The ​Wicked King (The Folk of the Air 2.) (Elfhame 2.) 151 csillagozás

Holly Black: The Wicked King Holly Black: The Wicked King Holly Black: The Wicked King Holly Black: The Wicked King Holly Black: The Wicked King Holly Black: The Wicked King Holly Black: The Wicked King

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The ​enchanting and bloodthirsty sequel to the New York Times bestselling novel The Cruel Prince.

You must be strong enough to strike and strike and strike again without tiring.

The first lesson is to make yourself strong.

After the jaw-dropping revelation that Oak is the heir to Faerie, Jude must keep her younger brother safe. To do so, she has bound the wicked king, Cardan, to her, and made herself the power behind the throne. Navigating the constantly shifting political alliances of Faerie would be difficult enough if Cardan were easy to control. But he does everything in his power to humiliate and undermine her, even as his fascination with her remains undiminished.

When it becomes all too clear that someone close to Jude means to betray her, threatening her own life and the lives of everyone she loves, Jude must uncover the traitor and fight her own complicated feelings for Cardan to maintain control as a mortal in a Faerie… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hot Key Books, London, 2020
330 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471408748
>!
Hot Key Books, London, 2020
330 oldal · keménytáblás · ISBN: 9741471408748
>!
Hachette, 2019
ASIN: B07LGCFZ1J · Felolvasta: Caitlin Kelly

9 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Cardan Greenbriar · Jude Duarte · Vivienne Duarte · Csótány · Bomba · Madoc · Taryn Duarte · Locke


Kedvencelte 34

Most olvassa 11

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Holly Black: The Wicked King

„Power is much easier to acquire than it is to hold on to.”

Messze túlszárnyalta az elvárásaimat.
A cselekmény pillanatok alatt magába szippantott és az utolsó oldalak után sem eresztett a bűvköréből. Legszívesebben együltő helyemben elolvastam volna, hiszen egyik fordulat követte a másikat, és a legtöbb fejezet úgy ért véget, hogy azonnal el kellett kezdenem a következőt.
Az intrika és összeesküvés jóval nagyobb részét tette ki a történetnek, mint az első részben, és ez szerintem nagyon jót tett a cselekménynek.
A szereplők jelleme és a köztük lévő dinamika továbbra is fantasztikus.
Jude végérvényesen a kedvenc szereplőmmé vált. Egyszerűen imádom, hogy újra és újra talpra áll és küzd, bármi is történt vele. Megvan a maga érzékeny és sebezhető oldala, ugyanakkor bármikor képes kegyetlenné válni, ha az szolgálja az érdekeit.
Cardant már eddig is titokzatos karakternek tartottam, de kiderült, hogy sokkal kiszámíthatatlanabb, mint azt gondoltam volna. Annyira király volt a könyv végén, ahogy spoiler
A Jude és Cardan közötti ellenségekből szerelmesek romantikus szál pedig az egyik legjobb, amiről olvastam.
Madoc változatlanul az egyik kedvenc mellékszereplőm, és továbbra is tetszik a kapcsolat közte és Jude között.
Taryn ugyanaz az irritáló személyiség, aki az első részben volt, és kicsit sem ért váratlanul spoiler Ő és Locke tökéletesen megérdemlik egymást.
A vége pedig… Sokkoló. Gonosz. Kegyetlen. Amolyan „szemet szemért” módon. Imádtam!
Nagyon várom a The Queen of Nothing megjelenését.

9 hozzászólás
Naiva >!
Holly Black: The Wicked King

„But no oath binds you. If you regret your move, make another. There are games yet to play.”

Ilyen nincs! Ezért vártam annyira ezt a könyvet? Akkor most valaki árulja el, hogy mi a franc történt a végén? Miért kellett ezt? Mi volt a célja ezzel? A bosszú? Vagy valami még rosszabb?
Ha így tudom, megvártam volna, míg kijön a 3. rész.
Az előző rész annyira levett a lábamról, hogy alig vártam a folytatást. Meg merem kockáztatni, hogy a The Wicked King még az első résznél is sokkal jobb. Nagyon szórakoztató, csavaros olvasmány, amit alig lehet letenni.
Az írónő nagyon ügyesen meséli el azt az örök érvényű igazságot, hogy bárkit meg tud változtatni a hatalom legapróbb szikrája. Minél jobban megízleli a hatalmat, annál nagyobb kell, mert kevesebbel már nem éri be.
Jude és Cardan szeretlek/gyűlöllek – gyűlölve szeretlek kapcsolata az egyik legkülönlegesebb, egyben a legbizarrabb, amivel valaha könyvben találkoztam. Hihetetlen erős kémia van közöttük, miközben a gyűlölet mérgezi mindkettőjüket.
June-t most szerettem meg igazán. Az egyik legjobb YA hősnő. Nagyon ügyes stratéga és a maga módján még anti-hősnő is. Talán ezért is lepett meg annyira a könyv vége vele kapcsolatban. Cardan pedig… Ő volt a könyv legnagyobb meglepetése.
A könyv végén úgy felordítottam, hogy a kutyám beszaladt hozzám. Nagyon gonosz cliffi a vége, de mégis úgy érzem, hogy nem érhetett volna véget másként.
Akár csak a Kegyetlen herceg, a The Wicked King is tele volt váratlan fordulatokkal. Soha nem lehet tudni, kiben bízhat az olvasó és ki az, aki csak az önös érdekeit tartja szem előtt. Holly Black nagyon ügyes írónő. Egy pillanatra sem unatkoztam és semmi nem volt előre kiszámítható. A karakterek egyre összetettebbek és soha, senkiben nem lehet megbízni.
Alig várom, egyben előre félek a The Queen of Nothing-tól.

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Holly Black: The Wicked King

Mindjárt ezerszer jobb volt, mint az első rész! Sokkal érdekesebb, több feszültséggel, titokkal (ez számomra kivételesen negatív volt, mivel már komolyan elegem van abból, hogy Jude folyton hazudozik), stratégiával, és természetesen sokkal több Cardannal. Ennek az utóbbinak örültem a leginkább, mivel Cardanban aztán van potenciál, azt meg kell hagyni.
Az eleje számomra megint kicsit nehezebben indult be (plusz az a sok név összezavart), de szerencsére egy-kettőre érdekessé vált a sztori, így nem kellett már aggódnom.
Bevallom, Jude még mindig nem volt képes megkedveltetni magát velem. Valami van abban a lányban, ami egyszerűen irritál. Ettől függetlenül azért át tudom érezni az ő helyzetét is, mert ki ne akarná, ha végre elfogadnák és tisztelnék?! Viszont ő is felhagyhatna végre ezzel a mindenki-ellenem-van mérges kislány szereppel.
Tarynt és Vivient még mindig simán agyon lehetne csapkodni, egy „Hogyan legyél jobb ember!” kézikönnyvel.
Locket már nagyon unom, viszont Madoc játszmájára a folytatásban kíváncsi vagyok.
Nagyon tetszett Orlagh, mint főgonosz, remélem a befejező részben azért még olvashatunk róla.
És a vége! Omg, a vége!
Meglepődtem, pedig volt egy futógondolatom spoiler, de még így is teljesen kész voltam. Szerintem nagyszerű húzás volt, hiába vártam valami sokkal romantikusabbat. Hiszem, hogy ez is csak valami taktikai lépés lehetett a srác részéről. Nem kell őt sem félteni az biztos :D

Vicky3>!
Holly Black: The Wicked King

Margóra: Mindenképp akciódúsabb volt mint az első része a sorozatnak, de hogy milyen végtelenül unalmasan kiszámítható volt, azt elmondani nem tudom. (A temérdek plotholeról már nem is beszélve). De a főszereplők közötti egyedi kapcsolatot értékeltem a könyvben, (romantikának nem nevezném, de jól átadja az írónő ezt a toxikus függőséget) meg az se lehet egyszerű, hogy ennyi ellenszenves karaktert felvonultasson a könyvében. Remélem a befejező része nem lesz ennyire kiszámítható.

