The ​Wicked King – A gonosz király (A levegő népe 2.) 1914 csillagozás

Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

A ​New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceg varázslattal és vérszomjjal teli folytatása.

Elég erősnek kell lenned, hogy fáradhatatlanul újra és újra lesújts.

Az első lecke az, hogy erősödj meg.

Miután kiderült a döbbenetes tény, miszerint Oak Tündérfölde örököse, Jude-nak meg kell védenie az öccsét. Ennek érdekében magához láncolta a gonosz királyt, Cardant, akit a háttérből irányít. Tündérfölde folyamatosan változó politikai szövetségei között még akkor is nehéz lenne lavíroznia, ha Cardan mindenben engedelmeskedne neki. Csakhogy a király mindent megtesz annak érdekében, hogy megszégyenítse Jude-ot, és aláássa a hatalmát, hiába nyűgözi le továbbra is a lány.

Amikor egyértelművé válik, hogy egy Jude-hoz közeli személy el akarja őt árulni, és ezáltal veszélybe sodorná nemcsak a saját, hanem az összes szerette életét, Jude kénytelen az áruló után nyomozni – miközben a Cardan iránt érzett bonyolult érzelmeivel is viaskodik –, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577362 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996195 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577362 · Fordította: Szabó Krisztina

5 további kiadás


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Cardan Greenbriar · Jude Duarte · Vivienne Duarte · Csótány · Bomba · Madoc · Taryn Duarte · Locke · Heather · Nicasia · Oriana · Balekin Greenbriar · Dulcamara · Marrow mama · Queen Orlagh


Kedvencelte 450

Most olvassa 81

Várólistára tette 291

Kívánságlistára tette 476

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Hűha, hát ez hatalmasat ütött!
Pörgős, izgalmas, a vége pedig.. azonnal olvasnom kell a harmadik részt! Telis tele cselszövéssel, amiket imádtam, még a tervezgetésüket is. Alig vártam, hogy egy-egy zűrzavarból, hogyan fognak kimászni a szereplők.
Jude nagyon szimpatikus, ahogy már írtam: mindig meg tud lepni. Teljesen hétköznapi érzelmeket vonultat fel, nem túl elrugaszkodott a személyisége. Ami talán kicsit túlzott, az a fene nagy bátorsága, bár nekem lenne fele ennyi. :D
Cardan… hogy lehet, hogy akkora mocsok ez a ficsúr, de én még mindig kedvelem? Ebben a részben őt is elkezdtem szeretni, pedig ezt nem igazán gondoltam volna. Persze ő is hatalmas cselszövő, még nagyobb is, mint Jude. Vannak néha jó pillanatai is.. kíváncsi vagyok számára mit hoz a harmadik kötet.
spoiler
A legnagyobb csalódást még meg kell említenem, ami Taryn és Locke viselkedése. Kíváncsi vagyok, mi fog kisülni belőle.
Jöjjön a folytatás :)

Mulán>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Ha az előző rész tetszett hát akkor ez még inkább fog. Nem fogok ujjat mondani azzal hogy nagyon tetszett, nagyon pörgős nem bírtam letenni. Vannak hibái de ezek annyira nem fontosak hogy meg is kelljen említeni őket. Alapból jobb volt mint az első rész egy trilógia középső részéhez mérten még jobb is volt mint amit vártam.
Ez a stílusú tündér világ tetszik eddig a legjobban pedig olvastam már pár tündéres könyvet de ez mindet oda csapja. Kíváncsian várom a kövi részt.

diamondfox>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
HOL VAN A FOLYTATÁS?! MAGYARUL?!
Kérném a tisztelt fordítót, Szabó Krisztinát, hogy minden mást hagyjon félbe és fordítsa a harmadik kötetet, mert lejövök az arcomról!
HÁT MI VOLT EZ MEGINT? abbahagytamakiabálást Tehát: én hittem benne, és sokan tartották bennem a lelket is, hogy a második kötete jobb lesz a sorozatnak, mint az első. És valóban! Nem csak hogy jobb, de izgalmasabb, pörgősebb és megint a végére, az utolsó oldalakra értük el azt a tetőpontot, hogy Cardan megpofozott, majd megrugdosott. Kegyetlen herceg, majd gonosz király. Azonnal hoztam be a kötetet kolleginámnak, mert neki nagyon bejött már az első része is, mondom én meg megvettem a folytatást és behozom neked, úgyis ráérsz az ünnepek alatt. :D Hát nem rendes vagyok?
De lényeg a lényeg: Vivi-re haragszom, mert annyira elhitte, hogy az embereket nem gyűlölik a tündérek, nem használják ki őket – mintha amíg ott élt, semmit se látott volna. Hiába mondja Jude, hogy sokszor nem mondták el neki, hogy halandóként mennyire kegyetlen ez a világ, Vivi nem hülye. Legalábbis eddig azt hittem…
A tengeri világ piszok menő volt, szinte láttam magam előtt, hogy a víz alatt ott az egész kastély és mindenki gyönyörű – aztán betoppan Jude és tökéletesen színészkedik. Hihetetlen.
spoiler
Folytatásért sajog a lelkem :(

