A ​megoldás (A siló 4.) 244 csillagozás

Hugh Howey: A megoldás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az új polgármester és a mellette állók által halálra ítélt és a silóból kitaszított Juliette-nek hamarosan el kéne pusztulnia a mérgezett külvilág zord körülményei között, de a hivatalától megfosztott seriff nem várt segítséget kap., Védőruhája sokkal jobban szerepel, mint az eddigiek. Juliette nem csak életben marad, de hamarosan rádöbben: nem az ő silója az egyetlen, sőt, az sem lehetetlen, hogy a legközelebbibe behatoljon, és apránként felfedezze, hogyan jutott idáig a világ.

Mialatt Juliette megismerkedik a szomszédos siló egyetlen életben maradt lakójával, régi otthonában elterjed a lázadás szelleme. A Gépészet bugyraiból felfelé indulnak az elégedetlen, haragos emberek, a siló vezetésének egyeduralmát felkelés fenyegeti, sok évtized eltelte után egy újabb lázadás, amely ezúttal talán az utolsó lesz.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737347 · Fordította: Rákócza Richárd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
184 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633737354 · Fordította: Rákócza Richárd

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Juliette Nicols · Bernard Holland · Samson · Walker


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Hugh Howey: A megoldás

Juliette szemszöge nagyon izgalmas, ő ennek a sorozatnak a legjobb karaktere. Mindenki más nem túl szimpatikus. Hiába az erőlködés, ezt a sztorit csak Juliette képes elvinni a hátán.
Ez az eddigi legeseménydúsabb kötet, mégsem érzek kényszert a folytatásra jelenleg. Talán majd egyszer.

KönyvParfé>!
Hugh Howey: A megoldás

Nem vagyok maradéktalanul elégedett. Néhol egészen untam és nem igazán sikerült megkedvelnem a szereplőket. Nekem Juliette története vitte előre az egészet, a többi karakter nem igazán hozott lázba. És miért kellett ilyen füzetszerűen kiadatni ezt a sorozatot? Érhetetlen, de próbálok megbarátkozni vele.
Ezt a Rómeó és Júlia vonalat pedig egyáltalán nem értem, szerintem semmi keresnivalója a történetben. Miért?! Egy kicsit jegelem az utolsó részt..

5 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Hugh Howey: A megoldás

Hát ez bizony egyre jobb és izgalmasabb lesz!
A sorozat legeseménydúsabb részéhez érkeztem. Jönnek a válaszok, kezdetét veszi lázadás.
„Bárki, akinek szeme és füle volt, megmondhatta: valamiféle lázadás közeleg."
És ez még csak az egyik szál eseményére utal. Emellett ott van még a Jules takarítás utáni spoiler.Ezek a fejezetek voltak a kedvenceim. Lélegzetvisszafojtva vártam, mi történik a következő percben, spoiler

TiaManta>!
Hugh Howey: A megoldás

Na, itt már végig jó volt kb. Beindultak az események, jönnek az információk.
Bár elég egyértelmű volt az egész, nem ért semmi sem meglepetésként. De fenn tartotta az érdeklődésemet, nem aludtam be félúton.
Még a következő résztől várok egy kis vagy inkább nagyobb csattanót.
Ha az meglesz, akkor végül is nem volt kár elolvasni. Mondjuk ez a rész már tényleg nagyon próbálkozott legalább

kratas P>!
Hugh Howey: A megoldás

Szóval kezdenek összeérni a szálak. Aggódom Lukas miatt, szorítok Juliette-nek és nagyon remélem, hogy Bernard megkapja amit érdemel. És nem, most nem csapok le rögtön a következő könyvre. Nem szabad, akkor vége lesz a sorozatnak.

3 hozzászólás
KöfférTzitzah>!
Hugh Howey: A megoldás

A Siló negyedik része folytatja azt a feszültségfokozó ritmust, amit az előző részben felvett. A szereplők hangulata is ehhez igazodik, tiltott gondolataikból szavak, a szavakból pedig tettek lesznek. Felszólalnak az elnyomottak, azok az emberek, akiken legtöbben szánakoznak, akiket nem vakít el a hatalomvágy és nem hiszik magukat istennek. Érzik, hogy valamit tenniük kell, végre cselekedniük annak érdekében, hogy többé ne rejtsék el előlük az igazságot, amely olyan horderejű, hogy sokan talán felfogni sem lennének képesek.

A szerveződő felkeléssel párhuzamosan nyomon követhetjük Jules útját is, kiderül, mi történik vele, miután kiküldik takarítani. Több információt tud meg, mint amit valaha is remélhetett. Az, hogy a megszokott egy helyett már három szemszögből is követhető a cselekmény, nagyon előnyös húzás, mely sokkal tisztábbá teszi az okokat és átláthatóbbá az eseményeket. Elég sok dologra fény derül, de még mindig annyi minden érződik a mélyben, hogy részben ezért is olvastatja magát ez a sorozat: nem csak az a kérdés, mi lesz ebből a történetből a jövőben, de az is, hogy tulajdonképpen mi volt ezelőtt. Mi lehet ezeknek a föld alatt élő embereknek a múltja, melyet még előttük sem fednek fel teljes egészében? Meg lehet előzni a már megtörtént események megismétlődését azzal, hogy nem beszélünk róluk? Mi a túlélés kulcsa?

Az izgalmak és az információk összhangban vannak, a nézőpontok váltogatása is tökéletesen időzített. Ennek ellenére még mindig túl kevés ez a 180 oldal is, mert a tetőpont egyre csak közeledik, szüntelenül emelve az izgalom szintjét, a lapok meg csak fogynak, és aztán vége is a könyvnek. Hogy a robbanás után mi lesz, mit hagy maga után, hová csúcsosodik a kimenetel, az egy nagyon jó kérdés, ami egyre erőteljesebben követeli a választ.

AniTiger P>!
Hugh Howey: A megoldás

Bírom, ahogyan minden egyes Siló rész hosszabb, mint az őt megelőző. Aki kíváncsi az egész sztorira szép fokozatosan elolvas majd’ 800 oldalt (plusz a Műszak kb. 600 oldala). Eközben dühös, kíváncsi, szomorú, csalódott, izgatott és/vagy sajnálkozó, attól függően, hogy mi(k)ről szól az adott rész…
Én most ismét kíváncsi vagyok, de talán először reménykedem is. spoiler Sajnos Howey bácsi eddig sem kímélte a szívemet. Mi lesz itt még? Nagyon tetszett, eddig ez a kedvenc Siló-részem és már csak 1 kötet van hátra. Meg a három ráadás természetesen.

spoiler

Sippancs P>!
Hugh Howey: A megoldás

Tipikus példája az olyan történetnek, ami elé leülsz, és addig fel sem kelsz, amíg a végére nem értél. Mert annyi izgalom, feszültség, titok és fordulat van benne, hogy olvasni kell, kell, kell!
Ha tehetném, 1000 csillagot adnék rá!

ggizi P>!
Hugh Howey: A megoldás

Huhúú! Ez egyre jobb!! :)
A feszültségi szint az egekben! Nagyon izgalmas!
spoiler
spoiler

Heni_könyvespolca P>!
Hugh Howey: A megoldás

Ezt mondanám talán eddig a legizgalmasabb, legtöbb cselekménnyel bíró résznek. Bár ( a Műszak részeket nem figyelembe véve) ahhoz kèpest, hogy már a 4. rész azt mondanám szinte most indulnak be az események :D kíváncsi vagyok a záró részre :D


Népszerű idézetek

Tünde_Tóth_2>!

Eljövök magáért. Hazajövök. És azért jövök, hogy takarítsak.

Szilvi00 P>!

Változóban a világ. Az meg csak ritkán kellemes.

Rin_>!

Az ember vagy azért nevet, hogy ép eszét megőrizze, vagy mert feladta a küzdelmet, hogy épeszű maradjon. Így vagy úgy, de nevet.

Kapcsolódó szócikkek: nevetés
AniTiger P>!

    – Mi történik a magokkal, ha túl sokáig hagyják őket magukra? – kérdezte.
    Solo a homlokát ráncolta.
    – Megrohadunk – felelte. – Mind egy szálig. Megromlunk idelenn, és annyira megrohadunk, hogy többé nem csírázunk ki. – Pislogott és körülnézett. – Soha többé nem hajtunk ki.

150. oldal, 48. fejezet - "A sírban egy élőhalott virág!"

victoria_m997>!

Az ég nem volt valódi. A fű nem volt valódi. De az ő halála valódi volt. A csúf világ, amit eddig is ismert, valóság volt.

31. oldal

tmezo P>!

„Forró napon jobban forr a bolond vér.”

52. oldal

SchizoVampire P>!

„Sok bús napom lesz még ily fekete:
Jön majd a vég, ez itt csak kezdete.”

167. oldal

_Katie_ P>!

Gépzsír, forróság, tolóerő. Ebből állt a nagy titok, ha egy fém alkatrész nem akart megmozdulni.


A sorozat következő kötete

A siló sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis
David Mitchell: Felhőatlasz
Andy Baron: Kárhozottak városa
Dmitry Glukhovsky: Metró 2034
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Mordecai Roshwald: A hetedik szint
Ann Aguirre: Horda