Cirmi ​az éjszakában (Állattörténetek) 35 csillagozás

Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jasmine boldog, amikor a szomszédok megkérik, gondoskodjék a cicájukról, míg ők elutaznak karácsonyra. Most legalább egész vakációját a gyönyörű Cirmivel töltheti! Cirmi szeret Jasmine-nel játszani, és a kislány meg a cica hamarosan elválaszthatatlanok lesznek. Csakhogy Jasmine nem sejti, hogy Cirmi titkot őriz. Akármilyen hideg és sötét van odakint, eljött az ideje, hogy Cirmi elhagyja Jasmine-t meg a meleg, biztonságos otthont, és búvóhelyet keressen. De vajon hová mehetett?

Eredeti mű: Holly Webb: Alone in the Night

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

A határtalan macskaszeretet árad az egész történetből. Jasmine néha már túláradó szeretettel fordul a cicus felé. Persze a szülők is idővel beadják a derekukat, hisz nehéz ellenállni egy ilyen aranyos kis lénynek. Kedves illusztráció is tetszettek. Felidézte gyermekkoromat. Nekem is sokszor volt kiscicám. :)

>!
sarahangel P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Ez egy aranyos történet aranyos rajzokkal illusztrálva, egy kislányról, Jasmine-ról, és a szomszédék macskájáról, Cirmiről.

*** TÖRTÉNET (SPOILERT TARTALMAZHAT!!!) ***

Jasmine nagyon szereti a macskákat, de sajnos a szülei nem engedik, hogy sajátja legyen. Jasmine felfedezi, hogy a szomszédjaiknak új családtagjuk van, a Cirmi nevű macska. Ők ketten összebarátkoznak, mert mikor Cirmi gazdái nincsenek otthon, a cica át-átsurran mindig a szomszédba Jasmine-ékhoz.

A szomszédok is látják, hogy ők mennyire jóban lettek egymással, ezért mikor karácsonykor elutaznak 3 hétre, megkérik Jasmine-t, hogy vigyázzon Cirmire, amit ő boldogan fogad. A vakáció is kezdődik, és nagyon jól elvan a kislány Cirmivel. Cirmi viselkedése azonban hirtelen megváltozik, és spoiler, amit Jasmine nem tud hova tenni, de persze erre is választ kapunk a történet végi csattanóval. :)

Valahol valósághű is ez a mese, hiszen a gyerekek általában szeretni szokták a cicákat, és a cicák is a gyerekeket. Szerintem nagyon jól leírta az írónő a cicák jellegzetes tulajdonságait, és hogy mennyire meg lehet őket szeretni bizony, Jasmine szüleit is sikerült meghódítania Cirminek ;).
***
Ha lesz gyerekem, neki is fogom majd olvasni ezt a mesét titokban remélem, hogy Ő is olyan nagy macskás lesz majd, mint én ;). De felnőtteknek is ajánlom a könyvet, akik a lelkük egy részében még gyereknek érzik magukat. :)

6 hozzászólás
>!
kratas P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Öööö, aranyos volt, de most nem voltam elég fáradt a meséhez.spoiler
Azért gyakorlott macskabefogadóként az egy kicsit erős volt, hogy nem tűnt fel, hogy Cirmike áldott állapotban van. Elég más a formája a dagadt, illetve a megesett macskahölgy hasának. Még ha kis termetű és csak 1-2 cicája lesz akkor is nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne tűnjön fel a helyzet :)
Na mindegy, aranyos volt, kedves, gyerekeknek való.

>!
Kukuucs P
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Aranyos történet egy kislányról, aki nagyon szeretne egy cicát, majd végül élesben ki is próbálhatja, milyen Cirmi gazdájának lenni. Cirmi titkát már a könyv felénél sejtettem, ami a végére be is bizonyosodott. A történet valóságos, nem voltak benne olyan részek, ami nem lenne hihető egy ilyen kislányos-cicás mesében.
A 8 éves húgomnak is nagyon tetszett a történet, önálló olvasásra is alkalmas már ilyen korú gyerekeknek.
A rajzok is nagyon szépek!

>!
Molymacska 
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Már régóta szemeztem Webb kisasszony cicás (és kutyás, hörcsögös, lovas, papagájos.. igen, én ezekre is kíváncsi vagyok :D ) történeteivel, és most rávettem magam, akármennyire is nehéz volt, hogy újra belemerüljek a gyerekkönyvek világába. A történet cuki volt, nagyon cicás (bár én már tudtam mi lesz a csavar a történetben, vérbeli cicagazdiként) a képek pedig nagyon aranyosak lettek (nem mindig élethűek… de cukik) Gyerekeknek ajánlom, főleg ha szeretik a cicukat vagy ha az anyuka szereti a cicukat de a gyerek MÉG nem ;)

>!
moncsicsi83
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Nagyon jó könyv, talán az eddig olvasott Holly Webb könyvek közül a legjobb. Cirmit a sorokat olvasva nagyon megszerettem…

>!
Lahara ISP
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Alsós koromban nagyon tetszett volna, most inkbbább úgy tűnt, hogy Jasmine tipikusan az a kislány, aki minden eszközt bevet, hogy macskája legyen, és hatalmas szerencséjére, tényleg.
Viszont a borító alapján én végig úgy gondoltam Cirmire, mint egy kölyök macskára, szóval az egy dolog, hogy túl fiatal, de azért ennyire nem. Különben nem volt rossz történet.

>!
TiaRengia IMP
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Unokahúgom nyári olvasásgyakorlásra szánt ajándékát muszáj voltam letesztelni, jól is esett nagyon:) Bájos angliai történet egy kislányról és egy cicáról, a végén csattanóval. Remélem, az ajándékozottnak is tetszeni fog :)

>!
Snowberry
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Imádat.
Cuki a borító, szépek a rajzok, jó a történet.
Csak ajánlani tudom.


Népszerű idézetek

>!
A_lexa

A cica berontott Jasmine-ék kertjébe. Talán a lyuk kicsi ahhoz, hogy a fekete macska követhesse.

26. oldal

>!
Amethyst

Nyalogatta a szája szélét, megpróbált szabadulni a bogár szokatlan ízétől. A bogarak ízletesnek látszanak, olyanok, mint valami mozgó macskaeledel, de az ízük nem valami finom.

13. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Bond: A medve, akit Paddingtonnak hívnak
Roald Dahl: Karcsi és a nagy üveglift
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken
Szepesi Attila: Piros tojás, tapsifül
Szabó Magda: Tündér Lala
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Jeney Zoltán: Rév Fülöp
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony
Otfried Preußler: A kis szellem