Cica ​a hóban (Állattörténetek) 57 csillagozás

Holly Webb: Cica a hóban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Pamacs cica is nagyon szeretne otthonra találni. A testvéreinek már sikerült – de úgy látszik, ő nem kell senkinek…
Aztán egy szép napon megérkezik a tanyára Ella. Első pillantásra beleszeret a kiscicába, és kérlelni kezdi az anyukáját, hogy vigyék haza Pamacsot. Édesanyja azonban hajthatatlan – a családnak nincs szüksége kiscicára.
Ella is, Pamacs is elkeseredik… és Pamacs félni kezd. Mi lesz egy olyan kiscicával, aki nem kell senkinek?

Eredeti megjelenés éve: 2006

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 4 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
104 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451022 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451022 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451022 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Felixa P>!
Holly Webb: Cica a hóban

Igazi állatbarát történet. Ezeket a könyveket simán kötelező olvasmánnyá tenném a kisiskolások számára. Ideális lenne, hiszen minden olyan dolgot tartalmaz, amely annak a korosztálynak éppen aktuális. Mondanivalója, helyszíne, szövegkörnyezete, szókincse, karakterei, cselekménye, a könyv illusztrációja mind-mind gyermekközeli.
Nagyon kedves történet, amely egy cseppet sem áll messze a valóságtól.

sarahangel P>!
Holly Webb: Cica a hóban

Ez egy nagyon édes mese Pamacsról, a kiscicáról. Pamacs nemrég született, és amint 8 hetes lett, gazdái nekiálltak keresgélni neki és a tesói számára új gazdikat. A tesók gyorsan gazdira találtak, de Pamacs, aki a legkisebb és legsoványabb a cicák közül, egyelőre még nem. Szomorkodik is emiatt. Mígnem egyszer csak betoppan egy Ella nevű kislány a tanyára, aki ahogy meglátja Pamacsot, egyből haza szeretné vinni, aminek a cica is nagyon örülne. Nem megy azonban olyan egyszerűen a dolog, aminek az lesz a vége, hogy Pamacs spoiler.

Ez hiába egy mese, nem mondanám éppen könnyednek. Épp ezért a 6-7 éves korosztály helyett inkább a kicsivel nagyobbaknak ajánlanám, mert itt-ott még nekem is szomorkás volt a történet. De minden jó, ha a vége jó, természetesen megkaptuk a HEA-t. Egyébként minden szempontból rendben volt a könyv, egy felnőtt számára is élvezhető, mert vannak benne gondolatok a rövidsége ellenére is; a mondatok szépen vannak megfogalmazva, a rajzok pedig nagyon aranyosak. :)

gab001 P>!
Holly Webb: Cica a hóban

Inkább kutyás vagyok, de szeretem a cicás könyveket. Ez pedig egy nagyon aranyos könyvecske egy még annál is aranyosabb kiscicáról. Történet arról, ahogy váratlan kalandokba keveredik, hogy megtalálja azt a kislányt, aki szintén őt keresi. A találkozásuk végzetszerű, s nem is adják fel a harcot, hogy együtt lehessenek. Kedves mese, mely egyáltalán nem áll messze a valóságtól. Mindenki ilyen meghitt barátságra vágyik a kis kedvencével. Szívesen olvastam volna még néhány oldalt a közösen töltött időről is. Kerek, szerethető történet. Nem csak macskakedvelőknek.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
102 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451022 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Sophy Williams
moncsicsi83>!
Holly Webb: Cica a hóban

Imádnivaló tündéri kis történet. Annyira szurkoltam Pamacsnak, hogy Ellával egymásra találjanak! Izgalmas volt. Kisfiam este már szaladt az ágyba, csak hogy olvashassak Pamacsról. Szerettük, biztosan olvasni fogjuk még :)

Nyctea P>!
Holly Webb: Cica a hóban

Nem hallottam még erről az írónőről, egy kihívás miatt kezdtem ismerkedni a könyveivel.
Az első benyomásom nagyon pozitív. Egy aranyos, izgalmas kis mese ez egy kiscica és egy kislány kalandos egymásra találásáról. Néha annyira sajnáltam Pamacsot, olyan kis elesett volt szegénykém… :)

Szerintem gyerekkoromban imádtam volna ezt a mesét. Kíváncsi vagyok Holly Webb más könyveire is.

