Cirmi ​az éjszakában 64 csillagozás

Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jasmine boldog, amikor a szomszédok megkérik, gondoskodjék a cicájukról, míg ők elutaznak karácsonyra. Most legalább egész vakációját a gyönyörű Cirmivel töltheti! Cirmi szeret Jasmine-nel játszani, és a kislány meg a cica hamarosan elválaszthatatlanok lesznek. Csakhogy Jasmine nem sejti, hogy Cirmi titkot őriz. Akármilyen hideg és sötét van odakint, eljött az ideje, hogy Cirmi elhagyja Jasmine-t meg a meleg, biztonságos otthont, és búvóhelyet keressen. De vajon hová mehetett?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 5 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
104 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452937 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Trudiz>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

A határtalan macskaszeretet árad az egész történetből. Jasmine néha már túláradó szeretettel fordul a cicus felé. Persze a szülők is idővel beadják a derekukat, hisz nehéz ellenállni egy ilyen aranyos kis lénynek. Kedves illusztráció is tetszettek. Felidézte gyermekkoromat. Nekem is sokszor volt kiscicám. :)

sarahangel P>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Ez egy aranyos történet aranyos rajzokkal illusztrálva, egy kislányról, Jasmine-ról, és a szomszédék macskájáról, Cirmiről.

*** TÖRTÉNET (SPOILERT TARTALMAZHAT!!!) ***

Jasmine nagyon szereti a macskákat, de sajnos a szülei nem engedik, hogy sajátja legyen. Jasmine felfedezi, hogy a szomszédjaiknak új családtagjuk van, a Cirmi nevű macska. Ők ketten összebarátkoznak, mert mikor Cirmi gazdái nincsenek otthon, a cica át-átsurran mindig a szomszédba Jasmine-ékhoz.

A szomszédok is látják, hogy ők mennyire jóban lettek egymással, ezért mikor karácsonykor elutaznak 3 hétre, megkérik Jasmine-t, hogy vigyázzon Cirmire, amit ő boldogan fogad. A vakáció is kezdődik, és nagyon jól elvan a kislány Cirmivel. Cirmi viselkedése azonban hirtelen megváltozik, és spoiler, amit Jasmine nem tud hova tenni, de persze erre is választ kapunk a történet végi csattanóval. :)

Valahol valósághű is ez a mese, hiszen a gyerekek általában szeretni szokták a cicákat, és a cicák is a gyerekeket. Szerintem nagyon jól leírta az írónő a cicák jellegzetes tulajdonságait, és hogy mennyire meg lehet őket szeretni bizony, Jasmine szüleit is sikerült meghódítania Cirminek ;).
***
Ha lesz gyerekem, neki is fogom majd olvasni ezt a mesét titokban remélem, hogy Ő is olyan nagy macskás lesz majd, mint én ;). De felnőtteknek is ajánlom a könyvet, akik a lelkük egy részében még gyereknek érzik magukat. :)

6 hozzászólás
kratas P>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Öööö, aranyos volt, de most nem voltam elég fáradt a meséhez.spoiler
Azért gyakorlott macskabefogadóként az egy kicsit erős volt, hogy nem tűnt fel, hogy Cirmike áldott állapotban van. Elég más a formája a dagadt, illetve a megesett macskahölgy hasának. Még ha kis termetű és csak 1-2 cicája lesz akkor is nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne tűnjön fel a helyzet :)
Na mindegy, aranyos volt, kedves, gyerekeknek való.

Lilla>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Holly Webb könyveit egyszerűen nem lehet megunni. Lehet az ember akárhány éves, az ő könyvei, aranyos kis történetei mindig megmosolyogtatják majd.
Azért kezdtem el olvasni ezt a könyvet, mert éreztem, hogy kell valami kis gyermeki báj, egy régi jó emlék/olvasásélmény felidézése.
A történet aranyos, érdekes és közben még „tanulságos” is. Megismerjük benne a cicákat Jasmine és Cirmi történetén keresztül.
Nagyon jó kikapcsolódást nyújtott ez a könyvecske. :)
Ajánlom mindenkinek, lehetsz 9, vagy akár 99 éves is…élvezni fogod. Jó olvasást! ;)

