Történetünk az ősi Kínában, a Szung-dinasztia idején játszódik. A birodalomban a hírhedt Csin Kang-felkelés miatt nagy zűrzavar uralkodik. A közelgő pusztítástól tartva Liu császári ágyas fájó szívvel egy közember, Tang Huj gondjaira bízza karon ülő leányát, Ji Fu hercegnőt. Tang Huj a gyermekkel együtt délre menekül, és így Ji Fu hercegnő holléte a rejtély ködébe vész…
Makrancos hercegnő 1. (Makrancos hercegnő 1.) 65 csillagozás

Tipikus elveszett hercegnő sztori, csak a helyszín legalább izgalmas és a helyzet sem annyira egyszerű, mint hinné az ember. A rajzolással nem vagyok teljesen megelégedve, eléggé kezdetleges (most épp a Vízisten menyasszonya van terítéken, úgy fest, az egyszerűen überelhetetlen!).
A főszereplő egyébként idegesítő egy görcs, nem tudom megérteni a feláldozását Hujért, aki mindig is húgaként tekintett rá. Volt rá már 10 éve a nőnek, hogy feldolgozza, mire várt? Meh… Na mindegy, egynek mindenképp jó és a legfontosabb: VÉGIG LE VAN FORDÍTVA! :D

Kellemes csalódás volt számomra ez a manhwa. Nagyon sokáig úgy voltam vele, talán a címe miatt, hogy nem hinném, hogy kell ez nekem, de ahogy telt az idő a kíváncsiság mégis felütötte apró buci fejét. @Midoriko volt olyan kedves és kölcsönadta a köteteit, hogy előbb olvassam el és csak utána döntsek a beszerzése felől, mert ha tényleg nem jön be felesleges pénzkidobás lenne.
A történet kissé sablonos, könnyen kiszámítható, de ettől függetlenül meg van benne az a báj, ami mégis szerethetővé teszi. A humoros részein jókat mosolyogtam és belopta magát annyira a szívembe, hogy beszerzés alá fog kerülni :)
![]() | Makrancos hercegnő sorozat · Összehasonlítás |