A ​bor története 1 csillagozás

Hugh Johnson: A bor története

Hugh ​Johnson A bor története című, gyönyörű képanyaggal illusztrált könyve a borászati szakirodalom klasszikusának számít. A szőlőtermesztés, a borkészítés, a borral való kereskedés és a borfogyasztási szokások több évszázadot átívelő történetét a szerző olvasmányos stílusban mutatja be. Az ősi Egyiptom és Görögország borászati ismereteitől kezdve egészen napjainkig, a 21. század kezdetéig ível ez a történet, bemutatva, milyen szerepet töltött be a nemes ital a különböző történelmi korokban a társadalom, az egyház és az emberek mindennapi életében, milyen szokások, hitek és hiedelmek fűződtek hozzá. A színes és élvezetes szöveget a könyv minden fejezetében rövid, informatív és érdekes keretes részek egészítik ki, melyekből – többek között – megtudhatjuk, mikor és hol kezdtek először agyagkorsó helyett pohárból inni, hogy a Földet körbehajózó Magellán többet költött sherryre, mint fegyverekre, és hogy a 19. század második negyedében Magyarországon nagyobb területen termesztettek… (tovább)

>!
Park, Budapest, 2005
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635300433 · Fordította: Káldos Zsolt, Sóskuthy György

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 4


Hasonló könyvek címkék alapján

Halász Zoltán – Székely Ildikó: Borkönyv
Joanna Simon: A borokról
Wolfgang Vogel: Sör házi készítése
Balázs Géza: Nagy párlat- és pálinkakönyv
Jónás József: Mesterpálinkák, pálinkamesterek
Szabó Ernő – Szigeti Andor: Sörlexikon – Sörtörténelem
Walter Gaigg: Ágyas pálinkák
Gerse László: Híres pálinkák
Keller Miklós – Érczhegyi László – Török Sándor: Pálinka, csemegebor, pezsgő