A ​nagy finálé (Geek girl 6.) 25 csillagozás

Holly Smale: A nagy finálé

„Harriet Mannersnek hívnak, geek vagyok, és mindörökké az is leszek…”
Harriet Manners minden létező tényt ismer.
A modellkedés önmagában nem egyenes út a népszerűséghez.
Az sem, ha az ember végtelen mennyiségű listát ír.
Azok, akik szeretnek, nem várják el, hogy megváltozz.
Ha hihetünk a statisztikáknak, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy nem botlasz bele az ausztrál volt barátodba Ausztráliában, mint annak, hogy mégiscsak összefutsz vele.
Harriet elmegy a messzi déli féltekére, és maga mögött hagyja a listákat, és végre Nat kerül a rivaldafénybe. Most, hogy otthon van egy már-majdnem-de-még-nem-teljesen-barátja, Jasper, Harrietet felkészületlenül éri, amikor váratlanul találkozik szupermodell volt barátjával, Nickkel.
Itt az ideje, hogy Harriet a jövőre koncentráljon. Hogy végre rájöjjön, mi is a szíve vágya. És hogy megtanulja, hogy kell elengedni valakit…

Megérkezett a számos elismerést nyert Geek Girl-sorozat befejező kötete.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034773 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
368 oldal · ISBN: 9789634035343 · Fordította: Nánási Yvette

Enciklopédia 34

Szereplők népszerűség szerint

Nick Hidaka · Harriet Manners · Jasper King · Bunty Brown · Natalie Grey · Rin · Toby Pilgrim · Tabitha Manners

Helyszínek népszerűség szerint

Ausztrália · Arktisz


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Oláh_Zita P
Holly Smale: A nagy finálé

Szívszaggatóra sikerült ez a rész, nemcsak a vége miatti melankólia miatt.
Tele volt szépséggel, életigenléssel, már számomra is picit túl sok érdekes ténnyel, pedig a 90%-át nagyon élveztem.
Újra fogom olvasni majd köteteket, már csak azért is, hogy a számomra legérdekesebb tényket kigyűjtsem, továbbá, hogy újra átélhessem Harriet csetlő-botló kalandjait. Mert mindannyiunkban ott a geek. Akár bevalljuk, akár nem…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P
Holly Smale: A nagy finálé

Nem is tudom mikor olvastam utoljára ennyire jó sorozat lezárást. A nagy finálé tényleg tökéletes lett, minden szereplővel történt valami érdekes, kaptunk egy rakat vicces jelenetet, romantikusat, és nagyon szomorút is. A modellkedős rész is ki lett maxolva, a romantikus szál is tetszett. De a lényeg Harriet volt. A szemünk előtt nőtt fel ez a lány, nehéz ám a búcsúzás, olvasnám még a történeteit, de köszönöm az elmúlt éveket.

Bővebben:
» http://sorok-kozott.hu/2018/04/konyvkritika-holly-smale…

>!
zakkant
Holly Smale: A nagy finálé

Holly Smale sorozatzáró könyve most sokkal inkább az érzelmekre helyezi a hangsúlyt, és ezzel semmi baj nincs. Lehet nosztalgiázni a régi Harriet sztorikon, vannak vicces jelenetek megint, felfedezhetjük Ausztrália csodás vidékeit, és egy ponton érdemes elővenni a zsebkendőket is. Minden szereplő jelen van nagyjából a sorozatból egy-egy rész erejéig, így tényleg bestof Geek girl volt.

Szeressétek A nagy finálét, mert méltó lezárása a Geek girl sorozatnak, ami 6 kötet alatt nagyjából végig tartotta a jó/nagyon jó színvonalat, és ez alól az utolsó kötet sem kivétel.

Bővebb értékelés a blogon: http://www.zakkantolvas.hu/2018/04/holly-smale-nagy-fin…

>!
rainymood
Holly Smale: A nagy finálé

Én igazából nem is tudom, hogy mit vártam.
Hogy mi lesz majd benne ebben az új, sorozatlezáró részben. Biztos voltam benne, hogy rengeteg érdekességet olvashatok, (mint mindig), Harriettől, de ez a kötet minden elvárásomat felülmúlta.
Volt, hogy bizonyos dolgok előre kiszámíthatóak voltak, másokon meglepődtem. Ausztrália csodálatos, Harriet kitartása és rendszerezése figyelemre méltó, tulajdonképpen mindenben. A szereplőket annyira megszerettem, hogy nem akarom elhinni, hogy tényleg vége a sorozatnak. (Szerencsére számomra még nincs teljesen vége, ugyanis még nem olvastam a kiegészítő köteteket. Mindenképpen beiktatom valamelyik napomba, hogy olvassam őket, bár attól tartok ez már csak jövőre valósul meg. Utána viszont tényleg nem tudom, mi lesz velem. ':) :D)
Visszavonom, amit az előző részhez lévő értékelésemben állítottam. Mégis jó volt, hogy újra viszontláthattuk a sorok között spoiler, és, hogy Hariett végül spoiler.
Olyan jó lenne, ha lenne még egy hetedik rész is, de mivel ez nincs, így is szerencsésnek mondhatom magam, hogy olvashattam ezt a sorozatot. Egy élmény volt… :)

