Túl ​kevés idő (Túl kevés idő 1.) 28 csillagozás

Hugyec Anikó: Túl kevés idő

Vannak ​sorsdöntő pillanatok.
Találkozások, melyek életünk hátralévő részét alapjaiban változtatják meg.
Mindig is azt hittem, hogy ilyen szerelem csak a filmekben van.
Aztán egy napon jött ő és rám mosolygott a tengerkék szemeivel, miközben selymes szőke hajában a napfény táncolt.
Őrületesen szerettük egymást Márkkal. Mindketten azt hittük, hogy az égvilágon semmi sem választhat el bennünket egymástól.
Tévedtünk.
Az utolsó emlékem róla az, hogy egy veszekedés után kilépett azon az ajtón.
A szívem ott és akkor millió szilánkra tört.
Márk elment, nekem pedig nem maradt más utána, csak a fájdalomtól ordító üresség.

Juli egy kamaszodó ikerpár egyedülálló édesanyjaként tengeti mindennapjait. Élete minden pillanatát átitatja a férje hiánya. Mindezt megnehezíti a lányával való állandó viaskodás, amiben a fia a kettejük közötti tűzfal és védőbástya egyben. Némi vigaszt nyújt neki a két legjobb barátja, ám még ők sem képesek kitörölni… (tovább)

>!
NewLine, Bakháza, 2021
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156373045

Kedvencelte 11

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

Bookish_Moments_Blog >!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

Hugyec Anikó regénye a lélek legmélyebb érzelmeibe és legbensőségesebb pillanataiba kalauzol el. A mű betekintést nyújt az ember szívós és törékeny részébe, melyek az élet legkíméletlenebb helyzeteiben mutatkoznak meg leginkább. Olyan távolságokba sodor, ahonnan képtelenség ép szívvel és lélekkel visszatérni.

Juli szemén keresztül megtapasztalhatjuk a megmásíthatatlan szerelmet és a legfájdalmasabb igazságot is. A főszereplő története végül olyan befejezést kap, ami a legedzettebb szívet is összezúzza – így nem meglepő ugyan, de a végéhez érve patakokban folytak a könnyeim.

A Túl kevés idő egy lenyűgöző stílusban megírt, magasztos emóciókkal és csipetnyi erotikával fűszerezett regény. A mű csak a külcsínében pompázatosan rózsaszín, míg belül egy keserves és megrázó történet az élet okozta kegyetlenségről, s annak elfogadásáról!

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/02/hugyec-…

kriszet_Paulinusz P>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

„… nem élhetsz úgy életed végéig, hogy ekkora harag nyomja a szíved. Magad miatt bocsáss meg, hogy végre békére lelj és tovább tudj lépni.”

Először szeretném megdicsérni a borítót, nagyon figyelemre méltó, tetszetős. Jó volt kézben tartani, jól sikerült a kötése is.
Első könyves íróhoz képest kiválóra sikerült ez a könyvecske, mindösszesen egy problémám volt vele. Úgy érzem, mintha minden könyvbe kötelezően bele kellene tenni minimum 99 ágyjelenetet. Értem én, hogy több korosztályt kell megszólítani, de én azt mondom, hogy itt is a kevesebb több, mivel a történethez nincs szoros köze. Egy boldog kapcsolatot szerintem nem a szexszel kell ábrázolni.
Anikó szépen ír, a stílusa beolajozott, nincsenek döccenők, kerek jól fogalmazott mondatokat használ. Maga a történet „látványos”, sokáig tartja az olvasóját zavarban, hogy mi is történik itt.
A szereplőkkel sem volt semmi baj, csupa pozitív emberke egy-két kivétellel. Összegezve kellemes olvasásélmény volt, zsánerben is megállja a helyét, sőt.

4 hozzászólás
Mimi_Taylor I>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

Késő éjszaka fejeztem be a könyvet, és kellett hagynom egy picit ülepedni.
Egy könyv, amely kívül-belül gyönyörű! Már a cím alapján tudtam, hogy ezt a regényt olvasnom kell! Aztán amikor elkészült a borítója… nekem szerelem volt első látásra. Tökéletesen passzol a történethez!
Egy igazán jól felépített történet, amely szórakoztató és elgondolkodtató egyben.
Az írónő gyönyörűen fogalmaz, a kedvenc idézeteimet ki is gyűjtöttem. :)
Ha egy író a művével képes belőlem együttérzést, érzelmeket kicsikarni, akkor az egy nagyon jó írás. Ez az volt! ❤ Volt, hogy felnevettem, a végén pedig oldalakon keresztül sírtam. Teljesen át tudtam érezni Juli fájdalmát.
Szerintem ez a könyv nagyszerű indítása egy írói pályának és kíváncsian várom az írónő további műveit!
Köszönöm az élményt! :)

Erikaolvas>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

Gyönyörű szívet és lelket melengető és simogató múlt, melyből árad a boldogság és az örökké tartó, széttörhetetlen szerelem.
És egy fájdalmas jelen, mely szenvedéssel, fájdalommal és reménnyel teli, ahova a végére beköltözik az elengedés és a boldogság.
Nagyon jó volt olvasni és átélni.
A történetben kimondottan jó volt, hogy két síkon fut és a végén egybeforr múlt és jelen.
Gyönyörű sorokban gazdag, tartalmas és imádnivaló írás!
@Aniko_hu köszönöm, hogy olvashattam, szárnyal a lelkem és nagyon várom a következő könyved ♡

Kristin_M_Furrier IP>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

A sors játéka volt bizonyosan, miként a könyv végére értem, és bezártam az ebook olvasót, az első poszt melyet feldobott a közösségi média, Hugyec Anikó borítóleleplezése. Jel volt ez nem más, hogy igen, el kell olvasnom a következő kötetet is.
Az írónő első könyve volt ez a kötet, melyet köszönök neki, hogy elolvashattam. A könyv teljesen realista irodalmat képvisel. Nagyon izgalmas volt látni, hogy Anikó ugyanazon korcsoporttal „dolgozva” mennyire más oldalról közelítette meg a fiatal felnőttek életét, mint mondjuk jómagam.
Nehéz írói technikával dolgozott az írónő, és többségében jól meg is oldotta a két idősíkos dolgot. Főleg, a kamaszkori rész volt nagyon szépen kidolgozva, ezeken sokáig elidőztünk, de abszolút jól esett ezt a tini szerelmet nyomon követni. Szerettem ahogy a két fiatal egymás hatása alá került, mind jobban. A „friss” idősíkban volt nekem néhány nehezen érthető rész ( ezért a fél csillag levonás ), ott egy kicsit eltévedtem időnként, ki – kivel, miért, mit csinál. Itt néha vissza kellett egy – két oldalt olvasnom, hogy értsem, mi is történik. Mindenképp jelezném annak, aki nem olvas erotikus könyvet, hogy a könyv tartalmaz ilyen jeleneteket. Ám szépen levezetett, nem trágár kifejezésekkel, ízléses szerelmi életet visz magában. Itt írnék még egy pár sort erről, de az túl spoileres lenne, így inkább meghagyom az olvasóknak, hogy felfedezzék.
Biztos vagyok benne, hogy hallunk még az írónőről, hiszen jó stílusa van, gördülékeny, olyan témát feszeget, ami nehéz, ám ugyanakkor az élet része. Még ha nem akarjuk, akkor is. A nehéz témakör ellenére azonban olvastatja magát a könyv, sokszor elgondolkoztam a jeleneteken, melyek annyira életszerűek, ám mégis magukkal ragadják a fantáziát, és nem engedik. Várom a folytatást!

Erika_Bogár IP>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

A regényben egy gyermekeivel magára maradó asszony, Juli érzéseit, történetét ismerjük meg. Párhuzamosan fut a cselekmény két idősíkon, a fiatal lány és szerelmének története és az asszonyé, akinek férje egy napon kilépett az ajtón és nem jött többé vissza.
A jelenben a gyermekek, Zoe és Alex; a barátok Ria, Jocó és Arnold maradnak Juli mellett, míg a múltban a fókusz Márkon van és a bimbózó, kibontakozó, majd testileg is elmélyülő szerelmen, melyről sokan egész életükben csak álmodhatnak. Nagyon szép párhuzam erre a többször felbukkanó virág, a tulipán.
Nem tudjuk miért ment el Mark, csak a magára maradtak között feszülő fájdalmat, indulatokat, szeretetet érezzük. Itt néha elbizonytalanodtam. Tudom, hogy a gyerekek különbözőek az egyes fejlődési szakaszokban, vannak akik „korábban érnek”, de Juliék ikrei csak tizenkét évesek, mégis néha inkább a középiskolásokra (16) jellemezően viselkedtek.
A szöveg egyenletes, jó ritmusú; szabatos fogalmazás jellemzi. Az első oldalakon túlírtnak tűnő sorok könnyedebbek, levegősebbek lesznek ahogy az írónő rátalál saját, finom hangjára. A leírások szépek, jól láttatnak. Az erotikus, szerelmes jelenetek életszerűek, nem válnak nevetségessé. Mivel még a mellékszereplők múltjáról, jelenéről is kapunk apró részleteket, a karakterek több dimenziósak, életképesek, plasztikusak.
A történet őszintén megérintett.
http://vegtelenmezokvandora.blogspot.com/2022/02/hugyec…

