Erzsi ​bölcsességei 186 csillagozás

A boldog élet titka
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Erzsi, az ország imádott macskája, 7 fontos témakörben 7 bűvös bölcsességet ad közre. A 49 örökzöld mondás mindegyike akár sorsfordító is lehet – persze, csak ha megfogadja őket az olvasó. „Minden problémára a legjobb megoldás, ha alszunk rá még egyet.”

>!
Libri, Budapest, 2017
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634332343 · Illusztrálta: Zsiga Laura

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Egyszerűen imádtam ! Nagyon humoros, és teljes mértékig el tudom képzelni, hogy az én macskáim is így gondolkoznak. Külön tetszett, hogy fel van osztva részekre, így az egész sokkal összeszedettebb lett. Rossz kedv ellen kiváló orvosság !

ancsee P>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Imádtam! :) Nagyon jól szórakoztam rajta, a célját nálam elérte. Köszönöm az élményt @ari159! :) A rajzok is nagyon aranyosak és a tartalom is betalált. Néhány idézetet fel is töltöttem, de igyekeztem visszafogni magam, hogy ne lőjek le minden aranyköpést. :) A legjobban az utolsó, Kéj és mámor fejezet tetszett. Jó választás volt 2018 első könyvének!

1 hozzászólás
Ruby_εïз IP>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Nagyon vicces és cuki illusztrációkkal tarkított kis könyvecske. A durva az egészben az, hogy van értelme. Szóval ez nem poén, vicces hangvételű, szarkasztikus aranyköpésekbe bújtatott társadalom kritika. Viszont bejött, szóval jöhet a következő!
Egyébként is imádom a cicákat ☺️

jagoka1984 P>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Aranyosnak mondható kis könyv. Egy- egy bölcsesség nagyon jó volt.

konyvolvaso>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Egyre több ember van akinek az életét a macskák határozzák meg. Nagyon sokan tartanak háziállatként macskát lakásban. Ő nekik lehet kedvenc olvasmány ez a könyv. Macskákkal kapcsolatos vicces elgondolások, szép képek és ábrák diszítik a kötetet.
Túl macska centrikus.

Camelia>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Amikor nincs nálad saját könyv, túl sok időd van a busz indulásáig, nem akarsz új könyvet venni, de arra mégis kevés időd van, hogy valami érdemlegesbe is belekezdj. Na így jutottam én Erzsi bölcsességeihez a Libriben.
Nem hallottam még, olvastam még ezelőtt sosem erről a macskáról, de most garantáltan közel került a szívemhez.
Nagyon tetszett, hogy ez a képregényszerű könyv így fel van bontva különböző tematikákra, és Erzsi is ehhez alkalmazkodik. Ráadásul elég viccesen. Én legalábbis nagyon élveztem, sőt néha hangosan fel is nevettem a boltban. Néhol fájdalmasan nehéz igazságokat fogalmaz meg, amivel sokan egyetértünk és e szerint éljük az életünket. Tetszett, hogy a valóságot egy ilyen humoros köntösbe tudja beépíteni. A jövőben mindenképpen utána fogok nézni más Erzsi történeteknek is. :)

Dorina_S>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Imádom Erzsit. Napi bölcsessegei mindig feldobják a napomat és ha rossz kedvem van arról is gondoskodnak. Nagyot szoktam nevetni filozófiai megfogalmazásain. Hat cucusnak vagyok a személyzete, ezért nem is tudnám nem imádni ezt a kis útmutatas- gyűjteményt. A külseje, a borító, a belső oldalon található cica tappancsok mind-mind gyönyörűek. A kötetben szereplő illusztrációkról és Erzsike fotóiról nem beszélve. Nagyon örülök, hogy ezt a részt is sikerült beszereznem, így teljes az „Erzsi-sorozatom”. Macskamániásoknak- és imádóknak kötelező olvasmány.

molly_>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Nagyon cuki kis könyv, de inkább csak ilyen kis kiegészítő Erzsi életvezetési tanácsaival, amit 20 perc alatt el is lehet olvasni. Macskamániásoknak ideális ajándék. Csak ne a gyereknek. Igen, cuki, rózsaszín, cicatappancsos meg minden, de nem véletlenül van ott a +18 az utolsó fejezetnél. Haláli. :'D

KleineKatze>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

Amikor a karácsony előtti utolsó pénteken betévedsz a plázába abban a reményben, hogy most még talán nincs olyan nagy tömeg, mint hétvégén, de nem is tévedhetnél nagyobbat, enyhébb sokként ér, hogy hiába néznél körül, a nagy embertömegtől kevés az oxigén, meleged van, eleged az életből, ezért a M*llerben is inkább rezignáltan a könyves standon nézel körül, ahol rálelsz erre; Erzsi bölcsességei. Mi másra van most szükséged, mint egy macskára, aki megmondja neked, hogy éld az életedet? Ugye, hogy pont ez kell neked? Naná! Nekem is ez kellett.
Át is olvastam azt a pár oldalt, míg vártam, hogy más megvegye az egész karácsonyi ajándéközönt. Mosolyogtam a rajzokon, nagyon találóak! Erzsit imádom, nincsenek rá szavak, tényleg szeretnék úgy élni, mint Ő! A kis okítás után már nem is kételkedem benne, hogy nincs jobb, ha az embert (macskát.) egyszer-kétszer jól megkefélik.

CsonkaSzaboBrigi89>!
Homonnay Gergely: Erzsi bölcsességei

A könyvecske a Líra Hőségakciójában került a kosaramba, így nem bántam meg, hogy megvettem és elolvastam – ha jól emlékszem 360 Ft volt, de az eredeti árát azért sajnáltam volna rá…

Az illusztrációk nagyon cukik voltak, a fotókat imádtam – az a nézés…

A fejezetekre bontás jó ötlet szerintem, rendezettebb lett tőle a könyv és könnyű megtalálni egy-egy részt, ha éppen specifikusan keresünk valamilyen témában.

Nem értettem egyet minden bölcsességgel, illetve volt pár számomra bugyuta is, de mindegyiken jót mosolyogtam!

A kedvenceim az utolsó részben voltak, ott dőltem a röhögéstől!


Népszerű idézetek

Jean P>!

Minden problémára a legjobb megoldás, ha alszunk rá még egyet.

74. oldal

molly_>!

Ki korán kel, aranyat lel – vagy macskája van.

selfmadehell>!

A gondoskodásért szeretetet kaptok cserébe, ami egy macska esetében sosem feltétlen, és soha nem örök. Minden nap meg kell érte küzdeni, de ettől ti csak jobb emberek lesztek.

14. oldal

ancsee P>!

A kutyák elhitetik az emberekkel, hogy istenek. A bölcs macskák viszont rádöbbentik az embereket arra, hogy nem azok.

16. oldal

ancsee P>!

Az életben nem a farok hossza vagy a vastagsága a legfontosabb.

100. oldal

konyvolvaso>!

Gránitból van az a szív, ami nem lágyul meg egy kiscica láttán […]

12. oldal

konyvolvaso>!

Minden macska a lelke mélyén egy kis oroszlán, aki ugyanúgy uralkodásra szüetett, mint afrikai rokonai.

48. oldal

Trillian>!

Azt mondják az élet állandó fejlődés, tanulás, alkalmazkodás. De ha már nincs hova fejlődnöd, annyira tökéletes vagy; ha már nincs mit tanulnod, mert mindent tudsz, és azt veszed észre, hogy mindenki hozzád alkalmazkodik, akkor be kell látnod, hogy az élet nem más, mint tonhalas reggelik sorozata.

50. oldal

ancsee P>!

Bárhogy simogat a bajsza, bármilyen hetykén kunkorodik a farka, soha ne felejtsd el, hogy a kandúr inkább előbb, mint utóbb, de úgyis lelép.

26. oldal

selfmadehell>!

Egy kismacskának három napra van szüksége ahhoz, hogy birtokba vegyen egy ingatlant és igába hajtsa annak tulajdonosait – és ezzel tulajdonképpen meg is valósította önmagát. Tanulj tőle!

46. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Palásthy Ágnes: Mi lesz veled, cica?
Darabos Györgyi: Macsbook
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Riley Baker: A boldogító nem!
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
Jodi Taylor: Semmi lány
J. Goldenlane: Napnak fénye
Győri T. Bence: Rupert Malac bölcsességei
Magos Judit: Demény bölcsességei
Szabó Borbála: Nincsenapám, seanyám