Ha ​volna két életem 17 csillagozás

Holly Miller: Ha volna két életem

„Megható, ​elgondolkodtató, csodálatosan romantikus.” – Emily Stone, sikerszerző
„Gyönyörűen megírt, függőséget okozó könyv.” – Nicola May, bestsellerszerző

A sors vagy a véletlen dönti el, hogy kik vagyunk és kit szeretünk?
Lucy válaszúthoz érkezett. Aznap este, hogy felmondott a munkahelyén, megismeri Calebet, a tengerparti városka helyi fotósát, és egykori szerelmével, Maxszel is összefut. Vajon mi lenne Lucy számára a helyes út? Végre megvalósítani az álmát, hogy író legyen, vagy Londonba költözni és újjáéleszteni a karrierjét? A döntése hihetetlen módon megváltoztatja az életét.
Mi lenne, ha maradna? Miután egy évtizeden át kerülgette legnagyobb álmát, Lucy végre szembenéz a félelmeivel, és billentyűzetet ragad. A jóképű, művészlelkű Calebbel való bimbózó románcának köszönhetően most több ihletet kap, mint valaha. De vajon Lucy és Caleb meg tudnak nyílni egymás előtt a múltbéli szívfájdalmaik után? És vajon a másképpen kanyargó útjaik ugyanoda… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635704620 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
448 oldal · ISBN: 9789635704637 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

dontforgettosmileandread P>!
Holly Miller: Ha volna két életem

Azt hiszem kijelenthetem, Holly Miller életem minden fontos pillanatában tud egy olyan történettel szolgálni, ami egyszerre ad, tanít és elmélkedésre hív.
Gyönyörű volt. Letehetetlen. Tényleg, az a fajta mese: aminek nem akarod, hogy vége legyen. Együtt akarsz úszni vele az érzelmek tengerén minduntalan, végig. Míg világ a világ!
✨️
Az Álmomban már szerettelek előző regénye után bevallom, hatalmas volt bennem az elvárás az új könyve felé, pláne, hogy évek (két hosszú év) telt el a két kötet olvasása között. De azt hiszem, hatványozottan kijelenthetem: gyémántként ragyogó könyv volt, mély mondanivalóval és ismét egy nem mindennapi koncepcióval. Az idei évem újra gyarapodott egy meghatározó könyvvel. Nagyon hosszú időre a szívembe zártam.
✨️
Lucy élete válaszúthoz érkezett: egyazon este, hogy felmondott munkahelyén és megismeri Calebet, egykori szerelmével, Maxszel is összefut. A következő lépés az ő kezében van: hallgasson végre a belső hangjára és kezdje el felépíteni az írói pályáját vagy költözzön Londonba, hogy a jelenlegi karrierjét vigye tovább? Bármelyikre is lép majd, az mindent megváltoztathat.
S ki fogja majd a kezét, kivel hordozzák majd egymás terheit? Caleb vagy Max? Két -más- által sebzett lélek gyógyul majd egymás által vagy ideje végre kideríteni mi történt 10 évvel ezelőtt és odaadni újra a szíve kulcsát annak, akitől talán sosem vette vissza igazán.
‍️
Menni. Maradni. Menni. Maradni.
‍️
Kereszteződhetnek – e azok a bizonyos utak, vagy már csak egy párhuzamos mentén halad?
✨️
A könyv tökéletes kivesézi a mi lett volna ha kérdéskörét. „Ez a sok ℎa meg talán ́…” A regény két szálon fut, ha úgy tetszik két párhuzamos valóságban. Eljátszik minden lehetőséggel. Mindeközben pedig akarva akaratlanul mi is így teszünk. Bizonyos helyzetekben ha másképp reagálok vajon hogy alakult volna, hol tarthatnánk most? Kik lehetnénk? Ki lehetnék?
Az emberek néha hibáznak. Ennyi az egész. Tudatos döntések vagy elhamarkodott ígéretek? Mindenki megérdemli a második esélyt, ha kéri? A könyv végigjárja azt a kérdéskört: létezik- e olyan, hogy lelkitárs? Te hiszel benne?
Lehet e csak rosszkor, rossz időbe találkozni, vagy ez nem ettől függ…
Vegyél egy nagy levegőt és bízz az univerzumban! Bárcsak …
✨️
„A parafa táblára tűzött kis kinyomtatott szöveg megragadja a tekintetem. Amit neked szántak, az nem fog elmenni melletted.”
Ha tudod, akkor tudod.

Parhuzamos valóság, de egy biztos: a végén csak egy életed marad! Csak egy igaz lehet ! Rajtad múlik, hogyan reagálsz. Meg fogod találni a kirakós hiányzó darabjait, megérted majd a miérteket, összefüggéseket, mielőtt az őrületbe kergetne, még akkor is, ha túl szép volt, hogy igaz legyen. „Túl lehet lépni olyan dolgokon is, amikről azt hitted, hogy lehetetlen, Luce!”
Hűvös októberi éjszakát tett a könyv szíve meleggé, érzékisége pezsgővé.
✨️
Könnyekig meghatódtam, inspirálódtam, megvigasztalódtam. Magaddal vitted a szívem egy darabját! De tudod mit! Ha volna két életem,is újra neked adnám!♥
Ezért az (olvasmány)élményért!

@Álomgyár_Kiadó , rendkívül hálás vagyok, köszönöm!
link

thelga>!
Holly Miller: Ha volna két életem

Meglepett ez a történet, nagyon olvasmányos, szinte letehetetlen volt, imádtam. Lucy, egy angol kisvárosban Shoreley-ben élő fiatal nő otthagyja munkahelyét, és beül egy kiskocsmába, ahol megismeri Calebet a helyes fotóst. Ugyanakkor a vendéglátóhely ablakából megpillantja 10 évvel ezelőtti barátját, Maxet, aki még mindig nagyon fontos helyet foglal el a szívében. Max Londonban, Caleb pedig Shoreley-ben él. És itt ágazik el a történet két párhuzamos szálra. Mi lenne, ha Lucy Londonba költözne, ott állást vállalna, a karierrjével törődne és Max-szel újraírná szerelmüket. Illetve mi lenne, ha maradna, megírná álmai regényét és Calebbel lenne szerelmi kapcsolatban. Mindkét férfi nagyon szimpatikus off, mindkét életcél nagyon csábító off. A regény mindkét verziót lezongorázza, ami nagyon egyedivé varázsolja a történetet. Folyamatosan éberen tartotta a figyelmemet, Lucy épp melyik élethelyzetben van. Az első havi rózsaszín köd után jön mindkét kapcsolatban a nehézség. Vajon ezen át tudnak-e lendülni a kapcsolatok, vagy elmúlik a szerelem, a karrier, az írói ambíció? A múlt történései az egyik kapcsolatban nagyon hangsúlyosak, a másikban nem annyira. Van-e lelkitársunk, akivel biztosan találkozunk, vagy magunk határozzuk meg a sorsunkat? Nagyon tetszett ez a fajta folyamatos kettősség, mindenképp öt csillagos emiatt ez a történet, ami majdnem kedvenc is lett, csak a végén már kicsit sok volt nekem a szentimentális érzelgősség. Ettől függetlenül a regény az idei top 10-ben biztos benne van.
Külön plusz pont a Wonderwall-ért.

MrkAnita>!
Holly Miller: Ha volna két életem

Leszámítva az állandó nyivárgást a történet alapvetően nem rossz. Ha nem lenne ráerőltetve a cukormáz, akár jó is lehetne, még a Max verzió hatásvadász befejezésével együtt is.

Amiért még egy csillagot levonok, az elképesztően igénytelen megjelenés.
Tele van a szöveg gépelési hibával, nyelvtani bukfencekkel, és helyenként a fordítást is elég sántikálósnak érzem. Nem az első eset sajnos, hogy ilyesmivel találkozom ettől a kiadótól.

czeilingerdorinaa>!
Holly Miller: Ha volna két életem

Holly Miller „Álmomban már szerettelek” című könyve nagy hatással volt rám, így alig vártam, hogy egy újabb könyvet olvashassak Tőle.
A két szálon futó történet elgondolkodtató, gyönyörű és megható. Az Élet kifürkészhetetlen. És, hogy ezen Élet cselekményei vajon a véletlen és szerencsés egybeeséseknek vagy a tudatos döntések lépéseinek tudhatóak be? Ez a kérdés bár örökre megválaszolatlan marad, a könyv mégis válaszokat próbál adni. Egy olyan – kettős – történet, ahol szem nem marad szárazon.

Nikolett_Pántya>!
Holly Miller: Ha volna két életem

Nagyon tetszett a két síkon futó történet. Elgondolkodtató, milyen változások jöhetnek az életünkbe ha másképp döntünk egy adott helyzetben. Érdekes ezen eltöprengni.
A könyv az elejétől a végéig fent tudta tartani a figyelmemem, de ennek inkább a történet az oka, mintsem a két választott férfi, ugyanis egyik sem vált számomra nagyon érdekessé. Inkább csak szükséges szereplőknek tűntek, akik nélkül a történet sem jöhetett volna létre.


Népszerű idézetek

Könyvmoly1958>!

Néha,ha nem tudod mi legyen a következő lépés,csak egy jelet kell keresned.

368. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Az élet nem fekete-fehér. A szürke millió árnyalatából áll, még akkor is, ha ezt manapság senki sem fogadja el.

dontforgettosmileandread P>!

Azt hiszem, ez a vágy onnan ered, hogy gyermekkoromban mohó könyvmoly voltam: mindig a könyvekhez fordultam, ha elbizonytalanodtam, amikor el akartam menekülni egy másik világba, vagy egyszerűen el akartam veszni egy időre.

dontforgettosmileandread P>!

De volt egy gondolat, ami úgy csengett bennem, mint egy csengő: attól féltem, hogy nem követem azt, amire születtem.

25. oldal

Molnár_Dalma_Rózsa>!

Azt hiszem, ha valaki úgy hagy el, hogy te még nem állsz készen elengedi őt, akkor a szíved egy része vele tart.

80. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Nos, talán tényleg itt a lehetőség hogy visszatérj ahhoz, amit igazán szeretsz.

dontforgettosmileandread P>!

Író leszek. Egy igazi, főállású író. Valaki, akinek azért fizetnek, mert tud bánni a szavakkal.

68. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Idő – mondja Jools, mintha olvasna a gondolataimban Ez az egyetlen dolog, ami ezt helyrehozhatja.

Andrea_Károlyi>!

Azt hiszem, ez a vágy onnan ered, hogy gyermekkoromban mohó könyvmoly voltam: mindig a könyvekhez fordultam, ha elbizonytalanodtam, amikor el akartam menekülni egy másik világba, vagy egyszerűen el akartan veszni egy időre.

23. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Nisha Adams: A könyvlista
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Joss Stirling: Summer
Jojo Moyes: Áradó fény
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Milly Johnson: Légvárak és régiségek
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Lesley Pearse: Bízz bennem