Az ​ugató lány 1 csillagozás

Horváth Sándor: Az ugató lány

Horváth ​Sándor 1957. szeptember 16-án született Beregszászon. Jelenleg Ungváron él: író, költő, újságíró. 1974-ben érettségizett a Beregszászi 4. sz. Kossuth Lajos Középiskolában. 1975-ben felvételizett az Ungvári Állami Egyetem magyar nyelv és irodalom szakára, 1980-ban magyar tanári oklevéllel diplomázott. A 80-as években a József Attila Alkotóközösség társelnöke.
Egyetemi tanulmányai befejeztével 1991-ig a Kárpáti Igaz Szó főmunkatársa. Ezt követően a Kárpátalja című közéleti és kulturális lap szerkesztője, (1990-1993), közben a Pánsíp c. havi lap főmunkatársa, majd a Kárpátalja Alapítvány igazgatója, a KMKSZ ungvári középszintű szervezetének alelnöke. Tagja a Magyar Írószövetségnek és a Magyar Írószövetség Kárpátaljai tagozatának. 1994 áprilisától újra a Kárpáti Igaz Szó főmunkatársa.
Kutatási területe a szociográfia. 1972 óta publikál. Az 1980-as évektől kezdve már novellákat, verseket, szociográfiákat ír. Első versesfüzete 1981-ben jelenik meg a Kárpáti Igaz Szó… (tovább)

>!
Intermix, Ungnár, 1994
104 oldal · ISBN: 9638129948

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Coreline>!
Horváth Sándor: Az ugató lány

Nohát, egészen meglep, hogy én vagyok az első, és valószínűleg az egyetlen is, aki értékeli eme novelláskötetet.
Még anno, néhány éve találtam rá a nagymamám egyik polcán lomtalanítás közben, cafatokban. Szó szerint, annyira megviselt volt, hogy puzzle-t lehetett volna játszani vele. Na, mindegy! Megtetszett a címe, és nagymamám erősen ajánlotta, így hazavittem, megragasztottam, és olvasni kezdtem.
Amint elolvastam az első novella felét, tudtam, hogy ez nem egy egydélutános könyv lesz. Bármennyire is vékony, tartalmilag olyannyira gazdag és tömör. Egyszerűen nem lehet elolvasni rövid idő alatt. Nem vettem gyakran a kezembe, hatalamas szünetek voltak egy-egy történet elolvasása után, de nem bánom! Hagytam befogadni, érlelődni, majd megemészteni és átszűrni. Ez így volt helyén.
Nehéz leírni, hogy mit jelentett nekem. Eh, teljesen fölösleges lenne magyarázkodnom is róla. Soha nem gondoltam volna, hogy egy lomtalanításnál bennem is át tud értékelődni annyi minden.
Sok embernek felhoztam már témaként ezt a könyvet, de valahogy eddig még senki nem ismerte vagy olvasta, és milyen kár! Egyedül egy barátomnak adtam kölcsön, fél év múlva kaptam vissza, jobban megragaszotta, mint én. Ő is hagyta magában érlelődni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Balla D. Károly: Halott madárral
Berniczky Éva: Szerencsegyökér
Balla D. Károly: Világvége
M. Takács Lajos (szerk.): Vergődő szél
Bakos András – Balla D. Károly – Berniczky Éva – Danyi Zoltán – Nagy Abonyi Árpád – Vass Tibor: Kezeit csókolja dr. Tóth
Balla László: A legfőbb parancs
Nagy Gabriella – Keresztury Tibor (szerk.): Eurovízió
Balla László: A világóra ketyegése
Boldizsár Ildikó – Sárközy Bence (szerk.): Körkép 2005
Berniczky Éva: A tojásárus hosszúnapja