Elsősegélynyújtás ​mindenkinek 28 csillagozás

Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

A Magyar Vöröskeresztnél hazánkban évente több százezren vizsgáznak elsősegélynyújtásból. Ezért a nagyközönség részéről egyre nagyobb igény mutatkozott egy olyan könyvre, amely részletesen, ám közérthetően fogalmazza meg a sikeres elsősegély-vizsgához szükséges tudnivalókat.
Különösen fontos lehet a könyv azoknak, akik személyes élethelyzetükből vagy munkájukból adódóan fokozott felelősséget viselnek a környezetükben élők egészségéért, testi épségéért, így jó szívvel ajánljuk a kiadványt:
a jogosítványszerzés előtt állóknak,
az iskolai és óvodai alkalmazottaknak,
munkahelyi elsősegélyt nyújtóknak,
minden szülőnek és nagyszülőnek.
Az „Elsősegélynyújtás mindenkinek” több mint egy tankönyv. A kiadvány célja, hogy szükség esetén minél többen tudjanak gyorsan és szakszerűen – adott esetben életmentő – ségítséget nyújtani a bajbajutottaknak.

>!
170 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637500688
>!
Magyar Vöröskereszt, Budapest, 2011
170 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637500688
>!
176 oldal · ISBN: 9789637500688

Kedvencelte 1

Most olvassa 15

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Elolvastam párszor.
Érthetően van leírva, megfogalmazva.
Az alapokhoz tökéletes.
Elsősegély vizsgára készülök, és szerintem ez ahhoz édes kevés, de valamiben azért mégiscsak segített, például apróságok megértésében.
A képeket jó ötletnek tartottam.
Kicsit eltúlzottnak érzek benne ezt azt, de viszont hiányérzetem is van.
spoiler

>!
alexa19900726
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Úgy vélem ez a könyv hasznos, könnyen kezelhető érthető és a képekkel végképp megérted hogy mit hogyan miképp. Egyetlen egy észrevétel, hogy a könyv modelljei elég „furik” :) A baba konkrétan olyan mintha minden képen nevetne :)

>!
Lyndis
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Néhol véleményem szerint feleslegesen túl van bonyolítva a leírás. Amúgy az alapokhoz tényleg elegendő, ahhoz a vizsgához, amin meg én részt vettem, még sok is volt. :D Főleg, hogy a tanfolyamon (ami eleve 3 órába volt belesűrítve, mert a drága oktatónak még éjszakai műszakja is volt aznap) a tanár azt mondta, hogy az újraélesztéshez 15 mellkaskompresszió kell, holott még mindig 30 a szükséges.
Szerintem sokszor nincs komolyan véve ez az egész elsősegély tanfolyam illetve vizsga, bár ez már nem a könyvön múlik.

7 hozzászólás
>!
csend_zenésze
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Amellett, hogy ez volt a minimum olvasmány a tételsor mellett, amivel tudtam arra a bizonyos vizsgára készülni, azért mókás egy könyv. Főleg a nagyon politikailagkorrekt leírások a spriccelő artériás vérzésekről és mindenféle finomságról, és akkor a rendkívül fotogén, ám lelkes illusztrációs brigád arckifejezéseiről és élethű megmozdulásairól nem is beszéltem.
Na, viccet félretéve, jó, hogy megvan ez a könyv a polcon, hasznos, könnyen forgatható, de könyv létére mégis azt kívánom, ne legyen többször szükségem arra, hogy bármely részletét is újraolvassam.

>!
bodr
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Nem olvastam ki a könyvet A-tól Z-ig, valószínűleg soha nem is fogom. Egy elsősegély-tanfolyamon kaptam tananyagként, és arra kitűnő, hogy ha eszembe jut valami, aminek a kezelésével nem vagyok tisztában, akkor előveszem, és átismétlem. Gyakorlati tanulás nélkül azonban valószínűleg nem sokat ér. Ha valakit komolyan érdekel a téma, a http://elsosegely.hu/ képzéseit jó szívvel ajánlom helyette / mellette.

>!
KatieV
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Jó tankönyv, bár a gyakorlatban abszolút nem értek az elsősegélyhez, szóval aki balesetet akar szenvedni, az inkább olyankor tegye, ha rajtam kívül más is van a közelben. Jogsihoz vettem meg, de hasznos lehet pl. bébiszitterkedéshez is, bár szerencsére még nem volt rá szükségem.

>!
Pandalány P
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Most,hogy sikeresen túl vagyok ezen a vizsgán is, könnyen mondhatom, hogy jó könyv, ebből érdemes rá tanulni, de őszintén szólva inkább nem mondom. Sok hasznos infót, képet tartalmaz, de nem elég, ott kell lenni az órákon, a gyakorlatokat végigcsinálni, videókat is nézni akár és így, ezzel a könyvvel megtanulva az alapokat sikeres lesz a vizsga.

>!
Dianka
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Elég szubjektív a véleményem a könyvről , jogosítvány miatt álltam neki olvasni de össz-vissz csak a képek használhatók belőle. Annak persze kiváló ha valaki csak „úgy” elolvassa , tájékozódik az alapokról de nem ebből készül az elsősegély vizsgára. Annyira le van „butítva”, egyszerűsítve csak az alapokat taglalja viszont semmi konkrét adat nincs benne ami a sikeres vizsgához kell… spoiler

>!
EvelinTekla
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Hasznos konyv, jo a sok illusztracio. Bar a szereplok tenyleg nagyon viccesek :D

>!
Naschira
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

Hát nem könnyű, de örülök, hogy végre ezekről a – rendkívül, iszonyatosan és még annál is inkább – hasznos és életmentő dolgokról is van fogalmam.
Minden elismerésem azoknak, akik akár önkéntesként, akár hivatásosként is életeket mentenek. Ezer és ezer köszönet mindenkinek, és remélem, velem nem munka közben fognak találkozni ezek a Hősök.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kis Anna – Mező Tibor: Nyújts segítő mancsot!
Takácsi-Nagy Klára (szerk.): Családi orvosi kalauz
Andrew K. Marsden – Cameron Maffet – Roy Scott: Az elsősegély kézikönyve
Pápai Tibor: Elsősegélynyújtás
Myriam Canas – Gustavo Villalobos: Elsősegély
Philip Jevon: Sürgősségi ellátás és elsősegély
Pap Zoltán: Elsősegélynyújtás
Robert M. Youngson: Elsősegély
Vivien J. Amstrong – Tony Lee – Lotte Newman – Rudy Crawford – J. Gordon Paterson: Az elsősegély alapkönyve
Simon Éva: Gondos szülők gyermekelsősegély könyve