43. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
50. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
55. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

The ​Queen of Nothing – A semmi királynője (A levegő népe 3.) 1794 csillagozás

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

A ​hatalmat sokkal könnyebb megragadni, mint megtartani.

Jude alaposan megtanulta ezt a leckét, amikor mérhetetlen hatalomért cserébe lemondott a gonosz király, Cardan feletti uralmáról.

Tündérfölde száműzött halandó királynéjaként elveszettnek érzi magát, a semmi királynőjének. Ám megfogadja, hogy mindent visszaszerez, amit elvettek tőle. Az esély kétszínű ikertestvére, a szintén halandó Taryn képében érkezik meg, akinek az élete veszélybe kerül.

Jude kénytelen vállalni a kockázatot, és visszatérni a veszedelmes tündérudvarba, valamint szembenézni a Cardan iránti érzéseivel, hogy megmentse a nővére életét. Csakhogy sok minden megváltozott Elfhonban a távozása óta. Háború közeleg. Jude beférkőzik az ellenséges tábor mélyére, és ő maga is belekeveredik a véres politikai csatározásba.

Amikor egy eddig szunnyadó, ám igen erős átok elszabadul, pánik söpör végig a vidéken, és Jude választani kényszerül a becsvágya és az embersége között…

A levegő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996638 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613663 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613663 · Fordította: Szabó Krisztina

4 további kiadás


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Cardan Greenbriar · Jude Duarte · Rath Roiben Rye · Vivienne Duarte · Grima Mog · Bomba · Csótány · Madoc · Taryn Duarte · Locke · Heather · Dain Greenbriar · Oriana · Balekin Greenbriar · Lady Asha · Lady Nore · Lord Jarel · Mikkel · Nihuar · Randalin


Kedvencelte 456

Most olvassa 29

Várólistára tette 244

Kívánságlistára tette 418

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Egyszerűen fenomenális.❤❤
Brutál függővéget kaptunk az előző rész végén, így hát mihamarabb olvasni szerettem volna ezt a kötetet. Nekem a sorozatból ez lett a kedvencem.
Jude és Cardan tökéletes karakterek. A mellékszereplők is a szívemhez nőttek, annyira jó lenne még róluk olvasni. Kinek hogy alakul a sorsa Elfhonban, vagy éppen a halandóknál? Nos, mindenesetre azt hiszem hiú ábránd, hogy még kapok róluk bármiféle információt.
A sorozat lezárása jól sikerült, ritka mikor ezt mondom. Az írónő a végén választ adott szinte minden kérdésre, rendezte a szereplők sorsát, nem éreztem elkapkodottnak. Egy dolgot sajnálok: elég kevés volt a romantika. :c
Bátran ajánlom, biztosan fogom még újraolvasni is!

2 hozzászólás
Black_widow>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Négy nap, három könyv. A második rész olyan befejezést tartogatott, hogy nem is volt kérdés azonnal kell a harmadik kötet.
Amikor már azt hittem mindenre rájöttem a szereplőkkel kapcsolatban kiderül, hogy nem is tévedhettem volna nagyobbat. Számomra olyan ez a rész, mint az első kettő egybegyúrva. Nincs egy unalmas perce az olvasónak. Pörögnek az események, árulás követ árulást, nincs kiút, senki sem győzhet vagy mégis?!
Annyi minden szeretnék leírni a trilógiával kapcsolatban, de nem szívesen spoilereznék el semmit sem. Csak azt tudom mondani, hogy aki még nem olvasta ne essen abba a hibába, amibe én is. Olvassátok! Szeressétek!
Keserédes a búcsú. Úgy érzem hiába a három kötet, nem kaptam eleget ebből a világból. Holly Black megjegyeztelek egy életre. Bátran ki merem jelenteni, hogy kategóriájában az egyik legjobb sorozat.
Végül de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a fordító munkáját, nem volt egyszerű dolga az biztos. Csodás munkát végzett! Nem is kérdés, hogy nálam a sorozat újraolvasós! :)

