The ​Wicked King – A gonosz király (A levegő népe 2.) 98 csillagozás

Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

A ​New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceg varázslattal és vérszomjjal teli folytatása.

Elég erősnek kell lenned, hogy fáradhatatlanul újra és újra lesújts.

Az első lecke az, hogy erősödj meg.

Miután kiderült a döbbenetes tény, miszerint Oak Tündérfölde örököse, Jude-nak meg kell védenie az öccsét. Ennek érdekében magához láncolta a gonosz királyt, Cardant, akit a háttérből irányít. Tündérfölde folyamatosan változó politikai szövetségei között még akkor is nehéz lenne lavíroznia, ha Cardan mindenben engedelmeskedne neki. Csakhogy a király mindent megtesz annak érdekében, hogy megszégyenítse Jude-ot, és aláássa a hatalmát, hiába nyűgözi le továbbra is a lány.

Amikor egyértelművé válik, hogy egy Jude-hoz közeli személy el akarja őt árulni, és ezáltal veszélybe sodorná nemcsak a saját, hanem az összes szerette életét, Jude kénytelen az áruló után nyomozni – miközben a Cardan iránt érzett bonyolult érzelmeivel is viaskodik –, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577362 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Cardan Greenbriar · Jude Duarte · Madoc


Kedvencelte 35

Most olvassa 26

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 198

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
diamondfox P
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
HOL VAN A FOLYTATÁS?! MAGYARUL?!
Kérném a tisztelt fordítót, Szabó Krisztinát, hogy minden mást hagyjon félbe és fordítsa a harmadik kötetet, mert lejövök az arcomról!
HÁT MI VOLT EZ MEGINT?
abbahagytamakiabálást

Tehát: én hittem benne, és sokan tartották bennem a lelket is, hogy a második kötete jobb lesz a sorozatnak, mint az első. És valóban! Nem csak hogy jobb, de izgalmasabb, pörgősebb és megint a végére, az utolsó oldalakra értük el azt a tetőpontot, hogy Cardan megpofozott, majd megrugdosott. Kegyetlen herceg, majd gonosz király. Azonnal hoztam be a kötetet kolleginámnak, mert neki nagyon bejött már az első része is, mondom én meg megvettem a folytatást és behozom neked, úgyis ráérsz az ünnepeket alatt. :D Hát nem rendes vagyok?
De lényeg a lényeg: Vivi-re haragszom, mert annyira elhitte, hogy az embereket nem gyűlölik a tündérek, nem használják ki őket – mintha amíg ott élt, semmit se látott volna. Hiába mondja Jude, hogy sokszor nem mondták el neki, hogy halandóként mennyire kegyetlen ez a világ, Vivi nem hülye. Legalábbis eddig azt hittem…
A tengeri világ piszok menő volt, szinte láttam magam előtt, hogy a víz alatt ott az egész kastély és mindenki gyönyörű – aztán betoppan Jude és tökéletesen színészkedik. Hihetetlen.
spoiler
Folytatásért sajog a lelkem :(

10 hozzászólás
>!
Deszy P
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Mi ez a lezárás???

Ha lenyugszom, kicsit hosszabb véleménnyel is jövök majd. :D

FRISS:

Mi volt ez a befejezés???

Oké, tudom, hogy nem a végével kéne kezdenem, de nem tudok elsülni ezen a lezáráson. Erre a könyvre abszolút igaz, hogy a végére istenesen bepörög.

A kegyetlen herceg világára amúgy sem jellemző, hogy akár egy pillanatot úgy tölthetnének a szereplők – no meg az olvasó –, hogy ne kerüljenek valami veszélyes helyzetbe, hiszen mindent átsző a veszély. A tündérvilág tele van trükkökkel, cselekkel, intrikákkal és ez természetesen még halmozottabban igaz most, hogy Jude az udvari élet közepére került – ráadásul valójában irányító pozícióba.

Az egész könyv csupa feszültség. Jude sosem nyugodhat, és ez szó szerint igaz: még aludni se tud nyugodtan. Minden szabad percét valami fontossal tölti: ha épp nem irányít vagy próbálja eltitkolni, milyen megállapodást kötött az új nagykirállyal, akkor vagy az újabb veszélyeket próbálja feltárni vagy titokban gyakorolja a vívást, esetleg épp a napi méregadagját veszi be, hogy szoktassa magát. Arról nem is beszélve, hogy milyen a kapcsolata a családjával: az „apját” átverte, az ikertestvére meg őt árulta el. Nem a legkönnyebb szituáció.

