Csöpi ​az elhagyott kiscica 38 csillagozás

Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Amy mindig is vágyott egy cicára, de anya és apa úgy gondolja, hogy még túlságosan kicsi hozzá. Így hát ujjong örömében, amikor egy harmatos reggelen egy pici cicát pillant meg a kertben. A kiscica borzasztóan sovány, és nyakörve sincs, ezért Amy úgy véli, bizonyára nincs otthona. Rögtön el is nevezi Csöpinek, a reggeli harmatcseppekről.

Csöpi először félénken viselkedik, ám lassan bízni kezd a kislányban, aki finom falatokkal eteti és megadja neki mindazt a törődést, amelyre oly nagy szüksége van. De vajon Amy meddig tarthatja titokban Csöpit a szülei előtt?

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 6 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731543 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731543 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731543 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams

2 további kiadás


Enciklopédia 2


Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Boritek70 P>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Aranyos történet, a kislányom imádta (és a fiam sem tiltakozott, hogy túl lányos), nekem a stílus kicsit szájbarágós volt, néha úgy éreztem, hogy minden pislogásuk meg lett örökítve ebben a történetben. Lehet, hogy egyszerűen túlkoros vagyok hozzá (ami igaz is), de sok olyan gyerekkönyv van, amit olvasó és hallgató egyaránt élvezettel „fogyaszt”, ez nekem annyira nem volt olyan… Úgy gondolom, leánygyermeki nyomásra fogunk még olvasni az írónőtől…

Kiss_Julianna>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Cuki cica! Aranyos történet, amit a kisunokámmal olvastunk. Megyünk és hozunk egy hasonló másikat a könyvtárból.

Ingryd>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Kicsit sablonos cicatörténet, de végtelenül aranyos. Az illusztrációk nagyon szépek. A történet kiszámítható, persze a megfelelő korosztálynak tökéletes… A szereplők nekem nem voltak valami szimpatikusak, viszont Csöpi igen. :)

kolika>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Egy újabb kedves történet a szerzőtől. Kimondottan tetszik, hogy itt is újra megjelenik a felelős állattartás, a felelősség kérdése. Egy ici-picit haragudtam a Csöpi eredeti gazdájának a hozzáállásához. Értem én, hogy beteg lett, meg minden, de elsősorban nem neki kellett volna figyelnie, hogy mi történik a macskájával? Ha elüldögélt a szobában a lánya macskáját simogatva, akkor akár az ő cicájára is vethetett volna pillantást, netán kicsit több figyelmet. A nagymama nem veszi észre, hogy egyre soványabb a kedvence, s jóformán alig látja a lakásban, de Amy a kezdeti röpke találkozásokkor is egyből látja, hogy valami nincs rendjén .
Na, de ha ez nem így történt volna, akkor a későbbiekben nem lett volna éppen Amy a kiscica boldog gazdája. Mert minden jó, ha vége jó.

Perly>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Tetszett! Bár azt nem igazán értem, Amy szülei miért mondogatják, hogy még túl fiatal a cicatartáshoz, amikor a barátnőjével, Lilyvel szabadon telefonálgathatnak egymásnak, mozizhatnak, ráadásul szellemhistóriákat is olvashat. Ha ezekhez nem elég fiatal, akkor ahhoz pláne nem, hogy gondoskodni tudjon egy macskáról. Nem tudom pontosan hány éves, pedig a szülinapján indul az egész történet, mindenesetre éretten beszélgettek Lilyvel ez ügyben, de az is igaz, hogy hisztis, naiv kislányként viselkedett, amikor arról volt szó, Csöpi hontalan-e vagy sem.
Mrs. Jones lánya, Sarah, valamint az unokái, Millie és Dan egyáltalán nem voltak szimpatikusak, kifejezetten irritáltak. Charlie-ra csak egy picit haragszom, hiszen eredetileg az ő otthona, számára Csöpi csak egy betolakodó, de azért nem kellett volna ennyire elutasítónak lennie vele szemben, elvégre nem ő tehet róla, hogy odaköltöztek…
Ezek a névválasztások egyre borzalmasabbak! (Kormos, Csöpi) Miért nem képesek meghagyni a szereplők eredeti nevét, minek kell magyarosítani, pontosabban nem is magyarosítani, hanem kitalálni nekik ilyen ostoba, átlag állatneveket? Rejtély…

csak_egyolvasolany>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

A könyvecske kis cukika, nagyon aranyos. Egy jó történet, ami nagyon magával ragadó

pevike>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Esti mesének olvastuk a lányommal. Kicsit lassan haladtunk vele, mert szerintem kicsit ő is megcsömörlött Holly Webbel (meg én is…), szóval most egyelőre hanyagolni fogjuk az írónőt. Igazából ez is olyan volt, mint a többi, de a gyerek azt mondta rá végül, hogy cuki volt, úgyhogy kap négy csillagot, a célközönséget elérte. Nekem még mindig sok benne a „verjük-át-a-szülőket” helyzet, még akkor is, ha értem a mondanivalóját, de azért ne ezt tanítsuk már a következő generációknak.

Shugaar>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Alsó tagozatban volt könyvtár óránk. Akkoriban nem szerettem meseregényeket olvasni. Ez volt az a könyv, ami minden lánynak kellett, és mivel egy cica van a borítóján, én sem ellenkeztem, hogy „már csak azért se”. Annyi maradt meg belőle, hogy a cicának nem jó a tej, valamint egy faház. Talán ez az első nem tankönyv, amit elolvastam, értettem, és szerettem. Kisiskolás gyerekeknek bátran ajánlom, ha szeretik a macskákat.

A_lexa>!
Holly Webb: Csöpi az elhagyott kiscica

Engem már a boritója meggyözött hogy jó lesz. Egyszerű, aranyos kis történet egy lányról aki imádja a cicákat. Tetszett hogy arra tanít hogy csak felelősségteljesen tartsunk állatokat.


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

– Mondtam neki, hogy bármi jó lesz, amin macska van.

9. oldal

Ninácska P>!

– Nos, mivel ma iskolába kell menned, úgy gondoltam, megpróbálom különlegessé varázsolni a reggelit. – Anyukája egy csokis croissant-t tett a kislány elé.

9. oldal

Ninácska P>!

– Szerinted lehetséges, hogy a meglepetés egy kiscica?

11. oldal

A_lexa>!

Millie és Dan mégsem csukta be rendesen az ajtót, és felbukkant ott egy másik macska. Hatalmas sziámi bámult a kiscicára kikerekedett, égszínkék szemekkel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Égigérő fű
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Elise Broach: Marvin, a bogár
Bella Swift: A láma, aki koszorúslány lett
Berg Judit: A holló gyűrűje
Somfai Anna: Barátságháló
Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén
Timo Parvela: Miú és Vau nagy kalandja
J. K. Rowling: Az Ickabog
Szigeti Kovács Viktor: Először volt az erdő