14 hozzászólás
Mulán>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Nem régen fejeztem be nagyon gyorsan elolvastam, és faltam a lapokat. Méltó lezárása a sorozatnak, nem volt benne olyan rész ahol ne lepődtem volna meg valamin. Hihetetlen ez az egész világ úgy ahogy van. Annyira szeretem ezt a világot hogy én ebből még többet akarok nekem ennyi nem elég. Holly Black utállak hogy nem írtál hozzá plusz egy részt hogy csak így ennyi és kezdj magaddal amit akarsz utána téma van megint. Valaki nem tud valami nagyon hasonló világ felépítést vagy valamit?! Szükségem van még többre kell a lelkemnek.

11 hozzászólás
Naiva>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Minden számomra kedves elolvasott sorozat után attól szoktam tartani, hogy ezután majd valami olvasási válság féle átok fog sújtani. Nehéz lesz ezután valami hozzá hasonló sorozatot találnom. Ifjúsági keretek között nem egyszerű ehhez hasonló ifjúsági-fantasy sorozatot találni, amiben a „romantikus szál” ennyire nem hétköznapi.
Ez egy nagyszerű fantasy-mese egy komplex világgal, nagyon jó fordulatokkal és gyorsan olvasható dinamikával és összetett karakterekkel.
Már csak Cardan kiszolgáltatottsága, őszintesége és esendő oldalának kimutatása miatt is érdemes volt elolvasni ezt a részt. Szomorú vagyok, amiért véget ért ez a sorozat.

2 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Én azt hiszem végérvényesen szerelembe estem a bónusz fejezetet olvasva. :) ♥ A többit úgyis leírtam már az első résznél. :)

bhannaa>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Ha van méltó befejezés…
Te jó ég… Agyam eldobom!!!!
Számomra ez a rész még a Gonosz királyt is túlszárnyalja. Még most sem hiszem el, hogy befejeztem :(( Annyira megszerettem Elfhont a sok szörnyűség ellenére is, és természetesen a szereplők is nagyon a szívemhez nőttek.
Ez az a befejezés ami megmelengíti a szívedet, de egyben elszomorít mert kikell szakadnod egy megszokott helyről.
Annyira szomorú vagyok de még is boldog, mert olyan befejezést kaptunk amit elképzeltem. <333
Szívem repdes a boldogságtól, és úgy érzem ezt a trilógiát többször fogom még elolvasni! Ismét egy családra leltem, egy vicces, néha kegyetlen de szeretetteljes családra! Ezért imádok olvasni, mert ezeket az élményeket senki sem veheti el tőlem, és egy olyan ember aki nem olvas sosem fogja àtélni azt amit mi élünk át.
Mi együtt sírunk, nevetünk vagy éppen dühöngünk egy-egy szereplővel míg a másik csak azt látja, hogy egy lapon sírunk vagy esetleg nevetünk.
Elképesztő mennyi dolgot áttudunk élni, és mennyi érzelmet tudnak belőlünk előcsikarni a könyvek! <3
Szavakba nem lehet önteni mit érzek egy-egy könyv kiolvasása után, erre tényleg csak azt lehet mondani, hogy “ezt érezni kell”. Számomra mentsvárak a könyvek, hisz elbújhatok egy olyan világba ahol senki sem érhet utol. Itt is ezt éreztem, hiszem belecsöppentem a tündérek világába és a lelkem egy része itt ragadt.
Örökké velem lesznek.
Cardan,Jude,Oak,Vivi,Taryn,Heather,Grima Mog,Szellem,Bomba,Csótány. Egy nagy család, akikkel együtt mi is fejlődhettünk.
Elsőre az ember azt gondolja, nem nagyon illik rájuk a család kifejezés, de ha átlátunk a szitán akkor rájövünk, hogy hiába nem mondják illetve nem mutatják mind szeretik egymást a maguk módján.
Megfigyelhetjük azt, hogy áldozatot kell hoznunk azért akit szeretünk és ha menni akar akkor elkell engednünk. Viszont arra is rájövünk, hogy nem mindig a hallgatás a legjobb módja annak hogy erősek maradjunk. Néha lekell vetnünk a páncélunkat és megnyílni valakinek, akiben megbízunk és merjük előtte sebezhetőnek mutatni magunkat.
Cardan és Jude is ilyen volt. Gyönyörű volt az, ahogyan az ő kapcsolatuk fejlődött és egybeforrt. Ennél szebb kapcsolatot kevés könyvben lehet találni. Mindkettőjüknek van még hova fejlődnie de belevágnak és ketten megpróbálják ezt a hosszú utat.
Végre mindenki megtalálta az útját, ki egyedül, ki párban és úgy érzem most végre összekovácsolódtak. A sok rossz dolog ellenére is kiálltak egymásért, és láthattuk, hogy a szeretet mindennél erősebb még egy ilyen csalafinta, kegyetlen helyen is mint Elfhon.
Új kedvenc írót avathatok fel, az pedig nem más mint Holly Black. Az, ahogyan papírra tudta hozni ezeket az érzelmeket, és egy ilyen fantasztikus történetet tudott létrehozni az valami elképesztő.
Nagy tehetsége van az íráshoz, és ez meglátszik. Akik ezt a trilógiát elszeretnék olvasni ne számítsanak egy sablonos tündér történetre nyálas szerelmiszállal.
Ez sokkal több annál…
Mindenkinek hatalmas szívvel ajánlom hisz garantálom, hogy senki sem fog csalódni! <3
“Minden vég, valami kezdete”

