Pille ​új otthonra lel 51 csillagozás

Holly Webb: Pille új otthonra lel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lucy bánatos, amiért családjának váratlanul költöznie kell, és ezért kénytelen búcsút venni a barátaitól. Szülei azt remélik, hogy egy cica talán segítségére lehet a kislánynak, hogy megbékéljen új otthonával, így hát meglepik Lucyt egy gyönyörű szép sziámi kiscicával – Pillével. A kislány rögtön megszereti Pillét, de továbbra is neheztel a szüleire a költözés miatt. Úgy tesz, mintha egyáltalán nem érdekelné a kiscica. Szegény Pille nem érti a helyzetet, és borzasztóan magányos. Miért nem akar Lucy a gazdája lenni?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 5 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455341 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455341 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455341 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

sarahangel P>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Egy újabb kedves Holly Webb történet, melynek olvasása közben most is azt éreztem, hogy még egy felnőtt olvasó számára is megállja a helyét – és hogy ha gyerekfejjel olvastam volna, biztos, hogy itt-ott sírva fakadtam volna, mert amilyen rövid történetek, annyi érzékenységet árasztanak, és bizony komolyság is van bennük mindig épp ezért csodálkozom a korhatár besoroláson, mert szerintem inkább nagyobb gyerekeknek lenne való; még úgy is, hogy előre tudhatjuk, a vége pozitív kicsengésű, azaz HEA lesz.

A történet főszereplője Lucy, egy kislány, aki új városba és ezzel együtt új házba kerül családjával. Kénytelenek voltak megtenni ezt a lépést, mivel Lucy apukája másik városban talált állást. Mindenki boldog az új helyzet miatt és izgatottan várja új otthonukat – kivéve Lucy-t. A kislány nagyon szomorú, amiért ott kell hagynia a jól megszokott szobáját, a régi iskoláját, legjobb barátnőjét, és a szomszéd cicákat. Az új iskolában sem sikerül egyelőre beilleszkednie, mivel félénksége miatt beképzeltnek hiszik.

Szülei, hogy felvidítsák a kislányt, egy sziámi cicát, Pillét ajándékoznak neki, hiszen Lucynek már régóta vágya egy saját cica. Lucy valóban nagyon örül Pillének, de mivel azt gondolja, hogy a szülei ezt a lépést úgymond ’megvesztegetés’ céljából tették meg – vagyis hogy felejtse el régi otthonukat és barátait – , ezért buta lépésre szánja el magát: a cicával csak akkor játszik és csak akkor kedves vele, mikor kettesben vannak. A szülei előtt megjátssza, hogy nem érdekli őt a cica.
***
A történet elején annyira sajnáltam Lucyt, mert senki nem értette meg a bánatát, és mert az iskolában is rosszul érezte magát, de később már sokkal inkább a cicát sajnáltam. És most is rádöbbentem arra, hogy bizony az állatok szeretete sokkal önzetlenebb, mint az embereké. Szegény Pille annyira vágyik a kislány szeretetére, és olyan szomorú, mikor Lucy egyik percről a másikra a barátságos gazdiból egy rideg ismeretlenné válik. És hát persze tudom, hogy Lucy még gyerek, de azt nagyon is megértette, hogy Pille pont abban a helyzetben van, mint ő, és mindezek ellenére fontosabbnak tartotta a makacskodását a szülei előtt, mint hogy ne forduljon el szegény cicától! Azért ez csúnya dolog volt, hiszen szegény Pille semmiről nem tehetett, teljesen ártatlan volt ebben a történetben, mégis ő szívta meg a levét a helyzetnek.

Persze minden jó, ha a vége jó. Miután a szülők úgy döntenek, hogy spoiler, végre Lucy is rádöbben, hogy mit tett, és persze spoiler. :)

2 hozzászólás
FeketeAlex IP>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Régen is imádtam ezt a könyvet, egyik nagy kedvencem volt (amúgy is, Holly Webb könyvei közül főleg), és most is nagyon tetszett. off

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
110 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455341 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
Szulila>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Nekem is ez az egyik kedvenc Holly Webb mesém :) még azt sem tartom furának, hogy a cica gondolkodása erősen emberi, mert így 20 év macskatartás után teljesen emberként gondolok a macskáimra, beszélgetek velük. A tüsszentő macskámnak még oda is mondtam ma hogy egészségére :D Még csak most ismerkedem Holly Webb történeteivel, de szerintem többet is elő fogok venni, mert néha olyan jó ilyet is olvasni. Főleg ha olyan aranyos macskákról szól, mint Pille. (Nem tudom hogy lett az eredeti Sky cicanévből Pille, de imádom. A top5 kedvenc szavam egyike :D) Összefoglalva nagyon tetszett :)

1 hozzászólás
Vaklarma P>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Felnőtt szemmel Lucy elég idegesítő kislányka. Semmi rugalmasság, semmi nyitottság, csak akkor kezdi el felismerni, hogy egy másik hely akár jó is lehet, amikor már majdnem késő. A szerencsétlen cicával is csak akkor játszik, ha senki sem látja, különben meg kifejezetten undok vele. De mielőtt teljesen elásnám a kiscsajt, nem szabad elfelejteni, hogy egy 5-6 éves gyereknek tényleg nagyon ijesztő a változás, főleg ha gyorsan történik, és az előző helyet már megszerette. Talán én is ilyen voltam… emlékszem volt egy csomó irreális félelmem, ami ma már majdnem nevetségesnek tűnik. És ez a könyv, ilyen gyerekeknek szól. Talán pont azoknak, akiknek hasonló helyzettel kell szembenézniük. A cica ettől még cuki, bár kissé túl negédes, összességében nem rossz, de Holly Webbtől is olvastam már jobbakat.

Magdileona>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Újabb tündéri történet, ezúttal cicáról.
Egy új élethelyzet mindenképpen kihívás – olykor még egy gyerek sem könnyen dolgozza fel.
Szokatlan dolog, hogy a cicának is meg kellett szenvednie a kislány nehézségeit, de szerencsére ez a történet is hepienddel zárult.

Habók P>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Ebben a könyvben nemcsak a cica és gazdi kapcsolata a lényeg, hanem az is, hogy a kislány nehezen tud megbirkózni egy új helyzettel. (De nem tudom, jó-e, ha a kiscica úgy „gondolkodik”, mintha ember vagy éppen kisgyerek lenne…)

Perly>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Az emberi ostobaság határtalan… Egyfelől teljesen megértem Lucy álláspontját a költözéssel, az új otthonnal és iskolával kapcsolatban, mert mindez tényleg szívás, főleg egy kislánynak. Másfelől viszont nem. Csak azért, hogy bizonyítsa az igazát, képes a szülei és a testvére előtt rá se hederíteni Pillére. Hogy tehet valaki ilyet?! Ezzel csak is saját magának és szegény cicusnak ártott. Sajnáltatta magát (még ha csak magában is!), hogy senki nem barátkozik vele, erre ő mit tesz? Érzelmileg bánt egy szerencsétlen élőlényt, akinek ugyanannyira szüksége van barátokra, de még inkább egy szerető otthonra. Nagy mázlija van Lucynak, hogy Pille odavan érte, és mindezt megbocsátja neki!
Tetszett, ahogy spoiler
Összességében nem volt rossz, már csak Pille miatt is. Ennivalóan édes, nem lehet nem imádni! ♥

Antal_Zsuzsi>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Nagyon aranyos, szerethető történet volt gyönyörű rajzokkal.
Egyszóval jobb nem is lehetett volna.

EditVagyok>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Nagyszerű kis mese! Egy hét éves kislánynak vettem a könyvet, aki idén költözött új házba és nyáron még egy cicát is kapott. Úgy érzem tökéletes választás volt! :)

kytty0494 P>!
Holly Webb: Pille új otthonra lel

Nagyon aranyos kis történet. Felnőtteknek is abszolút megható olvasmány.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

FeketeAlex IP>!

Nem kedvelnek – állapította meg magában szomorúan Lucy, és némán hallgatta, amint Orla beszámol barátnőjének a balettvizsgájáról. – Senki sem akar beszélgetni velem.

16. oldal

FeketeAlex IP>!

Pontosan tudta, mit érez Pille – elszakították szeretett otthonától, és egy idegen helyre hurcolták.

35. oldal

FeketeAlex IP>!

Olyan jó lenne, ha volna legalább egyvalaki, akivel kicsit beszélgethetne.

49. oldal

FeketeAlex IP>!

Kit érdekel, ha nem kedvelik? Az biztos, hogy ő ki nem állhatja őket.

17. oldal

FeketeAlex IP>!

– Könnyen megeshet, hogy örökre itt kell maradnod, és a végén még gyönyörű kiscicád sem lesz – jegyezte meg nagy bölcsen Izzy.

62. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Égigérő fű
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Elise Broach: Marvin, a bogár
Somfai Anna: Barátságháló
Szigeti Kovács Viktor: Először volt az erdő
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Kiss Ottó: A piros tengeralattjáró