A The Wicked King tehát még az első résznél is magasabbra teszi a lécet: sokkal nagyobbak a tétek, és most, hogy már ismerősebben mozgunk a tündérek világában és nincs szükség bevezetésre, tényleg a regény elejétől a végéig fontos dolgok történnek. Ezeknek nem feltétlenül kell akciójeleneteknek lenniük – bár ilyenből is akad jó pár –, hiszen a napi intrikák pontosan olyan jó szolgálatot tesznek, mint egy-egy izgi harcjelenet. Sőt.

Bővebben:
» http://www.deszy-konyv.hu/2019/12/holly-black-wicked-ki…

>!
AniTiger MP
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Szórakoztató, fordulatos és akciódús olvasmány. Bár korábban nem voltam nagy tündérimádó, ismét nagyon élveztem Holly Black Tündérföldén játszódó királydrámáját. Jól esett visszatérni Tündérföldére, vicces volt megnézni, hogy milyen nagykirály is Cardan, és hogy mennyit küszködik Jude, hogy mindent egyben és kézben tartson. (Még mindig ő az egyik kedvenc tündérek közé keveredett halandó karakterem.) Örülök, hogy elolvashattam a második részt, de most meg a trilógia lezárásáért őrülök meg! Jó lenne azonnal folytatni…, pedig iszonyatosan imádtam a végét! Micsoda fordulat!

Kedvenc részek: Heather és Tündérfölde, Cardan és Jude „beszélgetései”

Bővebben a blogon…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/12/HollyBlac…

>!
konyvmolyblog
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Nagyjából minden második könyvél ezt mondom és csak ismétlem magam, de: milyen szép ez a borító?! *-*

Bevallom, olvasás közben néha csak kapkodtam a fejem, hogy most mi is van? :D Nagyon eseménydús kötet volt. Tündérfölde az eddiginél is kegyetlenebbé vált az előző kötethez képest, már, ha ez lehetséges.
Nem minden arany, ami fénylik.

„Gyűlölöm, hogy így csüngök rajta, egyik kezem körmeit a hátába vájom, és mielőtt teljesen elvesztem az ép eszem, még utoljára összeáll bennem egy gondolat: jobban szeretem, mint valaha bárkit, és a rengeteg dolog közül, amit ellenem tett, az a lehető legrosszabb, hogy megszeretette magát velem.”

Jude ezúttal tényleg teljesen kivetkőzött magából. Vagy talán épp most lett az igazi önmaga? Minden elismerésem az övé, én az első adandó alkalommal zokogva rohantam volna Vivi-hez, hogy mentsen ki Tündérfölde kegyetlen világából. :'D Ehhez képest ő mindent felforgatott és a legfontosabb dolgot ragadta magához, ami halandó kezében még nem volt.
spoiler

Cardant csak még jobban megszerettem. :D Hiába kegyetlen a maga módján – de milyen is lehetne a vele történtek után, ha nem ilyen – van a személyiségének egy szerethetőbb része is. Haha, de humoros vagyok újabban.
spoiler
spoiler
A szememben kicsit megváltozott az „uralkodása” miatt, de az utolsó döntése a sírba visz és szívem szerint addig üvölteném neki, hogy MIÉRT?! amíg el nem megy a hangom egy életre. :'D

Locke-ot továbbra is utálom. :D
spoiler

A végével kapcsolatban… Igazából mindenre számítottam, csak erre nem. És hiába próbáltam lelkileg felkészülni, most is felmerül bennem a kérdés: MIÉRT KELL ILYEN KEGYETLEN FÜGGŐVÉGET HAGYNI EGY KÖNYVNEK????!! MIÉRT ÉLVEZI AZT PÁR ÍRÓ, HOGY ENNYIRE SZENVEDTETI AZ OLVASÓIT?!
Oké, befejeztem. :'D

Mindent összegezve nagyon-nagyon várom a következő a részt. :D

>!
Faythe P
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Kérem szépen, ez micsoda befejezés volt???
Az első könyv nem volt rám akkora hatással, mint amit vártam, de a folytatás túlszárnyalta a várakozásaimat.
Cardan aztán igazi stratéga! Azt hittem, hogy Jude tud taktikázni, de Cardan? Ő még tőle is ügyesebb! spoiler. Én komolyan elhittem, hogy Cardannak spoiler, habár néha igencsak rácáfolt. Nem igazán tudtam kiigazodni a viselkedésén.
Jude szimpatikus főhősnő. Erős, kitartó és egyáltalán nem átlagos. Tündérföldéhez amennyire csak tudott alkalmazkodott, ezek után már tényleg megérdemelné, hogy valahogy tündérré váljon.
Nagyon várom a folytatást! Kedves @Könyvmolyképző, remélem mihamarabb elhozzátok nekünk a befejezést! :)

1 hozzászólás
>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Kétség sem fér hozzá, hogy A gonosz király az egyik kedvenc könyvem lett idén. Holly Black nagyon okosan építette fel a történetet, erősek a karakterek, eszméletlenül jók a politikai játszmák, Cardan és Jude között tombol a kémia, a könyv pedig egy pillanatra se lett unalmas. Imádtam minden egyes oldalát.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/12/konyvkritika-holly-black…

7 hozzászólás
>!
felícia97
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

„Megszerezni sokkal könnyebb a hatalmat, mint megtartani.”

Azt a k**va mindenit neki! Vagy inkább mi a f*sz volt ez? Egyszerűen nem tudok választani melyik gondolat írja le pontosan hogy mit is érzek most hogy befejeztem a könyvet,mert nagyjából mindkettő kifejezi jelen állapotomat.Sejtettem nem egy értékelés elolvasása után hogy itt még kemény dolgok és durva meglepetések várnak rám,de sejteni nem ugyanaz mint meg is tapasztalni.Elképesztően zseniális és megbotránkoztató lett ez a folytatás olyan ami arcul csap,és ha csak egy pillanatra is hiszel bárkinek könnyen hazugság áldozata lehetsz.Mert ha van olyan történet ahol nem bízhatsz semmiben és senkiben akkor ez minden ízében olyan történet.Olyan szinten doppingolt olvasás közben a sok cselszövés és rengeteg izgalmas fordulat hogy képtelen voltam letenni a könyvet a kezemből. Tudtam előre hogy így lesz ezért is vártam ki a megfelelő percet mikor büntetlenül merülhetek el Holly Black veszélyes és hataloméhes tündéreinek világában.Az első kötetben még sokszor zavartak a furcsaságok,meg a full unszimpatikus szereplők ármánykodásai,de azt kell mondjam ez a rész csont nélküli 5 csillag.Vagy ilyen eszméletlenül ütős és jó módon fejlődtek mind a szereplők és a történet,vagy én magam rázódtam bele a történetbe és varázsolódtam el szó szerint,esetleg mindkettő,de az tény hogy a végtelenségig imádtam.Nem voltak üres járatok mindig történt valami ami elérte hogy ne lankadjon a figyelmem és a sztori végéhez közeledve egyszerűen úgy éreztem hogy nem olvashatok elég gyorsan hogy meg tudjam hogyan végződik ez meredek és kaotikus felállás Jude és Cardan között.És biza meg kellett állapítanom hogy az igazi harc még csak most kezdődik igazán… Számítottam rá hogy ilyen nagyszerű és ütős lesz a történet de még az elvárásaimhoz képest is sikerült felülmúlnia önmagát.Kész szerencse hogy mindenféle komolyabb spoilert sikerült elkerülnöm,mert így szólt nagyot igazán. :D Nem tudom mit mondhatnék még,annyira a hatása alatt vagyok hogy még mindig keresem a szavakat,de ezt az érzelmi káoszt és felindultságot amit érzek nem is lehetne szavakba önteni.Aki olvasta úgyis tudja miről miről beszélek. :) Véget nem érő hatalmi játszmák,titkok, szervezkedések és egymás megtévesztése alkotja a történet lelkét,de szorosan a nyomában halad a bosszú, a vágy és bizonyos érzelmek is amiktől a szereplőink mindenáron szabadulni akarnak,de a felszín mögött ez sokkal nehezebb mint azt képesek lennének beismerni. Cardan és Jude gyűlölettel teli története ugyan még mindig sokkal inkább szól bosszúról és a hatalomért való küzdelemről,de az érzelmi szál nagyon is ott van még ha csak pislákol is.Romantikusnak túlzó lenne ugyan nevezni de valami ahhoz igen közeli dologgal állunk szemben.Romantikus lélekként persze azért mindig vágyom többre,ugyanakkor ennek a sztoriknak nem csak ez a mozgató rugója,még ha sok szempontból fontos részét is képezi,de elmondhatom hogy összességében ez nagyon is jól van így.Sőt én úgy éreztem hogy még több apró és jelentőségteljes jelenetet kaptunk mint az első részben,úgyhogy nem panaszkodhatok. :) Jude-ot még mindig remek és kemény hősnőnek tartom,aki nem rinyál hanem tesz is azért amit akar és küzd bármi is legyen az ára.Jó stratéga és cselszövő,de a hibákat maga sem kerülheti el és minden egyes ballépésért meg is fizet,ahogy hagyja hogy áruló érzelmei egyre nagyobb hatalmat gyakoroljanak rajta.Cardan pedig…..Mégis mit műveltél a végén te rohadék? Azt hittem már mindent láttam,de engem is sikerült jól megvezetni.A kegyetlen és kicsinyes herceg királyként sokat fejlődik,immár ő is ügyesebben játssza ki a lapjait és közben itt bizony a sebezhetőbb oldalát is megismerjük.Látjuk a küzdelmét és hogy miért vált azzá az évek alatt aki lett,és imponáló módon erősödik az ő karaktere.Akármennyire is kiborított a végére, igazán gyűlölni már nem tudom és azért el kell ismerni hogy Jude tányérján is volt elég titok és olyan tett,ami sejtette hogy azért ezt nem úszhatja meg teljesen…Taryn és Locke továbbra is a bögyömben vannak,még ha most nem is mindig voltak annyira bicska nyitogatók,ellenben Madoc karaktere és stratégiai lépései jobban lenyűgöztek mint eddig és meg kell adni ő is igen csak kétélű szereplő akivel számolni kell mert tartogat még meglepetéseket…Borzasztó kíváncsi vagyok egy ilyen befejezés után mi jöhet még,de egy biztos most képtelen leszek egy évet várni mint korábban hogy megtudjam…Még jó hogy az olvasómon vár a folytatás. :D Igaz kicsit óvatosan kezdek majd hozzá a sok vegyes értékelés miatt,nem akarok nagyot koppanni így igyekszem kisebb elvárásokkal nekiindulni,de még így is reménykedem hogy a befejező kötet se okoz csalódást azok után hogy ennyire megszerettem ezt az álnok és cselszövésekkel teli fantasy-t.Utoljára nyáron olvastam olyan sorozatokat amiknek annyira vártam a folytatását mint minden évben a nyári szünetet,úgyhogy ezúttal nem kínzom magam. :D The Queen of Nothing jövök! :)

