76. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Kivetve (A siló 3.) 207 csillagozás

Hugh Howey: Kivetve

A siló újonnan felesketett seriffjének, Juliette-nek bőséggel akad tennivalója, őt azonban elődje, Holston hivatalosan már lezárt ügye izgatja: mi vitte rá a férfit arra, hogy három évvel felesége halála után önként eldobja magától az életet?
És ott van a nyilvánvalóan gyilkosság áldozatává vált Jahns ügye is, amiben hiába tudja ki a tettes, nemhogy bizonyítékot nem talál, de ellentámadásnak van kitéve.
Munkája során segítséget kér és kap egy fiatal technikustól, aki rejtélyes betű- és számsorokat bányász ki a halott seriff számítógépéből, és Juliette nem is sejti, mekkora veszedelembe sodorta ezzel munkatársát.
A silóban életre kelő lidércnyomás azt sejteti: semmi nem az, aminek látszik…

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
134 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731413 · Fordította: Rákócza Richárd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731406 · Fordította: Rákócza Richárd

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Juliette Nicols · Bernard Holland · Lukas Kyle


Kedvencelte 12

Most olvassa 1

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Szilvi00 P
Hugh Howey: Kivetve

A második rész után kicsit veszítettem a lelkesedésből, de ezzel mindent jóvátett Hugh Howey. Újra visszatért a Holston nyújtotta élmény. Ezúttal végig élmény volt olvasni és nem csak az utolsó pár mondatoktól esett le az állam. Jules okos és szimpatikus karakter, aki a mély-lenti világban szerzett gépészeti tapasztalatát felhasználva, sheriffként is hamar rálelt a Siló működésének gyanús „hibáira”. Ez azonban (sejthetően) még csak a jéghegy csúcsa.

>!
Oriente P
Hugh Howey: Kivetve

3. rész

A kötet felénél még bizonyosra vettem, hogy eddig tartott közös kalandunk a siló-lakókkal, de ahogy peregtek a lapok, felpörögtek végre az események is, és az elmémre ereszkedett réveteg unalmat közepes erősségű kíváncsiság váltotta fel.
No persze nem kalapál a szívem holmi eget rengető izgalmi avagy érzelmi behatásoktól, és intellektuálisan sem dolgoztatott meg a regény, de elkezdtek érdekelni a miértek, és ez éppen elég motivációt jelent a folytatáshoz.

Csak előbb kicsit pihenek valami mással, mert baromira lefárasztott ez a sok lépcsőzés már megint. :D

(Tartalmasabb értékelésnek szerintem csak a záró kötet után lesz értelme…)

1 hozzászólás
>!
kratas P
Hugh Howey: Kivetve

Oké, most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy hova vezet ez. A feszültség egyre nő, miközben a politikai játszadozás durvul. Most nem fogok egy évet várni a folytatással :)

>!
Sippancs P
Hugh Howey: Kivetve

Egyetlen egy szerencséje van Hugh Howey-nak (vagy inkább a KMK-nak?), mégpedig az, hogy mikorra kezembe vettem a sorozatot, már minden része kiadásra került! Mert ilyen befejezés után a falat kapartam volna kínomban, ha nincs nálam rögtön a folytatás.
Egyszerűen zseniális!

>!
Katara_Phoenix P
Hugh Howey: Kivetve

Azt a mocskos…nem csak új kedvenc részem lett a sorozatból, de régóta az egyik legjobb disztópia, amit olvastam. :D
Hugh,egy átkozott zseni!
A Lukas szál nagyon rövidke, még a történethez mérten is,viszont annál édesebb.♥ Kár,hogy ilyen fiatal. :(
A mély-lenti emberek egytől-egyig csodálatosak. :)
Juliette eszméletlenül jó főhős! Nem csak az esze teszi különlegessé, de a logikája is, a makacssága, és még,ha úgy is érzi, hogy kudarcot vallott..sokkal-sokkal többre vitte, mint azt ép ésszel fel lehetne fogni. Többre, mint bárki más őelőtte. Annyira rohadtul sajnáltam, hogy spoiler
Hihetetlenül boldog voltam, amiért spoiler Bernard reakciója a fejleményekre..hmm..nyamiii. :D

Én már csak azért se csináltam volna meg a takarítást, ha tudom az igazat, ha nem. Még Allison helyében sem. Senkiében. Soha.

>!
KönyvParfé
Hugh Howey: Kivetve

Határozottan jobb volt, mint a második rész, igaz itt is lépcsőztünk egy keveset. :) A szálak kezdenek kuszálódni, és egyre izgalmasabb a történet is. Kicsit olyan érzésem van, mint amikor a Lost sorozatot néztem. Minden egyes rész úgy ért véget, hogy csak bámultam ki a fejemből, hogy MIVAN?! És persze rögtön elindítottam a következő részt. Most is ezt teszem. Elő a negyedikkel!

