Álmomban ​már szerettelek 24 csillagozás

Holly Miller: Álmomban már szerettelek

„Ezt ​a történetet megkönnyeztem. Utána még sokáig gondolkodtam Callie és Joel életén, és azon, hogy én hogyan döntenék a helyükben. Szívszakítóan gyönyörű.” – Jill Santopolo, New York Times bestsellerszerző

Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?
Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.
Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.
Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
478 oldal · ISBN: 97861566067456 · Fordította: Abrudán Katalin
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067449 · Fordította: Abrudán Katalin

Kedvencelte 4

Most olvassa 14

Várólistára tette 100

Kívánságlistára tette 129

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Anarchia_Könyvblog>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Őszintén bevallom, hogy én – mint romantikus lélek –, óriási lelkesedéssel fogadtam a könyvet, mert a fülszöveg elolvasása után úgy éreztem, hogy Callie és Joel története egy lelket szaggató, érzelmekbe tipró alkotás lesz. Rengetegszer előfordult az, hogy az, amit egyes könyvek várakozása közben érzek, a végén kisebb-nagyobb csalódásba végződött – pontosan ez történt velem ebben az esetben is.

A történet alapvetően tetszett, de annyira nem értettem velük egyet néhány helyzetben. Ezen felül nem tudtam átérezni a nyomatékosabb szituációkat, egyszerűen nem tudtam átadni magam a műnek.

Szeretet, erő, bátorság, küzdeni akarás. Holly Miller ezeket a témákat feszegeti ebben a műben. Bámulatosan párosítja ezeket, aminek következtében az olvasót is elgondolkodtatja.

Bennem is rengeteg kérdést fel tett. Vajon én tudni szeretném Callie helyébe? Vajon ha én lennék Joel, akkor hogyan viselném mindezt?

A teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/07/27/holly_mill…

Pandalány P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Holly Miller nevét ajánlatos megjegyezni, mert ezután a regény után biztosan el fogom olvasni, ha további kötetei érkeznek hozzánk. Az írónőnek tehetsége van a kreatív téma- és történetválasztáshoz, mindemellett a megfogalmazásai gyönyörűek, és regénye kiemelkedik a romantikus történetek sokaságából.
Eleinte az események sodortak magukkal és aztán egyre inkább kikristályosodott számomra, hogy milyen írói hangja van Hollynak, holott ez még csak az első regénye. A történet minden szempontból szórakoztat és kikapcsol: nincsenek benne felesleges párbeszédek és jelenetek, vagy olyan részek, amik ne adnának hozzá semmit az élményhez és úgymond töltelék fejezetek lennének. Sajnos számos író belefut ebbe a hibába.
Holly viszont kellő tempóban adagolja az információkat, a párbeszédei teli vannak érzelmekkel, humorral és csak azt veszi észre az olvasó, hogy máris elolvasott száz oldalt, annyira belemerült a kötetbe. Az írónő kifejezésmódja nagyon szép, a leírásai által pedig ott érezhetjük magunkat a történetben a szereplőkkel. Nagyon megszerettem a szereplőket, tudtam azonosulni a félelmeikkel és lelki vívódásaikkal. Azért is fogott megmeg ez a regény igazán, mert a szereplőik egytől egyig reálisak, nincsenek eltúlozva.
Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2020/07/holly-miller…

Wandamaci>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Mióta megláttam a könyvet és elolvastam miről szól, azóta befészkelte magát a gondolataim közé és borzasztóan kíváncsivá tett.

Maga a történet inkább a mindennapi események köré szerveződik, bemutatja a főszereplők hétköznapi életét, viszont ezt olyan kellemesen teszi, hogy nem érződött unalmasnak, sőt inkább bájos volt.

Joel és Callie szerelmének kialakulása is nagyon varázslatos volt, engem teljesen magával ragadott és szinte éreztem milyen mindent felülmúló szerelmet találtak, ami nagy kincs.
Számomra tökéletesen bemutatta, hogy milyen az igaz szerelem. Azok az apró kedvességek, butaságok, apró kis mütyürök, amiket a legnagyobb örömmel adsz a másiknak, hiszen van valamilyen titkos közös történetetek, amelyet csak ti ismertek, de pont ettől lesz hatalmas értéke.

A könyv több részre volt osztva, és az első részek abszolút a hétköznapi csodákról szóltak. Megmelengették a lelkem és sokat nevettem Joellel és Callievel együtt.

Azonban innentől kezdve számomra nagy pálfordulás történt. Értem, hogy mi a mondanivalója a fennmaradó részeknek. Mindkét szereplő jelleme hatalmas változáson megy keresztül és előnyükre fordították a helyzetet. Érdekes volt megfigyelni a belső folyamatokat, hogyan éli meg mindenki másképp a helyzeteket, mindenkiben más folyamatok indulnak meg és másban lelik meg a számukra megfelelő megoldást.

Az értékelés többi része, amitől érthetővé válik a 3 csillag, sejtetné a történet végét, így az a blogbejegyzésben megtalálható.

Összességében vegyesek az érzéseim. Szomorú vagyok, de értékelem a mondanivalót, amit át szeretett volna adni. A leghangsúlyosabbnak azt éreztem, hogy úgy kell élni az életünket, ahogy nekünk jó, ne féljünk megvalósítani az álmunkat vagy kilépni egy megfáradt mókuskerékből.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2020/07/holly-miller-almo…

Vien>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Itt is köszönöm az @Álomgyár_Kiadó-nak az előolvasási lehetőséget, hatalmas megtiszteltetés!♡

Habár a kiadó felkérése előtt is egyszer-kétszer szembejött velem a könyv, sosem vizsgáltam meg tüzetesebben, pedig akkor biztosan én is előrendelem. Nem csak Jodi Picoult véleménye miatt, aki a felülmúlhatatlan író számomra, hanem mert eleve a tartalom alapján olyan könyvnek tűnt, ami tetszene – és így is lett. Az, hogy tetszett, még enyhe kifejezés is.

Meg is lepődtem valamiért, hogy mennyire gyorsan magába szippantott, konkrétan az első oldaltól kezdve az utolsóig nem engedett. Ezzel keltem, feküdtem, szinte álmodtam. Szerencsére időm is volt így az itthonlét alatt, mert nehéz volt letenni, mikor le kellett.

A könyv négy részre van tagolva, és az elején meg a végén, valamint a részek között is Callie gondolatai olvashatóak, mint egy keretet adva az egésznek. A két főszereplő, Callie és Joel szemszöge váltakozik a könyv során, így még jobban megismertetve őket és az érzéseiket, ezáltal azt is, hogy egyes eseményeket hogyan éltek meg.

Az ex állatorvos Joel (szerintem mondjuk az egész lényében benne volt ez a hivatás, így nem értettem vele egyet mikor azt mondta, hogy már nem számít annak, csak mert nem praktizál) kicsit szét van esve a „képessége” miatt, amit ő inkább átoknak érez, mint áldásnak. Nagyon szomorú volt olvasni, hogy mikor egy kiemelkedően rossz időszak után az egyetemi évei alatt úgy döntött, nyit és segítséget kér, gúnyos nevetést és megalázást kapott – és úgy hiszem, ez nagyban meghatározza a későbbi bizalmatlanságát és szenvedését. Nem beszélve arról, hogy így nagyon nehéz kapcsolatokat fenntartani, ezért is zárkózik el nagyrészt a világtól.

A természet csodáló Callie élete pedig akkor „siklott ki”, amikor elveszítette a legjobb barátnőjét, aki a másik fele volt, aki úgy élt, ahogy az emberek általában szeretnének – nem félve a kockázattól, bátran és Callie-t is erre biztatta. Ezért miután meghalt, egyszerre volt végtelenül szomorú és valahol megható az, hogy Callie folytatta Grace álmait, és átvette a kávéház vezetését, ami a barátnőjének sokat jelentett – ezáltal lemondva a saját álmairól, hogy a természettel foglalkozzon és utazzon.

Tudod, az, hogy te hogyan látod önmagad, nem mindig egyezik meg azzal, ahogyan mások látnak.

Különösen szerettem a történetben azt, hogy annyira tudtam azonosulni mindkét karakterrel, vagy legalábbis énjük egy-egy részével. Joel állatszeretete, jegyzetelése, szorongása és Callie természetszeretete, utazni vágyása, mély érzése mind olyan, amit magamban is megtalálok.

Nincs az a tökéletlenség, ami megzavarna abban, mennyire szeretem.

A köztük kialakuló szerelem az, amit sokan az igazinak tartanak, amiben az én szentimentális lelkem mindig is hitt, és amit én magam is átéltem. Ez a fajta szerelem nem kérdezi, hogy jöjjön-e és nem is érdekli, hogy megfelelő-e az idő, vagy olyanok-e a körülmények – csak jön.

Szerintem a könyv végkifejletére azért kicsit utal a tartalom, és az én következő soraim is, szóval ha ez zavaró lenne, ugorjátok át: bár minden egyes jelenete fájt egy bizonyos ponttól egészen a végéig, mégsem tudom azt mondani, hogy nem volt így helyes. Valahol azt kívántam, Joel bárcsak máshogy döntött volna, Callie bárcsak jobban küzdött volna, máshol viszont látom, miért volt ez szükséges; egyszerre volt szívfájdító, ugyanakkor örömteli is végigkövetni mindkettejük fejlődésvonalát, ahogyan megtalálták önmagukat és kiteljesedtek, és az is egyértelmű, hogy azért végig szerették egymást. Ez az a fajta erős érzelem, ami talán csak egyszer érint meg az életben, és nem lenne szabad elengedni. Ugyanakkor teljesen megértem, itt miért történt az, ami.

Vannak dolgok az életben, amelyekről nem lehet úgy tenni, mintha nem láttuk volna.

Holly Miller írásmódja egy életre elvarázsolt. Ez a történet imádni valóan édes, elképesztően gyönyörű, életszerű, fájdalmasan megható. Nem volt olyan érzelem, amit ne hozott volna ki belőlem: mosolyogtam, nevettem, sírtam, megszakadt a szívem. Mégis végig lüktetett bennem.
A borító olvasás előtt nem tűnik nagy dolognak, utána viszont értelmet nyer minden szimbólum jelentősége, a címmel egyetemben.

A végén pedig csak könnyes szemmel szorongattam a könyvet. Megmutatja, mi az igaz szerelem, megtanítja, hogy érdemes önmagadnak lenni és követni az álmaid, és mindezt néha olyan fogalmazásmódban teszi, hogy meg kell állnod ízelgetni egy-egy mondatot. Bárhogy is, de egy olyan élmény, ami egy életre benned marad.♡

adrykacska>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Napokkal az olvasás után is elevenen élt bennem Joel és Callie története, tanulságos és hihetetlen erőt sugározz magából. A történet, ahogy már említettem négy részből áll, és ahogy a haladunk előre úgy lesz egyre nehezebb annak a feldolgozása, amíg az első két részt nagy elánnal olvassuk addig az utolsó kettőt már félve, gombóccal a gyomrunkban tesszük. Jill Santopolo bestsellerszerző szavaival élve az Álmomban már szerettelek „Gyönyörű és szívszaggató” történet. Ki merem jelenteni, hogy hosszú ideig a szívemben őrzöm Joel és Callie szerelmének történetét.

Összességében nem bántam meg Holly Miller regényének az elolvasását, hiszen több lettem tőle, máshogy látom a sírig tartó szerelmet és új megvilágításba került a szememben a romantikus regény fogalma. Itt jön a kérdés, hogy kiknek is ajánlom ezt a csodát? Elsősorban a romantikus regényekre fogékony olvasóknak, olyan embereknek, akik nem félnek attól, ha eláztatják a könyvet a könnyeikkel, mert ebben az esetben erre lehet számítani.

