Lélekkód 58 csillagozás

Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

A ​lelkek kódja sosem téves. Mindenki a számára legtökéletesebb testben születik a legmegfelelőbb időben, a legmegfelelőbb helyre. A test nem egy jelmez, mi fogva tart, hanem egy ajándék. Egy ajándék, ami segít, hogy csodákat élhess meg. Hogy tanulhass és alkothass. Nem számít, milyen testbe születtél, csak az, hogy hogyan érzed magad benne. Szeresd hát az ajándékodat, légy rá büszke. Hisz megismételhetetlen és különleges minden egyes lélek!

Egy nap a férjem kivette a kezemből a telefonom. Kiszakított a közösségi oldalak világából, a virtuális valóságból, és újra bemutatott az életnek. Segített lelassulni. Észrevenni mindazt, ami mellett az utóbbi időben már én is csak szó nélkül elmentem. Újraéledt körülöttem a világ. Felszabadultam. Messzire hajítottam a mások által megszabott szabályokat, elvárásokat, hogy helyettük inkább megfejtsem a saját lelkem kódját.

Oly sok mindent láttam, tapasztaltam eddigi életemben! Mindig is írni akartam mindezekről, megosztani a… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2015
96 oldal · ISBN: 9789639725867
>!
Libri, Budapest, 2014
94 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633104477 · Illusztrálta: Koczán Sára LányLevendula

Enciklopédia 9


Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Kek P
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

My Little Pony à la Fanny…

Ismeritek azt a csilivili rózsaszín pacit? Igen? És mi a véleményetek róla? Akkor az, akinek tetszik, az nyugodtan olvassa a Lélekkódot. Akinek viszont nem… szóval, annak talán ezt sem ajánlom. Meg annak se, aki a Kis herceget sziruposnak tartja, mert az akkor ezt pláne. De mondjuk, akinek a szíve csücske Dosztojevszkij, a Mester és Margarita, Rilke vagy Pilinszky… , az se vegye kézbe.
Mert ez édes. Túl édes. Émelyítően.
Az jutott róla eszembe, mikor az egyik ismerősöm titokban meg akarta kóstolni a folyékony édesítőszeremet, amit a kávéasztalon kint tartok, s nem a kávéjába csöpögtetett belőle, hanem a szájába nyomott belőle… Menten öklendezni is kezdett utána. Mert hát az nem arra való, hogy töményen, magában nyalogassa az ember. Szóval, mikor megláttam azt a pár szót a könyv elején, amikből a történetek íródtak, rögtön gondoltam, hogy ez nekem tömény édes lesz – de azért adtam egy esélyt, mert hisz Mosolyka történetét – emberi módon elmesélve – ismerem. És igen, rá is ismertem a mesékben… Csak hát ez a szirupkód nekem nem jön be. Sajnálom, ez most itt, így csúnyán hangzik. De ez az igazság. Egyszerűen nem veszi be irodalmi ízlésem az efféle részleteket: http://moly.hu/idezetek/457054, http://moly.hu/idezetek/457052, http://moly.hu/idezetek/457076. Nem is beszélve arról, hogy a bokáig érő tengervízben sétálgatva, hogy érhet partot mellettük pár perc alatt egy hétárbocos hajó? http://moly.hu/idezetek/457067 S hogy vajon miért nincs a Péter bácsin kívül egyetlen normális nevű szereplője se a mesének? Nem, nem a Csillaglány vagy a Holdkirály névvel van bajom, ha már mese; sokkal inkább a Krisztoffal, Alexanderrel, Bennel és Noellel. Ennyi.
A tartalmat, az üzenetet én más kóddal fogom továbbadni az enyéimnek. Tudom, Fanny is az édesanyjától örökölte ezt a receptet, s szeretetével csak tovább édesítette – a süteményt illetően viszont van, aki a sósat szereti.

9 hozzászólás
>!
Chöpp 
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

Tudom én, hogy csak a szépet és a jót akarja ezzel Mosolyka, de valahogy nekem túl csömör ez az áradó „lélekcsillagtengerálomholdkoralligazság”.

1 hozzászólás
>!
Pandalány P
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

Nagyon tündéri könyv. Kicsi, aranyos és szép. Minden, ami egy kedves mesekönyvhöz kell. És persze csupa szív történetekkel van teli, mindegyik tanulságos, érdekes. Szívesen, mosollyal az arcomon olvastam. Sugárzik belőle az a szeretet, amit Mosolyka nyújt nap mint nap az embereknek, ezt az előadásán is megtapasztaltam. A rajzok pedig szépségesek az egyes történetekhez, nagyon tetszenek.
Örülök, hogy elolvastam, megmelengette a lelkemet :)

>!
bagie P
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

Az első két mese után azt hittem azt fogom írni, hogy „édes, cuki könyv”, de utána nagyon betaláltak a mesék – valószínűleg nagyon jó időben kapott el az olvasási élmény.
Elképzeltem, hogy ha egyszer lesz majd 7-8 éves gyerekem neki is szívesen olvasnám fel, és beszélgethetnénk ezen mesék alapján olyan dolgokról, mint önmagad elfogadása, a pillanatok szépsége…
A végén eszembe jutott az egyik kedvenc könyvem (Békés Pál: Félőlény), amely szintén mesének tűnő módon kezel felnőttes problémákat… [jó, kicsit mélyebben, de most így nyárra, ez a könnyedebb verzió is elérte nálam a megfelelő hatást]

2 hozzászólás
>!
schesztiஐ P
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

A Lélekkód-történetek apró mesék, de náluk őszintébb és igazabb, szeretettelibb szavak nem is tölthetnék meg a kis könyvecskét.

