Álmomban ​már szerettelek 94 csillagozás

Holly Miller: Álmomban már szerettelek

„Ezt ​a történetet megkönnyeztem. Utána még sokáig gondolkodtam Callie és Joel életén, és azon, hogy én hogyan döntenék a helyükben. Szívszakítóan gyönyörű.” – Jill Santopolo, New York Times bestsellerszerző

Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
478 oldal · ISBN: 97861566067456 · Fordította: Abrudán Katalin
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067449 · Fordította: Abrudán Katalin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 15

Most olvassa 21

Várólistára tette 170

Kívánságlistára tette 190

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Regina_Elek>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Múlt és jövő találkozása

„Aztán hallgatunk. Csak a szemünk beszél. … A világ továbbra is forog, nem hajlandó leállni. Az élet szívtelenül zakatol tovább.”

Cally a múltban ragadt, Joel pedig tart a jövőtől, mégis találkoznak a jelenben beteljesítve ezzel szerelmüket. Mindketten monoton módon élték mindennapjaikat, és egy helyben mozogtak, mígnem találkoztak, és kihozták egymásból a legjobbat.

Egy magával ragadó mégis szivettépő történet, ahol az érzelmek életre kelnek és szemtanúi lehetünk egy örökké tartó igaz szerelemnek. Az írónő ámulatba ejtően fogalmaz, ahogy végigvezette a szerelem minden egyes szakaszát, ahogy tud hatni az olvasóra, az lenyűgöző.

A könyv elolvasása után átértékeljük az életünket, és tudomásul vehetjük, hogy bár vannak rossz vagy rosszabb napok, az élet mindig megy tovább.

Nono_ P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Évekkel ezelőtt hallottam egy bölcs gondolatot, ami valahogy így hangzott:
Ha minden ember kipakolná egy asztalra a gondját, baját, akkor mindenki boldogan a sajátját választaná.
És én is! Ezután a könyv után örömmel ölelem magamhoz kis életem minden bánatát és magányát. Mert a fülszöveg sokat sejtetően elárulta a történet elejét és végét, a többi részében pedig sokféle érzelem és esemény bújt meg. Mégis hiába olvashattam a mindent elsöprő, beteljesült szerelemről, a boldog családok mézédes pillanatairól, amik elégé unalmasak voltak, valahogy ezeket a vidám oldalakat is átlengte valami gyászos légkör. Valami, ami folyton arra emlékeztetett, hogy ahogy minden, úgy ez a vidámság is el fog múlni..
Ez a történet nem egy könnyed nyári olvasmány, hanem egy keserű pirula, amit bár nehézkesen, de „lenyeltem” végül, mert ha szívettépően is, de arra emlékeztetett, hogy ragadjunk meg minden egyes pillanatot, ami mosolyt csal az arcunkra.

2 hozzászólás
Pandalány P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Holly Miller nevét ajánlatos megjegyezni, mert ezután a regény után biztosan el fogom olvasni, ha további kötetei érkeznek hozzánk. Az írónőnek tehetsége van a kreatív téma- és történetválasztáshoz, mindemellett a megfogalmazásai gyönyörűek, és regénye kiemelkedik a romantikus történetek sokaságából.
Eleinte az események sodortak magukkal és aztán egyre inkább kikristályosodott számomra, hogy milyen írói hangja van Hollynak, holott ez még csak az első regénye. A történet minden szempontból szórakoztat és kikapcsol: nincsenek benne felesleges párbeszédek és jelenetek, vagy olyan részek, amik ne adnának hozzá semmit az élményhez és úgymond töltelék fejezetek lennének. Sajnos számos író belefut ebbe a hibába.
Holly viszont kellő tempóban adagolja az információkat, a párbeszédei teli vannak érzelmekkel, humorral és csak azt veszi észre az olvasó, hogy máris elolvasott száz oldalt, annyira belemerült a kötetbe. Az írónő kifejezésmódja nagyon szép, a leírásai által pedig ott érezhetjük magunkat a történetben a szereplőkkel. Nagyon megszerettem a szereplőket, tudtam azonosulni a félelmeikkel és lelki vívódásaikkal. Azért is fogott megmeg ez a regény igazán, mert a szereplőik egytől egyig reálisak, nincsenek eltúlozva.
Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2020/07/holly-miller…

Anarchia_Könyvblog>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Őszintén bevallom, hogy én – mint romantikus lélek –, óriási lelkesedéssel fogadtam a könyvet, mert a fülszöveg elolvasása után úgy éreztem, hogy Callie és Joel története egy lelket szaggató, érzelmekbe tipró alkotás lesz. Rengetegszer előfordult az, hogy az, amit egyes könyvek várakozása közben érzek, a végén kisebb-nagyobb csalódásba végződött – pontosan ez történt velem ebben az esetben is.

