A ​bátor kismacska 21 csillagozás

Holly Webb: A bátor kismacska

Helena szívesen segít az állatorvosi rendelőben, ahol unokanővére, Lucy dolgozik. Mikor találnak egy kismacskát, akit elütött egy autó, egyenesen a rendelőbe viszik. Helena segít ápolni a cicát, akit Karamellnek nevez el. Ám a kismacska gazdáját nem sikerül megtalálni.

Karamell torkig van azzal, hogy be van zárva a rendelőbe, és különösen a lábán lévő, viszkető kötést nem tudja elviselni. De ha senki nem jelentkezik érte, hogyan talál valaha is otthonra?

A bátor kismacska Holly Webb Állatmesék sorozatának 28. darabja, amit minden állatszerető, 6-8 éves kislánynak és kisfiúnak érdemes elolvasnia.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Állattörténetek Könyvmolyképző · Olvasni jó! Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
112 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572725 · Fordította: Palásthy Ágnes
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572718 · Fordította: Palásthy Ágnes

Most olvassa 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ap358 P>!
Holly Webb: A bátor kismacska

A történet nagyon aranyos. Végül is, egy cicáról szól. Naná, hogy cuki.
Külön pozitívnak találtam, hogy erősen oktató jellege van. Nem csak a cicatartást, hanem az állatorvosi feladatokat, a menhelyeket is megismerteti az olvasóval.
Ami felnőtt szemmel tetszetős, az gyerek szemmel unalmas. Nem köti le őket, és ez nagy veszteség. Nincsenek fordulatok, kalandok, érdekes megoldások.

Nordlicht>!
Holly Webb: A bátor kismacska

Egy újabb aranyos Holly Webb-féle cicás történet, melynek főszereplője ezúttal Karamell, egy törött lábú kismacska, aki nemcsak a sérült láb miatti fájdalmakkal birkózik meg nehezen, hanem azzal is, hogy új környezetbe kerül.
A mese keretében bepillantást nyerhetünk egy állatorvosi klinika mindennapjaiba, tanulhatunk az állatmenhelyek működéséről és szó esik a jótékonykodásról is, amivel segíthetjük a különféle nonprofit szervezetek működését. A könyv végére Karamell is meggyógyul és beilleszkedik új családjába. Mindenki boldog, ha a könyv vége boldog. :)

Purpur>!
Holly Webb: A bátor kismacska

Aranyos történet, szép illusztrációkkal és nem kevés tanítói szándékkal – hiszen elég átfogó képet kapunk az állatorvosi rendelők és menhelyek működéséről, sőt még arról is, hogyan gyűjthet nekik pénzt egy általános iskola. Ugyanígy megismerhetjük a cicatartás örömeit és zökkenőit is. Ennek ellenére (vagy talán pont ezért?) szerintem ez így nem túl csalogató egy 6-8 éves olvasónak – igaziból én is jó párszor untam felnőtt fejjel, és folyamatosan vártam az izgalmas fordulatokat, amelyek végül elmaradtak. Rendben, hogy igaz történet alapján készült, de egy mesekönyvtől mégis valahogy több kalandot, és kevesebb szájbarágást várna az ember.

ahorvath P>!
Holly Webb: A bátor kismacska

Ez is egy aranyos Holly Webb történet.
Szerintem az írónő stílusában nincs semmi egyedi, de a történetei mindig nagyon aranyosak, ezért szívesen veszem kézbe felnőttként is a könyveit. Szeretem, hogy az állatai nem beszélnek, de mégis megismerjük a gondolataikat.
Ez a bátor kismacska felettébb félős az őt ért trauma miatt, de tényleg bátran barátkozik az arra érdemesekkel.
Az írónő igyekszik arra is felhívni a gyerekek figyelmét, hogy akár ők is képesek tenni valamit az állatokért. Ügyesen van a mondanivaló becsomagolva ebben a történetben.
Hogy ne legyen olyan egyszerű a sztori, a vége felé még kapunk egy kis izgalmat.
off


Népszerű idézetek

ap358 P>!

– Mit szólnál egy kis szponzorált hallgatáshoz?

73. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Timo Parvela: Miú és Vau nagy kalandja
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Steve Smallman: Ugye nincsenek szörnyek?
Klasszikus állattörténetek
Walt Disney – Az Oroszlánkirály 3. – Hakuna Matata
Matyi malac
Margit Auer: Silas és Rick
Margit Auer: Behavazva
Halász Margit: Jómadarak pácban