A ​lány, akit soha senki sem vett észre (Geek girl 1.) 210 csillagozás

Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Harriet ​Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem… (tovább)

Eredeti mű: Holly Smale: Geek Girl

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2014
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634030003 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2014
336 oldal · ISBN: 9789634030140 · Fordította: Nagy Boldizsár

Kapcsolódó zóna

!

Holly Smale

8 tag · 7 karc · Utolsó karc: 2018. szeptember 6., 13:19 · Bővebben


Enciklopédia 43

Szereplők népszerűség szerint

Nick Hidaka · Harriet Manners · Wilbur Evans · Annabel Manners · Natalie Grey · Richard Manners · Toby Pilgrim · ügyvéd · Alexa Roberts · Yuka Ito

Helyszínek népszerűség szerint

Oroszország · Vörös tér


Kedvencelte 13

Most olvassa 15

Várólistára tette 214

Kívánságlistára tette 157

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Szilvi00 P
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Számomra igazi meglepetés volt ez a könyv, pozitívan csalódtam benne.
Időnként pont ilyen könnyed könyvre van szükségem. Aranyos, jópofa kis történetnek véltem, ráadásul a tanulsága sem volt utolsó.
Harriet könnyed stílusban meséli el, milyen egy 15 éves geek lány élete. Milyen az, amikor folyton-folyvást megalázzák és kigúnyolják az embert. Úgy érzi, ideje változtatni a dolgokon, mert szeretne végre beilleszkedni. A divat világa viszont nagyon messze áll Tőle…
Tudálékos stílusát hamar megszoktam, de az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy egyszerre 3-4 fejezetnél többet nem olvastam el. (75 fejezetből áll a könyv)
Egy idő után ugyanis engem is kezdtek kiakasztani a szereplők. Annabel és Nat képviselték a „normálisok" csoportját. Harriet apukája néha úgy viselkedett, mint egy 10 éves, de messze nem volt olyan flúgos, mint Wilbur. A becenevein jókat mosolyogtam, pedig egyik borzalmasabb volt, mint a másik. (Borsóbabám, Szilváspudingom, Medúzabébim, Sziromlevélkém Csokimaszatom, stb.) Gáz? Nem is kicsit, de én bírtam.
Nick-et azonnal megkedveltem, remélem a folytatásokban jobban is megismerhetem!

>!
Kelemen_Hanna P
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Szeretem ezt a sorozatot, de igazából nem tudom, hogy miért, mert elég bugyuta, a figurák iszonyú elnagyoltak és ezerszeresen ismerősek, de valahogy Harriet eszement természettudományos közlései valahogy mindig megnevettetnek. Nem beszélve arról, hogy csomó hülyeséget meg is jegyzek belőlük, hátha jól jönnek majd egy-egy randin.

>!
Timi970120
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Ez a könyv olyan, mintha pár esztendővel ezelőtt olvastam volna Leiner Laurától egy LOL könyvet. Csak, hogy érthető legyen az előző mondatom; az első fele arra utalt, mennyire szerettem régen az írónő humorát – oké, valamennyire még most is, ám egyáltalán nem annyira, mint akkoriban! –, a második részét pedig úgy értettem, hogy a LOL könyvek egyik jellemzője a végén itt is megjelenik, ami miatt már nem egyszer mérgelődtem. Azonban most azért sem teszem, mert utánanézve, a sorozat következő részében, ha jól értem, szintén Harriet lesz a főszereplő, ezáltal nincs annyira okom mérgelődni. Igaz, a lezárását így is kicsit elvágottnak érzem valamiért, de erre magam sem találok választ, hisz mondhatni, jó volt ekképp, nem lett teljesen félbehagyva.
A történet egyszerre volt megszokott és különleges – mivel nem az első olvasmányom volt, amiben stréber szerepel, azonban modellkedésről nem emlékszem, hogy olvastam volna, ezért ez számomra különleges volt.
Talán emiatt is hagytam magam általában sodródni az árral, és ennek következtében akadt nem egy dolog, ami meglepett – ugyanakkor az, hogy miért változott meg Annabell viselkedése cseppet sem; amikor telefonon beszélgettek nyilvánvalóvá vált számomra, mi okozza a változást…
Összeségében, azt hiszem, nálam egy kicsit fiatalabbaknak kellene ezt olvasniuk, nekik íródott. Mindenesetre annak ellenére, hogy inkább a tini lányoknak ajánlanám, azért élveztem és kezembe tervezem venni a kövezkező részét is!

>!
KönyvMoly_1989 P
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

12-15 évesen bizonyára tetszett volna,de így majd' 27 éves „öreglányként” viccelek kérem eléggé bugyutának, gyermetegnek éreztem a történetet. Több ifjúsági könyv van, ami felnőtt fejjel is abszolút élvezhető, nekem ez nem tartozott azok közé… Párszor elmosolyodtam, de különösebben nem találtam viccesnek… Néhány aranyos poén volt benne, de a lányok elég idegesítőek voltak.
Nem én vagyok a célközönség, de nekem úgy eleve Smale stílusa sem jött be… A következő részt biztos, hogy nem olvasom el.

1 hozzászólás
>!
Szami81
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Regen nem ereztem magam ennyire oregnek olvasas kozben. (Pedig pl Marni Batesnek se kimondottan en vagyok a celkozonsege, de az o stilusat megis szeretem.)
Semelyik szereplovel nem tudtam azonosulni, a humora meg egy szemforgatast sem valtott ki belolem, annyira az ingerkuszobom alatt maradt. Sajnalom.

>!
DarknessAngel
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Kicsit elhúzódott az olvasás, de ez nem jelenti azt, hogy nem tetszett, sőt. Szerintem nagyon is szórakozató, tanulságos és iszonyatosan vicces volt.
Harriet egy nagyon szerethető karakter, és nem is olyan nehéz azonosulni vele. Imádtam a ténymegállapításait, a kudarcba fulladt hazugságait és az összes ciki, kellemetlen dolgot, ami vele történt (és abból aztán volt bőven :D ).
Harriet apja egyáltalán nem úgy viselkedett, mint egy felnőtt. Inkább egy nagyranőtt gyereknek nevezném, aki szintén képes magát jobbnál jobb helyzetbe hozni, és ez… ez is még pontosan megadja a kellő humort a könyvhöz.
Tetszett, hogy Harriet önmaga maradt, annak ellenére is, hogy felfedezte egy modellügynökség, és hogy ő maga nagyon vágyott egy metamorfózisra, ami majd megváltoztatja a többiek véleményét róla,és végre elfogadják őt. Rájött, hogy Geek-nek lenni nem is olyan rossz, és hogy mindig vannak akik szeretik :))

1 hozzászólás
>!
GytAnett P
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Több értékelésben is olvastam, hogy milyen vicces ez a könyv, és mennyire ki tudja az embert kapcsolni. Sajnos én nem ezt éreztem. Végig az járt a fejemben, hogy hogy lehet valaki ennyire gyökér? Kiborított a főszereplő csaj.
Meg Toby is. Meg az, hogy követte Henriettet, és ezt valahol mindenhol normálisnak vették.
Meg Wilbur. Feltűnési viszketegségben szenvedett, ráadásul eszméletlen idióta beceneveket talált ki.
Meg Henriett apja. Szerintem egy normális apa nem ilyen. Gyerekesebb volt a sokéves átlagnál.
Nem sorolom tovább. :D Majdnem mindenki idegesített.
Nem tetszett az írásmód sem. Nem éreztem gördülékenynek.
Nem tudom, hogy fogom-e folytatni ezt a sorozatot. Szerintem maximum akkor, ha nagyon kifogytam az olvasnivalókból. Amire nem látok túl sok esélyt. :D

11 hozzászólás
>!
Sylveris 
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Igazat megvalva az eleje untatott, viszont a végét imádtam. Nem, nem azért mert vége lett, hanem mert élveztem. Remélem a többi részét is megkaparinthatom :3
Összességében vicces kis történet, kikapcsolódásnak tökéletes, sokat nevettem rajta. Tuti, hogy még egyszer el fogom olvasni, de csak a folytatásokkal együtt

>!
Fanolda___Angie
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Gyenge, erőtlen és erőltetett volt egyszerre. Nem tetszett benne semmi sem. Az alapsztori volt az egyetlen, amire azt mondanám, hogy nem is rossz, de sajnos haza lett vágva egy klisé halmazzal. A szereplőket utáltam, de főleg Harriettet, ugyanis egy nyavalygós kislány volt, aki semmilyen körülmények között nem tudott dönteni. A szerelmi szál nevetséges, és az is, mint maga a könyv is, rettentően erőltetett. Szerintem kész katasztrófa, nem nagyon kéne folytatni. Arról már nem is beszélve, hogy milyen idegesítő szavakat használt Holly. Ha valami hasonlóra vágysz, mint ez, csak sokkal jobb kivitelben, akkor olvass Marni Batest!
Nem ajánlom senkinek sem.
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2014/11/holly-smale-lany-aki…

>!
RVivi
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Az elején annyira nagyon furcsa volt ez a stílus. Jó pár oldal kellett, hogy belerázódjak, de utána csak úgy repültek az oldalak. De az igazán meglepő az volt, hogy meg is tudott lepni. Azt hittem ez is csak valami szokásos sztori lesz, ahol a legjobb barátnő spoiler De nem! Nat és Harriet is nagyon aranyos volt, ahogy Harriet szülei is. Annabelt imádtam, bár mindig a horror jut eszembe a nevéről. És Harriet apját is sikerült megszeretnem a végére. Az elején túl bugyutának tűnt, szóval kellett egy kis idő, mire elfogadtam, hogy ő ilyen. A többi szereplőről viszont véleményem majd akkor lesz, ha elolvasom a folytatást és többet fognak szerepelni. Bár így félig ismeretlenül is szimpinek tűnnek egyenlőre.
Tudjátok, kinek a könyveihez tudnám leginkább hasonlítani? Leiner Lauráéihoz. Vicces, könnyed, abszurd és gyorsan olvasható. Az a sztori, amin jól szórakozol, de nem hiszed, hogy a valóságban is történhetnek ilyen események. De egyáltalán nem érzed elpocsékolt időnek az olvasását, mert leköt és végig szórakoztat. ;)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Nello

Ez az első számú és egyetlen szabály. A varázslat akkor jön, amikor nem számítasz rá.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners
>!
sz_n

– Apu? Bejössz? A vécén vagyok.
Semmi válasz.
– Drágám, nagyon jól tudod, hogy szeretlek. Te vagy az egyetlen gyerekem, és a szemem fénye meg minden. De nem megyek be, ha a vécén ülsz.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners · Richard Manners
>!
mrsp

Nyugalmi állapotban az ember szíve átlagosan hatvanszor-kilencvenszer dobban percenként. A sündisznóé percenként 260-szor, ha egy helyben áll. És szerintem én most átváltoztam sündisznóvá.

336. oldal, 74. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners
>!
kiruu P

A járda és a kosztümöm is szürke, szóval talán ha teljesen mozdulatlan és néma maradok, akkor sikerül beleolvadnom a környezetembe, így a hang tulajdonosa nem lát majd többé.
A módszer nem működik.
– Szóval, Asztallány – folytatja a hang, és úgy tűnik, ő ma a másik ember, aki úgy beszél hozzám, hogy közben próbálja visszatartani a röhögését. – Most épp mit csinálsz?
Ez nem lehet igaz.
Pedig de.
Mert amikor kinyitom az egyik szememet, és átlesek az ujjaim között, nem más ül ott mellettem a járdaszegélyen, mint az Oroszlánfiú.

109-110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners · Nick Hidaka
>!
DarknessAngel

És akkor azon veszem magam észre, hogy még mindig őt bámulom, miközben ő rám néz, és arra vár, hogy válaszoljak végre a kérdésére. Ami nagy baj, mert az agyi szinapszisaim még mindig nem működnek rendesen.
Próbálok kierőszakolni az agyamból valami elfogadható választ.
– A rágógumizást betiltották Szingapúrban – suttogom. – Teljesen betiltották. (…)
A fiú szemei tágra nyílnak.
– Most Szingaprban vagyunk? Mennyi ideig aludtam? Milyen gyorsan mozog ez az asztal?

51-52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners · Nick Hidaka
>!
DarknessAngel

– Ó, és ki nem cicamókuskálja le? (…) De most komolyan, ki a majommufinomat érdekli?

328. oldala

Kapcsolódó szócikkek: Wilbur Evans
>!
Kedy

– Te jó ég! – sápítozik Apu fejhangon. – Ez nem fair!
Látják, mi a bajom? Nehéz úgy gyereknek lenni a családban, ha már minden pozíció foglalt.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners · Richard Manners
>!
mrsp

– Harriet, te mit csinálsz azzal az állattal?
Épp a hátsó lábánál fogva lógatom Garyt, miközben ő a mellső lábaival kapálózik felém.
– Barátkozom? – próbálom kimagyarázni a helyzetet, de elég gyengén.
– Tudnál úgy barátkozni, hogy ne tűnjön ennyire állatkínzásnak?

184. oldal, 43. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners

A sorozat következő kötete

Geek girl sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
R. J. Palacio: Az igazi csoda
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Leiner Laura: Hullócsillag
Leiner Laura: Maradj velem
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!