7esével 186 csillagozás

Holly Goldberg Sloan: 7esével

Willow Chance egy tizenkét éves zseni, megszállottja a természetnek és diagnosztizálásnak. Nehezen kommunikál az emberekkel, de a fejszámolás mindig megnyugtatja. Willow-t még csecsemőkorában örökbe fogadták, és nevelőszülei mellett minden könnyűnek tűnt, boldog, csendes életet élt… egészen mostanáig.
Willow világa hirtelen tragikusan megváltozik, amikor nevelőszülei meghalnak egy autóbalesetben. A lánynak egyedül kell szembenéznie egy számára érthetetlen világgal. Szerencsére Willow hamar pártfogókra talál, ám a körülmények nem engedik, hogy új otthonra és új családra is találjon. Elindul az embert próbáló harc, melynek hajtóereje az őszinte szeretet.
Megrendítő és egyben felemelő történet arról, hogyan illeszkedhet be egy különc gyerek a világba, és hogyan fogadhatja be őt saját környezete.

Eredeti mű: Holly Goldberg Sloan: Counting by 7s

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2014
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632615394 · Fordította: Kocsis Anikó

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Willow Chance · Dell Duke


Kedvencelte 31

Most olvassa 7

Várólistára tette 181

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Holly Goldberg Sloan: 7esével

Így utólag már felmerül bennem, hogy-hogy nem hallottam én többet eddig erről a könyvről??!!

A történet hangulata egy általam nagyon kedvelt írót juttatott eszembe, Marie-Aude Murail-t, akinek a Lakótárs kerestetik könyve keltett bennem hasonló érzéseket, pedig teljesen másról szól, de valamiért mégis. Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy aki azt a könyvet szerette, az ezt is imádni fogja.

Ez a könyv is abba a csodálatos kategóriába tartozik, amely sírva nevetős, mert egyik percben nevetünk rajta, a másikban a sírás fojtogatja a torkunkat. Édes és szomorú történet egyszerre, mely érinti az élet nagy kérdéseit, fantasztikus humorral és lenyűgöző érzelmekkel.
Nekem kedvencem lett.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/05/holly-goldberg-sl…

2 hozzászólás
>!
Kelemen_Hanna P
Holly Goldberg Sloan: 7esével

Csodás könyv, az ész és az elszántság harcol a sorssal és a körülményekkel benne, egy 12 éves kislány képében. Úgy, hogy az közben egy pillanatig sem tűnik harcnak, hanem csak természetes viselkedésnek. Azt szeretném remélni, hogy a világ tele van olyan felnőttekkel, amilyenek a Willow-féle gyerekekből lesznek, és én meg fogom őket találni valamikor.

>!
gabiica P
Holly Goldberg Sloan: 7esével

Jaj, hogy én mennyire szerettem ezt a könyvet!
Szinte alig tudtam letenni, annyira magával ragadott a letisztultsága. Rég olvastam már ennyire megkapó könyvet.
Willow karakterét az első pillanattól fogva megszerettem. Ez a regény a maga egyszerű nagyszerűségével ragadja magával az olvasót. Hihetetlen karakterfejlődéseknek lesz szemtanúja, és én személy szerint kicsit arra gondoltam, hogy több ilyen ember kellene a világba, mint ezek a szereplők. Lehet, hogy vannak, lehet, hogy léteznek, akkor inkább azt kívánom, hogy körülöttem legyen több ilyen.
Imádtam ezt a keserédes csodát. Nagyon remélem, hogy még sok hasonló töltetű könyv kerül majd a kezembe, mert ez egy igazán nagy kedvenc lett!

>!
h_orsi P
Holly Goldberg Sloan: 7esével

@AniTiger értékelése keltette fel bennem a kíváncsiságot a könyv iránt, és amikor megláttam a könyvtárban csak lekaptam a polcról és már ott sem voltam.
A történet elolvasása után azt kell mondjam, hogy egy valamit nem értek: Miért nem lett ez a könyv jobban reklámozva? Miért csak olyan kevesen olvasták?
Baromi nagy igazságok vannak benne, tessék szépen a kezetekbe venni! Azért vigyázni is kell! A borító becsapós, szép, jó mottóval, de a könyv pont az ellenkezőjét hordozza.
Én azt mondanám, hogy ez egy szép és megrázó történet két családról + egy főről ;)
Érdekes volt látni, hogy hogyan tudnak az emberek megváltozni egy esemény hatására. És bár ez a változás nem mindig következett be gyorsan, de szépen, lassan, aprólékosan mindenkinek az élete nagy fordulatot vett. IMÁDTAM! Tudom, hogy más is imádná, tehát:
OLVASSÁTOK!

10 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Holly Goldberg Sloan: 7esével

Az igazán jó könyvekben kell lennie minimum egy szereplőnek, aki az átlagtól eltérően mindenbe beleszól, mindent kimond, a hobbija és az érdeklődése sem átlagos, szemrebbenés nélkül avatkozik bele vadidegenek életébe, kéretlenül osztogatja a saját maga által jónak ítélt tanácsokat és cseppet sem érdekli mások véleménye. Szeretem az ilyen szereplőket, mert feldobják az szimpla hétköznapokat.

Ebben a regényben a felsoroltak mind igazak a főszereplőnkre – Willowra! Ez a tizenkét éves kiscsaj lazán elküld téged bőrgyógyászhoz és vérnyomásmérést ajánl – lehidaltam tőle, akárcsak Dell és Jairó! IMÁDTAM a pasik reakcióit, szerettem, amikor Willow önmaga volt és azt is, ahogy szép lassan visszatért a régi önmagához.