Ha nincs jégből a szíved, akkor ez a könyv neked szól!

alizbooks>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Az utóbbi időben több romantikus könyvet is olvastam és mindig beleesek egy-egy könyv elolvasása után abba a hitbe, hogy a következő már nem fog tudni újat mutatni és meglepni. Ennél a könyvnél azonban különösen felfigyeltem arra, hogy ez a nyár legjobban várt könyve. Ahogy befejeztem az előző olvasmányomat, rögtön belevetettem magam ebbe és meg kell mondjam az őszintét, az első oldalakon beleszerettem a stílusba és a történetbe. Callie egy hatalmas természetbarát, rajong mindenért, ami valamilyen úton-módon kapcsolódik a Földünk természetéhez. Szeretne utazni, világot látni és különleges, védett fajokat megcsodálni. Egyik barátnőjével, Dot-tal egy jól menő kávéházat is vezet. De nem képes szabadulni a gondolattól, hogy egy számára nagyon fontos ember, egy hihetetlenül jó barátnője meghalt. Vele szemben ott van Joel, egy kívülről talán teljesen átlagosnak tűnő férfi (na persze a külseje mellett nem mehetünk el szó nélkül), aki azonban belülről egy súlyos titkot rejteget. Gyerekkora óta megálmodja, hogy szeretteivel mik fognak történni: édesanyja rákját, barátja súlyos megsebesülését, érdekes és titkos családi történéseket… Ezekről az álmokról azonban senki sem tud, ugyanis senkinek nem meri elmondani, mert azt hiszi, senki nem hinne neki. Munkáját is otthagyta egy múltban elkövetett végzetes baklövés miatt, így napjaival sem tud igazán mit kezdeni.

BŐVEBB ÉRTÉKELÉS A BLOGOMON : https://alizbooks.blogspot.com/2020/07/holly-miller-alm…

Ria_KB>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Az élet azért van, hogy éljük!

Nem is tudom, mit mondjak…
Olyan különleges érzéseim vannak ezzel a történettel kapcsolatban.
Az elején valahogy azt éreztem, hogy nekem ez nem fog tetszeni, nem az én műfajom, de ahogy olvastam és olvastam, annyira belémivódott, hogy nem tudtam tőle szabadulni.
Ha egy kicsit félretettem, ott motoszkált a fejemben, vajon mi fog történni Joellel és Callievel. És hogy mi történt? Rengeteg minden… spoiler
Nem is tudok normális értékelést írni, mert nem találom a szavakat.
Amit viszont tudok, hogy debüt regényhez képest ez több volt mint jó.
A karakterek, a történet, az érzelmek, és nem utolsó sorban a borító.. imádom az egészet.
Biztos vagyok benne, hogy újra fogom olvasni.
Mindenkinek ajánlom, aki szeretne kikapcsolni, mégis egy érzelmes, néhol fájdalmas, de mindenképpen maradandó olvasási élményre vágyik.

myrelationshipwith>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

A kötet azt kérdezi, hogy mernél e szeretni, ha tudnád mi lesz a kapcsolat vége? Kapásból rávágnám, hogy nem, de aztán jobban belegondol az ember és rájön, hogy ezt nem ő irányítja, nem ő mondja meg a szívének kit, mikor és miért szeressen. Nem mondja azt, hogy nem, ez nem lesz jó, ne szeress, mert ez nem így működik. Nem tudod kontrollálni, hogy ki iránt érzel többet, viszont azt tudod befolyásolni, hogy engedsz e ezeknek az érzelmeknek vagy hagyod, hogy az enyészeté legyen. Holly Miller egy érzelmes utazásra invitál, ahol a szemek nem maradnak szárazon és ahol a tét nemcsak a boldogság, hanem a jövő elfogadása és a másik elengedése. Nagyon sok kérdés felmerült bennem, mialatt olvastam, a legfontosabb mégis az, hogy vajon ha én lennék Joel helyében engednék az érzelmeknek vagy strucc módjára hátat fordítanék neki és élnem tovább az életem? Nemcsak velős gondolatokra ébreszt rá a kötet, hanem egy nem hétköznapi, már – már túlságosan is fájdalmas, megindító szerelmet bontakoztat ki a lelki szemeim előtt. Maga a regény lassan indul, az első pár fejezet nem igazán győzött meg, de ahogy egyre jobban haladtam benne úgy jöttek az újabb és újabb érzések és gondolatok, amik egy teljesen új mederbe sodortak, megmutatták, hogy van erő ebben a regényben, nem hiába van a kampány, nem hiába vették már most meg annyian a kötet jogait.