>!
Árnyék82 P
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Minden szempontból, méltó folytatása az első résznek. :)
A könyv hangulata ismét magával ragadó, a világ egyszerre gyönyörű és kegyetlenül körmönfont akár csak lakói a tündérek. :)
A karakterek jelleme szépen formálódik tovább és mélyül minden érzelem, a düh, a bizonyítási vágy, a gyűlölet, a vágyakozás, a hatalom utáni áhítozás.
A főszereplők közül persze most is Jude viszi a szálakat és Cardan sokáig csak fel-felbukkan, de a vége…
Bevallom Cardan az első részben kicsit csalódás volt számomra, de itt a végére odatesz egy szép kis bombát és bumm…robbant. Ott már igazi tündérré válik, annak minden kegyetlen bájával. Jude-ban számomra kicsit túl sok a törtetés, és a harag, de ettől függetlenül, szeretem a karaktert.
A világ, a ruhák az étkek mint azelőtt, most is gyönyörűen be vannak mutatva.
A hangulat, most is elragadó…
Az érzés, hogy olvashattam, hogy ott járhattam, most is nagyon jóleső…
…és örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre, mert nem csak kívülről gyönyörűek, de belül is csodálatos ez a világ. Nagyon jólesett olvasni!
…és nagyon várom a folytatását! :)

>!
Szyszyyy IP
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Mi a franc? MI A FRAAAAANC?

