Bevándorlók 11 csillagozás

Howard Fast: Bevándorlók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​kötet a szerző családregény-sorozatának első darabja. A történet az ezernyolcszázas évek végén kezdődik, amikor egy fiatal marseilles-i halászember, Joseph a jobb és biztosabb jövő reményében várandós feleségével Amerikába érkezik. A jobb jövő azonban még várat magára: hetekig egy szenespincében laknak, miközben a férfinak nap mint nap szembe kell néznie a munkanélküliség rémével. A már szinte kilátástalan helyzetükből egy munkatoborzó földijük segíti ki őket, állást ajánlva egy kaliforniai vasútépítő vállalatnál. A Kaliforniába vezető úton egy marhavagonban születik meg gyermekük, Daniel. Josephnek idővel sikerül annyi pénzt félretennie, amelyből egy kisebb halászbárkát vásárol, s az évek során lassan Danielből is halászlegényt farag. Egy napon azonban, amikor a fiú egyedül száll tengerre, hatalmas erejű földrengés, majd tűzvész tizedeli meg a lakosságot. Az elemi csapás kioltja szülei életét, s az első pillanatban úgy tűnik, Daniel sorsa ezzel megpecsételődött: szenvedés és… (tovább)

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1995
416 oldal · ISBN: 9635480898 · Fordította: Angéla Zsolt

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

csilla0923>!
Howard Fast: Bevándorlók

Igaz nem ilyesmire számítottam amikor felvettem a várólistára, de abszolút tetszett. Nagyon fordulatos, izgalmas könyv. Szerettem Daniel sorsát követni, szerencsére a Második nemzedékben is benne van. :)

doszka>!
Howard Fast: Bevándorlók

Nagyon „helyes” kis könyv ez. Van egy főszála, mely Dannyről és az ő családi életéről szól, emellett viszont sok sok mellékszereplő is felbukkan, akiknek az élete számomra kevésbé volt érdekes. A könyv igencsak hosszú időt ölel fel, hisz mikor elkezdődik, a főhősünk még nem született meg, mire vége lesz a könyvnek viszont már a negyvenes éveiben jár.
Összességében én ajánlani tudom, nekem tetszett, könnyű olvasmány és kikapcsolja az embert. Ha meg az egyik mellékág nem annyira jön be valakinek, azt nyugodtan át lehet ugrani, ettől még érthető lesz a történet.


Népszerű idézetek

Szelén>!

A mi családunkban senki sem volt ügyvéd. Különben is, az ügyvéd mind vérszopó. Épp az én fiam szipolyozzon másokat?

18. oldal

Szelén>!

Útjukat katonák és polgárőrök próbálták eltorlaszolni, kik az elmúlt három napban maguknak tartották fenn a fosztogatás jogát.

31. oldal

Szelén>!

Néhány hétiga fehérek emberszámba vettéka kínaiakat. Ennek vége lett. Három hétig nem voltak a városnak kocsmái és szajhái; ennek is vége lett.

32. oldal

Szelén>!

Thomas Seldon a negyvenes évek végén jött Kalifoniába, nem aranyat bányászni, hanem gondját viselni a mások bányászta aranynak, s a jelenlegi Thomas Seldon annak a banknak az élén állt, melyet apja alapított.

41. oldal

Szelén>!

– Nem inkább fehér öltönyt?
– Dolgoztam én már olyan embereknél, akik a fára is fehér öltönyben másztak. De higgye el, egy tengerészemberhez jobban illik a vászonnadrág meg a kötött kabát.

57. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Hazatérők
Fehér Klára: Hová álljanak a belgák?
Raana Raas: Elágazó utak
Raana Raas: Kiszakadtak
Oravecz Imre: Ondrok gödre
Salamon Pál: A Sorel-ház
Wass Albert: Kard és kasza
Raana Raas: Ellenállók
Szabó Magda: Für Elise