A ​félelem birodalma 47 csillagozás

Hunter S. Thompson: A félelem birodalma

El ​lehet kezdeni parázni! Hunter S. Thompson – a Gonzo keresztapja, a mértéktelenség főpapja és az amerikai rémálom első számú krónikása – ezúttal olyan témába vágta fejszéjét, ami mindenki másnak túl meredek lenne: önmagáról ír. A Félelem Birodalmában, rég várt visszaemlékezéseiben, a Doki féktelen életének főként piálással és írással eltöltött évtizedeire tekint vissza. Whiskey-vel és LSD-vel felturbózott őrült utazások, egy gigantikus tarajos sül, csajok, fegyverek, robbanószerek és persze motorok történetét tárja elénk. És nem felejt el szót ejteni zűrös Louisville-i gyerekkoráról, a pornóiparban tett kalandjáról, arról, hogy ringbe szállt az aspeni seriffi székért, és hogy milyen érzés, amikor az embert véletlenségbôl azzal vádolják, hogy megpróbálta kinyírni Jack Nicholsont… Beteg, botrányos, mocskos és őrülten szórakoztató ez a könyv: az `amerikai évszázad gyermekének` története, mely elsô ízben kerül az olvasók kezébe. `Hatalmas példányszámban eladott, brutális és bizarr… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Konkrét Könyvek, Budapest, 2006
352 oldal · ISBN: 9789637424168 · Fordította: Vágvölgyi B. András

Enciklopédia 4

Helyszínek népszerűség szerint

Hollywood


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 48


Kiemelt értékelések

charlotte_smtms P>!
Hunter S. Thompson: A félelem birodalma

A szellemes értékelések írása nem az én asztalom, így meg sem kísérelem, főleg nem HST könyvével kapcsolatban… Elképesztő élet és sztorik, gondolatok olyan stílusban, amit még most is csak emésztgetek… és persze örülök, hogy mindezt megcsinálta helyettem, így nekem a biztonságos távolból jutott egy kis adrenalin. :) Azt hiszem, itt már eldőlt, hogy kíváncsi vagyok a többi könyvére is.

>!
Konkrét Könyvek, Budapest, 2006
352 oldal · ISBN: 9789637424168 · Fordította: Vágvölgyi B. András
sskkaa I>!
Hunter S. Thompson: A félelem birodalma

Elég bizarr trip, bár nem a szó valódi értelmében, de aki ismeri az író munkásságát annak mégiscsak kötelező. Szeretem az írót, de mégsem lennék az a tipikus stupid fickó, aki abba a hibába esik, hogy túlmisztifikálja, vagy épp elfogult legyen a kedvencével.
Vágvölgyi megint csak perfect módon elém tárta HST irományát magyarul, ebben nincs is hiba.

Tetszett a stílusa, az általam annyira kedvelt Hell's Angels színvonalát hozta, de valahogy mégis eltörpül a másik három magyarra lefordított regénye mellett. Akármennyire is önéletrajzi cucc, kezdésnek mégsem javasolnám. Akkor már inkább a Hell's Angels…

somoandi>!
Hunter S. Thompson: A félelem birodalma

Ez a könyv is hozta az írótól megszokott szintet. Thompson világa még mindig el tud varázsolni. Annyira érzékletesen tud leírni mindent, hogy úgy érzem, mintha ott lennék vele és együtt buliznánk. Zseniális

ludovika>!
Hunter S. Thompson: A félelem birodalma

önéletrajz Hunter úr tollából.
izgalom szempontjából irigylésre méltó életút.
mámor. fegyver. sport. bulik… minden játszik, gyakran egyszerre.
RIP HUNTER

henryhill>!
Hunter S. Thompson: A félelem birodalma

Hunter S. Thompson utolsó könyve – ami valójában nem az utolsó, feltehetően egy fontos állomás a memoár egyetemes történetében és az amerikai mítosz – értékrend demitizálhatóságának tükrében. A Doki saját felcseperedéséről ír, perbe fogásáról, éjszakai menedzseri posztjáról, seriffé válásának majdnemi eljöveteléről, a Freak Power mozgalmakról, motorokról, gyorsulásról, fegyveraddikcióról, Grenada hihetetlenül csúfos, alantas veszélyzónájának befagyott történelméről, Nixonról, Bushról – az idióta gyerekelnökökről, a felnövekvés rutinjelenségéről Amerikában ami egyenesen arányos egy pedofil kívánságának a tárgyává tulajdoníttatni. Keresetlen elburjánzással teli tudósításai Tom Wolfe szavaival élve, korszakot repesztő szenzáció. Rendkívüli bepillantás a politikai intézkedések rejtett, elhanyagolt szféráiba, bíráló, de mocskosul szórakoztató hangnemben egy világpolgár akkurátus meghatározásaival. Res Ipsa Loquitur! Légy résen!

Mmsatone>!
Hunter S. Thompson: A félelem birodalma

Elképesztő könyv , elolvastam egy részt belőle , de volt amikor csak egy pár oldalt és azt hittem ezt már nem lehet felülmúlni , de megtette :) Van itt minden ami egy jó Amerikában kellhet :P

aliggaz>!
Hunter S. Thompson: A félelem birodalma

Siker pénz csillogás drogok, buli nők. Ennyi az élet úgy gondolom Hunter ezt a világot képviselte világ életében, és ezt remekűl kivetítette műveire is. Ezt a könyvet önéletrajznk is felfoghatta volna 2005 előtt egy olyan olvasó akinek akkor még eszében sem volt, hogy Aspen mellett öngyílkos lesz. Szeretném azt hínni, hogy át hajózott az lsd, és a Colorado-i Whiskey hajóján egy olyan birodalomban, ahol már nyugodtan tombolhat halhatatlanúl.


Népszerű idézetek

psn>!

Még a Legrosszabb álmaid is valóra válhatnak, ha elég hosszan üldözöd őket.

47. oldal

psn>!

Az egyetlen, ami a gonosz győzelméhez kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit.

Edmund Burke

charlotte_smtms P>!

Van egy hátborzongató politikai eleme bármilyen üzletnek, amit Hollywooddal csinálsz. Ha nincs egy legalább öt-hat főből álló személyes stábod, akkor semmibe vesznek – és legalább egy személyi asztrológus is kell.

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hollywood
ludovika>!

Egy igen durva csapat szörfölt az éjszaka idegbeteg hullámain.

psn>!

Van valami furcsa becstelenség abban, ha átélted a Hatvanas éveket, és nem voltál börtönben.

89. oldal

psn>!

Olyan dolgok, melyek különösnek és rossznak tűntek tegnap, tökéletesen ésszerűek lehetnek holnap, és vice versa.

306. oldal

Varga_Dia>!

A normális egy veszélyes szó. Világos különbségtételt foglal magában, éles vonalat húz a Normális és az őrült közé, amit tisztán látunk valamennyien, és a természet törvényeként fogadunk el.
Ez nincs így. Nincs. Ebben a világban az egyetlen különbség Normális és őrült között az, hogy az úgynevezett Normálisnak elég hatalma van az őrültet becsukatni.

43. oldal

norbert_hellacopter>!

Soha nem hittem volna, hogy túlélem a 27. születésnapomat. Minden nap legalább annyira meg vagyok döbbenve, mint bárki más, hogy még mindig életben vagyok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Don Winslow: A kartell
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma I.
Gregg Hurwitz: Kíméletlen
J. D. Robb: Halálos menekülés
Mario Puzo: A Keresztapa
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Jim Butcher: Palástforgató
Karen Rose: Érints meg