13 hozzászólás
Naiva>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Akkor most valaki árulja el, hogy mi a franc történt a végén? Miért kellett ezt? Mi volt a célja ezzel? A bosszú? Vagy valami még rosszabb? spoiler

Az előző rész annyira levett a lábamról, hogy alig vártam a folytatást. Meg merem kockáztatni, hogy a The Wicked King még az első résznél is sokkal jobb. Nagyon szórakoztató, csavaros olvasmány, amit alig lehet letenni.
Az írónő nagyon ügyesen meséli el azt az örök érvényű igazságot, hogy bárkit meg tud változtatni a hatalom legapróbb szikrája. Minél jobban megízleli a hatalmat, annál nagyobb kell, mert kevesebbel már nem éri be.
Jude és Cardan szeretlek/gyűlöllek – gyűlölve szeretlek kapcsolata az egyik legkülönlegesebb, egyben a legbizarrabb, amivel valaha könyvben találkoztam. Hihetetlen erős kémia van közöttük, miközben a gyűlölet és a hatalomvágy mérgezi mindkettőjüket.
June-t most szerettem meg igazán. Az egyik legjobb YA hősnő. Nagyon ügyes stratéga és a maga módján még anti-hősnő is. Talán ezért is lepett meg annyira a könyv vége vele kapcsolatban. Cardan pedig… Ő volt a könyv legnagyobb meglepetése.
A könyv végén úgy felordítottam, hogy a kutyám beszaladt hozzám. Nagyon gonosz cliffi a vége, de mégis úgy érzem, hogy nem érhetett volna véget másként.
Akár csak a Kegyetlen herceg, a The Wicked King is tele volt váratlan fordulatokkal. Soha nem lehet tudni, kiben bízhat az olvasó és ki az, aki csak az önös érdekeit tartja szem előtt. Holly Black nagyon ügyes írónő. Egy pillanatra sem unatkoztam és semmi nem volt előre kiszámítható. A karakterek egyre összetettebbek és soha, senkiben nem lehet megbízni.
A QoN-ban (több) mindenre fény derül. Talán.

3 hozzászólás
nicosia P>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Zseniális. A második rész nem laposodik el, sőt, fordulatos, és érdekes. A jellemek tovább színesednek, Locke és Taryn például egyre ellenszenvesebbé válik, Cardan meg egyre imádnivalóbbá. A függővég elég súlyos, még szerencse hogy olvastam már, és itt a polcon a folytatása.

Dóri_Margit P>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Na ezt nevezem folytatásnak.
Ezt a részt már le se bírtam tenni.
Még több ármány és furfang … csak úgy kapkodtam a fejem.
Végre eljutottam arra a szintre ,hogy megszerettem Jude-ot és Cardan-t is.
Mekkora egy pökkhendi vigyori ez a Cardan, de bírni való karakter.
Jude, óóó te bátor lány, micsoda kitartással és lélekerővel bírsz… komolyan olvasóként elfáradtam a cselekményekbe amiket egy nap felsorakoztatott…
Nem egy hétköznapi az ő kapcsolatuk sem, micsoda gyűlölet az övék, de érezhető itt igazán, hogy a gyűlölet és a szerelem szinte egy és ugyanaz.♥
Locke fúúú de megcsapkodnám…. aztán keríthetne belőle jó történetet…grrr

A borító mellett lehetetlen elmenni, valami káprázatosan szép. ^^

Mi ez a vég???? TE JÓ ÉG!!!! Aúúúúúcs, most komolyan Cardan???!

7 hozzászólás
bhannaa>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

*Jelenleg olyan sokkos állapotban vagyok, hogy csak nézem a billenytyűzetet és várom, hogy magátol írjon valamit*