Gelso P>!
Holly Webb: Cica a hóban

Nagyon aranyos kis történet, kedves, izgalmas, karácsony közeli időszakban pont jó olvasni, szeretet is áramlik benne körbe-körbe.
De nekem is feltűnt, hogy mindenki olyan szomorú, vagy minimum aggódik valami miatt.
A tanya lakói a tanya anyagi gondjai miatt, a macska a kicsinyei miatt, Sara azért, hogy mégse vigye el Pamacsot senki, de ha mégis elviszi, akkor jó helyre kerüljön; amikor meg már elveszik, akkor meg azért, hogy vajon hol és merre lehet?
Ella aggódik a kiscicáért, szurkol azért, hogy szülei ellenállását legyőzve megkaphassa, aztán azért, hogy ha már elveszett, valahogy előkerüljön.
A kiscica aggódik, mert ő vagy felesleges, vagy kóbor, koszos kolonc, vagy ugyanarra a kajára ácsingózó ellenfél.
Pedig egy pici, aranyos, pihe-puha szőrös kis pamacsgombolyag. A könyv külsőre és belsőre is ilyen. Szép, kedves, aranyos rajzok vannak benne, olyanok, amilyen maga a fordítás is – szívhez közelire sikerült, érezhető, hogy nem egy „akárki” x. fordító készítette, aki tud valamelyest angolul, hanem aki mögött számtalan könyv (szépirodalmi) fordítás van, tapasztalat, stílus. Szóval, ha már lehet választani, sokkal inkább választanék ilyen szépen megírt fordítást a nyelvileg is fejlődőben lévő gyerekeimnek, mint pongyolát.
Igazából 4 csillagot érdemelne a halmozott szomorúság és aggodalmaskodás miatt, de a kisfiam 5 *-t kért, hogy jelöljek be, őt nagyon meghatotta.
Én mégis azt mondom, hogy olvassák a mai gyerekek, kb. 8-10-12 éveseknek megfelelő, mert érzelmileg és stílusban biztosan hatni fog rájuk.

Talán a népszerűségét is bizonyítja, hogy kb. egy év alatt, most jutottunk csak hozzá a könyvtárban…

Pancsesz>!
Holly Webb: Cica a hóban

Nagyon kedves kis történet,egy kislány és egy cica egymásra találásáról!Szomorú,izgalmakkal teli mese,pozitív befejezéssel.Igazi szívet melengető olvasmány!Téli estékre csodálatos kikapcsolódás!

eeszter P>!
Holly Webb: Cica a hóban

Szeretem a cicás történeteket, annak ellenére, hogy a való életben sokkal inkább vagyok „kutyás” mint macskás, sőt nem is nagyon tudom elképzelni, hogy macskát akarjak magamnak. Ennek ellenére nagyon átéreztem a történet meghittségét, és meghatódtam a végére. Szintén jó kis karácsonyi hangolódás volt.

Perly P>!
Holly Webb: Cica a hóban

Ez is nagyon aranyos történet. Imádni való ez a kis Pamacs! <3 Szokás szerint a felnőttek a gonoszak és naivak, még szerencse, hogy a gyerekekbe több ész szorult. Bár Nathant jól elvertem volna, de nemcsak őt, hanem a kedves édesanyját is, aki ennyire nem veszi a lapot, és csak saját magával törődik. Arról nem is beszélve, hogy Moffatnének se kellett volna a kisfiút a cica közelébe engednie, amikor látta, milyen is. A boltos jelenet is irritált. Hogy lehet így bánni egy kiscicával vagy bármely más állattal?! Nem értem… Tudom, ezek nélkül unalmas lett volna a mese, de akkor is! Pamacs mellett még a róka volt nagyon cuki. Kár, hogy olyan hirtelen eltűnt. Hiába csak egy mese, végigizgultam az egészet. Jó, hogy Pamacs végre hazatalált. <3

Tissy>!
Holly Webb: Cica a hóban

Nagyon bájos kis könyvsorozat. Az írónő teljesen úgy írja le, mintha ő maga is ott lenne a sorozat sorai között. Engem nagyon magával ragadott, bár én még kisebb koromban olvastam ezeket. De most is szívesen olvasnám.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Anjerasu>!

– Jó, kimegyünk. De előbb reggelizz meg! – tette hozzá az anyukája, amikor meglátta, hogy Ella már fel is ugrott.
Ella visszaült, és villámsebesen kanalazni kezdte a müzlijét.
– Feltéve, ha nem fulladsz meg egy müzlidarabkától, ami a nagy sietségben a torkodon akad – sóhajtott fel az anyukája.

81. oldal, Kilencedik fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2013)

Anjerasu>!

A Rózsavölgy-tanya ősszel volt a legszebb.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ingo Siegner: Kókusz Kokó és a Mikulás
Bombicz Judit: Csodák könyve
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!
Suzanne Francis: Olaf karácsonyi kalandja
E. T. A. Hoffmann: Diótörő
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett
Wieber Orsolya: Kiskarácsonyi nagy mikuláskönyv
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini és a négy jogar