Geek ​Girl (Geek Girl 1.) 29 csillagozás

Holly Smale: Geek Girl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Harriet Manners knows a lot of things.

She knows that a cat has 32 muscles in each ear, a „jiffy” lasts 1/100th of a second, and the average person laughs 15 times per day. What she isn't quite so sure about is why nobody at school seems to like her very much. So when she's spotted by a top model agent, Harriet grabs the chance to reinvent herself. Even if it means stealing her Best Friend's dream, incurring the wrath of her arch enemy Alexa, and repeatedly humiliating herself in front of the impossibly handsome supermodel Nick. Even if it means lying to the people she loves.

As Harriet veers from one couture disaster to the next with the help of her overly enthusiastic father and her uber-geeky stalker, Toby, she begins to realise that the world of fashion doesn't seem to like her any more than the real world did.

And as her old life starts to fall apart, the question is: will Harriet be able to transform herself before she ruins everything?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2013
378 oldal · ISBN: 0007489447

Kapcsolódó zóna

!

Holly Smale

8 tag · 7 karc · Utolsó karc: 2018. szeptember 6., 13:19 · Bővebben


Kedvencelte 3

Most olvassa 7

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
zsebibaba007 
Holly Smale: Geek Girl

Sosem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem Holly Smalet és a kedvenc íróim közé férkőzik a Geek girl sorozatával. Ha ránézek a borítóra az jön le, hogy egy cuki, tiniknek szóló könyvet kapok, és pont ezért nem voltam benne biztos, hogy el kell olvasnom a Geek girl első részét. Hálát adok az égnek, hogy anno kikölcsönöztem és elolvastam a könyvet, mert rég rajongtam már ennyire sorozatért – általában Riordan és Sarah J. Maas sorozatai érik el nálam ezt a megszállottan rajongó állapotot. Viszont ez a fanatikusság nem az első rész elolvasása után alakult ki nálam, hanem a második kötet után, amit egyszerűen imádtam. A kezdő kötet csak egyfajta löket volt, hogy igenis érdekelhet, és nekem való Harriet szerencsétlenkedése, beilleszkedése a modellek világába.

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2016/04/geek-girl-h…

>!
Könyvmolyok_Világa
Holly Smale: Geek Girl

Mikor először megláttam a könyvet már akkor tudtam,hogy ez kell és,hogy ez igazán nekem való.
A borítója is nagyszerűen sikerült tényleg olyan Geek-es lett.Nem is a borító fogott meg igazán ennek ellenére hanem a fülszöveg akkor lettem teljesen biztos abban,hogy el szeretném olvasni. :)
Geek szó jelentése:A geek angol szó kockafej, kocka, stréber a túlzottan intellektuális beállítottságú emberre használt korábban pejoratív informális, azaz bizalmas nyelvben használatos szleng szó. Bővebben itt tudsz róla olvasni.
A főszereplő,Harriet egy olyan 16 éves lány akinek intellektuális az érdeklődése. Minden érdekli ami történik a világban. Azonban mivel Harriet nem olyan mint a többiek vagyis túl okos amivel nincs semmi baj,kiközösítik amit egyáltalán nem érdemel meg,hiszen csak annyi a „bűne”,hogy okosabb mint egy átlag ember. Aztán egy napon felfedezi egy modell ügynök és modell lesz belőle. Először Harriet nem volt biztos abban,hogy modlel szeretne lenni,de aztán mivel ki akart törni egy Geek világából így elvállalta. Harriet modell ügynöke egyáltalán nem volt szimpatikus annyira gyerekes volt,hogy már igazán zavaró volt. Egyáltalán nem tudtam komolyan venni,mikor olyanokat mondott,hogy cukor borsóm,cukorkám,édesem, stb.ilyet egy 5-6 éves kislánynak mondanék nem egy 16 évesnek és annak szüleinek. Harriet apja igazán büszke a lányára,hogy elvállalta a modellkedést,ezzel szemben a mostohaanyja Annabell mindig próbálja megóvni. Mikor modell lett Harriet sosem gondolta volna,hogy az élete ennyire felfordul,de nem értem mit gondolt hiszen átverte a legjobb barátnőjét és elvette az álmát is,hiszen mindig is modell akart lenni és akkor még el sem mondja neki. Szóval igazából nem is tudom milyen barátnő az ilyen. :/ A történetben fontos szerepet játszik Nick a jóképű,aranyos modell fiú akivel Harrietnek együtt kell dolgozni,találkoznia,de nem szeretnék többet elárulni kettejük kapcsolatáról.Azt hiszem összességében tetszett a könyv. Harriet igazán szórakoztató lány jó,hogy az ő szemszögéből ismerhettük meg a történetet.Bátran ajánlom a könyvet mindenkinek,aki szereti a vicces,humoros,aranyos könyveket. :)

>!
pevike
Holly Smale: Geek Girl

Na, ez nem a én regényem volt. Tinidarab, és úgy konkrétan semmi értelme. Amikor 30 oldal után 15-ször hangzott el, hogy “na mindegy”, akkor már untam. 75. oldalig bírtam, aztán elolvastam a végét. És nem bántam meg, hogy félbehagytam.

>!
robnor
Holly Smale: Geek Girl

Ez egy nagyon aranyos sztori volt, sok humoros beszólással, és szerethető karakterekkel.

>!
Talpacska P
Holly Smale: Geek Girl

"– Ó – ráncolja a homlokát Apu. – Annabel miért nem tanított meg
magas sarkúban járni? Azt hittem, hogy megegyeztünk: én megtanítalak
arra, hogyan legyél menő, ő meg kiképez, hogyan legyél lány."

"Nyugalmi állapotban az ember szíve átlagosan hatvanszor-
kilencvenszer dobban percenként. A sündisznóé percenként 260-szor, ha
egy helyben áll. És szerintem én most átváltoztam sündisznóvá."

>!
Csilla2003
Holly Smale: Geek Girl

Nagyon tetszett a könyv, az eleje kicsit lassan indult be, de a történet ötletes volt, mindeképpen el fogom olvasni a következő részt!

>!
MyBookBubble
Holly Smale: Geek Girl

Nagyon aranyos történet, imádni való főhőssel! Nem olyan kiszámítható a vége, mint azt elsőre gondoltam. Élveztem olvasni, tetszettek a geek adatok/fun fact-ek. :) A kedvenc karakterem egyébként Annabel lett, mindenkinek jól jönne valaki hozzá hasonló az életébe. Olvassátok! :)

>!
fiszi
Holly Smale: Geek Girl

Aranyos, szórakoztató könyv volt, jópofa stílussal, ráadásul közel érzem magamhoz a geekséget. :)
Pluszpont: nem egy eleve többrészesre tervezett sorozat első tagja, normálisan le van zárva, kerek történet. Nem az én műfajom, de mégis tetszett!


A sorozat következő kötete

Geek Girl sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods
Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid – Old School
Roshani Chokshi: Aru Shah and the End of Time
Jonathan Allen: I'm Not Cute!
Cressida Cowell: How to Cheat a Dragon's Curse
Jean Webster: Daddy-Long-Legs
Maryrose Wood: The Mysterious Howling
Derek Landy: Skulduggery Pleasant
Erich Kästner: Emil and the Detectives
Jill Murphy: The Worst Witch