Az egész regény olvasmányos, a történet szomorkás, de szép. A konzultáns, a taxisofőr és a manikűrös annyiból érdekes, hogy mennyire eltérő életvitelű, és életstílusú emberre képes hatni egy haláleset meg egy hirtelen elárvult csodagyerek. A vége kiszámítható volt, de ebben a sztoriban nem az A pontból B pontba érkezés, hanem maga az út volt az igazán érdekes és fontos. Annyira szép sztori, annyi jó gondolattal!

Kedvenc szereplők:
Willow, Dell, Jairo és Nguyenék. (Mindenkit szerettem! <3)

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/09/7esevel.html

>!
Trudiz 
Holly Goldberg Sloan: 7esével

6 csillagot ér, újra is.
Szerettem az egyediségét, a semmihez sem hasonlíthatóságát.
Ez egy egészen különleges történet, melyben Willow, egy 12 éves kislány nem mindennapi életébe sikerül bekukkantanunk. Ő sok-sok területen bizonyítja hihetetlen, lebilincselő tudástárát, miközben egy nagyon egyszerű, mondhatni „szürke” ember képét ölti magára. Megpróbáltatások sora vár rá, de az élet több jó szándékú embert is mellé állít.
Elvarázsolt :)

1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Holly Goldberg Sloan: 7esével

Mélyen megindító történet. Nagyon szerettem olvasni, és persze, hogy kedvenc lett.

>!
Csoszi P
Holly Goldberg Sloan: 7esével

Nem tudok nagyon mit írni a könyvről. Tetszett, bár egy kicsit meseszerű volt. Ezt a könyvet akár felnőttek is olvashatják, mert tele van jó meglátásokkal, gondolatokkal.
Az elején Willow a maga zseniségével egyszerűen megijesztett. Mert ami (aki) más, az sokszor ijesztő. Honnan jött ez a lány? Talán ufó? Aztán egy idő után természetes volt, hogy mindenre tudja a választ. Amibe belefog, sikerül neki, sőt még jótanácsokkal látja el az embereket. Ami a leginkább tetszett, hogy Willow akarva-akaratlanul változtatta meg a környezetében lévő 5 ember életét.

>!
Sippancs P
Holly Goldberg Sloan: 7esével

Hogy ne tudnék szeretni egy olyan főszereplőt, akinek – akárcsak nekem – piros a kedvenc színe?! Ráadásul még a növényeket és a kertészkedést is imádja!
Keserédes, léleksimogató, sírós-nevetős történet volt ez, sok-sok szeretettel karöltve. Kifejezetten örültem annak, hogy nem volt olyan lendületes a cselekménye, sem bonyolult, tekervényes a szóhasználata, mert így Willow gondolatai, érzései és különcsége még inkább átjött a lapokon keresztül. És micsoda utat járt be, amire kialakult a saját rendszere, a saját 7 embere!
Nincs mese, új kedvenc könyvet avattam.
(És ezzel együtt csak meglett a 7 mondat. :))

>!
Hópárduc P
Holly Goldberg Sloan: 7esével

Kicsit furi, és nem annyire életszerű.
Féltem is tőle egy picit, de jó volt. Tetszett.
Bár, szerintem egyszer olvasós. :)


Népszerű idézetek

>!
h_orsi P

Az ember soha ne hagyja, hogy alábecsüljék a képességeit.

76. oldal, 12. fejezet (Maxim, 2014)

2 hozzászólás
>!
Csoszi P

Amikor másokkal törődsz, akkor a magad drámájáról elfordítod a reflektorfényt.

291. oldal

>!
dRen P

Rá kell jönnöm, hogy az élet nem más, mint menetelés egy nagy aknamezőn, és sohasem tudhatod, mikor, mely lépésnél fogsz felrobbanni.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
>!
gwyneira

Szerintem nem jó ötlet egyfélének venni bárkit is. Minden ember egy csomó összetevőből van, és ettől olyan, hogy nem lehet senki mással sem összetéveszteni.
Mindannyian tökéletlen genetikai katyvaszok vagyunk.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Willow Chance
>!
Trudiz

Sose hagyd, hogy kétségbe vonják a képességeidet.

81. oldal

>!
dRen P

Amikor valami véget ér, egyben el is kezdődik valami más.

92. oldal

>!
AniTiger MP

    Ha az univerzumba helyezem önmagam, akkor mindjárt a megfelelő szögben látok minden mást.
    Csillagpor vagyok.
    Amely aranybarna színű.
    Csak egy apró morzsa vagyok a hatalmas mindenségben.

282. oldal, 55. fejezet

>!
Marianna88 P

Ki szeretne belépőt az önsajnálatpartimra?

197. oldal

>!
dRen P

Olyan, mint én.
Hallgatag.
Szeretem, ha valaki ilyen. Általában az intelligencia jele, ha valaki tartani tudja a száját.
Gondolkodni, elmélkedni csak úgy lehet, hogy ha az ember magába mélyed.

115. oldal

>!
Csoszi P

Elég vékony a határ a két dolog között, hogy bátorítunk valakit, vagy a fenébe kívánjuk.

234. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A csontlabirintus
Jean Webster: Gólyaláb apó
Virginia Macgregor: Milo szerint a világ
Molnár T. Eszter: Stand up!
R. J. Palacio: Csodácska
Ann M. Martin: Claudia és a fantomtelefonok
Rick Riordan: Az elveszett hős
Eric Elfman – Neal Shusterman: Hawking folyosója
Scott Westerfeld: Behemót
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus