A ​gazdátlan kiscica 33 csillagozás

Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Miután Mia elveszíti szeretett Cirmosát, el sem tudja képzelni, hogy valaha is újra egy macska boldog tulajdonosa legyen – Cirmos volt a legjobb cica az egész világon, és Mia soha nem akarja elfelejteni.
Akkor legjobb barátnőjének, Emilynek a macskája kiscicáknak ad életet. Mia tudja jól, hogy nem halogathatja örökké a látogatást, meg kell néznie a kölyköket. A legkisebb és legfélénkebb kiscica bundája hófehér és puha; Mia a Pihe nevet adja neki. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy Mia és Pihe tökéletesen összeillenek. Ám Mia vajon készen áll-e, hogy otthont adjon a kiscicának?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 6 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
114 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991459 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
114 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991459 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
114 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991442 · Fordította: Robin Edina

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Mulán P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Nagyon cuki mese az elengedésről és a szeretetről.
Mia cicája elpusztul ő ezt nehezen dolgozza fel, gyászolja, de aztán a barátnőjének a cicájának kölykei lesznek és az egyik kis cica végül Mianál talál otthonra, na de hogy hogyan hah! Nagyon édes történet.

gabiica P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Nekem nagyon tetszett a történet. Bár nem vagyok macskás, inkább a kutyák felé húz a szívem, ez a történet mégis megmelengette a szívemet. Az tény, hogy hihetetlenül nehéz dolog feldolgozni egy kisállat elvesztését, ennek lehettünk tanúi ebben a történetben is.
Örültem, hogy a végére Pihe megtalálta az otthonát, és annak is, hogy ez Miánál történt.
Végig magam elé képzeltem a cuki hófehér cicát, nagyon nagy élmény volt így olvasni. Az már csak mellékes, hogy a cicakekszet kétszer is cikesznek olvastam, de tudjuk be, hogy még nem pihentem ki magam :D

gab001 P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Aranyos történet egy kislányról, aki éppen elveszítette a cicáját. Megfogadja, hogy sose felejti el és nem akar másikat. Aztán a barátnőjénél kiscicák születnek. Vajon akad-e köztük egy, aki megváltoztatja a kislány elhatározását? A könyvből kiderül. Az írónő kedves, olvasmányos stílusban mesél nekünk, ami még szerethetőbbé teszi. Fogok még tőle olvasni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
114 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991459 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
Paulina_Sándorné P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Aranyos történet volt. Jó volt figyelni, hogy Mia hogyan fogadja el az új kiscicát. Pihe aranyos cica volt. Mintha csak azért született volna, hogy Mia legyen a gazdája. Aranyosak voltak a kiscicák.

scarletta>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Végtelenül aranyos történt a ragaszkodásról, szeretetről és barátságról. Alig várom, hogy az unokahúgaim kezébe adjam pár év múlva.
A fél csillag levonás azért jár, mert úgy éreztem, hogy Mia sokkal idősebb személyiségre, mint amennyinek mondják a történetben (vagyis, amennyi lehet) Túl komoly a korához képest, pedig ennek épp az lenne a lényege, hogy a gyerekek azonosulni tudjanak vele a kora végett, nem? :)
spoiler

purplecloudlady >!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Cuki kis történet, ha gyerek lennék, biztos nagyon tetszett volna. Még így is nosztalgiázós érzés volt elolvasni a történetet. Az elejét éppen akkor olvastam, amikor a cicám nagyon beteg volt, úgyhogy instant depresszióba esve sírva olvastam, de egyébként nagyon ari, a borítón lévő Pihét meg legszívesebben leszedném megszeretgetni!

ahorvath P>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Ez is aranyos történet volt. Az eleje ugyan nem annyira tetszett még, soknak találtam a régi cica miatti szomorkodást. off
Tetszett a pici cicákról a leírás, bazsalyogtam, amikor éppen egy-egy aranyos részt olvastam.
Ebben a könyvben valahogy jobban megfogtak a rajzok is, mint az eddig olvasottakban. Lehet, hogy csak eddig nem fordítottam rá nagy figyelmet.
Ami zavart, hogy Pihe néha Bajusz volt. Nem tudom, hogy ez eredetileg íródott így, vagy csak a fordításban van felváltva, de első alkalommal azt hittem, hogy az apuka tévesztette el, de kiderült, hogy nem.

mnyitrai>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

A gazdátlan kiscica tündéri kis történet, amely így karácsony előtt segíti az ünnepre hangolódást. :) Ahogy azt az írónőtől megszokhattuk, itt is nagy hangsúlyt fektet a felelős állattartásra, de közel sem olyan szájba rágósan teszi, mint az általam eddig olvasottakban (Bukfen bajba jut, Oszkár magányos karácsonya). Az összes szereplő szeretetre méltó, a Mia és Pihe közötti kapcsolat pedig magával ragadó. Megvan benne minden, ami hozzájárulhat az elégedett olvasásélményhez, azaz át lehet élni a történetet, azonosulásra késztet és természetesen katarzis is van. Azt hiszem, ez a kedvenc Holly Webb-történetem (beelőzte a Bukfenc bajba jutot). :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
114 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991459 · Fordította: Robin Edina · Illusztrálta: Sophy Williams
Perly>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Hát ez nagyon cuki volt! ♥ Most először éreztem azt, hogy teljes a történet. Eddig mindegyik könyv végén volt egy kis hiányérzetem, ami ez idáig fel sem tűnt. Végre itt van egy olyan kötet, amiben az egymásra találás után sem áll meg az élet. Igaz ugyan, hogy csak egy rövid ízelítőt kapunk, hogyan is telik Pihe és Mia karácsony reggele, de pont emiatt teljes az egész. :-)
Egyetlen aprócska dolog zavart csak, hogy szegény kiscicát egyszer Pihének, másszor Bajusznak nevezték. Tudom, többször utaltak benne a bajsza hosszára, és az sem ritka, hogy egy házi kedvencnek több beceneve van (saját tapasztalat!), de nekem akkor is furcsa volt.
Az illusztrációk szokás szerint meseszépek. Sophy Williams rendkívüli módon képes megörökíteni az érzelmeket a rajzain. Ilyenkor sajnálom, hogy nem színesek a képei.

Rocska1918>!
Holly Webb: A gazdátlan kiscica

Tündérien édes történet. Miközben olvastam teljesen bele tudtam magam élni Mia helyzetébe. Mosolyogtam, elpityeredtem és nagyon izgultam a végéig, hogy Pihe és Mia együtt legyen.
Alig várom, hogy a keresztlányom nagyobb legyen és felolvashassam neki.


Népszerű idézetek

Amethyst>!

– Én viszont úgy gondolom, hogy megpróbálsz ragaszkodni a bánatodhoz, Mia. Talán azt hiszed, amíg te bánkódsz, legalább valakinek hiányzik Rozsdás. Mintha továbbra is közöttünk volna. Érted, miről beszélek?
Mia makacsul a fejét rázta.
– Egyáltalán nem így van… – Ám hirtelen elcsuklott a hangja. Talán mégis így volt, egy kicsit.

40. oldal

Perly>!

Mindenkinek, aki sosem felejti egykor szeretett cicáját.

Perly>!

Hihetetlennek érezte, hogy valóban örökre elment.

10. oldal, 1. fejezet (Könyvmolyképző, 2017)

Perly>!

– Milyen nagyok lettek! – ámuldozott.
– Tudom! – nevetett Emily. – Bámulatos, ugye?
Barátnője hitetlenkedve csóválta a fejét.
– Mintha valaki felfújta volna őket, aprócska, bundás léggömböket…

51. oldal, 4. fejezet (Könyvmolyképző, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Maja Lunde: Hónővér
Bombicz Judit: Csodák könyve
Téti István: Téli szünet
Nyulász Péter: Az ellopott Mikulás-szán
Irmgard Kramer: Oroszlán a karácsonyfa alatt
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt
Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek