Kismarci ​a nagy erdőben 1 csillagozás

Homoki-Nagy Katalin: Kismarci a nagy erdőben

Ez a meseregény kicsik és nagyok kezébe is való. Valóságos gyerekekről szól, izgalmas kalandjaikról, megmentő segítségükről.
Izgalmas a kalandok sora, de még izgalmasabb az a világ, ahova az Olvasó beléphet…
Homoki-Nagy Katalin könyve a barátság, a bizalom, hála, reménység világába vezet, ahol az emberek örülnek egymásnak, s az őket körülvevő természetnek – felfedezni és óvni szeretnék azt.
Segítenek egymásnak az élet újrakezdésében – így Isten kezét fogva, Isten munkatársaként: a gondviselés és a teremtés kalandjába lépnek. S hívnak minket is.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Szent István Társulat, Budapest, 2022
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632779874 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

dianna76 P>!
Homoki-Nagy Katalin: Kismarci a nagy erdőben

Nehéz csillagoznom ezt a könyvet. A történetek önmagukban tetszettek, szerethetőek, és tanítanak is. A könyv tele van a természettel, s annak szeretetével, tiszteletével, legyen szó erdőről, állatokról vagy viharról. Egyes fejezetek összefüggenek, így alkotva egy hosszabb történetet. Mindegyik emberségre tanít, akár embertársunk megértésére, megsegítésére, vagy – mint már fentebb írtam – a természet tiszteletére, óvására. Ezekre nagy szükség volna manapság!
A történeteket szép illusztrációk kísérik. Habár egyre inkább hasonló emberarcok, tájak néznek vissza rám a mesekönyvekből, mégsem tudom megunni Szimonidesz Hajnalka képeit.
Ha ilyen pozitívakat írtam, akkor miért is vagyok gondban a csillagozással? A könyvet átjárja a hit, Isten szeretete. Minden történetben benne van, a szereplők minennapjainak kísérője. Ő az, akinek hálát adnak, és köszönetet mondanak a jó dolgokért. Az ő segítségét kérik, ha baj van. Emellett az őrangyalok óvó tekintete sem hiányzik, akik a bajban megvédik a gyerekeket. Nekem ezekből kicsit sok volt, s ha Istentől mentesek a történetek, akkor nagyon jó az egész könyv. Mondom ezt úgy, hogy Isten hívő vagyok. Persze elfogadom, hogy ez a könyv nem csak mesél és szórakoztat, hanem hitet is oktat, igéhez hasonlatos mondatokat, gondolatokat is tartalmaz. Ezt leszámítva is sok volt nekem a hálálkodás Istenhez.
Azon gyerekeknek, akiknek semmi köze a hithez és Istenhez, nem ajánlom olvasni! Ellenben katolikus hitben nevelkedő gyerekeknek igen, sőt: szép ajándéknak tartanám egy katolikus ünnepre, szertartásra, pl. elsőáldozásra.

>!
Szent István Társulat, Budapest, 2022
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632779874 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka

Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Kolozsi Angéla: Bódog és Szomorilla
Csukás István: Süsü újabb kalandjai
Fésűs Éva: Tapsikáné fülönfüggője
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók
Bombicz Judit: Mesevarázs
Szombathy Viktor: Csirregi-cserregi ország
Pásztor Andrea: A platánfa álma
Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén
Turczi István: Robin, a szerencse fia