A táplálkozás elengedhetetlen feltétele létünknek és ezért a konyhaművészet mindig rávilágít a különböző korok sajátosságaira, de mindennapi életünk jellegzetességeire is. A könyvesboltokban található számtalan szakácskönyv, egy-egy ismert szakács, televíziós személyiség főzőműsora ma is nagy népszerűségre számíthat, miközben sokan azt gondolják, hogy főzni mindenki tud. A már klasszikusnak számító szakácskönyvírók – F. Nagy Angéla, Frank Júlia, Lajos Mari és Horváth Ilona – receptjein nemzedékek nőttek fel, de nyilvánvaló, hogy ők is a szülők, nagyszülők étkezési kultúrájára – szó szerint – szájhagyományukra alapozták tudományukat. Szakácskönyvünk azt kívánja bemutatni, hogy a főzésben, konyhaművészetben mindenki egyenlő lehet. A kötet magvát a Herczeg Ferenc által jegyzett Új idők című újság gasztronómiai rovatának receptgyűjteményére alapoztuk, de éppen véleményünk bizonyítására néhol feltételezve, máshol írásos bizonyítékok alapján a receptekben olyan ételeket közlünk,… (tovább)
Új Idők régi receptjei 1 csillagozás
hírességek kedvencei
Hasonló könyvek címkék alapján
- Henry Firth – Ian Theasby: Bosh! ·
Összehasonlítás - Marianthi Milona – Werner Stapelfeldt: Görög kulinária ·
Összehasonlítás - André Dominé (szerk.): Francia kulinária ·
Összehasonlítás - Váncsa István: Lakoma 2. 92% ·
Összehasonlítás - Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Fánki Főö ·
Összehasonlítás - Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve ·
Összehasonlítás - Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya ·
Összehasonlítás - Mautner Zsófia: Így főzünk mi ·
Összehasonlítás - Campos Jiménez Maria (szerk.): Thai konyha lépésről lépésre ·
Összehasonlítás - Sabrina Ghayour: Az Ezeregy éjszaka ízei ·
Összehasonlítás