Oké hát az ezer százalék, hogy imádtam.
Ez már abból is látszik, hogy milyen hamar elolvastam. Egy percre se tettem le. Egyetlen percre se.
Ennyi cselszövést!!!!!!
Ennyi bizalmatlanságot, gyűlöletet, és vonzalmat.
Wááá!
Nagyon szeretem ezt a világot. *-*
Izgalmas, hogy soha nem tudhatom mire készülnek a tündérek.
Hiába nem képesek hazudni, úgy tudják alakítani a szituációkat, hogy gyenge halandónak érzem magam. XD
Akár egy mellékszereplő, akár a főhőseink.
Amikor azt hittem, hogy valamit tudok (És tényleg tudtam. Még fel is kiáltottam,hogy hát én a sztori eleje óta ezt mondom), az írónő újra belevitt egy csavart, hogy az egészet megkavarja.
Egy dolog viszont nem lepett meg. Én soha nem
spoiler
Továbbra is szeretem Jude és Cardan karakterét is. Jude egy igazán belevaló főhősnő, akit én csakis kedvelni tudok. (Legalábbis eddig.)
Cardan… Jajjj, Cardan… Te kis imádnivaló dög. Most úgy utállak, de közben meg szeretlek is. XD

Ezek utána nagyon kíváncsi vagyok a harmadik részre és bánom, hogy ilyen hamar elolvastam… Hisz most aztán várhatok.
Jelenleg nem tudok ennél összeszedettebb véleményt alkotni. A hatása alatt vagyok. *-*

>!
zsofiolvas
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Először is: ez a borító csodaszép, gyönyörűbb, mint az első rész borítója.
Másodszor: a folytatás túlszárnyalta az első részt.
Imádtam az első részt is, egyetlen problémám az volt, hogy lassan indult be, viszont ebben a könyvben folyamatosan pörögtek a cselekmények, nem unatkoztam egy oldalnál sem.
Nagyon tetszett ez a sok ármánykodás, csavar és merénylet.
Talán amit picit hiányoltam az a romantika. Kaptunk egy keveset, aminek végtelenül örülök, mert csak úgy pattognak a szikrák Jude és Cardan között és nagyon shippelem őket. De ha tippelnem kellene, szerintem a befejező részben sem fogunk sokkal többet kapni, szóval nevermind.
Jude-ot annyira csodálom, hogy emberként egy ilyen világban ennyire okos és bátor. Cardan-t pedig imádom, akármilyen kegyetlen és pofátlan.
Viszoont jézusom mi ez a függővég??! Erre egyáltalán nem számítottam és alig várom, hogy a kezemben legyen a befejező rész.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Harlen

– Csókolj meg újra! – szólal meg részegen, ostobán. – Csókolj addig, amíg már rosszul vagyok tőle!

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
>!
Szyszyyy IP

– Egy pillanatra átfutott a fejemen – szólal meg –, hogy talán te lőttél rám.
Elfintorodom.
– És miből jöttél rá, hogy nem?
Vigyorogva néz fel rám.
– Nem talált el.

73. oldal

>!
Szyszyyy IP

– Minden rendben lesz – nyugtatgatom Cardant.
– Tudod – mondja rajtam csimpaszkodva –, ennek most meg kellene nyugtatnia. De amikor halandók mondják, akkor nem jelenti ugyanazt, mint amikor tündérek, nem igaz? Számotokra könyörgés. Egyfajta reménymágia. Azért mondogatjátok, mert attól féltek, nem lesz úgy.

318. oldal

>!
Harlen

– Gyűlöllek – mondom, de cirógatóan bukik ki a számon. Újra és újra elismétlem. Litánia. Igézet. Védelem az ellen, amit valójában érzek. – Gyűlöllek. Gyűlöllek. Gyűlöllek.
Erősebben csókol.
– Gyűlöllek – lehelem a szájába. – Annyira gyűlöllek, néha semmi másra nem tudok gondolni.

>!
Aaron_Rgd 

Elég erősnek kell lenned ahhoz, hogy fáradhatatlanul újra és újra lesújts. Az első lecke az, hogy erősödj meg.
Fájni fog. A fájdalom megerősít.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Madoc
>!
Cintia_

– Talán megdöbbenti a képtelen családodat, de nem lehet mindent gyilkossággal megoldani! – kiált utánam Locke.
– Tényleg megdöbbennénk, ha így lenne – kiáltok vissza.

175. oldal

>!
Szyszyyy IP

Cardan közelebb lép hozzám felfal a tekintetével. Nem vagyok benne biztos, hogy képes lennék elviselni, ha megint a lelkembe taposana. Szerencsére szóhoz sem jut.
– Gyűlöllek! – suttogom, még mielőtt megszólalhatna.
Maga felé fordítja az arcomat.
– Ismételd meg!

124. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Lana Millan: Raziel
Rick Riordan: Hádész Háza
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben
Stephanie Garber: Legendary