A ​kreativitás játékos fejlesztése az óvodában 1 csillagozás

barkácsolási technikák gyakorlati útmutatója
Horváthné Csapucha Klára – Szabóné Nemes Magdolna – Wittmann-né Dúzs Margit: A kreativitás játékos fejlesztése az óvodában

A ​gyermekek fejlesztési lehetőségei közül kiemelkedő helyen kell számításba vennünk a vizuális nevelést és a barkácsolást, mert e tevékenységek az óvodai nevelés irányelvei mentén fejtik ki pozitív hatásukat.
Az óvodai nevelési folyamatnak három fontos része van: a tapasztalatszerzés, az elemi általánosítások és a gyakorlás. Ezeket az egymásba fonódó tevékenységeket a gyerekekkel végzett valamennyi nevelési területen megfigyelhetjük és alkalmazzuk, de a vizuális nevelés, a barkácsolás során végzett játékok bizonyulnak a leggazdagabb lehetőségeknek a cselekvéses tapasztalatszerzésre.
Az óvodai vizuális nevelés feladata az esztétikai fogékonyság kialakítása, az esztétikai érdeklődés felkeltése és az, hogy az esztétikai élményeket észrevegyék és befogadják a gyerekek. A barkácsolás tevékenysége ebben is nagy figyelmet igényel a pedagógustól.
A könyv szerzői nagy hangsúlyt fektettek az anyagok csoportosítására, egymással variálhatóságára. Törekedtek az egyszerűségre,… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Flaccus, 2010
208 oldal · ISBN: 9789639412767

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

gjudit8>!
Horváthné Csapucha Klára – Szabóné Nemes Magdolna – Wittmann-né Dúzs Margit: A kreativitás játékos fejlesztése az óvodában

Tetszettek a tevékenység-leírások és a koncepció, ami köré épült. Szerethető kötet, megvalósítható ötletekkel, családi környezetben is jól használható.


Hasonló könyvek címkék alapján

Porkolábné Balogh Katalin – Balázsné Szűcs Judit – Szaitzné Gregorits Anna (szerk.): Komplex prevenciós óvodai program: Kudarc nélkül az iskolában
Angela Weinhold: Die Uhr und die Zeit
Lukács Józsefné – Ferencz Éva: Esik a hó, fúj a szél, varjú károg, itt a tél
Bánki M. Csaba – Flamm Zsuzsa: Agyteszt
Kerstin Eva Dreher: Was ist los auf unserer Straße?
Hanneliese Schulze: Erstes Begreifen – Erstes Zählen
Hanneliese Schulze: Erstes Begreifen – Vom Kreis zum Viereck
Hanneliese Schulze: Erstes Begreifen – Von A bis Z
Gállné Gróh Ilona: Ringató – Énekeljünk és játsszunk a legkisebbekkel!
Monika Sinner: Kutyakiképzés klikkerrel