Új ​Idők régi receptjei 1 csillagozás

hírességek kedvencei
Horváth Ágnes (szerk.): Új Idők régi receptjei

A ​táplálkozás elengedhetetlen feltétele létünknek és ezért a konyhaművészet mindig rávilágít a különböző korok sajátosságaira, de mindennapi életünk jellegzetességeire is. A könyvesboltokban található számtalan szakácskönyv, egy-egy ismert szakács, televíziós személyiség főzőműsora ma is nagy népszerűségre számíthat, miközben sokan azt gondolják, hogy főzni mindenki tud. A már klasszikusnak számító szakácskönyvírók – F. Nagy Angéla, Frank Júlia, Lajos Mari és Horváth Ilona – receptjein nemzedékek nőttek fel, de nyilvánvaló, hogy ők is a szülők, nagyszülők étkezési kultúrájára – szó szerint – szájhagyományukra alapozták tudományukat. Szakácskönyvünk azt kívánja bemutatni, hogy a főzésben, konyhaművészetben mindenki egyenlő lehet. A kötet magvát a Herczeg Ferenc által jegyzett Új idők című újság gasztronómiai rovatának receptgyűjteményére alapoztuk, de éppen véleményünk bizonyítására néhol feltételezve, máshol írásos bizonyítékok alapján a receptekben olyan ételeket közlünk,… (tovább)

>!
Glória, Budapest, 2007
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639587427

Hasonló könyvek címkék alapján

Henry Firth – Ian Theasby: Bosh!
Marianthi Milona – Werner Stapelfeldt: Görög kulinária
André Dominé (szerk.): Francia kulinária
Váncsa István: Lakoma 2.
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Fánki Főö
Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Mautner Zsófia: Így főzünk mi
Campos Jiménez Maria (szerk.): Thai konyha lépésről lépésre
Sabrina Ghayour: Az Ezeregy éjszaka ízei