A ​lány, aki távolról tökéletes (Geek girl 3.) 74 csillagozás

Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

A bestsellerlisták csúcstartója, a díjnyertes GEEK GIRL-sorozat harmadik kötete végre megérkezett! Kattanj rá a lehengerlő humorú stréber-sorozatra!

Harriet Manners több tényt ismer, mint az átlag. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Azt is, hogy a hivatalos mottója a „Még feljebb”. Tudja, hogy az amerikaiak 27%-a szerint sosem landolt ember a Holdon. De arról fogalma sincs, milyen a modellek élete a Nagy Almában, és hogy a családja hogyan birkózik meg az új, amerikai élettel. Ahogy azt sem tudja, hogyan „válhat branddé” a New York-i modellekhez hasonlóan. De ami a legfontosabb, azt sem, mi a teendő, ha a nagy romantikus gesztusokat nem a pasijától kapja…
Vajon a stréber lány ezúttal túl messzire megy?

A szupervicces Geek Girls-sorozat új része garantáltan ugyanúgy megnevettet, mint az előző két könyv!

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
326 oldal · ISBN: 9789634031192 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634031185 · Fordította: Nagy Boldizsár

Kapcsolódó zóna

!

Holly Smale

6 tag · 7 karc · Utolsó karc: 2018. szeptember 6., 13:19 · Bővebben


Enciklopédia 34

Szereplők népszerűség szerint

Nick Hidaka · Harriet Manners · Wilbur Evans · Toby Pilgrim · Annabel Manners · Bunty Brown · Rin · Alexa Roberts · Caleb Davis · Kenderall Angel Dua · Natalie Grey · Richard Manners · Tabitha Manners

Helyszínek népszerűség szerint

New York · Amerikai Egyesült Államok · Naprendszer · Grand Central Terminal


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Timi970120>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

Kettős érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatban; hiába már-már túl tökéletes Nick, imádom, és ismét megkönnyeztem a végét, azonban amellett nem tudok elmenni szó nélkül, hogy olykor-olykor kissé untam, amit olvasok – ugyanakkor szerettem volna, és majd megvesztem, hogy végre kivehessem a könyvtárból! Ezért is bosszant, hogy végül nem teljesen úgy alakult, ahogyan terveztem.
Összességében nem volt olyan rossz. Néha megmosolyogtatott, többnyire beleéltem magam, és akadt, ami meglepett. Főként a vége. Hisz ahogy már a szavaimból kiderülhetett, bár nem örültem annak, ami ott történt, az volt a kedvenc részem.
Szóval annak, aki vágyik egy ilyen típusú, könnyed történetre, annak javasolnám ezt a sorozatot is akár.

LittleStar>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

Egyetlen szoval: tetszett. Kikapcsolt, megnevettetett, neha elszomoritott, aztan megint vidamsagot hozott a lelkemnek. Igy a vizsgaidoszakban piheneskeppen tokeletes volt, nem kellett tobb, nem volt hianyerzetem. Gyorsan haladtam vele, persze az idomhoz merten. Siman 5*. Azt kaptam, amit vartam, megspekelve egy jo kis sztorival. ^^

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

Srácok, eddig egyértelműen ez a legjobb Geek Girl kötet! Jelenleg simán úgy érzem magam, hogy a fenébe már, miért nem olvashatom tovább, és ó, kérlek Manó könyvek, hozzátok mielőbb a folytatást!

Harriet merész volt, sokszor rossz emberekben bízott meg, de alapvetően bejárt egy utat, és a kötet végére egy sokkal erősebb lánnyá vált. Most tudtam a leginkább azonosulni vele. Eddig csak kedveltem, mert cuki volt és szerethető, de ebben a kötetben egyenesen imádtam.

http://media-addict.hu/2015/10/12/konyvkritika-holly-sm…

reka0216>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

Egy kicsit csalódást okozott az előző részhez képest, így most vegyes érzelmeim vannak.Harriett nagyon idegesített azzal, hogy állandóan túldramatizált mindent és sokszor nagyon értetlen volt.Az egész történetet egy nagy rohanásnak éreztem, így az egy jó pont, hogy nem volt unalmas.A szereplők valahogy mindig éretlenebbek ,mint a saját koruk és ez a felnőttekre is vonatkozik.Egyébként tetszett, de remélem a színvonal nem süllyedni ,hanem inkább emelkedni fog.

Beatrice8>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

A vége nem tetszik. Így lehet nem is folytatom a sorozatot. Egyébként ez is egy jó rész volt.

Sz_Flóra>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

Ha könnyed ifjúsági sorozatokról van szó, Holly Smale Geek Girl köteteit nyugodt szívvel ajánlanám azoknak, akik éppen ilyesmit olvasnának. Nem kell mást tenni, mint keresni egy kényelmes helyszínt, kézbe venni Harriet Manners újabb szuperpörgős történetét, és már lendít is magával a cselekmény. Ahogy az lenni szokott, észre sem vettem, hogy repülnek az oldalak, időnként szélesen elvigyorodtam, hangosan kacarásztam.
Az előző részektől eltérően azonban mégse tudok rá öt csillagot adni, pedig az élmény hasonló volt. Mégis… kezdett az idegeimre menni néhány szereplő. Harriet szerencsétlenkedései és lázadása továbbra is szórakoztattak, megnevettettek, borzasztóan elegem lett viszont a rivalisából, Alexából. Nem igaz, hogy legyenek a középiskolában lányok, akik ekkora túlzott szemétséggel kitolnak valakivel, ez már a rosszindulat felsőfoka…
Harriet szüleivel nincs semmi eget rengető bajom, de jelen esetben betelt kissé a pohár. Azt még valamennyire megemésztettem, hogy spoiler, azonban az a tanár, akit felfogadtak Harriet mellé… felelősségteljesen gondolkodó szülők alaposabban körbenéznek, ha már a gyerekük oktatása a téma.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, a vége volt a kedvencem, amikor Harriet rádöbbent, egyelőre nem elég felnőtt ahhoz, hogy bizonyos területeken egyedül boldoguljon, és ez abszolút természetes az ő korában. :) Leheletnyi megkomolyodást érzékeltem a diszkógömbként ragyogó, fergeteges humor mellett, ami érdekes módon remekül passzolt a kavarodós, kamaszos szerelmi civódáshoz. Kíváncsian várom a negyedik részt és azt, hogy milyen csetlések-botlások kísérik a különc modell jövőbeli karrierjét. :)

mrsp>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

Holly Smale a Geek Girl sorozattal nagyon beletrafált abba, hogy mi kell egy jó sorozathoz: szerethető karakterek, érdekes cselekmény, meglepő fordulatok, humor és egy egyedi hang, amelyen keresztül mindezt közvetíti. Nem titok, hogy a Geek Girl az egyik kedvenc sorozatom, az előző két kötetről is csak áradozni tudtam. És ezt a tradíciót a harmadik rész sem töri meg.

A szereplők még mindig imádni valóak, főleg a Manners család tagjai. Örülök, hogy ebbe a részbe viszont kevesebb jutott Tobyból, Natből, Buntyból és Wilburből, mert szerintem az ő karakterük a 2. rész végére már kicsit ellaposodott.

Az alaphelyzet is nagyon tetszett, vagyis hogy Mannersék New Yorkba költöztek. Érdekes tényeket hozott fel Harriet a várossal kapcsolatban – ezért szeretem ezt a könyvsorozatot, mert mindig vannak benne olyan dolgok, amiket még nem tudtam – mindig lehet valami újat tanulni belőle. Nagyon tetszettek a bonyodalmak is, amik már szokásosak Smale sorozatában, de egyáltalán nem unalmasak! :)

Nem bántam, hogy most egy picit háttérbe szorult a modellkedés-téma is, mert így jobban megfigyelhető volt Harriet személyiségfejlődése és egyénisége. Azt viszont nagyon bánom, hogy a következő rész lesz a sorozat befejező kötete… annyira olvasnám még pár részen keresztül..

Azt hiszem, a Geek Girl tipikusan az a sorozat, ami minden korosztályhoz szól: ifjúsági, mert könnyen megemészthető, pörgős és a szereplőkkel könnyen tudnak azonosulni a tinédzserek, de szerintem az idősebb korosztály is élvezheti, mert rettentő izgalmas és humoros. Mindenkinek szívből ajánlom.

rnekovacseme>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

Mikor jelenik meg a negyedik része??? Valaki? Emberek? Imádom, egyszerűen fantasztikus az írónő! Valamiért annyira más ez a könyv, mint a többi ifjúsági. Harrietre ráragasztották a GEEK kifejezést, de szerintem ő abszolúte nem az. Nat és Tobby is szuperek, ilyenek a legjobb barátok. Azt ezalatt a 3 rész alatt sem tudtam megérteni, hogy Alexának mi a baja lehet, de remélem a következő részben ez is kiderül.

omam>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

Szent kalács!!!!!!!!!!!
Egészen a 87. fejezetig úgy voltam, hogy úgy lehúzom a könyvet, amennyire csak lehet, hogy az értékelésemet elolvasva egy ember se akarja a kezébe venni. Ugyanis azt hittem, hogy a könyv vége (véglegesen) úgy alakul, ahogy én egyáltalán nem szeretném. Egyáltalán. Sőt, ha elolvastam volna az utolsó sorokat, az utolsó szavakat, az utolsó betűt és a mindent lezáró pontot, úgy, hogy olyan idegesítő a végkifejlet, ahogy azt gondoltam… Szétszaggatom a kötetet, aztán darabkánként kihajítom az ablakon, ezt pedig a sorozat másik két része is követi, akiknek ugyanez a sorsa. A negyedik részt meg, ha megjelenik magyarul, egy pillantásra sem méltatom. Képes lettem volna fél csillagra lepontozni ezt. Ezzel a lezárással viszont elnyerte a 4,5 csillagot nálam.
Mert igenis fontos, hogy az író ne rontson el egy egész könyvet azzal, hogy felhergeli (szegény) olvasót a zavaró (őrületbe kergető) végződéssel. Azt hiszem, Holly Smale ismeri ezt az íratlan szabályt. És most nem a szomorú regényekre célzok ezzel, hanem a dühítő, idegesítőekre. Amik csak azért válnak rosszá, mert (nem jó értelemben) hihetetlen az utolsó rész.
Na, most komolyan megnyugodtam. Amikor észrevettem a (számomra) boldogító sorokat, már tudtam, hogy szó sem lesz itt kevés csillagról. Szeretek sok csillagot adni, mert akkor jó volt egy könyv. Ebből következik > A Geek girl harmadik része .
Legalábbis nekem megfelelt.
Sokat nevettem rajta, de sajnos most olvasás közben úgy éreztem, hogy Harriet épp olyan idegesítő, mint zseni, és ezt eddig egyszer sem tapasztaltam a sorozatban. A lány olyan szinten naiv, hogy az már fáj.
Ugyanis miután elköltöznek Amerikába, Harriet újra kap egy modellmunkát. Ezzel még nincsen semmi baj. De amikor Kanderall, akivel a fotózáson ismerkedik meg, közli vele, hogy neki is kéne valami brand, hogy ő is „kötőjeles” legyen, minden kétség nélkül hisz neki. Elhiszi, hogy ő még nem valaki (amikor igenis az), ezért kell belé valami különleges (ami már van benne, de ő ezt nem tudja…). Megvesz csupán azért egy HOMÁRCIPŐT (érted: homárcipőt – szemekkel, meg minden testrésszel, ami egy homáron található), hogy az emberek megjegyezzék. Na, így aztán biztosan emlékezni fognak rá. A Lány, Aki Mindig Bűn Ronda Homárcipőt Visel, Amiben Még Járni Sem Tud. Egyszerűen fantasztikus.
Elhiszi, hogy Nick nem is szerelmes belé, mert Kanderall azt mondja (mintha annak a nőnek mindenben igaza lenne). Mert nincs rengetegszer mellette. Amit a fiú felhozhat ez ellen érvnek: folyton munkája van (modell), ezért ide-oda utazgat. És a többi hülye képzelt állítás miatt is elhiszi, hogy csak ő szereti Nicket. Haha (*gúnyos nevetés*). De buta.
Követi Kanderall utasításait, mit tegyen, hogy a fiú végre belé szeressen (amikor már rég szereti!!!!). Arra meg nem jön rá, hogy pontosan így készül elreontani mindent.
Még egy íratlan szabály: ne fogadj meg tanácsokat egy olyan embertől, aki nem is ismer téged, fogalma sincs, milyen a családod és az életed!
Harriet annyi íratlan szabályt megszegett, hogy azt meg sem lehet számolni. És sokat hazudott… Csak azt nem értem, az ember miért gondolja azt, hogy hazudni könnyebb??? Hogy ha hazudunk, akkor sosem derül ki semmi…? Hazudni nem helyes. És tudom, hogy ez egy olyan „duma”, amit folyton nyomatnak a felnőttek, de igazuk van. A hazugság mindig kiderül, nem titkolhatod az örökkévalóságig.
Ennyi volt. Ez a véleményem. Még annyi: mikor a szent kalácsba jelenik már meg a negyedik rész?!

victoria_m997>!
Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes

„Olyan sokat lehet tanulni, ha olvas az ember, nem gondolod?”

1. Imádtam. A helyszín klassz volt, Richard aput pedig egyre jobban imádom.

2. Keveslem a Wil bur és nem iam adagomat. Többeeeeeeeeeeeeeeeet.

3. Nick Hidakát is egyre jobban szeretem.

4. Mindenkit egyre jobban szeretek.

5. És természetesen most nincs folytatása még magyarul. Nos, jár a keksz.


Népszerű idézetek

mrsp>!

Olyan sokat lehet tanulni, ha olvas az ember, nem gondolod?

32. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alexa Roberts
9 hozzászólás
mrsp>!

Lehet, hogy el kellene kezdenem jógázni. Vagy piláteszezni. Szerintetek melyik a férfiasabb? Batman melyiket választaná?

49. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Richard Manners
mrsp>!

– Na és – folytatom egy roppant eredeti kérdéssel – milyen Afrika?
– Dögmeleg. És itt mászkál fel-alá egy csomó magas lény, akik nem tudnak rendesen futni a hosszú nyakuk és a szempilláik miatt, a fejükön pedig fura kis szarvakat viselnek.
– Zsiráfok?
– Én a modellekre utaltam – nevet fel Nick. – De amúgy ja, van pár zsiráf is.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners · Nick Hidaka
omam>!

Mert én igenis vagyok valaki, és mindig is voltam.

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners
omam>!

     – Visszatértél közénk, Békabubi? Ugye nem öltünk meg?

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wilbur Evans
mrsp>!

Néhány dolog, amit jobban szeretek a vásárlásnál:
Minden

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners
omam>!

Mi szól a New Yorkba költözés mellett:

Nem akarom, hogy itt hagyjanak.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Manners · New York
mrsp>!

Megyek, felkészítem apádat, mert még mindig azt hiszi, hogy a szurikáta valami injekció.

43. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Annabel Manners · Richard Manners

A sorozat következő kötete

Geek girl sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Az igazi csoda
Marcus Sedgwick: Kísértetek és ketyerék
Georgia Byng: Molly Moon hihetetlen kalandja a hipnózissal
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A fogoly
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
Jacqueline Wilson: Tracy Beaker a sztár
Cathy Cassidy: Cseresznyés ábránd
Jacqueline Wilson: Mi baj, lányok?
Geoff Rodkey: Claudia és James kiássák a csatabárdot
Anne Fine: Apa csak egy van