Hugh Johnson A bor története című, gyönyörű képanyaggal illusztrált könyve a borászati szakirodalom klasszikusának számít. A szőlőtermesztés, a borkészítés, a borral való kereskedés és a borfogyasztási szokások több évszázadot átívelő történetét a szerző olvasmányos stílusban mutatja be. Az ősi Egyiptom és Görögország borászati ismereteitől kezdve egészen napjainkig, a 21. század kezdetéig ível ez a történet, bemutatva, milyen szerepet töltött be a nemes ital a különböző történelmi korokban a társadalom, az egyház és az emberek mindennapi életében, milyen szokások, hitek és hiedelmek fűződtek hozzá. A színes és élvezetes szöveget a könyv minden fejezetében rövid, informatív és érdekes keretes részek egészítik ki, melyekből – többek között – megtudhatjuk, mikor és hol kezdtek először agyagkorsó helyett pohárból inni, hogy a Földet körbehajózó Magellán többet költött sherryre, mint fegyverekre, és hogy a 19. század második negyedében Magyarországon nagyobb területen termesztettek… (tovább)
A bor története 1 csillagozás

Kedvencelte 1
Kívánságlistára tette 5
Hasonló könyvek címkék alapján
- Halász Zoltán – Székely Ildikó: Borkönyv ·
Összehasonlítás - Joanna Simon: A borokról ·
Összehasonlítás - Wolfgang Vogel: Sör házi készítése ·
Összehasonlítás - Balázs Géza: Nagy párlat- és pálinkakönyv ·
Összehasonlítás - Jónás József: Mesterpálinkák, pálinkamesterek ·
Összehasonlítás - Szabó Ernő – Szigeti Andor: Sörlexikon – Sörtörténelem ·
Összehasonlítás - Walter Gaigg: Ágyas pálinkák ·
Összehasonlítás - Hérics-Tóth Jenő – Taxner Károly: Szeszesitalok és ecet készítése mézből
·
Összehasonlítás - Gerse László: Híres pálinkák ·
Összehasonlítás - Keller Miklós – Érczhegyi László – Török Sándor: Pálinka, csemegebor, pezsgő
·
Összehasonlítás