>!
Jákó_G
Holly Smale: A nagy finálé

Egy nagyon jó sorozatot zártam le ezzel a kötettel. Borzasztóan örülök, hogy rátaláltam. Egyből magával ragadott, mert volt benne egy pici varázslat és különlegesség. Még ez az utolsó rész is bővelkedett izgalmakban és fordulatokban, voltak komoly, megrázó jelenetek ugyanakkor a humor sem maradt el. Ausztráliát nagyon szerettem, örülök, hogy itt játszódott a záró könyv.
Nagyon tetszettek a komolyam hangvételű gondolatfoszlányok, amelyek minden kötetben jelen voltak, az irónő sokszor megmelengette vele a lelkem vagy éppen elgondolkodtatott. Találkozhattunk a régi szereplőkkel és Yuka rendezvénye is egy méltó lezárása volt a történetnek.
Harriet sokat változott, sokkal komolyabb és érettebb lett. A első kötetekben felbukkanó, ismét jelentkező problémákra abszolút másként reagált, sokkal érettebben. Természetesen a bugris, figyelmetlen énje sem tűnt el teljesen (szerencsére). Ismét volt félreértett telefonbeszélgetés, keresgélés egy idegen városban (egy ismerős fiú után) és meggondolatlan modellmunka.
Végre Nat is többet tevékenykedett a könyvben és sikerült az ó álmait is megvalósítani, aminek nagyon örültem.
Nick-et még mindig bírom, de a végén picit túl lett értékelve, az írónő picit eltúlozta az alakját. Már gondolatot olvasott, a tökéletes hűség és erényesség példaképévé vált, arról nem is beszélve, hogy még azt is tudta a csaj mikor hova fog menni és mik az éppen megszülető ötletei. Már azt vártam, hogy a következő pillanatban fogja magát és bejelenti, hogy ő Superman és elszálldosnak a naplementében. Kicsit túl tökéletesre sikerült.
Nagyon szép vége lett az egész történetnek, bár néhol úgy éreztem az írónő túlságosan is jó befejezést akart, ezért egy picurit elrugaszkodott a valóságtól spoiler. De az egész egy kitalált történet, úgyhogy nem kötekedünk. :)
Szép lezárás volt, mindenkit újra láthattunk és elbúcsúzhattunk tőlük. Harrietet pedig otthagytuk az ő lovagja karjaiban tökéletes boldogságban. Hogy melyik lovagéban?… :)

>!
Rosie16
Holly Smale: A nagy finálé

Ez most már annyira nem érdekelt, mint az előző részek, de szép lezárás meg minden. spoiler

>!
kiborlil
Holly Smale: A nagy finálé

Nekem ezzel az utolsó résszel ambivalens érzéseim vannak. Valamilyen szinten örülök, hogy vége, de hiányozni is fog, mert azért elég sok időt úgy mond „együtt” töltöttünk.
Hiányozni fog Henriet és az ő sok-sok ténye,a miket eltudnék igazából képzelni Gondoltad volna? oldalon is. :D
Akkor az Ő drága családja Annabel, Richard, Bunty spoiler és az édes húga. A barátai Nat spoiler, Toby spoiler. A kedvenc tündér keresztanyám, akinek a neve vége nem iam, hanem burt van és az ő édes, de vicces becenevei. Azok a gyönyörű helyek ahol járt a fotózások során és most már az Én listámon rajta vannak.
Örültem, hogy utolsó részben Yuka még egyszer szerepet kapott. Én kedveltem az elején őt az elején is.
Lehet nem a legjobb lezárást kapta ez a könyvsorozat, de még is így a legtökéletesebb szerintem.


Népszerű idézetek

>!
Szelén P

– Harriet – kiáltja a türkizszínű víz felett – Most meg mi a fenét művelsz megint?
Azt hittem, hogy ez azért nyilvánvaló: zaklatok, csak ezúttal a vízen. Mint egy jegesmedve.
Toby annyira büszke lenne rám.

236. oldal, 54 (Menő Könyvek, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners · Nick Hidaka · Toby Pilgrim
>!
Inimma

A gravitáció szó a latin gravisból ered, jelentése nehéz. A Föld ránk nehezedő gravitációs ereje állandóan 9,80665 m/s2. A gravitáció tartja egyben az univerzumot. Minden csillagot, galaxist, bolygót és szubatomi részecskét egymás felé húz, és a földhöz horgonyoz, és így biztos alapra helyez minket.

1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: gravitáció
2 hozzászólás
>!
Inimma

Állítólag a koalák minden más állatnál többet alszanak a maguk huszonkét órás napi adagjával. Ez annyit tesz, hogy átlagos élettartamuk 91,7 százalékát alvással töltik.

9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: alvás · koala
>!
Inimma

Krisztus után kábé 246-ban a bestiarii néven ismert gladiátorokat arra képezték ki, hogy medvékkel, leopárdokkal, tigrisekkel, oroszlánokkal, bikákkal és egyéb fenevadakkal harcoljanak, hogy a közönség megkapja mindazt a drámai látványosságot, amire vágyik.
A gladiátor rendszerint miszlikbe aprítva végezte.

47. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: gladiátor
>!
Inimma

Nos, a szörfözésről meglehetősen sokat tudok.
Tudom, hogy James Cook kapitány vezette be ezt a kifejezést 1778-ban, és hogy ez a világ egyik legrégebbi sportja, már az ötezer éves kőfaragványokon is ábrázolták.
Tudom azt is, hogy a „modern szörfözés atyja” Duke Kahanamoku volt, aki a hawaii
Waikiki beachen szörfklubot alapított, és hogy a hagyományok szerint a szörfözés elit és szent tevékenységnek számított.
Tudom, hogy az első nagy szörfversenyt 1928-ban rendezték a kaliforniai Corona del Marban, és hogy a kutatások kiderítették, hogy szörfözés közben a szörfösök hatvanhat százaléka gondol a cápákra.
Még azt is tudom, hogy ez egy tízmilliárd dolláros iparág, aminek világszerte több mint húszmillió ember részese.
Ezeket mind azalatt tanultam, míg Nickkel jártam.
De legyen elég az hozzá, hogy fogalmam sincs arról, hogyan kell szörfözni.

53. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: 1928 · cápa · Duke Kahanamoku · James Cook · Nick Hidaka · szörfözés · Waikiki beach
>!
rainymood

És fogalmam sincs, mi vár ránk az út végén.

189. oldal

>!
Inimma

a káosz latin eredetű szó, és eredetileg azt jelentette, hogy tátongó űr, mélység, és a jelentése csak az 1600-as években változott át rendezetlen összevisszaságra.

58. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: káosz
>!
Inimma

1986-ban megjelent egy könyv, aminek az volt a címe, hogy Nemzetközi Felhőatlasz, amiben a kilencedik felhőt – a cumulomnibust – úgy írták le, mint ami tíz kilométer magasan is lehet, és hogy ez a lehető legmagasabb felhő. Innen ered az angol mondás: a kilencedik felhőn, ami annyit tesz, hogy a mennyekben érzi magát az ember.

58. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: felhő · közmondás
>!
Anikó_Kádár P

Eddig nemzetközi modellként dolgoztam, és fotóztak a világ legnagyobb divattervezőinek kampányaihoz. Most meg itt vagyok, a víz alatt, és a YMCA koreográfiáját mutatom be. Az apám annyira büszke lenne rám.

>!
Anikó_Kádár P

– De Harriet – mondja, miközben sajgó lábainkon letámolygunk a repülőgépről. Bunty úgy ásítozik és nyújtózkodik előttünk, mint valami csengettyűző, rózsaszín macska. – Nem kellene kidolgoznunk legalább egy… Egy Előre Nem Látható, Találkozás A Volt Baráttal vészforgatókönyvet? Vagy rajzolnunk egy… Kördiagramot… Vagy egy szórásdiagramot? Csak a biztonság kedvéért?
Őszintén szólva ezek végtelenül nevetséges felvetések. Teljesen egyértelmű, hogy itt folyamatábrára lenne szükség. Az általa javasolt megoldások erre a célra tökéletesen alkalmatlanok lennének.

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners · Natalie Grey

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Bábel
Kelly Oram: Sz mint szűz
Terry Pratchett: Télkovács
Neil Gaiman – Michael Reaves: Köztesvilág
Graeme Simsion: A Rosie projekt
J. Goldenlane: Napnak fénye
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Rick Riordan: Athéné jele