A történet alapvetően tetszett, de annyira nem értettem velük egyet néhány helyzetben. Ezen felül nem tudtam átérezni a nyomatékosabb szituációkat, egyszerűen nem tudtam átadni magam a műnek.

Szeretet, erő, bátorság, küzdeni akarás. Holly Miller ezeket a témákat feszegeti ebben a műben. Bámulatosan párosítja ezeket, aminek következtében az olvasót is elgondolkodtatja.

Bennem is rengeteg kérdést fel tett. Vajon én tudni szeretném Callie helyébe? Vajon ha én lennék Joel, akkor hogyan viselném mindezt?

A teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/07/27/holly_mill…

Wandamaci>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Mióta megláttam a könyvet és elolvastam miről szól, azóta befészkelte magát a gondolataim közé és borzasztóan kíváncsivá tett.

Maga a történet inkább a mindennapi események köré szerveződik, bemutatja a főszereplők hétköznapi életét, viszont ezt olyan kellemesen teszi, hogy nem érződött unalmasnak, sőt inkább bájos volt.

Joel és Callie szerelmének kialakulása is nagyon varázslatos volt, engem teljesen magával ragadott és szinte éreztem milyen mindent felülmúló szerelmet találtak, ami nagy kincs.
Számomra tökéletesen bemutatta, hogy milyen az igaz szerelem. Azok az apró kedvességek, butaságok, apró kis mütyürök, amiket a legnagyobb örömmel adsz a másiknak, hiszen van valamilyen titkos közös történetetek, amelyet csak ti ismertek, de pont ettől lesz hatalmas értéke.

A könyv több részre volt osztva, és az első részek abszolút a hétköznapi csodákról szóltak. Megmelengették a lelkem és sokat nevettem Joellel és Callievel együtt.

Azonban innentől kezdve számomra nagy pálfordulás történt. Értem, hogy mi a mondanivalója a fennmaradó részeknek. Mindkét szereplő jelleme hatalmas változáson megy keresztül és előnyükre fordították a helyzetet. Érdekes volt megfigyelni a belső folyamatokat, hogyan éli meg mindenki másképp a helyzeteket, mindenkiben más folyamatok indulnak meg és másban lelik meg a számukra megfelelő megoldást.

Az értékelés többi része, amitől érthetővé válik a 3 csillag, sejtetné a történet végét, így az a blogbejegyzésben megtalálható.

Összességében vegyesek az érzéseim. Szomorú vagyok, de értékelem a mondanivalót, amit át szeretett volna adni. A leghangsúlyosabbnak azt éreztem, hogy úgy kell élni az életünket, ahogy nekünk jó, ne féljünk megvalósítani az álmunkat vagy kilépni egy megfáradt mókuskerékből.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2020/07/holly-miller-almo…

könyvet_mindenkinek>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Számomra ez a történet pontosan azt hozta, amire számítottam: egy szívszorító szerelmi történetet. Igaz a cselekmény elég sejthető volt, mégis élveztem Callie és Joel csodaszép történetét. Az alaptörténet elég fantáziadús, szerintem sikerült is azírónőnek a legjobbat kihoznia belőle. Olvashattunk itt elengedésről, halálról -sokszor magam is elgondolkodom, valyon én mit tettem volna a helyükben, hogy éreztem volna magamat, ha én lettem volna Callie. Sajnos vannak emberek akiknek ugyanezt át kell élniük csak más formában. Számomra egy pozitívum volt, hogy a kutyák is szerepet kaptak a történetben.
Annak ellenére, hogy már tudtam mi lesz a vége, én teljesen meghatódtam.
Nagyon ajánlom a romantika rajongóknak.

Vien>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Itt is köszönöm az @Álomgyár_Kiadó-nak az előolvasási lehetőséget, hatalmas megtiszteltetés!♡

Habár a kiadó felkérése előtt is egyszer-kétszer szembejött velem a könyv, sosem vizsgáltam meg tüzetesebben, pedig akkor biztosan én is előrendelem. Nem csak Jodi Picoult véleménye miatt, aki a felülmúlhatatlan író számomra, hanem mert eleve a tartalom alapján olyan könyvnek tűnt, ami tetszene – és így is lett. Az, hogy tetszett, még enyhe kifejezés is.

Meg is lepődtem valamiért, hogy mennyire gyorsan magába szippantott, konkrétan az első oldaltól kezdve az utolsóig nem engedett. Ezzel keltem, feküdtem, szinte álmodtam. Szerencsére időm is volt így az itthonlét alatt, mert nehéz volt letenni, mikor le kellett.

A könyv négy részre van tagolva, és az elején meg a végén, valamint a részek között is Callie gondolatai olvashatóak, mint egy keretet adva az egésznek. A két főszereplő, Callie és Joel szemszöge váltakozik a könyv során, így még jobban megismertetve őket és az érzéseiket, ezáltal azt is, hogy egyes eseményeket hogyan éltek meg.

Az ex állatorvos Joel (szerintem mondjuk az egész lényében benne volt ez a hivatás, így nem értettem vele egyet mikor azt mondta, hogy már nem számít annak, csak mert nem praktizál) kicsit szét van esve a „képessége” miatt, amit ő inkább átoknak érez, mint áldásnak. Nagyon szomorú volt olvasni, hogy mikor egy kiemelkedően rossz időszak után az egyetemi évei alatt úgy döntött, nyit és segítséget kér, gúnyos nevetést és megalázást kapott – és úgy hiszem, ez nagyban meghatározza a későbbi bizalmatlanságát és szenvedését. Nem beszélve arról, hogy így nagyon nehéz kapcsolatokat fenntartani, ezért is zárkózik el nagyrészt a világtól.

A természet csodáló Callie élete pedig akkor „siklott ki”, amikor elveszítette a legjobb barátnőjét, aki a másik fele volt, aki úgy élt, ahogy az emberek általában szeretnének – nem félve a kockázattól, bátran és Callie-t is erre biztatta. Ezért miután meghalt, egyszerre volt végtelenül szomorú és valahol megható az, hogy Callie folytatta Grace álmait, és átvette a kávéház vezetését, ami a barátnőjének sokat jelentett – ezáltal lemondva a saját álmairól, hogy a természettel foglalkozzon és utazzon.

Tudod, az, hogy te hogyan látod önmagad, nem mindig egyezik meg azzal, ahogyan mások látnak.

Különösen szerettem a történetben azt, hogy annyira tudtam azonosulni mindkét karakterrel, vagy legalábbis énjük egy-egy részével. Joel állatszeretete, jegyzetelése, szorongása és Callie természetszeretete, utazni vágyása, mély érzése mind olyan, amit magamban is megtalálok.

Nincs az a tökéletlenség, ami megzavarna abban, mennyire szeretem.

A köztük kialakuló szerelem az, amit sokan az igazinak tartanak, amiben az én szentimentális lelkem mindig is hitt, és amit én magam is átéltem. Ez a fajta szerelem nem kérdezi, hogy jöjjön-e és nem is érdekli, hogy megfelelő-e az idő, vagy olyanok-e a körülmények – csak jön.

Szerintem a könyv végkifejletére azért kicsit utal a tartalom, és az én következő soraim is, szóval ha ez zavaró lenne, ugorjátok át: bár minden egyes jelenete fájt egy bizonyos ponttól egészen a végéig, mégsem tudom azt mondani, hogy nem volt így helyes. Valahol azt kívántam, Joel bárcsak máshogy döntött volna, Callie bárcsak jobban küzdött volna, máshol viszont látom, miért volt ez szükséges; egyszerre volt szívfájdító, ugyanakkor örömteli is végigkövetni mindkettejük fejlődésvonalát, ahogyan megtalálták önmagukat és kiteljesedtek, és az is egyértelmű, hogy azért végig szerették egymást. Ez az a fajta erős érzelem, ami talán csak egyszer érint meg az életben, és nem lenne szabad elengedni. Ugyanakkor teljesen megértem, itt miért történt az, ami.

Vannak dolgok az életben, amelyekről nem lehet úgy tenni, mintha nem láttuk volna.

Holly Miller írásmódja egy életre elvarázsolt. Ez a történet imádni valóan édes, elképesztően gyönyörű, életszerű, fájdalmasan megható. Nem volt olyan érzelem, amit ne hozott volna ki belőlem: mosolyogtam, nevettem, sírtam, megszakadt a szívem. Mégis végig lüktetett bennem.
A borító olvasás előtt nem tűnik nagy dolognak, utána viszont értelmet nyer minden szimbólum jelentősége, a címmel egyetemben.

A végén pedig csak könnyes szemmel szorongattam a könyvet. Megmutatja, mi az igaz szerelem, megtanítja, hogy érdemes önmagadnak lenni és követni az álmaid, és mindezt néha olyan fogalmazásmódban teszi, hogy meg kell állnod ízelgetni egy-egy mondatot. Bárhogy is, de egy olyan élmény, ami egy életre benned marad.♡

alizbooks>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Az utóbbi időben több romantikus könyvet is olvastam és mindig beleesek egy-egy könyv elolvasása után abba a hitbe, hogy a következő már nem fog tudni újat mutatni és meglepni. Ennél a könyvnél azonban különösen felfigyeltem arra, hogy ez a nyár legjobban várt könyve. Ahogy befejeztem az előző olvasmányomat, rögtön belevetettem magam ebbe és meg kell mondjam az őszintét, az első oldalakon beleszerettem a stílusba és a történetbe. Callie egy hatalmas természetbarát, rajong mindenért, ami valamilyen úton-módon kapcsolódik a Földünk természetéhez. Szeretne utazni, világot látni és különleges, védett fajokat megcsodálni. Egyik barátnőjével, Dot-tal egy jól menő kávéházat is vezet. De nem képes szabadulni a gondolattól, hogy egy számára nagyon fontos ember, egy hihetetlenül jó barátnője meghalt. Vele szemben ott van Joel, egy kívülről talán teljesen átlagosnak tűnő férfi (na persze a külseje mellett nem mehetünk el szó nélkül), aki azonban belülről egy súlyos titkot rejteget. Gyerekkora óta megálmodja, hogy szeretteivel mik fognak történni: édesanyja rákját, barátja súlyos megsebesülését, érdekes és titkos családi történéseket… Ezekről az álmokról azonban senki sem tud, ugyanis senkinek nem meri elmondani, mert azt hiszi, senki nem hinne neki. Munkáját is otthagyta egy múltban elkövetett végzetes baklövés miatt, így napjaival sem tud igazán mit kezdeni.

BŐVEBB ÉRTÉKELÉS A BLOGOMON : https://alizbooks.blogspot.com/2020/07/holly-miller-alm…

adrykacska>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Napokkal az olvasás után is elevenen élt bennem Joel és Callie története, tanulságos és hihetetlen erőt sugározz magából. A történet, ahogy már említettem négy részből áll, és ahogy a haladunk előre úgy lesz egyre nehezebb annak a feldolgozása, amíg az első két részt nagy elánnal olvassuk addig az utolsó kettőt már félve, gombóccal a gyomrunkban tesszük. Jill Santopolo bestsellerszerző szavaival élve az Álmomban már szerettelek „Gyönyörű és szívszaggató” történet. Ki merem jelenteni, hogy hosszú ideig a szívemben őrzöm Joel és Callie szerelmének történetét.

Összességében nem bántam meg Holly Miller regényének az elolvasását, hiszen több lettem tőle, máshogy látom a sírig tartó szerelmet és új megvilágításba került a szememben a romantikus regény fogalma. Itt jön a kérdés, hogy kiknek is ajánlom ezt a csodát? Elsősorban a romantikus regényekre fogékony olvasóknak, olyan embereknek, akik nem félnek attól, ha eláztatják a könyvet a könnyeikkel, mert ebben az esetben erre lehet számítani.

