Puszi, ​Erzsi! 656 csillagozás

A világ macskaszemmel
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Erzsébet ​Fenevadova minden idők legnagyobb celebritása. Egy igazi bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkommentátor asszony… Sokoldalúsága szinte felsorolhatatlan, bölcsessége káprázatos – többek között ezért is teljesen jogos várományosa az elnök asszonyi posztnak.

Hívei tudják, hogy életük Erzsébet útmutatásai nélkül mit sem érne. Nagyságát gyakorta versben is megéneklik, az írástudatlanok pedig Erzsébet kifinomult ízlésének eleget téve tonhalban fejezik ki mélységes tiszteletüket.

Erzsébet jelenleg Budán, a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** Elnöki Lakosztályában él. Sajnos szingli. Pillanatnyilag csak egyetlen, hozzá méltatlan udvari szolgálója, Gergely, próbálja megteremteni a kivételes nagyságához illő körülményeket.

"A szépség nem az arcodon van, nem is a mosolyodban, de még csak nem is a szívedben. A szépség a bundádban van, a tappancsod párnácskáiban és a bajszod végében, ahogy pöndörödik, és ami… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Libri, Budapest, 2016
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634330400 · Illusztrálta: Zsiga Laura
>!
Libri, Budapest, 2016
188 oldal · ISBN: 9789634331308 · Illusztrálta: Zsiga Laura

Enciklopédia 26


Kedvencelte 61

Most olvassa 32

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

FairyDust>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Sokan ajánlották a könyvet, elolvastam, de hogy minek? Imádom a cicákat, imádom a kutyákat, és az összes állatot egyaránt. Azonban egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy a macskákat hálátlan dögnek állítják be. Nyilván nem kell véresen komolyan venni, az egész csak egy erőltetett negatív sztereotípia.
Mi tetszett a könyvben? Az illusztrációk. Nagyon igényes munkát végzett a grafikus, a két csillag igazából neki szól.
Egy-két poénon mosolyogtam, de egyébiránt rezignált fejjel olvastam végig a könyvet.
A szöveg telis-tele van helyesírási hibákkal és szóismétlésekkel. Legszívesebben kikapartam volna a szememet. Komolyan ennyire jól megy manapság a kiadóknak? Fáj átnézni? Fáj átolvasni? Fáj lektorra költeni? Talán kevesebb szenny könyvet kellene kiadni, és akkor talán futná normális munkaerőre.
Ennek az egész Erzsi jelenségnek bőven elég lett volna a social média felület. De értem én, kell a pénz, a hülyeséget meg könnyű eladni, még akkor is ha egy teljesen tehetségtelen embertől származik. spoiler

20 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Erzsi és szolgálója, Gergely egy igazán nagyszerű páros. Ennyire érezni egymás rezdüléseit, ennyire alárendelni egymásnak mindennapi dolgainkat, csak két ilyen nagyszerű teremtmény képes. Nem is tudom, ki a nagyszerűbb, Gergely, aki képes Erzsébetet, ezt a gyönyörű, fenséges macskát ennyire kiszolgálni, mellette aludni az ágyban, ha lepisili az ágyneműt, akkor természetesen azonnal beindítani a fertőtlenítő mosodát, ha lehányja a gyönyörű szőnyeget, akkor kitakarítani, vagy éppen káromkodva a másik oldalra fordulni. szóval tehetség kell ehhez, hogy mindig tudja, mit kell éppen csinálni, hogy Erzsi elégedett legyen. Vagy sem.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/01/homonnay-gergely-p…

2 hozzászólás
Kikiriki>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Imádtam!
Hihetetlenül szórakoztató, humoros volt. Erzsi még egy régebbi macskámra emlékeztet. Ő is mindig uralkodott felettünk. :D
Aranyos ez a kapcsolat Gergely és Erzsi közt. Néha alig viselik el egymást, de igazából nem tudnának egymás nélkül élni.
Eleinte ez a modern stílusa szokatlan volt számomra, egy picit zavart is, mert mostanában elszoktam az ilyen könyvektől, de idővel megszoktam, így a végére már nem is tartottam különösnek. Ajánlom mindenkinek.

Bleeding_Bride IP>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Nem vagyok én nagy macska- párti, beismerem. Szeretem őket, megsimizem, nem bántanék egyet sem, de a lakásba nem kellene, mégis Erzsébet Fenevadova nagy kedvencem. A Facebook oldalát ezer éve követem és most végre eljutottam oda, hogy a kötetet is elolvassam.
Nem egy öt csillagos mű, ezt kiemelem. Maga a jelenség, a stílus és az egész arculat, amit Erzsi, a macska köré sikerült építeni, na az ami zseniális.
A kötet viszont hozza a Facebook posztok formáját és szintjét, én ennél picivel többet vártam volna, egyben olvasva néhol már sok volt, semmint vicces.
Gondolom a kötet titka abban rejlik, hogy úgy kell kezelni, mint az internetes karcolatokat: naponta 1-2 címet kell olvasni, vagy nagyobb szünetekkel és akkor máris megadja aktuálisan a hangulatot.
Mindenesetre, Erzsi for president, és soha rosszabb ötletre épülő könyv ne kerüljön a kezünkbe.
Puszi :)))

13 hozzászólás
Pandalány P>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Kételkedtem benne, hogy ez a könyv nekem tetszeni fog akár egy kicsit is, de a kíváncsiságom felülkerekedett és elolvastam.
Vannak könyvek, amik annyira erőszakoson követelik, hogy olvasd el akaratod ellenére, hogy kénytelen leszel engedni nekik. Nos, a Puszi, Erzsi is ilyen volt számomra. Se a borító, se ez az állatot megszemélyesítő dolog nem vonzott benne, aztán mégiscsak elolvastam. És annak ellenére, hogy totál ellenálltam és kételkedve kezdtem bele a könyvbe, el kell ismernem, hogy jópofa volt (a szarok rája poén vitt mindent). A körítés, a reklám megvan, a tartalom már más kérdés. Oké, voltak benne poénok, sőt, kimondottan viccesnek nevezhető. De ettől még egy felejthető kötet. A macskákat én egyáltalán nem ilyennek képzelem el. Nem ilyen dölyfösek és igenis szeretik a gazdájukat. Sokszor nagyon kisarkítottnak éreztem a jeleneteket, arról nem is beszélve, hogy mennyi ismétlés van a kötetben.
Sajnos 2,5 csillagnál többet nem tudok adni rá és a 90%-os értékelést túlzásnak érzem.

8 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Mit van mit tenni, a világ macskaszemmel és macskaként egyszerűbb, élhetőbb, humorosabb és logikusabb – Erzsébet bölcs iránymutatásai nélkül az élet értelmetlen, polihisztorként pedig nincs olyan élethelyzet és probléma, amelyben ne számíthatnának rá!
Erzsi for President! :)

Sippancs P>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Erzsébet nem csak a Facebookon brillíroz, hanem könyvben is!
Négy macsek gazdájaként (igen, nem vagyok hajlandó szolgálóként tekinteni magamra, hisz önérzet is van a világon! :)) igazi felüdülés volt olvasni ezeket az apró szösszeneteket. Szinte minden történetben találtam valami olyat, ami vagy heves bólogatásra, vagy könnyfakasztó nevetésre, vagy alapos fejtörésre adott okot, de talán a legjobban az tetszett benne, hogy bosszúszomjas pillanatok ide vagy oda, Erzsébet és Gergely között elszakíthatatlan a kapocs.
Újraolvasós, beszerzendő, ajánlós kategóra.

7 hozzászólás
Naiva P>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Nem is tudom, mire számítottam minden egyes alkalommal, amikor a könyvesboltba besétálva megláttam ezt a könyvet… Hype ide, vagy oda, de nem erre.
Szeretem a macskákat, de inkább a kutyákra szavazok. Ezt a könyvet olvasva ez az elvem csak megerősödött. Egyébként nagyon bírom Erzsit. Egy tünemény cicus, de az eddig ismert posztok alapján többet vártam volna, mert azok jók voltak. Tetszettek, de ez a könyv?
Már néhány oldal után kedvem lett volna félretenni, de gyorsan olvasható, könnyű volt vele haladni (köszönhetően a faék egyszerűségű, majdnem 0 írásmódnak), és észre sem vettem, de már a könyv felénél jártam. Vártam a humort, a poént, de mivel azok nem voltak jól megírva, számomra nem is érkeztek meg. spoiler A politikai utalásokról nem is beszélve. Bízom benne, hogy nem így látják a macskák a világot. Még Erzsi se.

