Cirmi ​az éjszakában (Állattörténetek) 40 csillagozás

Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jasmine boldog, amikor a szomszédok megkérik, gondoskodjék a cicájukról, míg ők elutaznak karácsonyra. Most legalább egész vakációját a gyönyörű Cirmivel töltheti! Cirmi szeret Jasmine-nel játszani, és a kislány meg a cica hamarosan elválaszthatatlanok lesznek. Csakhogy Jasmine nem sejti, hogy Cirmi titkot őriz. Akármilyen hideg és sötét van odakint, eljött az ideje, hogy Cirmi elhagyja Jasmine-t meg a meleg, biztonságos otthont, és búvóhelyet keressen. De vajon hová mehetett?

Eredeti mű: Holly Webb: Alone in the Night

Eredeti megjelenés éve: 2009

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

A határtalan macskaszeretet árad az egész történetből. Jasmine néha már túláradó szeretettel fordul a cicus felé. Persze a szülők is idővel beadják a derekukat, hisz nehéz ellenállni egy ilyen aranyos kis lénynek. Kedves illusztráció is tetszettek. Felidézte gyermekkoromat. Nekem is sokszor volt kiscicám. :)

>!
sarahangel P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Ez egy aranyos történet aranyos rajzokkal illusztrálva, egy kislányról, Jasmine-ról, és a szomszédék macskájáról, Cirmiről.

*** TÖRTÉNET (SPOILERT TARTALMAZHAT!!!) ***

Jasmine nagyon szereti a macskákat, de sajnos a szülei nem engedik, hogy sajátja legyen. Jasmine felfedezi, hogy a szomszédjaiknak új családtagjuk van, a Cirmi nevű macska. Ők ketten összebarátkoznak, mert mikor Cirmi gazdái nincsenek otthon, a cica át-átsurran mindig a szomszédba Jasmine-ékhoz.

A szomszédok is látják, hogy ők mennyire jóban lettek egymással, ezért mikor karácsonykor elutaznak 3 hétre, megkérik Jasmine-t, hogy vigyázzon Cirmire, amit ő boldogan fogad. A vakáció is kezdődik, és nagyon jól elvan a kislány Cirmivel. Cirmi viselkedése azonban hirtelen megváltozik, és spoiler, amit Jasmine nem tud hova tenni, de persze erre is választ kapunk a történet végi csattanóval. :)

Valahol valósághű is ez a mese, hiszen a gyerekek általában szeretni szokták a cicákat, és a cicák is a gyerekeket. Szerintem nagyon jól leírta az írónő a cicák jellegzetes tulajdonságait, és hogy mennyire meg lehet őket szeretni bizony, Jasmine szüleit is sikerült meghódítania Cirminek ;).
***
Ha lesz gyerekem, neki is fogom majd olvasni ezt a mesét titokban remélem, hogy Ő is olyan nagy macskás lesz majd, mint én ;). De felnőtteknek is ajánlom a könyvet, akik a lelkük egy részében még gyereknek érzik magukat. :)

6 hozzászólás
>!
kratas P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Öööö, aranyos volt, de most nem voltam elég fáradt a meséhez.spoiler
Azért gyakorlott macskabefogadóként az egy kicsit erős volt, hogy nem tűnt fel, hogy Cirmike áldott állapotban van. Elég más a formája a dagadt, illetve a megesett macskahölgy hasának. Még ha kis termetű és csak 1-2 cicája lesz akkor is nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne tűnjön fel a helyzet :)
Na mindegy, aranyos volt, kedves, gyerekeknek való.

>!
Kukuucs P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Aranyos történet egy kislányról, aki nagyon szeretne egy cicát, majd végül élesben ki is próbálhatja, milyen Cirmi gazdájának lenni. Cirmi titkát már a könyv felénél sejtettem, ami a végére be is bizonyosodott. A történet valóságos, nem voltak benne olyan részek, ami nem lenne hihető egy ilyen kislányos-cicás mesében.
A 8 éves húgomnak is nagyon tetszett a történet, önálló olvasásra is alkalmas már ilyen korú gyerekeknek.
A rajzok is nagyon szépek!

>!
Perly P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Cirmi nagyon cuki cica, de Jasmine és az anyukája egy idő után nagyon irritált…
Elárulom a cicák olyanok, mint a kutyák, nem szeretnek egyedül lenni. Ha magányra vágynak, megtalálják a módját, hogyan legyenek egyedül. Ezek a sztereotípiák baromira kikészítenek!
A fordítás most először zavart. Nem tudom, honnan szedte a fordító az egyes szavait, de nem is nagyon érdekel. A lényeg, hogy magyartalanok, és nem illenek a szövegkörnyezetbe.
A rejtélyes eltűnés meg egyértelmű volt. Sajnos, az ilyesmi kiscicáknál is megesik, de gyerekkönyvbe leírni azért picit durva. Az viszont hihetetlen számomra, hogy Jasmine, aki rengeteg könyvet elolvasott már a cicatartásról, nem esik le neki a tantusz. Jasmine anyukájáról nem is beszélve, akinek ugyan gőze nincs a cicákról, de mivel spoiler, elvárható lenne, hogy gyanakodjon…
Egyszer olvasós. Az öt csillag a cicáknak szól. :-)