karolka P>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

Töredelmesen bevallom, hogy az első amibe beleszerettem a könyvben az a csodaszép borítója volt. Így olvasás után bátran állítom, hogy a belső legalább olyan szép, mint a külső.
Csodálatos, több idősíkot felölelő történet, amelyből egyik bemutatja Juli és Márk kibontakozó, gyönyörű szerelmét, a másik pedig azt a fájdalmas időszakot, amikor ez a szerelem megszakad.
Rengeteg érzelmet közvetít ez a könyv: úszol a szerelemben a főhősökkel, átéled velük a finom erotikát, és iszonyatosan szenvedsz a fájdalmuktól, az elutasítástól, a bizonytalanságtól… Igazi érzelmi hullámvasút. S főleg a vége. Amikor bebizonyosodott az, amit a könyv háromnegyedénél már sejtettem, amikor kiderült ki a nő, aki miatt Márk elhagyta a családját. Picit össze is törtem a végére. Megsirattam.

Olyan érzésem van olvasás után, mint mikor letettem Musso Mostját. Ott is arcul csapott a felismerés, hogy nagyon fontos mondanivalója van már a címnek is. Itt is nagyon beszédes a cím. Nem, nincs elég időd! Ne a poharat vágd az ajtóhoz, hanem, hogy szereted és fontos neked. Sosem tudod mikor csukja be maga után végleg az ajtót és nem nyitja rád soha többé.
Mindemellett két nagyon fontos dolgot is elemez még ez a könyv spoiler, amit Colleen Hooverhez tudnék hasonlítani. Ő tudja ilyen szépséges, fájdalmas történetekbe csomagolni ezeket a dolgokat, amelyekkel muszáj lenne foglalkozni a társadalmunkban.
Nagyon tetszett és nagyon büszke vagyok így ismeretlenül is, hogy kishazánkban, ilyen közel hozzám van egy írónő, aki ennyire megfogott magának, aki ilyen szépen ír. Ne hagyd abba Anikó!

Szerk: a dalok meg annyira találóak, hogy kedvem van egy lejátszási listát készíteni belőlük. :)

Könyvmoly1958>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

„Az ember mindig azt hiszi,van még idő.Halogatja a dolgokat.Aztán hirtelen nincs több idő.”
Az idézet,amit Mark Lawrence amerikai írótól csentem el, akár a mottója is lehetne az elsőkönyves írónő hamarosan (október közepén) megjelenő debütáló regényének.
A bizalom,amivel megajándékozott engem, hatalmas megtiszteltetés nekem.
Előolvasónak lenni,főleg egy debütáló regénynél hatalmas kitüntetés,amit nagyon köszönök az írónőnek.
Anikó regénye az első perctől fogva tartott,szinte faltam a betűket,majd utána napokig a mondanivalója járt a fejemben…
Túl kevés idő…sokszor elejtjük ezt a mondatot bele sem gondolva a jelentésébe.Ez a történet rávilágít arra,mily becses,értékes az idő.
A két idősíkban játszódó történetet,a benne beiktatott dalok,dalszövegek tették még érzékenyebbé,még szebbé,élvezetesebbé.
A borítója gyönyörű,rajta a szimbolikus tulipánnal.
Szerelem,öröm,fájdalom…szomorúság…nagyon széles az érzelmi skála,mely egymást váltja,ahogyan a múlt és a jelen a regény lapjain.Aztán a befejezés,amit csodálkozva olvastam és amire egyáltalán nem számítottam,na de nem szeretnék spoilerezni…olvassátok el a könyvet,én nagyon várom,hogy az olvasóközönség elé kerüljön és bizakodom,hogy a történet itt nem ér véget!