4 hozzászólás
csillagka P>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Leányom szerint nem szeretem a macskás könyveket.(pedig szeretném én ha hagynák) Imádom a zsebnapóleonokat, azt hiszem sosem volt olyan időszak, mikor hosszabb távon ne lábatlankodott volna egy kandúr (igen a pasikat jobbak) a lakásban. Csibinek az első szava a cica volt, előbb hívta a szőrgolyót, mint az anyját, diplomáért is egy „Whiskas macska” az álom (akinek van ismeretségében egy megbízható tenyésztő üzenetben megköszönném) Na szóval egy szónak is száz a vége, ismerem és szeretem a macskákat, és elismerem Isteni lény mivoltukat. Amennyire viszont fel van fújva ez a Bözske cirkusz, az már nem tetszik. Sok dolog miatt se, szerintem a macskák szabad lények, sokkal inkább mint a kutyák, még azt is letojják, hogy gondozzuk e őket egyáltalán, 90%-uk simán önellátó. Genetikailag semmit nem változtak azóta, hogy elfogadják a szolgálatainkat, domesztikáció nuku, pedig régebben vannak velünk mint a lovak vagy a kacsa. Emberekről nekem is meg van a véleményem, azt el is mondom, nem kell azt egy macsek szájába adni. Voltak olyan részek ahol kimondottan zavar az ön vagy a másik cseszegetése.
Sokkal de sokkal jobbra számítottam akkor is ha tagadhatatlanul néhol jól szórakoztam, néhol és ez az igazi baj, mivel nagyon sokat vártam ettől a könyvtől.

cicus61 P>!
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Hát ez elég gyengécske volt. Néhol volt egy-két jó poén, de nekem nem jött be, sokat lapozgattam át oldalakat. Van humora az írónak, de írni nem nagyon tud. Azért érdemes volt elolvasni, mert így már tudom, hogy nem kellett volna elolvasni :) :)


Népszerű idézetek

Fay>!

Egy dolgot már az elején tisztázzunk:
én az oroszlánnak vagyok a rokona,
ti pedig a majmoknak.
Így tessék olvasni ezt a könyvet!

Puszi, Erzsi!

11. oldal

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Kapcsolódó szócikkek: Erzsébet Fenevadova
1 hozzászólás
robinson P>!

A boldogság ott kezdődik, amikor azt csinálsz, amit akarsz, és nem azt, amit mondanak!

54. oldal

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Kapcsolódó szócikkek: Erzsébet Fenevadova
Bea_Könyvutca P>!

Mint mindenkit, engem is az álmaim visznek előre, és minden kedves olvasómnak azt tanácsolom, ne mondjon le az álmairól, még akkor sem, ha ezek közül némelyik a science fiction kategóriába tartozik.

49. oldal

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Kapcsolódó szócikkek: álom
2 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

Az emberiség rettentő büszke arra, hogy ők találták fel a porszívót, a repülőgépet, sőt állítólag még a Holdon is jártak, de kérdem én, mi szükség volt mindezekre? Ki akar a Holdon járni éjjel mínusz 180, nappal pedig plusz 140 fokban, amikor ott vannak a frissen vasalt ruhák és az ellenállhatatlanul puha törülközők a gardróbban, melyeken olyan jókat lehet szundikálni. Az emberek logikája megfejthetetlen.

16. oldal

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Kapcsolódó szócikkek: Hold · porszívó · repülőgép
2 hozzászólás
Aurora_Michaelis P>!

A szépségem titka ugyanis két halfaj: az egyik a tonhal, a másik pedig életem mottója, a szarok rája.

103. oldal

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Kapcsolódó szócikkek: Erzsébet Fenevadova
Kovács_Cintia_2>!

Aludj sokat, mozogj rendszeresen, egyél tonhalat, és ne csak az alomba szarj, hanem a világra is. Ez a hosszú, boldog élet titka.

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

robinson P>!

Bunda: Mother Nature
Ékszer: My Green Eyes
Smink: arra nekem nincs szükségem
Catering: Tonhal by Gergely

a belső borító

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Kapcsolódó szócikkek: Erzsébet Fenevadova
Madama_Butterfly>!

Nekem ne dirigáljon, aki egyévesen még csak szemezett a bilivel, amikor én már hathetesen szobatiszta voltam…
Erzsébet Fenevadova

28. oldal

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Kapcsolódó szócikkek: Erzsébet Fenevadova
Pandalány P>!

Ha látogatóba jössz hozzám, soha ne csóváld a farkad, mert még félreértem!

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

2 hozzászólás
robinson P>!

– Budai úrinők, Erzsikém, nem nyalják a szájukat!
Ha tudná, hogy budai úrinőknek milyen mocskos gondolataik vannak néha!

50. oldal

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Simon Tamás: Vérmacska 2.
Palásthy Ágnes: Mi lesz veled, cica?
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.
Csukás István: Mirr-Murr, a kandúr
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
Leiner Laura: Emlékezz rám
Kun Csilla: Mennyország Zrt.
Heltai Jenő: Jaguár
Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény