Cirmos ​barátra vágyik 40 csillagozás

Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rosie szívesen látogatja a kóbor macskákat, akik a nagymamája házához közeli tanyán éldegélnek. Kedvence egy picike kiscica, akinek a Cirmos nevet adja gyönyörű, vörös cirmos bundácskája miatt. Cirmos kezdetben még nagyon félénk, ám lassan rájön, hogy megbízhat a kislányban. Amikor azonban a tanyát eladják egy ingatlanfejlesztő cégnek, és a munkások nekilátnak az építkezésnek, a kiscica halálra rémül – az összes többi macska egyszerre továbbáll, és Cirmos teljesen magára marad. A világ egyik pillanatról a másikra fenyegető és félelmetes hellyé változik .

Eredeti megjelenés éve: 2009

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 5 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
110 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455372 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
108 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455372 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
108 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455372 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

Ez aranyos. Nem mentem a falnak tőle, de balzsam a léleknek, mert az első pillanattól az utolsóig érződik a kislányon, hogy felelősségteljes, szerető és türelmes gazdija lesz a cicónak.

eeszter>!
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

Ez a történet egy építkezés területére „ragadt” kiscica sorsát követi nyomon. Bájos írás a cica és a kislány barátságáról.

Kaméleon>!
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

8 évesen önállóan olvastam. Kedves és megható történet egy kiscicáról, aki gazdára és barátra lel egy kislányban. Jó volt olvasni, mert izgalmas, és kiszámíthatatlan volt.

Paulina_Sándorné P>!
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

Ahhoz képest, hogy nem igazán vagyok macska párti, tetszett a történet. Aranyos volt, ahogy a kislány magához csalogatta a pici cicát. Tetszett, ahogy megszerette és a végén mi mindent elkövetett, hogy spoiler.

Perly>!
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

Ez is aranyos mese. Bár annak ellenére, hogy sejtettem, hogyan is fog végződni a történet, végigizgultam az egészet. Szerencsére Rosie édesanyja nem volt annyira irritáló, inkább a kislány volt az, akitől agybajt kaptam néha. A nagymamája viszont tüneményes asszony. Jószívű és telis-teli van hasznos ötletekkel. De a legeslegkedvencebb szereplőm (ki más is lehetne, mint maga a kiscica) Cirmos. Zabálnivaló cukorbogyó! ♥
A borító is, és az illusztrációk is gyönyörűek, mint mindig. :-)

Goszták_Abi>!
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

Nagyon tetszett ez a könyv. Arról szólt hogy van egy tanya és ott macskák laknak és a tanya vezető elköltözik ezért a tanyából építési terület lesz és a macskák menhelybe kerülnek.

Demonshadow>!
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

Nálam ez is fordítva működik: gyerekkoromban szinte soha nem olvastam igazi gyerekkönyveket (eltekintve a „készségfejlesztő” képeskönyvektől, valamint A kis hableánytól, ami az első igazi könyvélményem), így most muszáj ezeket bepótolni. Mivel nekünk is vannak macskáink, tökéletesen át tudtam érezni Rosie a vörös kiscica iránti szeretetét, féltését és aggodalmát. Az kifejezetten tetszett a könyvben, hogy a macska szemszögéből is láttatta az írónő az eseményeket, a valóságban én is sokszor gondolok arra, bárcsak jobban ismerhetném a mieink gondolatait. A boldog egymásra találás, A kis herceghez hasonló megszelídítés története igazán aranyos, kedves kis mesét takar. Mindazonáltal a kerettörténet mégse fogott meg annyira, bármennyire is szépen felépített volt a kiindulópont, a bonyodalom, a tetőpont, majd a megoldás. Nem vagyok benne teljes mértékig biztos, hogy egy kisgyereknek teljes mértékig elnyerné a tetszését, azonban ezt nyilván a gyakorlatban fogom letesztelni, ha egyszer alkalmam lesz rá.
És persze a rajzokról se feledkezzünk meg: igazán gyönyörű az összes, illik a történethez. Nincsenek túlcifrázva, egyszerű ceruzarajzok, de ettől válik végtelenül szerethetővé.

pevike>!
Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

A lányommal olvastuk esti mesének. Macskás Holly Webb, már meg sem lepődtem. Ahogy láttam, van még ilyen könyve az írónőnek, bár annyira nem bánom, én is macskás vagyok. A háromból ez tetszett a legjobban, aranyos kis történet arról, hogy ne add fel a reményt, ments meg egy kóbor macskát. Gyerekeknek nem is kell több. Felnőttként mondjuk ott majdnem eldobtam a könyvet, amikor a nagyi egyedül hagyja az unokáját félúton hazafelé egy építési terület kerítésénél, hogy hazamenjen szendvicseket csinálni. De most kivételesen csak ebbe az egy dologba tudok belekötni, úgyhogy megszavazok neki négy és fél csillagot.


Népszerű idézetek

Araragat_Kasztór_Polüdeukész>!

Pontosan tudta, melyiket választaná legszíveseb-
ben – az elbűvölő kis vörös cirmos kandúr kölyköt.
Nagyon aranyos volt – elképesztően rózsaszínű or-
rocskájával és vöröses krémszínű bundájával, ame-
lyet sötétebb vörös csíkok tarkítottak. Hatalmas sze-
me zöld színben ragyogott, és Rosie szerint ő volt a
legeslegszebb cica az egész világon.

10. oldal

Julcsii>!

Bowen néni házán bizony vannak ablakok is, és nem vagyok vak, Rosie!


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Égigérő fű
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Elise Broach: Marvin, a bogár
Bella Swift: A láma, aki koszorúslány lett
Berg Judit: A holló gyűrűje
Somfai Anna: Barátságháló
Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén
Timo Parvela: Miú és Vau nagy kalandja
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony
J. K. Rowling: Az Ickabog