Hüse Lajos (szerk.) · Nemes István (szerk.)

Az ​Aranyváros ostroma (Kondor 2.) 23 csillagozás

Hüse Lajos – Nemes István (szerk.): Kondor 2. – Az Aranyváros ostroma

Két hatalmas sereg közeledik a titokzatos Aranyváros felé; nyugatról a rendhitű zhíliek zsoldosai, északkelet felől pedig egy szedett-vedett káosz-sereg verekszi át magát a kősivatagon a Nagyzoldrun zászlaja alatt. Miután mindkét sereg vezére valami ismeretlen kórság (vagy átok?) áldozatául esik – az egyik megőrül, a mások elevenen elrothad –, két megszállott veszi át az irányítást. A káosz-sereg vezére Codric, a dergán Farkas lesz, akit különös, belső kényszer hajt az Aranyváros felé. A zhílieké pedig a Rodat-Temorhban nevelkedett, kegyetlenkedéseiről elhíresült, fekete lovag, Alvares lesz. Vajon közös ostromot indítanak az Aranyváros ellen? Vagy a két sereg egymásnak esik azon pillanatban, amint meglátják egymást?

Eredeti megjelenés éve: 2003

A művek szerzői: Allen Newman, Benjamin Rascal, Eric Muldoom, John Caldwell

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, 2003
550 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639346802

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Traclon>!
Hüse Lajos – Nemes István (szerk.): Kondor 2. – Az Aranyváros ostroma

Akkor én most belefogok bepótolni a közel hároméves elmaradásaimat olvasmány-értékeléseket illetően. Ez volt az első könyv, amelynek az értékelésére valahogy nem bírt érkezésem támadni, így vele kezdem. Utólagos értékelés tehát, közel három évvel az olvasást követően:
Az Aranyváros első kötetéről még azon melegében megírtam az értékelésemet, annyira jó volt. A második rész ezzel szemben, bár méltó folytatása az elsőnek, hagyott némi hiányérzetet bennem. A novellák színvonala (egy kivétellel, de erről később) hajszálnyival elmarad az első kötetéitől, bár az izgalom, a csavarok, a cselszövések, fondorlatok, mágikus és fegyveres összecsapások, továbbá a finoman adagolt humor itt sem maradnak el, mégis valahogy végig olyan érzésem volt olvasás közben, hogy erőltetettebb az egész – míg az első kötet novelláit láthatóan szenvedéllyel, „önmagukért” írták, itt mintha inkább az iparosmunka lett volna az írók fő motiváló ereje: meg kell írni a befejezést, ha már belekezdtünk! Iparosmunkának viszont abszolút korrekt és elfogadható a kötet, a történet lekerekített, lezárt, e szempontból nem maradt bennem hiányérzet, sőt, még a négy és fél csillagból sem vontam volna le, ha…

…ha nincs ott a Fekete Karmok című novella a kötet kellős közepén! Egy igazi, tipikus „félcsillagos” írás, ami nélkül a könyv csak teljesebb maradt volna. Nem is értem, hogy volt képes beleférni ebbe az egyébként igen színvonalas összeállításba egy ilyen ócska, gagyi; történet nélküli nulla iromány. A „humora” a létező leggyatrább, gyomorforgató „kannibálhumor”, sztorija nulla, ráadásul bele sem illik a koncepcióba, mert gyakorlatilag nevetséges, szánalmas bohócokat csinál az egyébként félelmetes hírű Fekete Karmokból! Csakis arra jó, hogy fél csillag mínuszt kapjon miatta az egész könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Alan Moore: A teljes Watchmen
Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló
Joung-Jung Róbert (szerk.): Szilánkok
Mandy Kristóf: Phosphor – Az új élet
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King – A szökött király
Brian McClellan: A birodalom bűnei