Az ​átalakulás 25 csillagozás

Hosszú Katinka: Az átalakulás

"Ha valaki ránéz Katinka eredményeire a 2013-as világbajnokság óta, azt láthatja, hogy sikert sikerre halmozott mindenféle zökkenő nélkül. Mikor az emberek folyamatosan csak a jó eredményeket látják, egyből arra következtethetnek, hogy minden egyszerűen és könnyen ment; ez természetes. Én viszont ott voltam vele és ez azért nem a teljes igazság.

Katinka utóbbi két év sikereit tekintve sokakban felmerülhet a kérdés: „Vajon miről fog szólni ez a könyv?”

Az igaz, más lesz, mint az első. Ez nem arról fog szólni,hogy valaki a pályafutása mélypontjára került és hogyan jut fel ismét a csúcsra. Ez a könyv egy olyan emberről szól, aki rájött, mennyi minden mást is el akar érni a sportban és az életben, minthogy címeket nyerjen, hogy ott legyen a neve a bajnokok között.

Katinkában 2013-ban tudatosult, hogy ő az Iron Lady, de akkor nem tudhatta, ez még csak az egész átalakulás kezdete."

Shane Tusup

>!
Toos Sports Agency, Budapest, 2015
216 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631236071 · Illusztrálta: Benczur Anita

Enciklopédia 9

Helyszínek népszerűség szerint

Baja


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Algernon P>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Valahogy keserédes ezt a mostani hírek fényében olvasni, továbbra sem tudjuk mi az oka az egész váltásnak, és lesz-e jövője a továbbiaknak a Hosszú-Shane úszó-edzőpárosnak. A könyvtől függetlenül egyébként semmi közünk hozzá.

Ez az írás még inspriálóbb, mint az előző kötet, lendületes olvasmány, és nem próbálja csupán a szép oldalát lefesteni egy versenynek, amikor az aranyat a nyakadba akasztják, hanem megpróbálja érzékeltetni azt az iszonyatos készülést, fájdalmat, lemondást, ami egy-egy érem mögött van. Nem kozmetikáz, hanem reálisan leírja, hogy igen, van amikor a könnyek belemosódnak a medence vizébe készülés közben, és amikor a fizikális határait feszegeti az ember.
Most már tudjuk, „megérte”, Rióban többször állhatott a dobogóra.
Motivációs könyvnek sem utolsó, bár tény, ahhoz azért elég rövid, és nem is túl részletes, de amit ebből a hosszúságból ki lehet hozni, azt maximálisan teljesíti. Bár cseles a tördelés, és tipográfia, így egy este alatt bőven végigolvasható, azért még az sokat elárul, hogy olvasnám tovább szívesen, terjengősebben.

Minden fejben dől el, és a munkát azért oda kell tenni :)

4 hozzászólás
mrsglass P>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Évek óta követem Katinkát, sokkal hamarabb felfigyeltem rá, minthogy az egész Iron Lady brand kialakult volna, valahogy mindig is szimpatikus volt. Egészen elképesztő ez a könyv, nem is csak amiatt, hogy megmutatja milyen iszonyú kemény munka van minden egyes megszerzett érem mögött, hanem főleg azért, mert kendőzetlen őszinteséggel, nyíltan beszél a kudarcairól. Nekem sokszor teher manapság, hogy híres sikeres emberek, főleg a fiatalabb generáció tagjai, csak a sikereikről beszélnek és azt kommunikálják a világ felé, hogy nincsenek kudarcaik. Ami nyilván nem így van, meg persze, hogy szebb és jobb egy olyan képet kialakítani magunkról, ami csillog-villog, sokszor beleestem ebbe korábban. Kifejezetten sokáig tartott túllépni ezen, szemléletet váltani és megtanulni értékelni magam és a munkám a nehezebb időkben is, amikor nem jönnek rögtön az eredmények. Nem mondom, hogy mára teljesen zen lettem és a helyére került minden, de igyekszem. Katinka sokat segít ebben a példájával és napról-napra megerősít a karkötő is a kezemen: HWAPO! Remélem egyszer majd találkozom vele és megköszönhetem neki személyesen is, hogy ilyen remek példakép!

sztinus>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Történetileg teljesen jó, de ez a snittszerű szerkesztès számomra megölte az èlmènyt.

Leah P>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Olimpia alatt akartam elolvasni, de nem volt bent a könyvtárban még pár hónapig. :\

Katinka (megint) meghozta a kedvem a sportoláshoz, ami ilyen időben kicsit lelankadt.

Kingchow>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Imádtam, ugyanúgy mint az első könyvét! Ebben még jobban bepillanthattunk Katinka felkészülésébe és mindennapjaiba. Ez a könyv tényleg nem életrajz, ez a könyv az első oldaltól az utolsóig motiválhatja az embert.
Szinte olvastattja magát és ha egyszer elkezdi olvasni valaki legközelebb csak akkor fogja letenni ha kiolvasta.
Nagyon sokszor nevettem a történeteken amiket leírt. Sokszor feltűntek más úszók is, akikkel a Világkupán és más versenyeken összebarátkoztak.

schummyka >!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Ezt az értékelést is úgy kezdeném, mint az első Iron Lady-könyvnél: Miért olvasok ilyen könyvet? Tesó polcáról van, ő ajánlotta.. Hozta ugyanazt a (magas) színvonalat, mint az első könyv. Egészen hasonlóan van felépítve – sok kicsi fejezetre bontva, így eléggé jól lehet haladni vele! Most is található benne pár színes oldal, annyi különbséggel, hogy most a könyv legvégére került és 3 teljes oldalas lapról beszélünk, ill. egy differencia van még az első kötethez képest: itt a legvégén nincs alternatív befejezés, de itt már semmi szükség is rá…
Egyedüli dolog, amit ebből a könyvből (is) hiányoltam – a csodadressz bemutatása…Aki nem követi az úszósportot (vagy ezután kezdi csak el), annak ez a dolog teljesen kimaradt…és mivel Katinka is versenyzett ilyenben, szerintem jó lett volna ha egy-két mondatban vagy egy egész fejezetet szánva neki leírja h mi is volt ez stb. stb.

1 hozzászólás
Vuccyy>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Tetszett ez a könyve is. Jó belelátni abba, hogy mennyi munka van a sikerei mögött. Nekem Katinka egy nagyon szimpatikus ember, így szívesen olvasnék tőle még több motivációs könyvet. :)

Székely_Ági>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Ugyanolyan jó, mint az első könyve. Nyomon követhető itt is a rengeteg munka, változás, motiváció, lelki fejlődés. Nagyon érdekes volt betekinteni egy élsportoló mindennapjaiba, gondolataiba. Számomra a legtiszteletreméltóbb Katinka folyamatos küzdelme saját magával. Sosem adja fel, ezért tart ott, ahol. Hajrá Katka, így tovább!

Dorothy_Gray IP>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Nekem már Katinka első könyve is tetszett, de ez még jobban. A legfőbb tanulsága, amivel maximálisan egyetértek, hogy „Minden fejben dől el”. A 12 órás úszóverseny előtt olvastam, amire nagyon készültem, és nagyon ott kellett lennem fejben. Nyilván az amatőr sport tök más tészta, de fejben ott is (pláne testben) baromira küzdeni kell, hogy 6-12 órát le tudj úszni egyben, pihenés nélkül. Jó volt olvasni, hogy Katinka hogyan győzi le a kétségeit, hogyan védekezik az alap pszichológiai hadviselés ellen, amik minden embert próbára tesznek. Mert hát Katinka is ember. Csak a különlegesebb fajtából :) Megerősített sok mindenben, és sokak számára példakép, nem véletlenül. Nekem is az.

6 hozzászólás
Firebolt>!
Hosszú Katinka: Az átalakulás

Hosszú Katinka és az Iron Lady továbbra is az egyik legerősebb (ha nem éppen A legerősebb) motiváció, amivel találkoztam, találkozom. Inkább kihagytam a vacsorát, mert nem bírtam letenni a könyvet. Csodálatos eredmények, inspiráló gondolatok, elképesztő kitartás. :)


Népszerű idézetek

schummyka >!

A siker egy olyan létra, amelyet nem mászhatsz meg zsebretett kézzel.
Amerikai közmondás

126. oldal - 13. fejezet - Sao Paulo (Toos Sports Agency, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: közmondás · siker
Dóra_Kiss>!

Én úgy vagyok vele, hogy ha az ember nem adja ki magából a maximumot, csak megnyeri a versenyt, akkor elpazarolt egy lehetőséget. Nem feltétlenül az idő számít; az érzés a fontos, hogy tudd, ez most a lehető legjobb volt. Legalább próbáld meg felülmúlni magad – mert ha az esélyt sem adod meg, akkor eltékozoltál egy újabb alkalmat arra, hogy legyen egy bátorító visszacsatolásod az addig elvégzett rengeteg munkáról."

207. oldal, 30. fejezet - Mindenhol (Toos Sports Agency, 2015)

schummyka >!

Teljesen más úgy versenyezni, hogy úgy állsz oda: biztosan el fogsz bukni, esélyed sincs, mégis megnézed, mire vagy képes.

83. oldal, 11. fejezet - Luxemburg (Toos Sports Agency, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: bukás
Fleur_Rouge_Cerise>!

Először is, a legnagyobb gond, hogy limitáljuk saját magunkat. Előre megmondjuk, hogy mi teljesíthető és mi nem.

138. oldal

Evelin_Goszták>!

Tudjuk, körülöttünk is igen sokan akadnak olyanok, akik nem azt az életet képzelték el maguknak, amelyet most élnek. Mégsem változtatnak, mert nincs hozzá energiájuk, elsősorban lelkierejük. A beletörődöttnél, rossz sorsába belesavanyodottnál nincs szívbemarkolóbb látvány.

8. oldal (Előszó, Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár)

Leah P>!

Baján belém ivódott, hogy vagy magam csinálom meg a szerencsémet, vagy lesz egy átlagosan szürke, bepunnyadós életem. Nekem semmit sem toltak a fenekem alá, mindenért megküzdöttem.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Baja · életcél
Leah P>!

Ha nem mész végig az úton, egyáltalán minek indulsz el? –
Joe Namath

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: út
Fleur_Rouge_Cerise>!

Az USC-n mindenki maga döntött arról, mennyire akarja komolyan venni az úszást. Le lehetett sétálni reggel hatra is, amikor az edés hivatalosan kezdődött, csakhogy Rebecca Soni (olimpiai bajnok, világcsúcstartó 200 mellen – és érdekességként: kolozsváriak a szülei, Szőni volt a család neve régen) már 5.30-tól ott volt, és végezte a nyújtógyakorlatait. Persze egyedül, senki más nem követte a példáját. Egy idő után ezt látva esetleg elgondolkodsz: nem azért lett olimpiai bajnok, mert mindenkinél többet tesz a sikerért?

146. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

Bármiben is vagy tehetséges, nem teheted meg magaddal szemben, a világgal szemben, hogy ne aknázd ki a lehető legjobban.

213. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Székely Éva: Megúsztam
Csurka Gergely: Az edzőfejedelem
Székely Éva: Sírni csak a győztesnek szabad!
Kárpáti György: Medencék, gólok, pofonok
Tamás Rita: Ne pánikolj, sportolj!
Thuróczy Bertalan: Futni, hinni, élni
Ládonyi László – Volly György: Egerszegi
Juszra Márdini: Pillangó
Kenyeres András: Győztes gondolkodás
Bagdy Emőke: Stresszkezelés és relaxáció alkalmazása a testnevelésben