A ​megmentett kutyus 18 csillagozás

Holly Webb: A megmentett kutyus

Georgia és Adam ikertestvérek; már alig várják, hogy nyaralni menjenek a tengerpartra – különösen mivel magukkal vihetik virgonc kiskutyájukat, Mázlit is.

Mázli imád a tengerparton rohangálni, a hullámok között játszani és a homokban ásni. Ezek az új élmények még a mókusok kergetésénél is sokkal élvezetesebbek! Georgia és Adam arra készül, hogy életükben először egyedül vihessék sétálni a kutyust. Ám a sziklákon tett séta nagyobb kalandnak bizonyul, mint bármelyikük is képzelte volna…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991497 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
114 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991480 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
114 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991497 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Vaklarma P>!
Holly Webb: A megmentett kutyus

Jóval izgalmasabb volt, mint a szokásos Holly Webb könyvek, a kislányomat többször is emlékeztetnem kellett, hogy megmentett kutyus a címe, mert folyton előre lapozgatott, hogy a képekből kitalálja mi fog következni. Szó se róla, ritkán van olyan, hogy egy ilyen könyvben valaki életveszélybe kerüljön, a parti őrség csónakkal pedig végképp kalandossá teszi az egészet. Persze ez a könyv is tanít, ezúttal azt, hogy sok baj okozója lehet, ha a testvérek állandóan veszekednek egymással. Szerencsére a vége nemcsak a kutya helyzetét, hanem ezt a problémát is szépen megoldja. Az egyetlen, amiért levontam fél csillagot az volt (a karakter ábrázolás szokásos hiánya mellett), hogy talán túlságosan izgalmas ez a korosztályi megjelöléshez képest. De ez nyilván eléggé szubjektív.

ahorvath P>!
Holly Webb: A megmentett kutyus

Szuperédes, nyaralós történet. :)
Az ikerpár közösen kap egy kutyust, akit természetesen magával visz a család, amikor a tengerpartra mennek nyaralni. Nagyon tetszett, hogy most nem a sima hétköznapokban játszódik a történet.
Tetszett, hogy beszédes neve volt a kutyusnak, Mázli. :)
A történet jól fel volt építve, és a végén a balesetnél hagyott izgulni. Persze biztos voltam a hepiendben, de akkor is. :D A testvéri civakodás jól el volt találva, teljesen hihető, hogy szegény Mázli mindig megijedt tőle.
És a rajzokat még mindig imádom. Szeretem, hogy realisztikus rajzok vannak a könyvben, nem pedig „gyerekkönyv” rajzok. Ezekhez a történetekhez szerintem pont ezek illenek.


Népszerű idézetek

Vaklarma P>!

Hanna feltöltötte Mázli tálkáját vízzel, és a kutyus szomjasan ivott belőle. Több mint kétszer akkora távolságot tett meg, mint a gazdái, hiszen állandóan előreszaladt, majd vissza. Most a saspáfrány árnyékában hűsölt, időnként lustán egy-egy elröppenő méhecske után kapott.

73. oldal, Ötödik fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Vaklarma P>!

Adam és Hanna csakhamar már el sem tudta képzelni az életet Mázli nélkül. Barátságos kiskutya volt, és képes volt akár a végtelenségig fogócskázni, kergetőzni velük a kertben. Annyira szeretett futkározni, hogy egyfolytában fel és alá rohangált, mígnem váratlanul leroskadt a gyepre, és kimerülten mély álomba merült. Hanna ilyenkor mindig azt mondta, hogy biztosan megnyomta rajta valaki a kikapcsolás gombot; minden alkalommal vidám kacagásban tört ki a mutatvány láttán.

16. oldal, Első fejezet (Könyvmolyképző, 2014)

Vaklarma P>!

– Továbbra is az a véleményem, hogy a kék póráz sokkal jobb lett volna – jelentette ki Adam, Mázli vadonatúj pórázát méregetve.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Eric Knight: Lassie hazatér
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
Chris Riddell: Ottolina és a Sárga Macska
Phyllis Reynolds Naylor: Tappancs kalandjai
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Maja Lunde: A Nap őrzője
Jørn Lier Horst: Nárcisz akció
Angela Sommer-Bodenburg: A szülinapi csokikutya
L. Frank Baum: Óz Smaragdvárosa