>!
Lisie87 P
Hugh Howey: Kivetve

Az első két felvezető rész után kezdenek az események beindulni, és jobban beleláthatunk a Siló hatalmi helyzetébe. A vége nagyon durva volt! :O Az biztos, hogy nemsokára belevágok a 4. részbe, mert nagyon kíváncsi lettem!
Sajnáltam pár mellékszereplőt! :( Juliette-nek pedig nagyon szurkolok! :D Remélem sikerül borsot törni az IT-s pasi orra alá…

>!
TiaManta
Hugh Howey: Kivetve

Hatalmi cseterepaté, sok-sok elmélkedés, dumcsizás olykor, meg más valaki vállgödrébe temetkezés megfontolása lelki gyötrődés miatt.
Nem tudom hova tenni ezt a rész se. Érdekes lenne amiről szóval, de nekem mégse.
Annyira ül az egész.
Itt is a végén volt valami ami végre érdekelt is. Olyan mintha két különböző ember írta volna meg, vagy egyiket ébren másikat félálomban. Hanem alva írva.

>!
buzavirág P
Hugh Howey: Kivetve

Bámulatos milyen befejezést kaptunk, ehhez nagyon jól ért Howey. Lassanként sajnos, pedig annyi mindenre kíváncsi lennék többet és többet megtudunk a Silóról, és az ott élő emberekről. Szerettem Juliette határozott, erős jellemét, viszont Bernard a legellenszenvesebb karakter akiről valaha olvastam.

>!
ggizi P
Hugh Howey: Kivetve

Ez iszonyúan jó rész volt. Hatalmi harcok, visszaélések, eltávolítások. És a tehetetlenség nyomasztó érzése. Húú! Nagyon izgalmasan alakulnak a dolgok.
spoiler


Népszerű idézetek

>!
mandarina

Miféle isten készítene odalenn annyi követ, odafenn meg annyi levegőt, közibük meg csak egy ócska silót?

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Nicols
>!
AniTiger MP

Egy új színt csak a korábban már látott árnyalatokkal lehet leírni. Keverhetjük azt, amit már ismerünk, a semmiből azonban nem teremthetünk különlegeset.

22. oldal

>!
Szilvi00 P

De hát a test leeresztése és az érett gyümölcs leszakítása a sírok fölött azzal a céllal történt, hogy belesulykolja az agyakba: az élet körforgása megy tovább; ez elkerülhetetlen; ezt meg kell szokni, üdvözölni és elfogadni. Az ember eltávozik és táplálékot hagy maga után, az élet ajándékát. Helyet csinál a következő nemzedéknek. Megszületünk, árnyékok vagyunk, kijelöljük a saját árnyékunkat, aztán távozunk. A legtöbb, amit bárki remélhet, hogy két árnyékgenerációval később még emlékezni fognak rá.

>!
mandarina

A képzelet, okoskodott, egyszerűen nem megfelelő arra, hogy a különleges és idegen érzéseket megértsük. Arra jó csak, hogy fokozza, vagy tompítsa a már ismertet. Olyan lenne, mint elmondani valakinek, milyen érzés a szex, vagy egy orgazmus. Lehetetlen. De amint maga is átéli, akkor el tudja képzelni az új érzés különféle fokozatait.

22. oldal

>!
Szilvi00 P

Vajon bolond volt mindenki más, aki menekülésről dédelgetett ábrándokat? Vagy vele nem volt rendben valami?

>!
AniTiger MP

Akik gyerekkönyveket olvastak, akik egy elfeledett és ismeretlen múlt rejtélyének darabkáit próbálták összerakni, csak áltatták magukat.

10. oldal

>!
mandarina

Ő csak a ballagó jelen volt, a kerék a gépezetben, ami addig pörgette és csikorgatta fémfogazatát, míg egy foga lekopott, míg a forgácsok lehullottak róla és még több kárt okoztak, míg szükség nem mutatkozott arra, hogy kiemeljék, kivessék, s másikkal helyettesítsék.

121. oldal

>!
Katara_Phoenix P

Tudta, mi következik – és egy kicsit csodálkozott azon, hogy került ide. Egy lány a Gépészetről, aki soha egy szemernyit sem foglalkozott a külvilággal, aki legfeljebb csak kisebb szabályszegéseket követett el, s aki élete hátralévő részére megelégedett volna annyival, hogy a föld legmélyebb bugyrában, nyakig olajosan törött alkatrészeket javítgasson, mit sem törődve a halál birodalmával, ami körülveszi…

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Nicols
>!
tundibrich P

Arra jutott, hogy a lépcsőzés természetellenes. Az emberi lény nem erre termett.


A sorozat következő kötete

A siló sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James Dashner: Lázkód
Rick Yancey: Az ötödik hullám
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Stephenie Meyer: A burok
Mordecai Roshwald: A hetedik szint
Paolo Bacigalupi: Hajóbontók
Alaya Dawn Johnson: Nyárherceg
Paolo Bacigalupi: A vízvadász