A ​gazdátlan kiskutya 19 csillagozás

Holly Webb: A gazdátlan kiskutya

Gretának nem lehet saját kutyája, de nagyon szereti a kutyamenhely lakóit sétáltatni. Különösen Harryt, a legédesebb Jack Russel terriert.
Harry izgatottan várja Greta látogatásait, és hamarosan a legjobb barátokká válnak. Csakhogy Harryt örökbe fogadják. Greta tudja, hogy boldognak kellene lennie, hogy Harry új otthonra talált, de borzasztóan hiányzik neki a kiskutya. Harry pedig nem érti, mi történt. Hova tűnt az ő szeretett Gretája?

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998762 · Fordította: Füleki Anna Lili · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998762 · Fordította: Füleki Anna Lili
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998755 · Fordította: Füleki Anna Lili

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiskutya

Értem a történetek célját, teljesen jól használhatóak arra, hogy nagy adag empátiát szedjen fel az olvasó, de kegyetlenek.
Szóval ez is, hogy már úgy indul a történet, hogy szegény Harryt leadja a menhelyen a családja, mert elköltöznek külföldre és oda nem tudják magukkal vinni és szegény kis jószág teljesen depressziós lesz, mert várja vissza a kis gazdáját… aztán összebarátkozik egy másik kislánnyal, aki nem veheti magához még, van aki elviszi, de allergiás lesz rá a férje, visszaviszi a menhelyre.
Jó-jó, tudom, ezek mindennapos esetek is, meg legalább a vége happy end, de engem teljesen kikészítenek ezek a könyvek, hogy szerencsétlen kiskutya miket él át, ameddig jó helyre kerül végül.
Köszi a lehetőséget, hogy kibeszélhettem magamból!

1 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiskutya

Nagyon aranyos történet arról, hogyan talál egymásra kiskutya és a gazdája. Kicsit szomorkás is volt, mert azért rögös volt az út a boldogsághoz. Szerintem szerelem volt első látásra Greta és Harry találkozása. Még jó, hogy sikerült Greta szüleinek megfelelő lakást találniuk.

Zsuzana P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiskutya

Sok sok estés estimese volt ez a könyv. A lányom alig várta az esti olvasásokat, imádja az állatokat. Néhol nagyon szomorú volt, néhol pedig nagyon cuki. Az állatmenhely és a felelőtlen gazdik számomra nem egy hálás téma, de nem volt annyira nyomasztó mint amire számítottam.

Ananiila>!
Holly Webb: A gazdátlan kiskutya

Kis keresztfiamnak vettem mikor elsős lett. Most nyáron kezdte el olvasni amikor anyuéknál időzött. Ő lassan halad mert nem szeret olvasni, nekem ez egy félórás történet volt.
Nagyon aranyos és tanító jellegű történet, de mégsem szájbarágós és nem is annyira szomorú, mint azt elsőre gondoltam.
Tetszett és a megfelelő korosztálynak tökéletes az olvasás gyakorlására.
Még van egy rész, amit megvettem, majd ha anyuéknál látogatóban lesz egy félórám azt is sorra kerítem. :)

Vaklarma P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiskutya

Ez a történet szomorúbb és egyben mélyebb volt, mint az eddig olvasott Holly Webb könyvek, mert azért itt mégis egy menhelyről van szó, ahová szeretethiányos, gazdátlan kutyusok kerülnek. Kicsit aggódtam is, hogy viszi az én kis 4,5 éves törpém az akadályokat, de a – szokás szerint – tökéletesen boldog végkifejlet úgy tűnik őt is megnyugtatta. Én meg legalább nosztalgiáztam egy kicsit, hiszen magam is dolgoztam egy rövid ideig állatmenhelyen. Bár sajnos az nem volt ennyire rózsaszín és a kutyák sorsa is sötétebbnek tűnt, de azt hiszem arra, hogy bemutassák a kicsiknek milyen fontos is jól bánni az állatokkal, ez a könyv is tökéletesen alkalmas.

Heni_s_BookBar>!
Holly Webb: A gazdátlan kiskutya

Igazi Holly Webb könyv. Aranyos, bájos és bármely korosztály számára üdítő olavasmány lehet. Kicsit furcsa volt a számomra, hogy egy költözés miatt adtak le a menhelyen a kiskutyát. Szerintem ha nagyon akarták volna, biztosan megtudták volna oldani a kutya tartását…. Szegény Harryt nagyon sajnáltam, mert folyton szomorkodott és a régi gazdáját várta vissza. De szerencsére happy end lett a sztori vége és a legjobb helyre került.

ahorvath P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiskutya

Hát nagyon gondolkodtam, hogy végül mi lesz ennek a könyvnek a befejezése. Eleinte még azt hittem, hogy valami úton módon az első gazdi mégis csak magával viheti, bár az nem illett volna Holly Webb általam ismert eddigi könyveihez. De Gretaban sem nagyon hittem, hiszen a körülmények alapján nem tudta a család megoldani, hogy magához vegye.
Végül eléggé izgultam még akkor is, amikor már tudtam, hogy merre haladunk.
Az előző könyvhöz képest ez most nekem csupa mese volt, de aranyos. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Timo Parvela: Miú, Vau és a hatalmas hógolyó
Vlagyimir Szutyejev: Pif kalandjai
Balla Margit: Bibi és Kifli
Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős
Csapody Kinga – Lakatos Levente: Az első vakkantás
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Vivian French – David Melling: A sárkányok nem tudnak úszni
Michael Bond: Paddington, itt és most
Lázár Ervin: Lovak, kutyák, madarak