Hosszú ​Lándzsa 9 csillagozás

A feketelábú főnök emlékezései
Hosszú Lándzsa: Hosszú Lándzsa

"Azok ​az indiánok, akiknek élményeit ebben a könyvben leírtam, több más törzzsel együtt aránylag csak régebben kerültek kapcsolatba a fehér emberrel. Az események színhelye a távoli Észak-Amerika egyik legvadabb, legkevésbé megbékélt vidéke.
A fehérek eljövetele előtt ezek az indiánok nyughatatlan, harcias nép voltak, nomád módra, folytonos csatározások közepette, szüntelenül vándoroltak. A Sziklás-hegységtől keletre fekvő, vad ősterület uralkodó törzsét, a feketelábúakat messze földön mint a 'síkság tigriseit' ismerték.
A feketelábú törzs leghalálosabb ellenségei a sziúk, a krík, az assziniboinok, a varjú indiánok és a kutenék voltak; ezekkel szinte megszakítás nélkül harcban álltak, egészen a fehér emberek térhódításáig. Ez a drámai korszak, a régi törzsközi hadakozás periódusát az új uralkodó faj, a fehér ember megjelenésének korszakával kötötte össze, az észak-amerikai indiánok történeténekl talán legszínesebb, legmozgalmasab szakasza volt. Ennek a korszaknak az… (tovább)

Hosszú Lándzsa emlékezései címmel is megjelent.

>!
Szenzár, Budapest, 2002
244 oldal · ISBN: 9638615141 · Fordította: Baktay Ervin

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Népszerű idézetek

>!
Medin

Hallgassatok az ősök szavára, védjétek, ápoljátok a környezetet és szeressétek embertársaitokat. Adjatok időt magatoknak saját lelketekkel, legbensőbb kérdéseitekkel foglalkozni. Tiszteljék el a Teremtőt, ki a vilàgot igazgatja, és figyeljetek a Négy Irány szavára, tanítására. Ha így cselekedtek, elkerülhető a vég, Földünk pusztulása, melyre oly sok intő jelet láthattok màr.

Hosszú Lándzsa: Hosszú Lándzsa A feketelábú főnök emlékezései


Hasonló könyvek címkék alapján

Rónaszegi Miklós: Indián halál
Keszthelyi Tibor: Indiánok Arizonában
Rónaszegi Miklós: Az indián hercegnő
Dornbach Mária (szerk.): A tollaskígyó búcsúja
Jean Raspail: Rézbőrű napló
John Fire (Lame Deer) – Richard Erdoes: Sánta Őz, a sziú indián sámán
Thomas Berger: Kis Nagy Ember
Richard Collins (szerk.): Indiánok és ősi kultúrák Észak-Amerikában
James Fenimore Cooper: Nagy indiánkönyv
Karl May: Winnetou