Nos azóta aludtam rá egyet, de még mindig olyan sokk hatása alatt vagyok hogy az valami hihetetlen. Ez a rész, ez a folytatás valami elképesztő volt.
Még mindig nem hiszem el, hogy ez lett a vége! De komolyan Cardan hogy tudta ezt megtenni?! Holott bíztam benne!!! (Na meg persze Jude is) Basszus, pedig annyira megbíztam benne és nézd meg mit csinál. Drága Cardan normális vagy?!
Legszívesebben leütnélek egy serpenyővel.
Teljesen elvarázsolt ez a rész is, mert Holly Black egyszerűen nem tud untatni.
Olyan csavarokkal, és meglepetésekkel vár minden oldalon hogy az valami elképesztő!
Nagyon tetszett a folytatás, szerintem ez a rész még jobb is volt mint az első. Nálam eddig ez viszi a prímet.
Annyira gyönyörűek a leírások, nagyon szépen összefonódik minden szál és tényleg olyan mint egy nagy kirakós. Eszméletlen mennyire megvagyunk végig vezetve, és végig benned van az, hogy sose hidd el amit olvasol.
Ez az amit szeretek egy könyvben, fordulatos, gyönyörű világfelépítéssel, és tökéletes szereplőkkel.
Érdekes, hogy kicsiként azt hittem hogy a tündérek kedves, aranyos teremtések erre rá 6-7 évvel pedig elolvasok egy ilyen könyvet ami teljesen az ellentéte a sztereotípiának.
Úgy gondolom, hogy ezt a sorozatot mindenkinek elkellene olvasni. Én mindenkit arra buzdítok, hogy olvassa el hisz 100% hogy nem fog csalódni. Nagyon nagy elvárásokkal indultam neki ennek a sorozatnak és nem csalódtam…
Ez a történet olyan mintha beleharapnál egy tündérgyümölcsbe, egyszerűen elvarázsol és függővé tesz.

Nos ebben a részben is meglepő szövetségek, árulások és “barátságok” bimbóztak ki.
Jude nagyon sokat fejlődött és látszott rajta, hogy akárhányszor elesett próbált felállni és nem hagyta annyiban. Nagyon sokan mondták neki, hogy ez így nem lesz jó de ő azért is csinálta… (és lám mi lett a vége) Még mindig a kedvenc karakterem, számomra nagyon erős, megrendíthetetlen. Látszik, hogy szörnyű múltja volt és próbál bizonyítani.
Cardan…
Ő is nagyon próbál bizonyítani, hiába nem ismeri el. Most jelenleg utálom, de azért szeretem :D Azért ilyet megcsinálni…
Madoc-ot most egy ici picit kezdem megkedvelni, pedig azért ő is csinált egy-két durva dolgot. Kevesebbet volt ebben a részben mint az elsőben, de szerintem ennyi pont elég volt belőle.
Taryn…
Ha van ember akit a világon mindennél jobban utálok na az ő. Egy undorító, gyáva álszent alak. Így kijátszani a saját ikertestvérét… Sajnos az első részben sem volt a kedvencem, de ebben aztán végképp nem lesz…
(Ha ezek után Jude megbocsájt neki én falhoz vágom a következő könyvet xd)
Locke is ugyanaz mint Taryn…
Orlagh,Balekin és Nicasia is nagyon undorító alakok. Így bánni Jude-dal…
Őket sem szerettem meg.
Azon, hogy Szellem mit tett az teljesen lebilincselt… Erre a fordulatra SEM számítottam.
A vége pedig…
Ha van ennél nagyobb durranású vég bármelyik könyvnek kérem ide azonnal mert ez valami fenomenális volt. Holly Black hogy tud ilyet kitalálni…
Ha van dolog amire VÉGKÉPP nem számítottam az ez…
Annyira bíztam benned Cardan, és hopp elillant ez a bizalom mint a kámfor.
Inkább már nem reménykedem semmiben mert ezek után…
Ha van méltó befejezés a második részhez az ez!
Holly Black tényleg a tündérkirálynő, aki nem kegyelmez egyetlen olvasónak sem és én ezt nagyon élvezem! <3

4 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Megint bajban vagyok, szerintem nem leszek túl népszerű ezzel az értékeléssel.
A legnagyobb problémám a történettel, hogy az egész a politika körül forog. Szervezkednek, stratégiákat szőnek, és közben alig történik bármi lényeges. Sokszor azt vettem észre magamon, hogy elkalandozik a figyelmem és bekezdéseket kell újra olvasnom. Pedig a felépített világ érdekes, és tele lenne lehetőségekkel.
A szereplőkkel is bajban vagyok. Bár Jude-ot az első részben kedveltem, itt már kezdett idegesíteni. Az egész karakter eltúlzott: túl akaratos, túl fontoskodó, túl harcias és túl beképzelt. A többiek pedig számomra elég semmilyenek lettek, köztük Cardan is.
Elég csalódott vagyok miatta, mert a borító gyönyörű és a fülszöveg is kecsegtető, na meg persze ott a rengeteg pozitív vélemény, amit hallottam róla. Ha már eddig eljutottam, befejezem a sorozatot, de a harmadik részhez túl sok reményt már nem fűzök.

nibooklett>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Mit is mondhatnék? Jude ebben a kötetben is nagyot alkotott, ugyanúgy, mint Cardan. Az elejét picit untam, de miután beindult a történet rengeteg fordulat jött sorról sorra. Most pedig kezembe veszem az utolsó kötetet..:)

Smurfettereads>!
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király

Már az első része is nagyon megfogott engem, hogy nem az a nagyon nyálas sztori. Semmi erotika, csak sima kicsit romantikusabb, de igazi fantasy, ami még izgalmas is. :D Nekem nagyon tetszik ennek a világnak a felépítése az elejétől a végig, és a karakterek is nagyon szimpatikusak, főleg Cardan és Jude. :D Őket már az elejétől kezdve megkedveltem, és ez most sem változott, szerencsére. De mi a fene volt ez a lezárás? Egyáltalán nem vagyok vele kibékülve, és a következő kérdésem, hol a harmadik része? :D Így nem érhetett véget, a második része, nem fair. Egyáltalán nem az! Sokkal több kegyetlenség, ármánykodás, titkok, és árulás történt ebben a részben, mint az előzőben, sokkal izgalmasabb volt, és végig fent tartotta az érdeklődésemet, az írónő nagyon tudja, hogy csűrje csavarja a sztorit, és hogy tegye egyre izgalmasabbá, és érdekesebbé a karaktereket egytől egyig. Vivit és Oakot is szeretem, bár néha Vivi nem mindig döntött túl jól, főleg Heatherrel kapcsolatban… Tarynt azért utálom, mert spoiler Madoc-ot nagyon utálom, ő sem lett a szívem csücske, ami nem is csoda… De leginkább Balekint, és Orlagh-t, na meg Nicasia-t. De Cardan döntésével a végén egyáltalán nem értek egyet, de mégis nagyon bírom a karakterét, hiába gonosz, és kegyetlen néha, de nekem bejön. :D Már alig várom a folytatást, remélem minél hamarabb kijön a harmadik része, mert így nem érhetett véget. És csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a hasonló fantasy történeteket. :D


Népszerű idézetek

Nyumi>!

– Csókolj meg újra! – szólal meg részegen, ostobán. – Csókolj addig, amíg már rosszul vagyok tőle!

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Renoir>!

A legszembeszökőbb éke mégis puha, dacos ajka. Tökéletesen érzékelteti, mekkora egy rohadék.

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Smurfettereads>!

– Cardan! – sziszegem. – A nagykirály nem viselkedhet így!
[…]
– Cardan! – próbálom újra. – Nem csinálhatod ezt! Megparancsolom, hogy szedd össze magad! Utasításba adom, hogy ne igyál többet, és próbálj meg kijózanodni!
– Igenis, édes gonosztevőm, drága istennőm! Éppolyan józan leszek, mint egy faragott kő, amint csak tehetem.
Azzal szájon csókolt.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
evolett>!

– Ha te vagy a kór, akkor végül is nem lehetsz egyúttal a gyógyír is.

Cardan

Cintia_ P>!

– Talán megdöbbenti a képtelen családodat, de nem lehet mindent gyilkossággal megoldani! – kiált utánam Locke.
– Tényleg megdöbbennénk, ha így lenne – kiáltok vissza.

175. oldal

evolett>!

[…] jobban szeretem, mint valaha bárkit, és a rengeteg dolog közül, amit ellenem tett, az a lehető legrosszabb, hogy megszerettette magát velem.

Bianka_Zsolnai>!

Nem voltam kedves, Jude. Nagyon sok mindenkivel nem. Veled sem. Nem tudtam eldönteni, hogy akarlak, vagy inkább soha többé nem akarlak látni, hogy ne érezzem azt, amit éreztem, amitől csak még kegyetlenebb lettem. De amikor eltűntél, amikor valóban elragadtak a hullámok, úgy gyűlöltem magam, mint korábban még soha.

294. oldal, 26. fejezet (Könyvmolyképző Kiadó, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Rahenys>!

– Ti hárman mindent egyféleképpen akartok megoldani. Gyilkossággal. Egy kulcs nem nyithat minden zárat. – Cardan megrovó pillantásban részesít bennünket, feltartja hosszú ujjait, az egyiken még mindig ott díszeleg a tőlem lopott rubin. – Valaki megpróbálja elárulni a nagykirályt, gyilkosság. Valaki csúnyán néz, gyilkosság. Valaki tiszteletlen, gyilkosság. Valaki csúnyán mossa ki a ruhákat, gyilkosság. Minél tovább hallgatlak titeket, annál jobban érzem, milyen keveset aludtam.

26. fejezet, 299 - 300. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bomba · Cardan Greenbriar · Csótány · Jude Duarte

A sorozat következő kötete

A levegő népe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Az én váram
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Stephanie Garber: Finale
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Fróna Zsófia: Démonok közt
Robin O'Wrightly: A lantidák felfedezése
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Mészöly Ágnes: A kupolák titka
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella