Wool ​Omnibus (Wool 1-5.) 12 csillagozás

Hugh Howey: Wool Omnibus Hugh Howey: Wool Omnibus Hugh Howey: Wool Omnibus Hugh Howey: Wool Omnibus Hugh Howey: Wool Omnibus

Thousands of them have lived underground. They've lived there so long, there are only legends about people living anywhere else. Such a life requires rules. Strict rules. There are things that must not be discussed. Like going outside. Never mention you might like going outside.

Or you'll get what you wish for.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Arrow, Washington, 2013
564 oldal · ISBN: 9780099580485
>!
Century, London, 2013
538 oldal · ISBN: 9781780891231
>!
Broad Reach, 2012
550 oldal · ASIN: B0071XO8RA

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Juci P>!
Hugh Howey: Wool Omnibus

Hűha, hát valahogy így kell posztapokaliptikus disztópiát írni! Annyira sajnálom, hogy mostanában pont baromira kevés időm van olvasni (amióta bringával járok, gyakorlatilag csak ebéd közben tudok olvasni, tehát napi 10 perces tempóban haladtam kb.), mert ezt a könyvet tényleg falni lehet. Van egy pöpecül megalkotott világ; milliónyi kérdés és rejtély, amelyeket – és a rájuk adott válaszokat – tökéletes időérzékkel adagol Howey; olyan szereplők, akikért pár oldal után tűzbe mennél (és olyanok is, akiket gondolkozás nélkül tűzbe löknél); folyamatosan fenntartott feszültség és izgalom. Ráadásul rendkívül szépen ír Howey, ez nem az átlag YA-szócséplés (nem is kimondottan YA egyébként, bár annak a korosztálynak, illetve a zsáner kedvelőinek is ajánlanám). Szeretném külön felhívni a figyelmet a címadás zsenialitására, érdemes erre a szóra (és a hozzá kapcsolódó kifejezésekre) figyelni végig a szövegben.
Az külön szimpatikus, hogy Howey magánkiadású e-bookként kezdte forgalmazni a könyveket az Amazonon, és bár közben persze már lett kiadói szerződése a papírkönyvekre, azért az e-könyvek forgalmazását megtartotta saját kézben. Annak viszont nem annyira örülök, hogy a filmes jogokat eladta, ugyanis ebből sorozatot kellene csinálni, nem filmet, hogy legyen idő kibontani a könyvekben meglevő finomságokat, részleteket. Na mindegy, meg fogom nézni, akármi lesz a végeredmény :)
Ugye mondanom sem kell, hogy azonnal belecsaptam a 6. részbe?

11 hozzászólás
Eta IP>!
Hugh Howey: Wool Omnibus

Nos, igazából nem is olvastam végig az egészet, az 1-3-at a Könyvmolyképző kiadásában magyarul vettem végig, csak a 4-5 miatt vettem meg az ekönyvet.
De minden egyes kiadott fillért megért.
Howey utópiája fájdalmas és emberi, szomorú és reményt keltő, reménytelen és vicces, meg mindenféle emberi ellentét, amit most itt fel tudnék sorolni.
Remélem, a Könyvmolyképző kiadja a többit is magyarul, és remélem, az író ír még ebben az univerzumban, mert rám, mint vevőre tuti, hogy számíthat.

Az egy kritikai észrevételem, hogy ha ebben az ütemben nőnek a kötetek oldalszámai, a hetedik kötet már ezer oldalas lesz… :-D (Nem mintha annyira bánnám, de azért az első kötetek minimalizmusa kifejezetten üdítő hatású volt.)

3 hozzászólás
Eszterterka>!
Hugh Howey: Wool Omnibus

Ez tipikusan az a könyv volt, amit random választottam kihíváshoz, amikor posztapokaliptikus történetet kerestem. Jelentem, sose legyen rosszabb random választásom. Az első könyv rövid ugyan, viszont annál ütősebb, kedvet csinált a következő négy kötethez és sikerült az érdeklődésemet mindvégig fenntartania. Howey aztán nem sajnálja a szimpatikus karaktereket, az IT vezető személyében pedig egy kellőképp utálható gonoszt alkotott. Kíváncsi leszek, hogyan folytatódik a történet.

Helyna>!
Hugh Howey: Wool Omnibus

Ugyan tudom, hogy a kötetben lévő öt rész megjelent külön-külön is, mégis szerintem egyszerre, egymás után, együtt lehet őket a legjobban értékelni. És az az értékelés számomra csakis valami olyasmi lehet, hogy… wow.

Az ötlet nem új, a megvalósítás sem forradalmi, mégis… már az első részben, mikor csak éppen elkezdődik, és az ember szinte semmit nem is tud még, beránt magával. Tudni akarod, hogy mi van. :) Aztán fokozatosan egyre többet tudunk meg a silóról, párhuzamosan ezzel pedig egyre több kérdés merül fel. Konspiráció meg személyes tragédiák meg szenvedés és titkok meg feszültség. És olyan karakterek, akik megfognak és nem eresztenek (külön szerettem, hogy egy olyan posztapokaliptikus dolog ez, ahol végre nem tinédzserek akarják megváltani a világot). Nem vidám történet, persze, de alapvetően kibukkan néhol a remény és az az apró fénysugár az alagút végén, amiért nagyon hálás voltam.

A végére egy csöppet terjengősebbé válik, de alig bántam ezt, mert az író stílusa rettentő szép, gördül előre akadálytalanul. És mikor véget ért, egyszerre voltam kíváncsi arra, hogy most ezután mi lesz, és arra, hogy ezelőtt mi volt – és úgy tudom, a sorozat többi köteteiből mindkét kérdésre választ kapok majd!

farkas_medve>!
Hugh Howey: Wool Omnibus

Helyenként nagyon nyomasztó, félelmetes és izgalmas. A „könyvek” között ajánlott egy-egy vidámabb könyv elolvasása, de ez is csak azt bizonyítja, hogy mennyire jól meg van írva. Aki egy vidám történetre vágyik, az inkább passzolja, de ha egy kidolgozott és meglepetésekkel teli posztapokaliptikus történeten akarja tövig rágni a körmeit, akkor ne keress tovább, mert ebben a kategóriában ez a legjobb.


A sorozat következő kötete

Wool sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: The Host
Suzanne Collins: The Hunger Games
Dan Wells: Fragments
Ann Aguirre: Horde
Alexandra Bracken: Never Fade
Paolo Bacigalupi: Ship Breaker
James Dashner: The Maze Runner
Alaya Dawn Johnson: The Summer Prince
Rick Yancey: The 5th Wave
Amy Tintera: Rebel