány és a főgonoszok kergetőzését. Azonkívül ez a kötet is felér egy újabb remek kis időutazással.
Nekem nagyon szimpatikus volt ez a rész is!

bolint>!
Ian Fleming: James Bond – A gyémánt örök

Újabb kaland, újabb izgalmak. A filmmel szinte semmilyen rokonságban nincs, esetleg a cím és 2 név, tehát akinek az nem tetszett, annak ez kötelező olvasmány :).

ChEebor>!
Ian Fleming: James Bond – A gyémánt örök

James Bond ezúttal illegális gyémántcsempészek után indul, mégpedig olyanok után, akik nem viccelnek. A bandába ugyan gyorsan sikerül beépülnie, ám ellenségei folyamatosan figyelik, és a titkosügynök hamarosan rájön, hogy ez a feladat nem lesz egyszerű. A gyors iramú, fordulatos történet leköti az olvasót, és kíváncsian várjuk, mi lesz a vége, kik fogják túlélni az angol ügynök eme izgalmas kalandját.

bazsike>!
Ian Fleming: James Bond – A gyémánt örök

Fejlődünk, összeszokunk az író és én. Bond is változik regényről regényre. Még mindig elég egyszerű karakter, de árnyalódik ahogy Fleming is belejön az írásba. Egy kicsit nehezen fogtam föl a probléma súlyát a gyémántokkal, illetve a lassú kibontakozást gyors megoldás követte, de elég akciódús és kalandos történet. Az aktuális lány is üde színfolt az első kettő után. Jól szórakoztam ismét.


Népszerű idézetek

janoscout P>!

– Nős vagy? – Kis szünet. – Vagy ilyesmi?
– Nem. Néha vannak nők.
– Szóval te olyan régimódi férfi vagy, aki nőkkel szeret aludni.

274. oldal

janoscout P>!

Mitől aggódik annyira? Ez mégsem valami vasfüggöny mögötti ügy. Amerika civilizált ország. Többé-kevésbé.

29. oldal


A sorozat következő kötete

James Bond sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: A Fantom
Sidney Sheldon – Tilly Bagshawe: A vakmerő
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Tom Clancy: A kokain akció
Steve Berry: A Kaiser hálója
Daniel Silva: A Moszad ügynöke és az oligarcha