Örök kortársaink 6 csillagozás
Válogatás a világirodalom XIX. és XX. századi kisprózájából

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.
A művek szerzői: Nyikolaj Vasziljevics Gogol, Thomas Mann, Iszaak Babel, Franz Kafka, Lev Tolsztoj

Európa, Budapest, 1988

378 oldal · puhatáblás · ISBN: 963074709X · Fordította: Makai Imre, Szőllősy Klára, Sárközi György, Lányi Viktor, Wessely László, Györffy Miklós

Gabriella_Balkó>!

Horváth Lajos (szerk.): Örök kortársaink Válogatás a világirodalom XIX. és XX. századi kisprózájából
Kafka átváltozása nem tetszett (valahogy nem az én íróm), de odavagyok az oroszokért.
Yogasearcher>!

A 19. és 20. századi novellákban azt szeretem, hogy annyira abszurdak, hogy minden kis jelentéktelenség olyan nagy jelentőséget kap, hogy már- már túlzás. Illetve, biztos ez a század értékveszettségéből ered, de a halál motívuma majdnem mindegyikben megjelenik, mint „végső” megoldás.
Mind klasszikus, nagyon szeretem őket.
discipula_magistri>!

De nagyon lehetséges, hogy nem is ezt gondolta magában, hisz nem lehet belebújni az ember lelkébe, és kifürkészni mindent, amit csak gondol.
31. oldal, Nyikolaj Vasziljevics Gogol: A köpönyeg