lafayette>!
Holly Black: The Wicked King

Amikor először a kezembe vettem a könyvet egyből szemet szúrt, hogy milyen rövidke, csak 326 oldal. Ahhoz képest viszont, hogy milyen rövid, annyi minden történt ebben a részben.. Én azok közé tartozom, akik az első sortól a legutolsóig végigizgulták a könyvet, egy darab üresjárat sem volt benne, ha tehettem volna egyben elolvastam volna az egészet.

Cardan és Jude között ez a sick romance (?) nagyon tetszik, leginkább talán emiatt érdekelt a történet. Viszont a Hunter's Moon alatt történteken megint nagyon kiakadtam, arra számítottam, hogy spoiler

Ami miatt mégiscsak levonok egy fél csillagot az az, hogy Jude-tól kicsit többet vártam, azért még ott van egy kis jóindulatú naivitás benne, amit egy ilyen környezetben nem igazán engedhet meg magának az ember. A Tarynnal való kapcsolatán komolyan csak forgatom a szemem. spoiler Aztán ott van Locke.. spoiler Aztán ha már az idegesítő dolgok, akkor kanyarodjunk vissza Tarynhoz.. spoiler

Mindenki mondta, hogy mekkora cliffhanger van a végén, én csak így gondolatban legyintettem, hogy áh, nem hiszem, hogy olyan durva lesz, az első rész végén sem volt olyan rossz azért. Amikor a végefelé elértem ahhoz a jelenethez, amikor spoiler mondom ezen van mindenki úgy meglepődve? ez teljesen várható volt.. Lapoztam kettőt és teljesen kikészültem. ^^"

„They are more like mortals than they like to believe, but the moment I allow myself to forget they’re not human, they will do something to remind me.”

Csak annyit tudok mondani: Well played.
spoiler Nem is tudom megfogalmazni hogyan érzek ezzel kapcsolatban. Zseniális, sokkololó..
Valószínűleg meg kellett volna várnom, amíg kijön a harmadik rész, mert most nem tudom mit kezdjek magammal.

1 hozzászólás
Evelena P>!
Holly Black: The Wicked King

Nagyon élveztem, tetszett, hogy ismét a fejemet kellett kapkodnom, mert sokszor nem tudtam, mire számítsak, de mi is jellemezhetne egy igazán jó regényt, ha nem ez?
Az udvari ármánykodás ismét szárnyakra kapott, Cardan és Jude szála volt a legszórakoztatóbb, annyiszor voltam úgy, hogy végre, erre vártam, aztán az írónő ismét csavarintott egyet, majd még egyet és még egyet a cselekményen.

A VÉGE UTÁN MÁSRA SEM FOGTOK GONDOLNI, MINT HOGY MI A CSUDA TÖRTÉNT ÉS HOL VAN MÁR A FOLYTATÁS.
MÁR MEGINT. :D

Enikő_Darai_Enii>!
Holly Black: The Wicked King

“Power,” he said. “Power is the ability to get what you want. Power is the ability to be the one making the decisions. And how do we get power?”

Sweet mother of Jesus!
Ez mi a jó élet volt?!
Az első rész epilógusa után biztos vagyok benne, hogy mindenki óriási lelkesedéssel vetette bele magát a The Wicked Kingbe, ám azzal egyikőnk sem számolt, hogy még nagyobb függővéggel lesz dolgunk, mint az előző kötetben.

Kezdjük ott, hogy amikor belekezdtem a könyvbe egy igazi politikai játszmába csöppentem. No én azt hittem, hogy ez a végletegik fog untatni, de pár fejezet elolvasása után rájöttem, hogy nagyon érdekes, ahogy Jude csűri, csavarja a szálakat. Ha már Judenál tartunk: ugyan a The Cruel Princeben egyáltalán nem lett a szívem csücske a csaj, viszont azt hiszem ezután a könyv után bátran kijelenthetem, hogy megkedveltem. Igazán agyafúrt volt az egész kötet alatt és ez nekem nagyon bejött.

Aztán ott van nekünk Cardan, akiről azt sem tudom mit gondoljak. Az idő nagy részében úgy tűnt ő csak egy papucs és teljes mértékben Jude irányítása alatt áll. Mégis, a végén tőle kaptuk a legnagyobb csavart a történetben! Eszméletlenül kíváncsi vagyok, hogy mit szeretne kihozni belőle az írónő, mert egyenlőre egy óriási kérdőjel számomra a drága.

Ennél többet nem nagyon szeretnék írni, mert úgy érzem az már spoileres lenne.
Nemes egyszerűséggel letaglózott a történet és addig nem eresztett, mígnem a végére nem értem. Szerettem volna tartogatni, de annyira jó volt, hogy kudarcot vallottam. Így hát itt állok egy fantaszikus történet végén (egyenlőre) és ismét fogalmam sincs, hogy mit kezdjek magammal a következő kötetig. Nem lenne szabad függővéges regényeket olvasnom.

17 hozzászólás
sentimentalfrappe>!
Holly Black: The Wicked King

Méltó folytatása az első résznek, talán még jobb is volt. A történet itt is lassan kezdődik, az eleje Jude udvarmesteri szerepét mutatja be, ami nem is olyan egyszerű tekintve, hogy halandó, és nem igazán veszik komolyan. A könyv második felében meg csak kapkodtam a fejemet, annyi minden történt. Még több bonyodalom, még több cselszövés. Imádtam az egészet.
Míg az első résznek elég sötét volt a hangulata, itt ezt a teljes kétségbeesés váltja fel, Jude próbál mindent megtenni, hogy az eredeti tervét véghezvihesse, de eléggé magára marad, és közben még a hatalom iránti vágyát is próbálja elnyomni.

A kedvenc jeleneteim itt is Cardan is Jude közös jelenetei voltak. Miért nem volt több? Imádom a beteg kapcsolatot, ami kialakult közöttük, meg a rengeteg szexuális feszültséget.
Taryn pedig most is hozta a formáját, meg persze Locke is, de ez tőle várható volt. Ennél nem igazán süllyedhet már mélyebbre. Persze nem ő az egyetlen, de tőle fáj a legjobban. Mégiscsak Jude testvére.

És hát a vége… Tiszta kínzás, de tényleg, a függővégeket, főleg az ilyet be kéne tiltani.

Harmadik rész spoiler » spoiler

22 hozzászólás
vgabi >!
Holly Black: The Wicked King

Kicsit lassan indult számomra a történet, ugyanúgy, mint az első kötetnél, és úgy igazán a második felében kapott lendületet. Viszont mivel elég pozitív volt a kötet fogadtatása, sejtettem, hogy megint lesznek érdekes események, és ez nem is maradt el.

Viszont ilyen lezárással nagyon távolinak tűnik 2020.

>!
Hot Key Books, London, 2019
326 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781471407352
Bernie21 P>!
Holly Black: The Wicked King

Továbbra is (az egyik) kedvenc sorozatom és a kedvenc részem ♥ Nagyon jó volt újraolvasni, eredeti nyelven. Főleg, hogy már tudtam, mi a vége és így nem rágtam le a körmöm idegességemben off, viszont a kedvenc jeleneteimet többször is elolvastam, hogy olvadozhassak *-*
Pedig az eleje még majdnem „unalmasan” indul, partizás, politika, gyűlések… de hamar felpörögtek az események. Szerintem Jude a legkarakánabb női karakter, amennyi mindenen át kellett mennie, és egyszer sem nyafogott!
Cardannak is kezd előjönni az igazi énje, imádom :) ♥ Egyszerűen nagyon élveztem minden közös jelenetüket!
Ami fura, hogy úgy emlékeztem a magyarból, hogy hosszabb volt a víz alatti fogság leírása, de lehet, hogy csak szimplán annyira elborzasztott, amin átment, hogy azért éreztem úgy… A másik előnye annak, hogy már ismertem a történetet, hogy így az apróságokra tudtam odafigyelni, amik első olvasásra fel sem tűntek, és így, ami elsőre érthetetlen volt, most abszolút értelmet nyert.
Még ragozhatnám, de úgyis csak ömlengenék, mennyire imádom *-* ♥ Így zárszóként csak annyi, hogy nagyon díjazom, amiért Holly nem ömleng oldalakon keresztül feleslegesen és nem szaporítja túl a szót + nem húzza el, mint a rétestésztát, bár őszintén szólva, ebben az esetben nem bántam volna, ha hosszabban olvashatom off

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

sentimentalfrappe>!

“I hate you,” I say, the words coming out like a caress. I say it again, over and over. A litany. An enchantment. A ward against what I really feel. “I hate you. I hate you. I hate you.”
He kisses me harder.
“I hate you,” I breathe into his mouth. “I hate you so much that sometimes I can’t think of anything else.”

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
21 hozzászólás
oofi P>!

I hope Cardan misses me.

225. oldal, Chapter 22

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
oofi P>!

”Tell me again what you said at the revel," he says, climbing over me, his body against mine.
”What?" I can barely think.
”That you hate me," he says, his voice hoarse. ”Tell me that you hate me."
”I hate you." […]
He kisses me harder.

Chapter 15

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Nymeria96>!

“Sweet Jude. You are my dearest punishment.”

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Nymeria96>!

“If you’re the sickness, I suppose you can’t also be the cure.”

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Nymeria96>!

“Oh, come now,” he says, his voice full of barely controlled fury. “If you want me to play the bawd, at least give me the benefit of your advice.”
His beringed fingers trace over my cheek, trace the line of my lip and down my throat. I feel dizzy and overwhelmed. “Should I touch her like this?” he asks, lashes lowered. The shadows limn his face, casting his cheekbones into stark relief.
“I don’t know,” I say, but my voice betrays me. It’s all wrong, high and breathless.
He presses his mouth to my ear, kissing me there. His hands skim over my shoulders, making me shiver. “And then like this? Is this how I ought to seduce her?” I can feel his mouth shape the light words against my skin. “Do you think it would work?”
I dig my fingernails into the meat of my palm to keep from moving against him. My whole body is trembling with tension. “Yes.”
Then his mouth is against mine, and my lips part. I close my eyes against what I’m about to do. My fingers reach up to tangle in the black curls of his hair. He doesn’t kiss me as though he’s angry; his kiss is soft, yearning.
Everything slows, goes liquid and hot. I can barely think.
I’ve wanted this and feared it, and now that it’s happening, I don’t know how I will ever want anything else.

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
sentimentalfrappe>!

Kill him, a part of me says, a part I remember from the night I took him captive. Kill him before he makes you love him.

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
sentimentalfrappe>!

“Cardan,” I try again. “You must not do this. I order you to pull yourself together. I command you to drink no more liquor and to attempt sobriety.”
“Yes, my sweet villain, my darling god. I will be as sober as a stone carving, just as soon as I can.” And with that, he kisses me on the mouth.

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Nymeria96>!

“Revenge is sweet, but ice cream is sweeter.”

Kapcsolódó szócikkek: Vivienne Duarte

A sorozat következő kötete

The Folk of the Air sorozat · Összehasonlítás
Elfhame sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Quests for Glory
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Neil Gaiman: Stardust
Kresley Cole: Poison Princess
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Stephanie Garber: Once Upon a Broken Heart
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Stephanie Garber: Finale (angol)
Marissa Meyer: Cress (angol)