Excession (The Culture 5.) 6 csillagozás

Iain M. Banks: Excession Iain M. Banks: Excession Iain M. Banks: Excession

Two and a half millennia ago, the artifact appeared in a remote corner of space, beside a trillion-year-old dying sun from a different universe. It was a perfect black-body sphere, and it did nothing. Then it disappeared. Now it is back.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Orbit, London, 2008
464 oldal · ASIN: B002TZ3DEO
>!
Orbit, London, 2008
490 oldal · ISBN: 0748110003
>!
Bantam, 1998
512 oldal · ISBN: 9780553575378

2 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

marschlako P>!
Iain M. Banks: Excession

Hát, azt kell mondjam, nekem eddig ez tetszett a legkevésbé a Kultúra világából. Olyan nyögve-nyelős, nem-lekötős élmény volt. Míg az előző kötetnél (Fegyver a kézben) kifejezetten élveztem összerakosgatni az információmorzsákat – annyira, hogy az pedig az eddigi kedvencem lett a sorozatból –, ezt a részt jobbára untam. A karakterek (akár hús-vér, akár egyéb) sem igazán tudtak lekötni, az egyedüli, ami miatt inkább pozitív összképpel búcsúzok, azok az újabb adalékok a Kultúráról.
Pedig az alapötletben szerintem jóval több potenciál volt, kár, hogy ez most nem teljesedett ki igazán. Általában szeretem, ha mellékszereplők szemén keresztül figyelhetem az eseményeket, most ezek a részek sem kerültek közel hozzám, s Genar-Hofoen és Dajeil szála sem tudott megmozgatni. Talán itt volt a legidegenebb nekem a Kultúra transzhumán világa, így nem is baj, hogy egy kicsit emberközelibb résszel (az általam először olvasott Ellentétekkel) folytathatom pihenésképp.

York_Ketchikan>!
Iain M. Banks: Excession

another piece to the Culture sequel. another freakin' masterpiece. amasing is the way how confidentially complicated and mindblowing it is. Just imagine Ships/Minds planning their breathtaking and grandiose conspiracy for hundreds of years.

And it's not just about action. it has, as usual, something even deeper to tell you about human nature, and other cultural issues.


A sorozat következő kötete

The Culture sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Simmons: The Fall of Hyperion
William King: Angel of Fire
Ann Leckie: Ancillary Justice
Dianne Duvall: The Segonian
Orson Scott Card: Ender's Game
George Lucas: Star Wars
Timothy Zahn: Chaos Rising
Pierce Brown: Golden Son
T. A. White: Rules of Redemption
Aaron Dembski-Bowden: The First Heretic