Elgondolkodtató, hogy mi minden kell ahhoz, hogy végre észrevegyük, mi mindenünk van, mi minden megadatott nekünk. Hogy ne mindig a rosszat keressük, a rosszat lássuk a hétköznapokban, hogy igenis gyerekszemmel és gyermeki szívvel tudjunk körülnézni a világban. Hogy megéljünk minden egyes Pillanatcsillagot.

Fanny varázslata itatja át a meséket a könyvben, és bárcsak mindannyiunkat „megfertőzne” ezzel a varázslattal!

>!
korkata
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

Mosolykáról már többször is hallottam, majd láttam a tv-ben egy beszélgetős műsorban. Minden elismerésem az övé. Amikor megláttam a könyvtárban a könyvet kíváncsi lettem.
Rövid kis meséket kaptam. Tele tanulsággal. Így egyszerre elolvasva egy kicsit sok, de apránként adagolva még hasznos is lehet. Érezhető, hogy sokat merített az életéből, a vele történtekből.
Nagyon tetszettek azok a szavak melyek köré a történeteket felépítette. Ilyen például a lélekhomály, pillanatcsillag, lélekhajó, lélekpatak.
A rajzok nagyon aranyosak. Szívesen láttam volna többet is belőlük a kötetben.

>!
lettielena
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

Apró mesék hatalmas tanulságokkal.
Köszönöm drága Lélek, hogy megírtad ezt a könyvet, mert fontos dolgokról írsz, amiket muszáj észrevennünk.
Az apró dolgok igenis fontosak az életben.

Egyszer remélem Nekem is sikerül megfejtenem ősrégi lelkem kódját :)

>!
Kiss_Csillag_Mackólány P
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

Szép ez, nagyon szép.
Ahogyan a bájos, aranyos gyermekmeséken keresztül mutatja meg Mosolyka, hogy a világ igenis szép, és valójában csak rajtunk múlik, mit ragadunk meg belőle, miben látjuk a szépségét.
A kitartás, az egymás mellett állás, a békesség.
Ha mélyebben belegondolok, azért kicsit szájbarágos a mondanivaló kiemelésével, a tanulságok megfogalmazásával, ha viszont meseként kezelem a történeteket, akkor meg így van jól, ahogy van.

>!
Floracska98
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

Kellemes tanácsadó könyv élet vezetési tanácsokkal, hogy akarjunk élni. személyes példákon keresztül. Sokszor azt éreztem, hogy ezeket már olvastam valahol, de nem bántam. Kell a megerősítés. :) <3

>!
Redpanda
Hozleiter Fanny Mosolyka: Lélekkód

Alapvetően tetszett a mondanivalója, hogy: fogadd el magad olyannak, amilyen vagy; éld meg a mát és higgy a holnapban és saját magadban!
A kérdés, hogy milyen korúaknak íródott. Számomra a magam több mint három évtizedével helyenként nagyon negédes volt, olyan mint amikor még a tejszínhabot is megcukrozod.
De szép a kiadás és a rajzok is, a szöveg pedig választékos. Kíváncsi lennék egy gyerkőc véleményére is.


Népszerű idézetek

>!
Kek P

Mindennek, mi a tiéd, a fele is pont elég. Olykor még sok is…

85. oldal

>!
Chöpp 

(…) minden egyes pillanat bennünk válik igazán értékessé!

54. oldal

1 hozzászólás
>!
korkata

A szeretet a legnagyobb erő, amitől a legkeményebb kő is porrá omlik…

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
>!
Chöpp 

     – A gondolataink formálják a valóságunkat – állapította meg Alexander. – Ezt kellett megtanulnunk, ez az, amiért útra keltünk…

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gondolat · valóság
>!
korkata

A lelkek kódja sosem téves. Mindenki a számára legtökéletesebb testebb születik a legmegfelelőbb időben, a legmegfelelőbb helyre. A test nem jelmez, mi fogva tart, hanem ajándék. Egy ajándék, ami segít, hogy csodákat élhess meg. Hogy tanulhass és alkothass. Nem számit, milyen testben születtél, csak az, hogy hogyan érzed magad benne. Szeresd hát az ajándékodat, légy rá büszke. Hisz megismételhetetlen és különleges minden egyes lélek!

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: emberi test · lélek
>!
Chöpp 

    A két férfi kezet fogott.
    Beszélgetni kezdtek, és azonnal felfedezték egymásban a rokon lelket. Mindketten ugyanazért jöttek el otthonról: mert már nem tudták meghallani a zajos világban a saját gondolataikat.

Hitetlenkedők Hegye, 41.o.

>!
Kek P

A legfontosabb a lélek tánca, és nem a testé.

83. oldal

>!
Chöpp 

Te képes vagy meghallani a csend hangját is, ami oly sok mindent tanít nekünk.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csend
>!
korkata

Az önvaló te magad vagy. Mindig is benned élt, érted van, ezért figyelj rá oda mindig, hallgass rá! Röpke kis életünkben csakis azt érdemes csinálni, amire igazán vágyunk, amitől táncot jár a lelkünk. Ne másoknak akarj megfelelni, hanem hallgass arra a kis hangra, amelyik oly lelkesen szól onnan, belülről… Hisz ezzel kezdődik az igazi boldogság!

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
>!
Hails

Ez az igazi kincs. A most. Az, ha dobogni képes a szív és táncolni a lélek.

83. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Sün Balázs
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Szabó Magda: Tündér Lala
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Csukás István: Süsü, a sárkány
Nagy Natália: A Nap születésnapja