Rendelkezés (A műszak 2.) (A siló 7.) 111 csillagozás

Hugh Howey: Rendelkezés

Donaldnak nem lenne szabad emlékeznie.

Éppen ezért bűnhődnie kell. De végül az információ, amit el kellett volna felejtenie, talán a túlélésének kulcsa lesz.

Mission Jones arról álmodik, hogy változást hoz az út körülvevő világba. Szabályok, titkok, hazugságok ellen küzd. Saját életét kockáztatja, hogy megszervezze az ellenállást, hogy megmenthesse azokat, akik számára van még remény. De vajon a jó emberek szabadságáért harcol?

Donald az igazság birtokában van, de hajlandó lesz-e felhasználni, hogy megvédje azt, amit soha nem akart felépíteni?

„A Silót imádtam, de ezt még annál is jobban élveztem. Alig várom a trilógia végét. Remek a történet tempója, mindig épp annyi derül ki, amennyi kell.”
– M. Friend, Amazon.com –

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

Könyvmolyképző, Szeged, 2014
190 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992692 · Fordította: Varga Tibor
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991633 · Fordította: Varga Tibor

Mission Jones · Anna Thurman · Donald Keene · Erskine · Thurman szenátor · Varja néni

Heni_könyvespolca P>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Nem mondanám annyira izgalmasnak, inkább olyan átmeneti résznek. Folytatódott az izgalom, a cselekmények ..de nem éreztem teljesnek. Remélem a “befejező” része jobban fog :D

julcseee P>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Folytatódik a MŰSZAK trilógia második része, ahol továbbra is azt gondolom, hogy a SILÓ sorozat jobb volt. Több választ is kapunk ebben a részben már, de továbbra is sok kérdést is. Körvonalazódik már, hogy mégis mi történhetett, de még nincsenek tiszta válaszok.

Leliana>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Ez egy olyan igencsak erőteljes „hát-hát”.. Az előző részért odáig meg vissza voltam, ettől viszont nem voltam hasra esve, pedig nagyon bizakodó voltam, amikor nekiültem. :(
Az 1-es silóban történtek érdekesebbek voltak számomra, bár a cselekmény most ott is ellaposodott kicsit, és igaz, hogy fény derült egy-két titokra, és még maradt is természetesen, most nem izgultam halálra magam. spoiler
A 18-as silóban lejátszódó események szerintem abszolút kihagyhatóak lettek volna, és talán ez is a bajom leginkább a sorozattal: szét van szabdalva túlságosan. Itt is új szereplők, új sorsok, de igazán egyikük sem került közel, és mindig azt éreztem, hogy azt olvasnám, ami előbbre visz, azaz vagy a megoldást taglalja, vagy a múltat mutatja be részletesebben. spoiler
Kíváncsian várom a Műszak befejező kötetét.. Na, meg természetesen a Port. :)

hofeherke11 P>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Ha a Siló részeire 5 csillagot adtam, erre nem tudok. Egyszerűen nem olvastatja magát annyira a történet, mint a Siló esetében. Ez már sokkal izgalmasabb volt, mint az előző, de túl kuszának érzem a szálakat, és ahelyett, hogy kezdeném megérteni a történteket, csak még több kérdés merül fel bennem. Remélem a harmadik rész már olvasmányosabb lesz.

Rune>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Jó-jó, de nekem még mindig nem tudta meglépni a 3. kötet szintjét off. Nálam eddig az volt a best. Ez már sokkal izgalmasabb volt, mint az előző Műszak kötet. Valamiért én végig abban a hitben voltam, hogy a 18-as siló spoiler és csak a végén jöttem rá, hogy nem, ez igazából spoiler. Varjúról szívesen megtudtam volna többet, egy őrült pillanatig a kötet közepe fele még az is megfordult a fejemben, hogy talán a Varjú igazából spoiler. Donald egyébként egy szimaptikus karakter, aki inkább jól cselekedne, mint ahogy szükséges, de pont ezért könnyebb vele azonosulni, mint a Silók megteremtőivel. Azt hiszem ez a kötet egy igen jól sikerült második, átvezető rész a trilógia fináléjához.

buzavirág>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Ebben a részben újra találkozhattam azokkal a szereplők, akiket az Első műszakban megismerhettem, ennek igazán örültem, de szívesebben vettem volna, ha megtudtam volna pár dolgot közvetlen a világvége utáni dolgokról, például, hogy hogyan zajlott a hibernálás, vagy hogy kezelték akkor a pánikot. De azóta már eltelt 100 év, újabb és újabb Siló bukik el, jelen esetben a 18-as van veszélyben, hiszen mindig van aki emlékszik.
Fordulatos és feszültséggel teli történet, már-már kedvet kaptam újra elolvasni a Silót, főleg miután néhány információ a helyére került.

smetalin>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Úgy érzem több mindent ebből a részből nem tudhattunk meg, ez olyan töltelékféle volt! Donald életét ismerhettük meg jobban, plusz egy silóban zajló aktuális eseménysort, de nem adott a történethez semmi pluszt nekem. Lehetett vele haladni, én meg olvastam, ennyi!

ggizi P>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Nagyon tetszett ez a rész is. Sok kérdésre választ kaptunk, de még bőven van mit tisztázni. És mivel én még nem ismerem a Siló köteteket, nagyon kíváncsi vagyok mik és milyen felmenők fognak visszaköszönni majd azokban is.
Érdekes és izgalmas egy világ az tuti.

tmezo P>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Köztes rész, zajlik az élet a silókban. Két silóban párhuzamosan.
Különös dolgok történnek, sokszor említésre kerül az a bizonyos Rendelkezés.
Kapunk pár választ, fény derül néhány dologra, mit, hogyan és meddig…

Kovaxka P>!
Hugh Howey: Rendelkezés

Kevésbé tetszett az előző kötetnél, igazi átvezető rész. Az 1-es silóban kaptunk néhány választ, de 18-asban zajló események ábrázolása nem volt elég plasztikus. A rövid mondatok ezúttal bosszantottak, nem tették izgatottá az elbeszélést, inkább csak szaggatottá. Várom, hogy mit tartogat még a szerző a tarsolyában.

Lanore P>!

A félelem és a remény kéz a kézben jár.

tmezo P>!

– Mindig készülj az elkerülhetetlenre, és egy nap igazad lesz.

Könyvmolyocska1 >!

– Ha csak Istent okolhatjuk, megbocsátunk. Ha egy embertársunkat, őt elpusztítjuk.

Kapcsolódó szócikkek: Erskine
Ramada>!

– Elkéstem! – kiáltotta keservesen. – Száz évet késtem!

Kapcsolódó szócikkek: Donald Keene

– Tudod, egyszer gyönyörű voltam. – Varja néni az ölébe tette a kezét. – De a szépség egyszer elhagy, és ha elhagyott, többé nem tér vissza, senki nem látja. […] – A világ olyan, mint én vagyok. – Varja néni tekintetét a mennyezetre emelte, de annál jóval messzebb révedt. – Valaha a világ is gyönyörű volt.

Kapcsolódó szócikkek: Varja néni
csgabi P>!

– Elkéstem! – kiáltotta keservesen. – Száz évet késtem!

SchizoVampire P>!

Donald kezdett arra a szomorú felismerésre jutni, hogy az emberiség a kihalás szélére sodródott, mert a gyeplőnél egyik őrült következett a másik után, akik egymást követve abban bíztak, a másik tudja, merre tartanak.

csgabi P>!

Közelgett a vég, és mindenkiért jött.

Kapcsolódó szócikkek: Mission Jones
Rin_>!

Donaldnak tehát összesen ennyije volt: egy hazug ember szava arról, mit mondott egy halott.
Hazugok és halottak – mindkét fajtából igen nehéz kiszedni az igazságot.

RKAti P>!

Képzelje el, mi lett volna, amikor először kiderül, hogy a járványt az ember alkotta. A pánikot és az erőszakot, amely azután következett volna. Az lett volna az igazi világvége. Ha egy tájfun megöl néhány száz embert, és több milliárdos károkat okoz, mit teszünk? – Erskine összekulcsolta a kezét. – Összefogunk. Helyükre rakjuk a darabokat. De ha egy terrorista bombája robban… – A homlokát ráncolta. – Az a bomba ugyanakkora kárt okoz, de káoszba taszítja a világot.

A műszak sorozat · Összehasonlítás
A siló sorozat · Összehasonlítás