Dr. ​No (James Bond 6.) 17 csillagozás

Ian Fleming: Dr. No

Ian Fleming teremtette meg a XX. század második felének legnépszerűbb hőstípusát, James Bondot. A vagány szívtipró, pókerarcú kém a brit titkosszolgálat legjobb ügynöke, aki a legképtelenebb helyzetekből is elegánsan, higgadtan kerül ki. E regény megfilmesítésével kezdődött a filmtörténet egyik legsikeresebb és leghosszabb sorozata.

Eredeti megjelenés éve: 1958

Scolar, Budapest, 1999
254 oldal · ISBN: 9789639193161 · Fordította: Nagy Márta

Dr. Julius No

Andrée>!
Ian Fleming: Dr. No

Ez a történet szerintem a második legjobb a Goldfinger után, mind könyvben, mind a vásznon nézve.
Szövevényes és akciódús az egész könyv. Bond továbbra is remekül játssza a szerepét és ismét egy fokkal jobb, mint az előző könyvekben. A helyszín újból egzotikus, hol máshol is játszódhatna egy ilyen történet? :)
Mindent összevetve szórakoztató olvasmány.

Leilaa>!
Ian Fleming: Dr. No

Rendkívül röstellem, hogy így elmaradtam az olvasás terén, és hogy majd' egy hónapot ültem a könyv fölött. Esténként sajnos már tíz oldal után leesett a fejem, hiába hajtott a kíváncsiság, hogy szabadul Bond Dr. No karmai közül, és hogy mi lesz a sorsa a csálé orrú ifjú hölgynek. Úgy hiányzott az olvasás.

bolint>!
Ian Fleming: Dr. No

Kellemes olvasmány, izgalmasabb és logikusabb, mint a film. Ez részben érthető, hiszen ebből lett az első film, azonban maga a könyv a Voodoo (Live And Let Die) után játszódik azonos helyszínen és visszatérő szereplőkkel.

gater>!
Ian Fleming: Dr. No

Mindig is jobban szerettem Bondot regényhősként. Sokkal jobban lehet azonosulni, sokkal többször sérül meg és sebezhetőbb is. Nem is lehet valami jó ügynök, szinte az összes regényben lebukik és elkapják XD

Naia>!

A bevizsgált anyag minden egyes darabja elegendő ciánt tartalmazott egy ló elpusztításához is stop javaslom váltson zöldségest stop sok szerencsét

Naia>!

A mániánk vezérel bennünket a cél felé.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Julius No

James Bond sorozat · Összehasonlítás