Hogy milyen korosztálynak ajánlom ezt a szívet tépő, gyönyörű történetet, Julí és Márk love story-ját?
Mindenkinek,akinek értékes az idő…fiatalnak,idősnek,szerelmesnek,magányosnak…!

2 hozzászólás
Bucsi_Mariann IP>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

Anikó úgy ír, hogy amikor megsimogatják a szereplőt, az érintés végigfut a karomon, a sós könnyeinek a nyoma ott marad az arcomon és még a fagylalt íze is a számba olvad. Hihetetlenül kifinomult érzékenységgel kalauzol minket a lélek mélyére. A karakter ábrázolás páratlan! Ha valamelyik szereplő szembe jönne velünk az utcán, felismernénk.
Amellett, hogy egy letehetetlen könyv, a mondanivalója arra sarkall minket, hogy leüljünk, és átgondoljuk az életünk dolgait, hogy szembenézzünk azzal, hogy mi az ami valójában fontos az életünkben, és vajon mennyi figyelmet szentelünk annak. Rádöbbent minket, hogy mi csak azt hisszük, hogy van időnk.
Már több, mint két hete olvastam a regényt és még mindig velem van, és úgy érzem, velem is marad. Vannak olyan írások, amik elkísérik az embert. A Túl kevés idő pont ilyen.
Ha lenne plusz egy csillag, akkor adnék még egyet, mégpedig a gyönyörű nyelvhasználatért. Magyar órákon tanítani kellene!
Hálásan köszönöm az élményt és a tanítást! ♥
Ezt a regényt mindenkinek érdemes elolvasni – erre is buzdítok minden Olvasót. ♥

VargaGyBrian IP>!
Hugyec Anikó: Túl kevés idő

Anikó könyve kívül-belül csodaszép. A két szálon futó cselekmény egyike tele van érzelemmel, forró szenvedéllyel, egy mindent elsöprő, lobogó szerelem lángjai csapnak fel az oldalakon. A másik szál maga a hétköznapi élet, a mindennapi emberek problémáival, örömeivel, bánatával, büszkeségével, és éppen ettől olyan jó, mert az olvasó maximálisan át tudja élni mindazt, amit a szereplő. A dalok remekül ki lettek választva, a hozzájuk éppen illő cselekmény közepette csendülnek fel.
A regény az első lapoktól kezdve magával ragadja az olvasót, és nem is engedi el. Mind stílusban, mint a történet felépítésében és a cselekmény végigvezetésében száz százalékig megállja a helyét a nemzetközi szerzők mellett!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Mimi_Taylor I>!

Azt a súlyt, amit a szívem helyén hordok, soha többé nem fogom tudni lerakni.

Bookish_Moments_Blog >!

(..) nem élhetsz úgy életed végéig, hogy ekkora harag nyomja a szíved. Magad miatt bocsáss meg, hogy végre békére lelj és tovább tudj lépni.

Mimi_Taylor I>!

[…] vannak sebek, melyeket az idő sem tud begyógyítani.

Könyvmoly1958>!

Te tettél a világ legboldogabb emberévé.Nem létezik arra szó,amely kifejezné mindazt,amit irántad érzek..A „Szeretlek” ehhez túl kevés.

Mimi_Taylor I>!

A gyermekek megállíthatatlanul sietnek felnőni,…

Pet_ra>!

[…] az ünneplés fontossága abban rejlik, hogy a nem mindennapi eseményeket különleges emlékké varázsolja, és ezek közül a legszebbeket magába rejti a szívünk.

Bookish_Moments_Blog >!

A fájdalom minden porcikámat átjárja és szétfeszít belül. Úgy érzem, mintha egy túlzottan sok levegővel teli lufi lennék, amibe ha még egyet belefújnak, szétpukkan, és ezer darabra szakad.

VargaGyBrian IP>!

Mindketten azért születtünk, hogy szeressük és boldoggá tegyük a másikat.

285. oldal

Bookish_Moments_Blog >!

– Szeretlek a végtelenségig…
– …és még azon is túl – fejezem be vele együtt a mondatot […]


A sorozat következő kötete

Túl kevés idő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Vi Keeland: Csak szex
B. E. Belle: Szépségek
On Sai: Álruhában
B. E. Belle: Társkeresők
Vi Keeland: Fiatal szerető
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Sue Dylen: A római szerető
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona