My ​Life Next Door – Életem a szomszédban (Életem a szomszédban 1.) 557 csillagozás

Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Garrették megtestesítenek mindent, ami Reedékre nem jellemző. Hangosak, rendetlenek, szeretetteljesek. Samantha Reed a magasleséből minden nap azt kívánja, bárcsak egy lenne közülük… egészen addig, amíg egy nyári éjjel Jase Garrett fel nem mászik mellé és meg nem változtat mindent.
Miközben ők ketten szenvedélyesen egymásba szeretnek az első szerelem minden ügyetlenségén és nagyszerűségén át botladozva, Jase családja befogadja Samanthat még ha ő titkolja is Jase-t a saját családja előtt. Ekkor valami elképzelhetetlen történik, és Samantha lába alól kicsúszik a talaj. Hirtelen egy lehetetlen döntés elé állítja a sors. Melyik tökéletes család fogja megmenteni őt? Vagy talán itt az ideje, hogy saját magát mentse meg?
Egy magával ragadó első könyv családról, barátságról, első szerelemről, és arról, hogyan légy hű az egyik emberhez, akit szeretsz anélkül, hogy elárulnád a másikat.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738726 · Fordította: Dobó Zsuzsanna

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Jase Garrett · George Garrett · Samantha Reed · Timothy Mason · Alice Garrett · Patsy Garrett · Mr. Garrett · Andrea Garrett (Andy) · Clay Tucker · Duff Garrett · Grace Reed · Harry Garrett · Kyle Comstock · Mrs. Garrett · Nan Mason · Tracy Reed


Kedvencelte 91

Most olvassa 24

Várólistára tette 278

Kívánságlistára tette 237

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Azt hiszem, az ilyen könyvekre mondhatom, hogy egyszerűen nagyszerű. Nyár, romantika, családi gondok és egy csomó gyerek… Nem tudtam nem szeretni. :)
Ahhoz képest, hogy 416 oldalas, és nincsenek benne nagy izgalmas, körömrágós jelenetek, gyorsan olvastatja magát a könyv. Imádtam a Garrett famíliát, az biztos, hogy náluk egy unalmas perc sem akad. Jase igazán édes csakúgy, mint Samantha. Nagyon jókat mosolyogtam rajtuk. Viszont Jase testvére George volt az, aki a legjobb poénokat hozta. Az a kölyök nem semmi. :D
Remélem a folytatást is kiadják, szívesen olvasnám Tim és Alice történetét is.

5 hozzászólás
Naiva>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Aranyos történet az első szerelemről egy teljesen normális tinédzser főszereplő lánnyal, akinek látszatra minden az ölébe hullik és egy családszerető, aranyos jófiúval. Jó volt olvasni, könnyen lehetett vele haladni. Persze voltak benne elgondolkodtató drámai helyzetek, de minden szépen meg lettek oldva. A Garrett családot hamar a szívembe zártam, különösképpen a kis George-ot a fárasztó megállapításaival, kérdéseivel.
Samantha anyja sokáig nem tűnt szimpatikusnak, de valahol őt is meg tudtam érteni. Felnőttként már mindent másként látunk és más a fontos. spoiler Összességében kellemes kikapcsolódást nyújtó történet. Kifejezetten olyan könyv, ami többet nyújt, mint amit először a fülszöveg és a borító sejtet.

6 hozzászólás
Deziréé>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Nem rossz könyv, sőt jó. Nagyon sokszor nevettem rajta, csak nekem hiányzott valami.
A történet nagyon olvastatta magát, csak hiányérzetem van, ahogy az előbb is említettem.
Nagyon romantikus Sam és Jase története. Egy hétköznapi történetnek gondoltam, míg a végén nem történt az a nagy valami. Hűha. Ott lehidaltam, de olyan hamar véget ért utána a történet, hogy csak pislogtam, hogy most tényleg így van vége. És igen, így lett vége, döbbentem rá. Itt hiányoltam jobban kifejteni a dolgokat vagy valami.
A Garrett család örökre a szívembe lopta magát, bárcsak az én szomszédomban laknának én egész biztos állandóan náluk lennék.

A borítóját amúgy nem értem. Most tényleg 4 csupasz lábfejet kellett rátenni?? Miért? Miért nem mondjuk csillagokat? Még illene is a történethez.

K_A_Hikari I>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Vannak könyvek, amik esetében már az első oldalak után tudom, hogy ez most bizony nagyon szeretni fogom.
Na, ez pontosan ilyen volt.
(…)
Annyira aranyos, fiatalos, romantikus, és nyári, hogy csak szeretni lehet.
Van benne néhány komolyabb kérdés, de ezek nem teszik nyomasztóvá.
A hétköznapiságában van a varázsa, teljesen kikapcsolt, élveztem az egész könyvet.
Jó lenne egy Garrett-familia az én szomszédomnak is. Az tuti, hogy gondolkodás nélkül hozzájuk költöznék.
Határozottan kedvenc lett.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/08/huntley-fitzp…

2 hozzászólás
Nikyy18>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Nagyon tetszett. Samantha-t hamar megkedveltem és sajnáltam hogy ilyen anyja van. Jase-t pedig imádtam pedig nekem általában a rossz fiúk jönnek be, de ő teljesen levet a lábamról. Clay-t nagyon utáltam, néha megcsapkodtam volna már egy párszor, hogy vegye észre magát. Nan-t se nagyon kedveltem az elején de ahogy a végén viselkedett Samantha-val ott végleg megutáltam mert nem így viselkedik egy barátnő a másikkal. Akin a legjobban meglepődtem az Tim volt mert hatalmas változáson ment át mire vége lett a könyvnek.

Smurfettereads>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Aranyos, cuki szerelmes történet volt rózsaszín cukormázas köddel bevonva. De imádtam! Tetszett, hogy ennyire laza olvasmány, nem volt benne semmi extra, de így is tetszett. :) Könnyen olvasata magát. Teljesen belevesztem a történetbe és csak úgy faltam oldalszámra. Sokat mosolyogtam a Garrett család tagjain, főleg George csalt mosolyt az arcomra és Patsy. Imádni való gyerekek az biztos. :) Timet is nagyon bírtam, de Nan a vége felé kicsit ellenszenves volt. Pedig az elején még nagyon bírtam őt is.
Nagyon romantikus volt Jase és Samantha története. :) Jase annyira cuki volt és Samantha is nagyon szerettem őket. Igazán összeillő pár volt. :)
Samantha anyja már az elején se volt szimpatikus és miután Clay színre lépett még annál inkább nem bírtam őt. Egyenesen utáltam mindkettőt.
Szívesen olvastam volna még tovább is. :)

6 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Annyira nagyon szerettem olvasni. ♥ Az első kamaszkori szerelem minden édes pillanatát átélhettem Jase és Samantha párosával.
A Garrett család pedig teljesen elvarázsolt. *-* Ilyen családot szeretnék én is magamnak. Ilyen szerethető és tündéri gyerkőcökkel. A kis George volt a kedvencem. ;)
Samantha családja borzasztó volt, csoda, hogy tudott ilyen anya mellett normális ember lenni.

A fél csillag levonás a számomra hirtelen, kissé összecsapott vége miatt történt.
Nagyon várom a következő részt, Tim sztoriját. És remélem, hogy Jase-Samantha párosáról is kapok még egy kis infót.

2 hozzászólás
Orsi999>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Tetszett a történet, nagyon olvastatta magát. Sam és Jase nagyon cukik voltak együtt, főleg amikor Jase tesóival voltak. Igazából az egész Garrett családot imádom. Sam anyukája már az elején se volt szimpatikus. Clay pedig már itt zavart. De a történettel kapcsolatban van egy kis hiányérzetem. Az igaz, hogy furcsa lett volna, hogy ezek után rögtön minden megoldódik és mindenki boldog, de én annyira imádom a happyend-es könyveket, hogy pont ezért nem kapja meg nálam az 5 csillagot. Amúgy jó történet kedves és vicces szereplőkkel. Az írónő több komolyabb témát is feldolgoz ebben a könyvben.

Deszy>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Olyan, mintha új családra leltem volna a könyv olvasása közben,
akárcsak Sam, a főszereplő.
Cuki romantikus, közben elgondolkodtató és komoly témákat is boncolgat,
de épp csak annyira, hogy ne legyen túlságosan kínzó.
A főszereplőkön kívül pedig felvonultat egy sor imádnivaló mellékszereplőt.
Utoljára a Harry Potterben akartam ennyire családtag lenni Weasley-éknél.

