Zöldséget ​minden napra! 2 csillagozás

Hugh Fearnley-Whittingstall: Zöldséget minden napra!

Hugh ​Fearnley-Whittingstall díjnyertes író, műsorvezető és gasztronómiai aktivista, a szezonális, etikusan termelt élelmiszerek rendíthetetlen elkötelezettje új szakácskönyvében a zöldségeket tette meg főszereplőnek. Vegetáriánus receptjeivel – bár a szerző maga nem vegetáriánus, és nem is áll szándékában bárkit rávenni arra, hogy az legyen – bevallottan életeket próbál megváltoztatni. Célja az, hogy meggyőzze az olvasót, egyen több zöldséget. Sokkal több zöldséget. Tegye a zöldségeket a mindennapi főzés alapelemeivé, ezáltal pedig fogyasszon kevesebb húst. Hogy miért? Mert a zöldségek tesznek leginkább jót az embernek, és ezek okozzák a legkevesebb kárt a bolygónknak.

"Nevezzenek nyugodtan hatalommániásnak, de most életeket próbálok megváltoztatni. Azt szeretném elérni, hogy az olvasóim több zöldséget egyenek. Sokkal több zöldséget. Bízom benne, hogy ehhez nem szónoklatokra van szükség, hanem csábító ételekre…
Be kell vallanom, amikor elhatároztam, hogy többször… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2014
416 oldal · ISBN: 9789633574935

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Hugh Fearnley-Whittingstall: Zöldséget minden napra!

Én is a „megfontoltan válogató mindenevésben” hiszek, mint Fearnley, kevés húst fogyasztok, és zöldségmániás is vagyok, nem nagyon tudok elképzelni étkezést egy jó nagy adag zöldség nélkül. Szóval ezt a könyvet nekem írták, tobzódtam a jobbnál jobb ötletekben, variációkban, tippekben. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne változatosabban, fantáziadúsabban és szabadabban főzni és enni.

20 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Vanessa Kimbell: Kovásziskola
Kocsis Dóra: Zero waste konyha
Vida Kata: Idei, hazai, zöld
Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok
Nina Olsson: Kézműves vega burgerek
Bede Anna: Vegabudapest
Mikkonen Virpi – Tuulia Talvio: Fagyivarázs
Bede Anna: Vegasztrománia
Joanne Harris – Fran Warde: A francia piac