Ha nincs jégből a szíved, akkor ez a könyv neked szól!

hel_99>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak a recenziós példányt!
A bejegyzés: https://bookuniversee.blogspot.com/2020/08/holly-miller…

A könyv közepén még teljesen máshogy vélekedtem a történetről, mint az utolsó száz oldal olvasás közben, illetve a legvégén. Ez egy olyan történet, amelyről nagyon nagyon nehéz spoilermentesen írni és úgy leírni a gondolataimat, hogy nem említek semmi olyat, ami elrontaná másnak az olvasási élményét, de megpróbálom.

Az írónő nem titkolja, hogy milyen jövőt szán Joel és Callie kapcsolatának, én mégis reménykedtem, hogy happy enddel fog zárulni a történet. Tényleg nem szeretnék spoilerezni, úgyhogy csak annyit mondanék, hogy keserédes az utolsó pár oldal.

Adott számunkra Joel, aki a szeretteiről álmokat lát, jókat és rosszakat egyaránt, ezek az álmok pedig rendkívül megkeserítik az életét, hiszen ahogy a fülszöveg is kérdezni, mit tenne az ember, ha tudná, hogy mi lesz a kapcsolat vége? Vagy akár azt, hogy egy dolog, amiről már régóta álmodozik nem úgy fog megvalósulni, ahogy ő szeretné? Feladná, vagy akkor is kitartana? Nehéz kérdés(ek), és még nehezebb válaszolni erre. Joel állatorvosként dolgozott, de az utóbbi években egyre inkább távolodott a szakmájától, nem tudott arra figyelni, csak az járt a fejében, hogy valahogy el kell csendesíteni ezeket az álmokat. Alkalmi kapcsolatban élt, félt a szerelemtől, félt hogy mit álmodna a szerelméről. Amikor betévedt a kávézóba és találkozott Callievel megváltozott minden.
Callie egy nagyon kedves, természetkedvelő lány, aki fél lépni és a valódi álmai után menni, de Joel unszolására elkezdi ténylegesen bontogatni a szárnyait és olyan munkát vállal, amit mindig is szeretett volna.
Be kell vallanom, hogy az első 300 oldalon nekem annyira nem jött át a köztünk lévő minden elsöprő szenvedély, egyszerűen nem éreztem köztük a kémiát, így félve kezdtem bele a negyedik részbe, de nagy meglepetésemre az a rész nagyon tetszett. Ugyan az már fájdalmas volt, de mégis sokkal jobban megértettem és megláttam végre a kettejük közti szerelmet és szeretetet. A lezárás csodálatos volt, bár este már nem annyira esett jól a kis lelkemnek egy kiadós bőgés.

Az biztos, hogy Callie és Joel története és az írónő által felvetett kérdések sokáig bennem maradnak és amióta befejezte a könyvet is sokszor eszembe jut, hogy én mit tennék és mindig arra jutok, hogy nagyon hálás vagyok, hogy ezt nem kell megtapasztalnom. (Le is kopogom gyorsan.)

Örülök, hogy elolvastam, annak ellenére is, hogy az eleje nem lett maradéktalanul kedvenc. Azt nagyon szeretem, ha egy könyv olyan kérdéseket tár elénk, amelyeken sokáig lehet elmélkedni és ha a történet nem is ( de az is), a mondanivalója és ezek az érzések, amelyeket olvasás közben illetve utána éreztem bennem maradnak és ha valaki megemlíti a címet egyből eszembe jut.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Wandamaci>!

– Nem kell hibátlannak lenni azért, hogy az ember szerethető legyen.

Wandamaci>!

Tudod, az, hogy te hogyan látod önmagad, nem mindig egyezik meg azzal, ahogyan mások látnak.

Wandamaci>!

Nincs az a tökéletlenség, ami megzavarna abban, hogy mennyire szeretem.

Wandamaci>!

Vannak dolgok az életben, amelyekről nem lehet úgy tenni, mintha nem láttuk volna.

Wandamaci>!

Furcsa, milyen könnyű is valakinek teljesen felborítani egy másik lény életét, amikor az a legkevésbé számít rá.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janković Nóra: Árnyékok illata
Rick Riordan: Neptunus fia
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
A. O. Esther: Gombnyomásra 2.
Lucy Keating: Dreamology – Álomgyár
B. N. Toler: Lélekvesztők
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Ilona Andrews: Áradó hold
Guillaume Musso: Holnap