A teljes véleményemet itt olvashatjátok:
http://www.deszy-konyv.hu/2015/12/huntley-fitzpatrick-m…

2 hozzászólás
GytAnett>!
Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door – Életem a szomszédban

Már jó ideje kíváncsi voltam erre a könyvre, végre a kezembe akadt. :) Nem tudom, hogy valaha le fogok-e „szokni” a YA könyvekről, de ha nem, azt sem bánom. Olyan jól elszórakoztatnak. :)
A könyv első fele nagyon tetszett. Totál sablon volt az egész, de valahogy mégis megtalált magának. Mintha az én párkapcsolatom elejéről olvastam volna. :D Időnként jókat vigyorogtam, volt, ahol vihogtam. spoiler
Aztán ma reggelre lehet, hogy már más hangulatban voltam, nem tudom, de annyira nem tetszett a második fele, mint az első. Félreértés ne essék, ugyanolyan gördülékenyen haladtam vele, ugyanúgy pörögtek a lapok, sőt, szerencsétlen mosógépnek is várnia kellett addig, amíg ki nem olvastam a könyvet, hogy kiszedjem a ruhákat. De a bonyodalom rész nem azt mondom, hogy nem illett bele a könyvbe, mert minden könyvbe kell. De ebben most nem tetszett. Igen, komoly kérdést feszeget, de valahogy nem jött át. Túl sok volt már a szenvedés körülötte, és a történet vége sem volt teljesen világos számomra. spoiler
Utálok YA könyvek szereplőibe beleszeretni, elvégre még naaagyon fiatalok, de Jase? Jajj… kis cuki fiú. :D Aki simán elmenne huszonévesnek is, úgyhogy ezt most megbocsátom magamnak. :D

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

JKrisz>!

– Jase már feleségül fog venni?
Újra köhögés tör rám.
– Ööö. Nem. Nem, George. Még csak tizenhét éves vagyok. – Mintha ez lenne az egyetlen oka, hogy nem járunk jegyben.
– Én ennyi vagyok – mutat fel George négy enyhén koszos ujjat. – De Jase tizenhét és fél éves. Hozzámehetnél. Akkor élhetnél vele itt nálunk. És lehetne nagy családod.
Jase visszatér a szobába, persze pont ennek a javaslatnak a kellős közepén.
– George. Tűnés! Megy a Discovery Channel.
George kihátrál a szobából, de még előtte így szól:
– Az ágya nagyon kényelmes. És ő soha nem pisil bele.

Kapcsolódó szócikkek: George Garrett · Jase Garrett · Samantha Reed
1 hozzászólás
tinti10>!

– Lehet, hogy elveszlek feleségül – mondja – Akarsz nagy családot?
Köhögésben török ki, és érzem, ahogy egy kéz megpaskolja a hátamat.
– George, az ilyesmit jobb felhúzott gatyával megtárgyalni.

42. oldal, 5. fejezet - My Life Next Door életem a szomszédban (Könyvmolyképző kiadó, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: George Garrett · Jase Garrett · Samantha Reed
abstractelf>!

– Milyen tiszta ez a szoba. Mindig ilyen?
Úgy érzem, védekeznem kell, majd amiatt érzem, hogy védekeznem kell, hogy úgy érzem, védekeznem kell.
– Általában. Néha azért…
– Egy kicsit megvadulsz, és nem akasztod fel a köntösöd? – fejezi be a mondatom.

Kapcsolódó szócikkek: Jase Garrett · Samantha Reed
anikho>!

– Anyu egész éjjel nem lesz itthon. Egyáltalán.
Szünet következik, ami alatt zavarba jövök. Egyértelműbbé kell tegyem a dolgokat? És azt mégis hogyan csináljam? Akarsz nálam aludni? Nem vagyunk már hat évesek.
– Anyukád nem lesz otthon egyáltalán? – ismétli meg.
– Így van.
– Szóval talán társaságot szeretnél, mivel gondjaid vannak a tanulással?
– Pontosan ezt szeretném.
– Ajtó vagy ablak? – kérdi.
– Már nyitom is az ablakot.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace Reed · Jase Garrett · Samantha Reed
3 hozzászólás
DoreenShitQ>!

De nem azokkal az emberekkel kellene a legőszintébbnek lenned, akiket igazán szeretsz? Nem ez lenne a lényeg?

374. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Életem a szomszédban sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder és Ella
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Lynn Painter: Jobb mint a filmeken
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi