Álmomban ​már szerettelek 192 csillagozás

Holly Miller: Álmomban már szerettelek

„Ezt ​a történetet megkönnyeztem. Utána még sokáig gondolkodtam Callie és Joel életén, és azon, hogy én hogyan döntenék a helyükben. Szívszakítóan gyönyörű.” – Jill Santopolo, New York Times bestsellerszerző

Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
478 oldal · ISBN: 97861566067456 · Fordította: Abrudán Katalin
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067449 · Fordította: Abrudán Katalin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 32

Most olvassa 24

Várólistára tette 229

Kívánságlistára tette 187

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Pati28 P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

”Nem kell hibátlannak lenni azért, hogy az ember szerethető legyen.”

Kíváncsi voltam erre a könyvre, hiszen sokan sok helyen ajánlották és jó véleménnyel voltak róla, de bevallom nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fog viselni míg a végére érek.
A fülszöveg már sokat sejtetően elárulja, hogy nem egy könnyed olvasmányt fogunk kapni, mégis bennem élt a halvány remény, hogy ez még alakulhat másképp is.
Nagyon tetszett az írónő stílusa, a lélegzetelállító tájleírások és az élővilág bemutatása magával ragadják az embert.
Callie és Joel találkozása mindkettőjük életében meghozza azt a változást amire szükségük van, hiszen bár nem tudják, de szükségük van egymásra és a szerelmük által megélt varázslatokra.
Joel képessége egyszerre áldás és átok egyaránt, ami miatt olyan döntést kell meghoznia, ami romba dönti életét, de ezt az áldozatot muszáj vállalnia, hisz tudja, hogy ez elengedhetetlen.
Érzelmek kálváriája ez a könyv, mely hol a magasba repít, hol pedig a mélybe taszít. Minden sora varázslatos és megható, a papírzsepi pedig kötelező tartozék mellé.

”Mert a szeretet nem a könnyebb út választásáról, az egyszerű megoldásokról szól, hanem a kemény feladatokról, a nehéz döntésekről, az önfeláldozásról, amit az ember valójában nem akar megtenni.”

Réka0128 P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

„Mert a szeretet nem a könnyebb út választásáról, az egyszerű megoldásokról szól, hanem a kemény feladatokról, a nehéz döntésekről, az önfeláldozásról, amit az ember valójában nem akar megtenni.”

Amikor tavaly megjelent ez a könyv, elég nagy hype volt körülötte, úgyhogy részben ezért szereztem be. Kicsit tartottam tőle, hogy mennyire volt jó választás, mert az utóbbi időben egyre távolabb áll tőlem a romantikus zsáner. Rendkívül kellemes meglepetés ért, ugyanis, már az első pár fejezet után éreztem, hogy imádni fogom ezt a könyvet. Egy nagyon különleges és szívszaggató történetet kaptam, ami gyönyörűen van megírva. Az írónő belecsempészett egy cseppnyi misztikumot is Joel álmai révén, és ez által vált igazán egyedivé a regény. A harmadik részhez érve már kezdtem sejteni mi lesz a vége, de nem gondoltam, hogy ennyire szíven üt majd. Aki egy cukormázas romantikus sztorira vágyik, ne ezt a könyvet vegye a kezébe, mert nem azt a vonalat képviseli.
Joel a jövőtől fél, Callie pedig a múlt rabja. Aztán minden megváltozik, amikor egymás mellé sodorja őket az élet. Leírhatatlanul szép az a szerelem, ami kettejük közt kibontakozott, talán az egyik legszebb, amiről eddig olvastam. Mindkét főszereplőt hamar megkedveltem, de Joel karakterét valamiért sokkal közelebb éreztem magamhoz. A történet végén viszont Joel részéről maradt egy kis hiányérzetem…
Holly Miller nevét megjegyeztem magamnak, mert szívesen olvasnék még tőle a jövőben. :)

6 hozzászólás
Regina_Elek>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Múlt és jövő találkozása

„Aztán hallgatunk. Csak a szemünk beszél. … A világ továbbra is forog, nem hajlandó leállni. Az élet szívtelenül zakatol tovább.”

Cally a múltban ragadt, Joel pedig tart a jövőtől, mégis találkoznak a jelenben beteljesítve ezzel szerelmüket. Mindketten monoton módon élték mindennapjaikat, és egy helyben mozogtak, mígnem találkoztak, és kihozták egymásból a legjobbat.

Egy magával ragadó mégis szivettépő történet, ahol az érzelmek életre kelnek és szemtanúi lehetünk egy örökké tartó igaz szerelemnek. Az írónő ámulatba ejtően fogalmaz, ahogy végigvezette a szerelem minden egyes szakaszát, ahogy tud hatni az olvasóra, az lenyűgöző.

A könyv elolvasása után átértékeljük az életünket, és tudomásul vehetjük, hogy bár vannak rossz vagy rosszabb napok, az élet mindig megy tovább.

Nono_ P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Évekkel ezelőtt hallottam egy bölcs gondolatot, ami valahogy így hangzott:
Ha minden ember kipakolná egy asztalra a gondját, baját, akkor mindenki boldogan a sajátját választaná.
És én is! Ezután a könyv után örömmel ölelem magamhoz kis életem minden bánatát és magányát. Mert a fülszöveg sokat sejtetően elárulta a történet elejét és végét, a többi részében pedig sokféle érzelem és esemény bújt meg. Mégis hiába olvashattam a mindent elsöprő, beteljesült szerelemről, a boldog családok mézédes pillanatairól, amik elégé unalmasak voltak, valahogy ezeket a vidám oldalakat is átlengte valami gyászos légkör. Valami, ami folyton arra emlékeztetett, hogy ahogy minden, úgy ez a vidámság is el fog múlni..
Ez a történet nem egy könnyed nyári olvasmány, hanem egy keserű pirula, amit bár nehézkesen, de „lenyeltem” végül, mert ha szívettépően is, de arra emlékeztetett, hogy ragadjunk meg minden egyes pillanatot, ami mosolyt csal az arcunkra.

2 hozzászólás
Mariann_ P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Ezt a könyvet a borítója alapján választottam.
Egy visszafogottan szép, ráadásul a fecskék minden fejezet elején ott repdesnek.
Egy férfi és egy nő , akik véletlenül megismerkednek.
Nagyon sok idő telik el, mire szorosabb kapcsolatba kerülnek.
Jó ideig ízlelgetjük az életük miértjeit, azokat a titkokat, amikről senkinek nem beszéltek.
Aztán , amint feloldódik a jég , még irigykedünk is, hogy milyen jó érzés, amikor ennyire figyelnek egymásra, mit tudnak a korlátozott anyagiak ellenére egymásnak adni, milyen jó szeretve lenni.
A jövőtől való félelem ráteszi a bélyegét a további életükre, Joel próbál az „álomlátására ” valami magyarázatot keresni, Callie megtalálja álmai munkáját.
Ám a közös élet , és ezzel a jövő is bizonytalan … kicsit csalódottan olvastam tovább ezt az örök szerelmet. De ennek ellenére nem egy sablonos véggel a szívembe zártam.

Pandalány P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Holly Miller nevét ajánlatos megjegyezni, mert ezután a regény után biztosan el fogom olvasni, ha további kötetei érkeznek hozzánk. Az írónőnek tehetsége van a kreatív téma- és történetválasztáshoz, mindemellett a megfogalmazásai gyönyörűek, és regénye kiemelkedik a romantikus történetek sokaságából.
Eleinte az események sodortak magukkal és aztán egyre inkább kikristályosodott számomra, hogy milyen írói hangja van Hollynak, holott ez még csak az első regénye. A történet minden szempontból szórakoztat és kikapcsol: nincsenek benne felesleges párbeszédek és jelenetek, vagy olyan részek, amik ne adnának hozzá semmit az élményhez és úgymond töltelék fejezetek lennének. Sajnos számos író belefut ebbe a hibába.
Holly viszont kellő tempóban adagolja az információkat, a párbeszédei teli vannak érzelmekkel, humorral és csak azt veszi észre az olvasó, hogy máris elolvasott száz oldalt, annyira belemerült a kötetbe. Az írónő kifejezésmódja nagyon szép, a leírásai által pedig ott érezhetjük magunkat a történetben a szereplőkkel. Nagyon megszerettem a szereplőket, tudtam azonosulni a félelmeikkel és lelki vívódásaikkal. Azért is fogott megmeg ez a regény igazán, mert a szereplőik egytől egyig reálisak, nincsenek eltúlozva.
Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2020/07/holly-miller…

dontforgettosmileandread>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

„De az emlékek éle lassan, fokozatosan tompulni kezd. Kevésbé sebzenek már meg, inkább csak megkarmolnak, de nem hasítanak belém.”

Csodálatos ez a könyv! Első olvasásra kedvenc lett, ötpluszegy csillagos! Nem mindennapi koncepcióval. Te szeretnéd tudni a kapcsolatod végét? Nálam életbevágó olvasás volt, túlontúl is érdekelt. Annyira szívszorító , százas papírzsepis , érzelmes , de tökéletes! Nálam ez volt (az egyik) A könyv idén. Igaz, hogy nem túl fordulatos, de a belsőséges párbeszédek viszik előre és rántanak magukkal. Callie és Joel történetét hosszú időre a szívembe zártam, Holly Miller nevét pedig megjegyeztem, felírtam magamnak, szeretnék még tőle olvasni!!
https://www.instagram.com/p/CH916H8gaUK/

Anarchia_Könyvblog>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Őszintén bevallom, hogy én – mint romantikus lélek –, óriási lelkesedéssel fogadtam a könyvet, mert a fülszöveg elolvasása után úgy éreztem, hogy Callie és Joel története egy lelket szaggató, érzelmekbe tipró alkotás lesz. Rengetegszer előfordult az, hogy az, amit egyes könyvek várakozása közben érzek, a végén kisebb-nagyobb csalódásba végződött – pontosan ez történt velem ebben az esetben is.

A történet alapvetően tetszett, de annyira nem értettem velük egyet néhány helyzetben. Ezen felül nem tudtam átérezni a nyomatékosabb szituációkat, egyszerűen nem tudtam átadni magam a műnek.

Szeretet, erő, bátorság, küzdeni akarás. Holly Miller ezeket a témákat feszegeti ebben a műben. Bámulatosan párosítja ezeket, aminek következtében az olvasót is elgondolkodtatja.

Bennem is rengeteg kérdést fel tett. Vajon én tudni szeretném Callie helyébe? Vajon ha én lennék Joel, akkor hogyan viselném mindezt?

A teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/07/27/holly_mill…

Wandamaci P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Mióta megláttam a könyvet és elolvastam miről szól, azóta befészkelte magát a gondolataim közé és borzasztóan kíváncsivá tett.

Maga a történet inkább a mindennapi események köré szerveződik, bemutatja a főszereplők hétköznapi életét, viszont ezt olyan kellemesen teszi, hogy nem érződött unalmasnak, sőt inkább bájos volt.

Joel és Callie szerelmének kialakulása is nagyon varázslatos volt, engem teljesen magával ragadott és szinte éreztem milyen mindent felülmúló szerelmet találtak, ami nagy kincs.
Számomra tökéletesen bemutatta, hogy milyen az igaz szerelem. Azok az apró kedvességek, butaságok, apró kis mütyürök, amiket a legnagyobb örömmel adsz a másiknak, hiszen van valamilyen titkos közös történetetek, amelyet csak ti ismertek, de pont ettől lesz hatalmas értéke.

A könyv több részre volt osztva, és az első részek abszolút a hétköznapi csodákról szóltak. Megmelengették a lelkem és sokat nevettem Joellel és Callievel együtt.

Azonban innentől kezdve számomra nagy pálfordulás történt. Értem, hogy mi a mondanivalója a fennmaradó részeknek. Mindkét szereplő jelleme hatalmas változáson megy keresztül és előnyükre fordították a helyzetet. Érdekes volt megfigyelni a belső folyamatokat, hogyan éli meg mindenki másképp a helyzeteket, mindenkiben más folyamatok indulnak meg és másban lelik meg a számukra megfelelő megoldást.

Az értékelés többi része, amitől érthetővé válik a 3 csillag, sejtetné a történet végét, így az a blogbejegyzésben megtalálható.

Összességében vegyesek az érzéseim. Szomorú vagyok, de értékelem a mondanivalót, amit át szeretett volna adni. A leghangsúlyosabbnak azt éreztem, hogy úgy kell élni az életünket, ahogy nekünk jó, ne féljünk megvalósítani az álmunkat vagy kilépni egy megfáradt mókuskerékből.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2020/07/holly-miller-almo…

csillabella>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Lassan indult be a történet, közel 300 oldalig úgy voltam, hogy ha nem tudom meg a könyv végét, az sem zavarna. Nem volt rossz, csak nem kapott el annyira. Onnantól viszont egészen mozgalmas lett és gyorsan be is fejeztem.
Érdekes a szerelmi szál a könyvben, és az a téma is, ami köré épül az egész történet.

https://kesztenye.blog.hu/2021/04/19/holly_miller_almom…


Népszerű idézetek

Wandamaci P>!

– Nem kell hibátlannak lenni azért, hogy az ember szerethető legyen.

Pati28 P>!

Az ember fejlődhet, amíg már levetkőzi minden hibáját, de ha az, akit szeret, sehol sincs, valami mindig hiányozni fog az életéből.

413. oldal

Pati28 P>!

Nem akarom megszüntetni ezeket az alkalmakat. Lelkem olyan részeit érinti meg, amelyek létezéséről már el is feledkeztem.

123. oldal

Wandamaci P>!

Tudod, az, hogy te hogyan látod önmagad, nem mindig egyezik meg azzal, ahogyan mások látnak.

myrelationshipwith>!

Mert a szeretet nem a könnyebb út választásáról, az egyszerű megoldásokról szól, hanem a kemény feladatokról, a nehéz döntésekről, az önfeláldozásról, amit az ember valójában nem akar megtenni.

Wandamaci P>!

Nincs az a tökéletlenség, ami megzavarna abban, hogy mennyire szeretem.

Wandamaci P>!

Vannak dolgok az életben, amelyekről nem lehet úgy tenni, mintha nem láttuk volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
J. P. Monninger: A térkép, amely elvezet hozzád
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl
Bakos R. Laura: Megélt életek
Louisa Reid: A fájdalom helye
John Green: Teknősök végtelen sora
Cassia Leo: Fekete doboz