1 hozzászólás
eeszter>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Én, a mindig is kutyákhoz húzó személyiség meglepően szívesen olvasom ezeket a macskás történeteket is. 4,5 éves kislányom teljesen oda van a cicákért, így olvasás közben végig az járt a fejemben, hogy ez a történet szinte pontról pontra megtörténhetne velünk is. (Igen, én volnék az a szülő, aki kezdetben egyáltalán nem akar macskát tartani, de végül a lánya hatására, ahogy látja milyen jól tud gondoskodni a cicáról, végül mégis megenyhül… )

3 hozzászólás
Kukuucs>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Aranyos történet egy kislányról, aki nagyon szeretne egy cicát, majd végül élesben ki is próbálhatja, milyen Cirmi gazdájának lenni. Cirmi titkát már a könyv felénél sejtettem, ami a végére be is bizonyosodott. A történet valóságos, nem voltak benne olyan részek, ami nem lenne hihető egy ilyen kislányos-cicás mesében.
A 8 éves húgomnak is nagyon tetszett a történet, önálló olvasásra is alkalmas már ilyen korú gyerekeknek.
A rajzok is nagyon szépek!

Vaklarma P>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Ez sem kiemelkedő alkotás, de cuki, bár a kutyás könyv jobban tetszett nekünk. Szépen mesél a kicsiknek arról, hogy ha az ember állatot szeretne, az bizony sok törődéssel, odafigyeléssel jár, felelősséget kell vállalni érte, és van amikor a dolgok félresiklanak kicsit. De azért megéri! A rajzok most is cukik, és tényleg igazi gyerekregény, bár itt a kislány sokkal összetettebbnek és érdekesebbnek tűnt, mint a cica.

Molymacska>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Már régóta szemeztem Webb kisasszony cicás (és kutyás, hörcsögös, lovas, papagájos.. igen, én ezekre is kíváncsi vagyok :D ) történeteivel, és most rávettem magam, akármennyire is nehéz volt, hogy újra belemerüljek a gyerekkönyvek világába. A történet cuki volt, nagyon cicás (bár én már tudtam mi lesz a csavar a történetben, vérbeli cicagazdiként) a képek pedig nagyon aranyosak lettek (nem mindig élethűek… de cukik) Gyerekeknek ajánlom, főleg ha szeretik a cicukat vagy ha az anyuka szereti a cicukat de a gyerek MÉG nem ;)

Perly>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Cirmi nagyon cuki cica, de Jasmine és az anyukája egy idő után nagyon irritált…
Elárulom a cicák olyanok, mint a kutyák, nem szeretnek egyedül lenni. Ha magányra vágynak, megtalálják a módját, hogyan legyenek egyedül. Ezek a sztereotípiák baromira kikészítenek!
A fordítás most először zavart. Nem tudom, honnan szedte a fordító az egyes szavait, de nem is nagyon érdekel. A lényeg, hogy magyartalanok, és nem illenek a szövegkörnyezetbe.
A rejtélyes eltűnés meg egyértelmű volt. Sajnos, az ilyesmi kiscicáknál is megesik, de gyerekkönyvbe leírni azért picit durva. Az viszont hihetetlen számomra, hogy Jasmine, aki rengeteg könyvet elolvasott már a cicatartásról, nem esik le neki a tantusz. Jasmine anyukájáról nem is beszélve, akinek ugyan gőze nincs a cicákról, de mivel spoiler, elvárható lenne, hogy gyanakodjon…
Egyszer olvasós. Az öt csillag a cicáknak szól. :-)

moncsicsi83>!
Holly Webb: Cirmi az éjszakában

Nagyon jó könyv, talán az eddig olvasott Holly Webb könyvek közül a legjobb. Cirmit a sorokat olvasva nagyon megszerettem…


Népszerű idézetek

A_lexa>!

A cica berontott Jasmine-ék kertjébe. Talán a lyuk kicsi ahhoz, hogy a fekete macska követhesse.

26. oldal

Amethyst >!

Nyalogatta a szája szélét, megpróbált szabadulni a bogár szokatlan ízétől. A bogarak ízletesnek látszanak, olyanok, mint valami mozgó macskaeledel, de az ízük nem valami finom.

13. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Maja Lunde: Hónővér
Bombicz Judit: Csodák könyve
Ellis Kaut: Pumukli téli meséi
Téti István: Téli szünet
Irmgard Kramer: Oroszlán a karácsonyfa alatt
Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni
Daisy Meadows: Simi karácsonyi kalandja
J. K. Rowling: A karácsonyi malac
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt