River ​Cottage minden napra 7 csillagozás

Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra

„Ebben ​a könyvben ismét megpróbálok minél többeket boldogabbá tenni. Ezért aztán leírom, milyen ételeket eszem nap mint nap otthon, mi a viszonyunk a kenyérrel, a hússal, a hallal, a gyümölcsökkel és a zöldségekkel; három éhes iskolás gyerek mellett hogyan zsonglőrködünk a reggelivel, és dolgozó szülőkként mit eszünk a hétköznapokon ebédre. Azt is elmesélem, hogy miért készítünk rengeteg ételt (köztük néhány abszolút kedvencünket) előző napi maradékokból. Megpróbálom bemutatni, a családi főzések alkalmával hogyan helyezhetünk nagyobb hangsúlyt a zöldségekre és gyümölcsökre, és miként hozhatjuk ki a legtöbbet a legértékesebb alapanyagokból, például a húsból és a halból. Néhány hasznos ötlettel rávilágítok, hogy az otthoni vendéglátás kevésbé ijesztő, olcsóbb és alapvetően örömtelibb is lehet. Az olvasók elé tárom a recepteket, amelyeket a családomnak főzök, és azokat is, amiket – amikor igazán szerencsés vagyok – ők készítenek nekem.”

Hugh Fearnley-Whittingstall díjnyertes… (tovább)

>!
Alexandra, Budapest, 2012
416 oldal · ISBN: 9789632979434 · Fordította: Szkokán Boglárka

Kedvencelte 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

>!
Sakura
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra

A könyv stílusa ugyanaz, mint amit a tv-ben is láthatunk. A receptek szintúgy, egyszerűek és finomak. A képek nagyon szépek és főzésre, sütésre csábítóak. Egy-két recept volt csak, ami kicsit furcsa vagy szokatlan a hozzávalók miatt, így azokat hanyagoltam. De szerintem minden szakácskönyvben van ilyen.

>!
Hörcsibald
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra

Aki szereti a tv műsort, az nem fog csalódni benne. Amikor olvasom a recepteket, Hugh magyar hangját hallom a fejemben (Holl Nándor), a szöveg is ugyanolyan közvetlen és barátságos, mint ahogy a műsorban megszokhattuk. Arra persze számítani kell, hogy sok étel nálunk nem megszokott (kecske, bárány és bizonyos hal ételek), így néhány recept a magyar minden napokban talán haszontalan lehet. A képek viszont nagyon szépek és hangulatosak, így együtt a szöveggel akár olvasmánynak is jó lehet, nem csupán szakácskönyvnek. Eddig két ételt készítettünk el belőle. Az egyik pont egy sült kecske volt, a másik pedig egy céklás fetás saláta. Mindkettő jól sikerült. Most készülök a ragacsos oldalashoz. Szerintem abban sem fogunk csalódni.

1 hozzászólás
>!
ocimumBasilicum
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra

Finomakat ehetünk- egész egyszerűen! Sok új dolgot tanultam, viszont sokszor használnom kellett a kreativitásomat is!

>!
Knekató
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage minden napra

Nagy csalódás. Semmi új információ, sok általánosság, többnyire használhatatlan receptek. Jó, hogy nem kértem ajándékba, csak porfogó lenne…..


Hasonló könyvek címkék alapján

Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha
Joanne Harris – Fran Warde: A francia piac
Jamie Oliver: Jamie belevág
Jill Norman (szerk.): Szakácsok könyve
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve