Against ​a Dark Background 1 csillagozás

Iain M. Banks: Against a Dark Background Iain M. Banks: Against a Dark Background Iain M. Banks: Against a Dark Background Iain M. Banks: Against a Dark Background Iain M. Banks: Against a Dark Background

Sharrow was once the leader of a personality-attuned combat team in one of the sporadic little commercial wars in the civilisation based around the planet Golter. Now she is hunted by the Huhsz, a religious cult which believes that she is the last obstacle before the faith's apotheosis, and her only hope of escape is to find the last of the apocalyptically powerful Lazy Guns before the Huhsz find her. Her journey through the exotic Golterian system is a destructive and savage odyssey into her past, and that of her family and of the system itself.

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Orbit, London, 2009
640 oldal · ISBN: 9780316036375
>!
Orbit, London, 2009
644 oldal · ISBN: 9780316075947
>!
Little, Brown Books, New York, 1996
496 oldal · ISBN: 9781857231793

2 további kiadás


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Noro>!
Iain M. Banks: Against a Dark Background

Úgy látszik, Banks mindig megdolgoztatja az olvasót a „nem-kulturált” regényei hátterével. De amíg a Száműzőben végül összeáll egy roppant érdekes kép, addig ennek a könyvnek a háttere sajnos kihasználatlan marad. Miért élnek az emberek egy idegen naprendszerben, ha – tudomásuk szerint – soha nem ismerték a csillagközi utazást? Egyáltalán, hogy kerül egy lakható naprendszer a galaxisok közötti térbe? Ehhez képest az már szinte említésre sem méltó, hogy a Lustapuskával sem lőnek le semmi érdekeset :) Egyszóval a Dark Background nem váltja be az elvárásaimat, mint sci-fi.
A történet jobban sikerült, ámbár lehetett volna sokkal feszesebb. Sharrow, a még mindig fiatal háborús veterán, néhány ősi hi-tech ereklye után kutat, miközben őutána kutat egy csapat vallási fanatikus. Az eseményekből szépen kiviláglik, hogy a Golter rendszer egész civilizációja milyen zsákutcába került: többszöri felemelkedés és hanyatlás után egy amolyan középszerű technológiai szinten vegetál. Egy kiút kínálkozik végül, de azt épeszű ember el nem fogadhatja. A legérdekesebb részek flashback-szerűen mutatják be Sharrow múltját – és az általa elkövetett, néha katasztrofális hibákat – , ezekből mozaikszerűen áll össze egy széthullott, és súlyos titkokat rejtegető család élete.


Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Ender's Game
James S. A. Corey: Caliban's War
Dan Simmons: Ilium
Dan Simmons: Hyperion (angol)
Peter F. Hamilton: The Dreaming Void
Peter F. Hamilton: Judas Unchained
Anne McCaffrey: The Ship Who Sang
Peter F. Hamilton: The Naked God
China Miéville: Embassytown
David Brin: Brightness Reef