Oszkár ​magányos karácsonya 36 csillagozás

Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Hannah mindig is nagyon vágyott egy kutyára, és alig mer hinni a szerencséjének, amikor a szülei váratlanul igent mondanak hosszas könyörgésére. Ráadásul egy dalmatára esik a választásuk – és Hannah legszebb álma ezzel végre valóra válik.
Oszkár nagyon szereti kis gazdáját, és hamar megtalálja helyét új otthonában. Amint azonban közeledik a karácsony, a kislánynak rendszeres próbákra kell járnia az iskolai színdarabhoz, és egyre kevesebb ideje marad, hogy hosszú sétákat tegyen és játsszon a kiskutyájával. Oszkár nagyon magányos, úgy érzi, Hannah elhanyagolja. Miért nem akar többé vele lenni?

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
114 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633732007 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
114 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633732007 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

jagoka1984 P>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Ezekkel a könyvekkel a gyereket is sokat tanulhatnak. Beleláthatnak egy- egy kis kutyus „fejébe”, hogy ők az adott helyzetben mit gondolhatnak, mit érezhetnek, illetve, hogy milyen emberek veszik körül őket. Hogy egy kedvencet nem elég „csak” magunkhoz venni, törődni kell velük.

Edina79>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Nagyon aranyos kis történet volt.Egy kihívás miatt olvastam el,de nem bántam. Tündéri volt,hogy „beleláttunk” Oszkár fejébe is.Nagyon jól leírta,hogy hogyan kell egy kiskutyával bánni.

Kicsibogár>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Bűbájos karácsonyi történet kiskutyával a főszerepben.

Nyctea P>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Nagyon tetszik Holly Webb meséiben, hogy megpróbálja bemutatni, mi járhat az állatok fejében. Így a gyerekek könnyebben elképzelhetik, vajon mit érezhet egy kiskutya, például mikor egyedül hagyják, vagy épp kicsit durvábban akarják megsimogatni.
Ebben a történetben arról olvashatunk, hogy hogyan sikerül egy barátságos, de érzékeny kis dalmatakölyöknek beilleszkednie egy család életébe. Közben az is kiderül, mennyi szeretet és türelem kell egy kisállathoz… de egy kisöcshöz is. :)

Magdileona>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Nagy kedvenceim Holly Webb könyvei. Igen gyakori témát dolgoz fel: a gyerek régi álma annak hosszas könyörgése után megvalósul. Innentől vajon minden rendben, vagy adódhatnak problémák? Kedves, érdekes, ugyanakkor nagyon hasznos és nevelő jellegű a történet – megbízhatóságról, a felelős állattartás fontosságáról.

pingvin1>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Aranyos kis történet szépen megírva.
A cím alapján azt hittem szomorú lesz a vége, de szerencsére nem.
Nagyon jól leírja, hogyan kell bánni egy kicsi kutyussal és szép rajzokkal van díszítve.
Kicsiknek, nagyoknak szeretettel ajánlom :-))

mnyitrai>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Az Oszkár magányos karácsonya a második könyv, amit az írónőtől olvastam (az első a Bukfenc bajba jut volt). Ez is helyes kis történet, érdekesek a szereplők, határozottan lehet velük azonosulni. Nekem Oszkár, a kis dalmata a kedvencem, de a kis gazdija, Hannah is figyelemre méltó teremtés, ti. fiatal kora ellenére nagyon éretten, illetve felelősségteljesen viselkedik. Ebben a mesében is nagy hangsúlyt kap a felelős kutyatartás. Szerintem is fontos minél hamarabb megismertetni a gyermekekkel (és a szüleikkel), hogy egy kisállat nem plüssjáték, hanem egy érző lélek, akivel rendszeresen foglalkozni kell. Lépésről-lépésre kerül bemutatásra a kis jövevény családba való integrálódása, ami természetesen sikeresen meg is történik. :)

Perly>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Szegény Oszkár, csak azért visszamondani egy ilyen kis tüneményt, mert olyan helyen foltos, ahol nem kéne… De így legalább egy szerető családhoz került, aminek a tagjai nem azzal foglalkoznak, hogy kiállításokra vigyék és ott jó helyezést érjen el, hanem önmagáért szeretik. Sosem értettem azokat az embereket, akik csak a hírnévért és a jutalomért tartanak kutyát. Jó, persze vannak olyan blökik, akik élvezik a kutyakiállítást és az azzal járó felhajtást, de olyanok is akadnak, akik egyáltalán nem.
Hannah és Oszkár tökéletes párost alkot. Nagyon tetszett, hogy spoiler.
Elismerem, egy kicsit félős volt a picur, de teljesen meg tudom érteni, én sem lennék oda azért, ha egy hároméves állandóan nyúzna, és még csak fel sem tűnik neki, hogy a másik fél egyáltalán nem élvezi a dolgot. (És nem, nem lehet kifogás a kora!)
Ezt leszámítva ez is egy tündéri, Holly Webb-féle történet. :-)

Oiv>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

A közepe kicsit félelmetes volt, a vége nagyon jó érzés volt. Oszkár helyében én is magányos lettem volna azon a karácsonyon.

Aniger>!
Holly Webb: Oszkár magányos karácsonya

Én szeretem az állatokat, ezért tetszett nekem ez a könyv.


Népszerű idézetek

mnyitrai>!

Hannah órák hosszat kuporgott a párnája mellett, és csak figyelte, ahogyan alszik.

42–43. oldal

mnyitrai>!

A kiskutya boldogan ügetett mellettük, élvezte az orrát csiklandozó, érdekes szagokat, és hallgatta a lányok csevegését.

55. oldal

mnyitrai>!

     – Félek, Oszkár – mormolta. – És rettenetesen hideg van. Haza akarok menni!
     A kiskutya lelkes farkcsóválás közepette felugrott. Hiszen ismerte az utat hazafelé, biztosan megtalálná. Hannah tényleg csak ezt akarta?

106. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni
J. K. Rowling: A karácsonyi malac
Maja Lunde: Hónővér
Zágoni Balázs: Karácsonyi kitérő
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Geronimo Stilton: Boldog karácsonyt, New York!
Jo Nesbø: (Dermesztően) csendes éj
Pip Bird: A Hóunikornis ünnepe
Annette Moser: A Sarkcsillag varázsa
Irmgard Kramer: Oroszlán a karácsonyfa alatt