>!
Molymacska P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Már régóta szemeztem Webb kisasszony cicás (és kutyás, hörcsögös, lovas, papagájos.. igen, én ezekre is kíváncsi vagyok :D ) történeteivel, és most rávettem magam, akármennyire is nehéz volt, hogy újra belemerüljek a gyerekkönyvek világába. A történet cuki volt, nagyon cicás (bár én már tudtam mi lesz a csavar a történetben, vérbeli cicagazdiként) a képek pedig nagyon aranyosak lettek (nem mindig élethűek… de cukik) Gyerekeknek ajánlom, főleg ha szeretik a cicukat vagy ha az anyuka szereti a cicukat de a gyerek MÉG nem ;)

>!
moncsicsi83
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Nagyon jó könyv, talán az eddig olvasott Holly Webb könyvek közül a legjobb. Cirmit a sorokat olvasva nagyon megszerettem…

>!
Lahara ISP
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Alsós koromban nagyon tetszett volna, most inkbbább úgy tűnt, hogy Jasmine tipikusan az a kislány, aki minden eszközt bevet, hogy macskája legyen, és hatalmas szerencséjére, tényleg.
Viszont a borító alapján én végig úgy gondoltam Cirmire, mint egy kölyök macskára, szóval az egy dolog, hogy túl fiatal, de azért ennyire nem. Különben nem volt rossz történet.

>!
Purpur
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Tavaly meghalt a Cirmi nevű cicám. :( Nagyon öreg volt már, 18 és fél éves, ám ettől függetlenül nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Így történt, hogy karácsony előtt a legjobb barátnőm ajándékot vadászott nekem, és az egyik boltban szembejött vele ez a kis könyv. Nem nézte, miről szól, csak a címét és a borítóját látva vette meg, majd küldte el Pestről egy termetes doboz mélyén, a többi dologgal együtt. Talán mondanom sem kell, hogy már a kicsomagoláskor könnyeket csalt a szemembe, de az igazi sírás-rívás persze a történet végén jött elő. Eszembe juttatta a napot, amikor kislányként először találkoztam az akkor féltenyérnyi méretű (de már harciasan karmolászó :D) cicámmal, akiből fénykorában 10 kilós, gyönyörű kandúr lett, majd sok évvel később töpörödött kis „öregemberként” búcsúztunk el tőle. Azt hiszem, nem is kell tovább részleteznem, hiszen minden valamirevaló gazdi keresztülmegy ezeken az életszakaszokon.

Na de, hogy a könyvről is mondjak valamit: nagyon aranyos történet cicakedvelő gyerekeknek. Könnyen olvasható, szép rajzok vannak benne, és valószínűleg minden (leendő) kisgazdi érzelmeit megmozgatja. Azonban majd' 20 év cicatartás után, felnőttként olvasva más dolgokat is észrevettem, és ezek nem feltétlenül pozitív vonásai a történetnek.

*** VIGYÁZAT, NYOMOKBAN SPOILERT TARTALMAZ! ***

Adott egy házaspár, akik magukhoz vesznek egy kiscicát, de a jelek szerint nem tudnak túl sokat törődni vele, és időről időre a szomszéd kislányra bízzák. Ivartalanításról még senki nem hallott, az állatorvos sem, akinél pedig megkapta a cica az első kötelező szurikat. Így aztán senki nem érti, miért hízott meg a kis, süldő állat pár hét alatt – talán a sok cicakeksztől? Gondolom, a többit mindenki kitalálja. :P

Összességében viszont tényleg aranyos, gondolatébresztő, és hát bizonyos esetekben „zsepipusztító” mese. :)

1 hozzászólás
>!
TiaRengia IMP
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Unokahúgom nyári olvasásgyakorlásra szánt ajándékát muszáj voltam letesztelni, jól is esett nagyon:) Bájos angliai történet egy kislányról és egy cicáról, a végén csattanóval. Remélem, az ajándékozottnak is tetszeni fog :)


Népszerű idézetek

>!
A_lexa

A cica berontott Jasmine-ék kertjébe. Talán a lyuk kicsi ahhoz, hogy a fekete macska követhesse.

26. oldal

>!
Amethyst

Nyalogatta a szája szélét, megpróbált szabadulni a bogár szokatlan ízétől. A bogarak ízletesnek látszanak, olyanok, mint valami mozgó macskaeledel, de az ízük nem valami finom.

13. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Csodák könyve
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!
Ingo Siegner: Kókusz Kokó és a Mikulás
Suzanne Francis: Olaf karácsonyi kalandja
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett
Wieber Orsolya: Kiskarácsonyi nagy mikuláskönyv
E. T. A. Hoffmann: Diótörő
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Timo Parvela: Miú és Vau