Igen, erős, ugyanakkor, ahol az kell gyengéd is. Végig fogja a kezed, nem hagyja hogy eltévedj, az érzelmeket maximálisan átadja. Nemcsak rávilágít az igazi szeretetre, hanem kész érvekkel alá is támasztja azt. Kellemes, ugyanakkor szívbemarkoló is. Egy szerelem, ami megtörtént, de vajon akkor is engedte volna Joel, ha tudja mi lesz a vége? Joel és Callie kapcsolata oldalról oldalra bontakozik ki egyre jobban. Míg a kezdeti nehézségeket legyőzik, ki tudja mi hoz számukra a sors.

A karakterek nemcsak szöges ellentétei egymásnak, hanem a mágnes két ellentétes pólusa, hiszen hiába vonzzák egymást, ha aztán mint a mágnes taszítják a másikat az ellenkező irányba. Míg Joel egy magának való fickó, sajátos életfelfogással, addig Callie egy szabad lélek, akit gúzsba kötnek a múlt árnyai, a megszokottság és a megfelelni akarás. Nem mer kilépni a komfortzónájából, kapaszkodik belé, s ki tudja ez hova fog vezetni. Vajon emiatt megéri szeretni a másikat, ha nincs közös jövőjük? Vajon megéri a sok fájdalom?

Minden kiderül az Álmomban már szerettelek kötet alatt. Érzelmek, viaskodás, fájdalmak, az élet megmagyarázhatatlan eseményei, a sors és az álmok erős szövetsége. A regény tele érzelmekkel, bonyodalmakkal és visszafordíthatatlan pillanatokkal. Szívszaggató, ugyanakkor reménnyel átitatott is, hiszen mindig megvan az esélye annak, hogy a dolgok jóra fordulnak. Vajon Callie és Joel kapcsolata is jóra fordul? Vagy egymástól távol éri utol őket az élet?

Filep_Nikii>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

https://nikiikonyvblog.blogspot.com/2020/07/holly-mille…
A regény fülszövege, borítója nagyon felkeltette a kíváncsiságomat, ugyanis egy páratlanul gyönyörű történetnek ígérkezett. A várakozásaim részben beigazolódtak, valóban egy csodálatos szerelemről olvashatunk Holly Miller regényében, ám sajnos számomra nem tudta azt a lendületet nyújtani a cselekmény, mint amire számítottam.
Félre értés ne essék, nem vártam hatalmas fordulatokat, meghökkentő eseményeket, ám több izgalmat reméltem a könyvtől az elejétől a végéig.
Zajlottak megállás nélkül az események, de mégis olyan érzésem volt mintha egyhelyben állnék.
Ahogy haladtam a történettel folyamatosan lehetett érezni az idő múlását, ám mégis olyan érzéseket keltett bennem a regény, mintha nem haladna a történet. Majdnem a könyv feléig el kellett jutnom, hogy azt érezhessem, hogy most már beindult a cselekmény és hamarosan kibontakozik a tetőpont, azaz a bonyodalom. Epekedve vártam, hogy megtudhassam, vajon mit is álmodhatott Joel.
Mikor fény derült az álomra, onnantól gyorsultak kicsit az események, és mélyebb érzelmek járták át a történéseket. Joel és Callie egy olyan nehéz döntés elé kerülnek, melyet nehéz elképzelnünk. Sokat gondolkoztam rajta, hogy ha a valóságban megtörténne mindez, vajon mennyire lenne nehéz a helyes döntést meghozni. Vajon honnan tudhatjuk, hogy esetleg nem a döntésünk idézte-e elő a nem várt eseményt? Fantasztikus és gyönyörű történet, mely garantáltan mélyen elgondolkodtatja az olvasókat.
Szívmelengetően kedves történet, mely mély mondanivalót hordoz magában.
A mondanivalója teljes mértékben elgondolkodtatott. A történet rávilágít arra, hogy milyen fontos is a bizalom, az őszinteség és a szeretet az élet során.
Meghatott a történet, azonban nem tudtam teljes lelkemet átadni az érzéseknek.
Az írónő frenetikusan képes közvetíteni az olvasó felé azokat az emóciókat, melyeket főszereplőink átélnek. Megéltem Joel, Callie vívódását, csalódását, szerelmét, fájdalmát. Ellenben úgy éreztem olvasás közben, hogy nem tudtam a karakterek bőrébe beleélni magam, és ez kissé falat húzott közém és a szeplők közé. Nem tudtam a szívembe zárni őket, hogy majd idővel kellemes emlékekkel, mély érzésekkel gondolhassak vissza rájuk.
Mindez annak is köszönhető, hogy sajnos az angol szerzők által írt könyvek nem tudnak teljes mértékbe magukba szippantani. Sajnálatos módon nem tudom teljes odaadással élvezni a történeteiket, ugyanis bennem egy hiányt képez a történetvezetésük. Olyan, mintha nem lenne minden mondatuk között kapcsolat, nem adnak át olyan mély érzéseket a mondataik, úgy érzem. (Egy magyar szerző könyveihez viszonyítva.)

Az Álmomban már szerettelek c. könyvhöz hasonló hangvételű történeteket inkább ősz idején szoktam olvasni, éppen ezért akkortájt a kezembe veszem majd újra, és adok a regénynek egy újabb esélyt, hogy megnyíljon számomra és átjárja a lelkemet a regény nyújtotta érzelmek.

A regényt olyan olvasóknak szeretném ajánlani, akik szeretnének egy küzdelmekkel teli szerelem történetébe elmélyedni, ám nem riadnak vissza annak gondolatától, hogy nem biztos, hogy minden happy enddel végződik. De vajon Joel és Callie meg tudja változtatni azt, amit Joel az álmában látott? Vajon boldogok lehetnek?
https://nikiikonyvblog.blogspot.com/2020/07/holly-mille…

Kovács_Ági_3 P>!
Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Ez a kötet Joel és Callie történetét meséli el. Egy olyan történetet, mely az egyik tudja mi lesz a vége. De ez a végtelen szerelem, ami egymás iránt éreztek, szinte fájó érzés. Amikor elkezdtem olvasni nem számítottam, hogy ennyire megvisel lelkileg. Egyszerre érzek csalódást, dühöt, fájdalmat és kétségbeesést. Nem akarta, hogy ily módon legyen vége. Azt akartam, hogy boldogok legyenek. De a sors nem így akarta.
Az elején tetszett, ahogy megismerkedtek egymással. Olyan aranyosak voltak, félénkek voltak. Tetszet, ahogy az írónő a szerelmüket lassan bontakoztatta ki.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/07/holly-miller-almomb…


Népszerű idézetek

Wandamaci>!

– Nem kell hibátlannak lenni azért, hogy az ember szerethető legyen.

Wandamaci>!

Tudod, az, hogy te hogyan látod önmagad, nem mindig egyezik meg azzal, ahogyan mások látnak.

Wandamaci>!

Vannak dolgok az életben, amelyekről nem lehet úgy tenni, mintha nem láttuk volna.

Wandamaci>!

Nincs az a tökéletlenség, ami megzavarna abban, hogy mennyire szeretem.

Wandamaci>!

Nincs abban semmi béna, ha az ember szenvedélyesen szeret valamit.

Wandamaci>!

Furcsa, milyen könnyű is valakinek teljesen felborítani egy másik lény életét, amikor az a legkevésbé számít rá.

Ria_KB>!

Hogy a fenébe szánja el magát az ember, hogy felvállal egy kapcsolatot, amikor túlságosan fél a szerelemtől?


Hasonló könyvek címkék alapján

Janković Nóra: Árnyékok illata
Rick Riordan: Neptunus fia
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
A. O. Esther: Gombnyomásra 2.
Lucy Keating: Dreamology – Álomgyár
B. N. Toler: Lélekvesztők
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Ilona Andrews: Áradó hold
Guillaume Musso: Holnap