14 hozzászólás
nibooklett>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Hű. Próbálom összeszedni a gondolataimat..
Egy szóval: Imádtam!! Annyira halas vagyok a baratnomnek, hogy ajánlotta ezt a csodás sorozatot! Minden egyes kötetet imádtam, a szereplőkkel sirtam, nevettem, szomorkodtam, orultem. Nagyon szerettem Jude karakterét. Bátor, harcias és lehet sok csalódás es bukas erte, de felállt, es mindig küzdött, nem futamodott meg. Nagyon hianyozni fog Elfhon, a szereplők, az események..
Erettsegi elott jot tettek nekem ezek a kötetek. Amikor nagyon magam alatt voltam, es motiválatlannak ereztem magam, csak a kezembe vettem a kötetet, es magaba szippantott a tündérek világa.
Köszönöm, Holly Black♥

Dóri_Margit P>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Ez a borító is csodálatra méltó lett. ♥

Szerettem ezt a részt! Jól látható benne, hogy mennyire nehéz megtartani egy uralkodást, jól csinálni azt… Nem lett kevesebb a furfang és nem lett túlzó sem a sok szál és karakter „játszmája”. Nagyon sok kifejtetlen kérdés maradt bennem az előző rész után, de azt kell mondjam, elég jól kifejtette ezeket és jól is zárta le a történetet.

Khm azért a romantika , hááát enyhén a háttérbe került. A nagy pillanat lehet nem túlzok de szerintem 5 sorban el lett rendezve :D Azért lehetett volna több a romantikus szál…vagy inkább úgy mondom, ez a két karakter igazán megérdemelt volna több érzelmet is.

A sorozat alatt nem éreztem a két nővér szerepét igazinak, de most a végén olyan szépen megmutatkozott az ő mibenlétjük is. Jó volt Tarynt végre ikretestvérnek látni. Cardan is végre beláthatóvá vállt vastag páncélja mögött…sokat hozzátett ez a rész az ő szemszögéhez.

A fél csillag levonás azért, mert iszonyúan meglehet szeretni a karaktereket akiket felsorakoztatott az írónő. Annyira olvasnék még róluk és kicsit úgy is érzem, hogy sok van még ebben a könyvben…sokkal jobban kilehetett volna bontani. (nem bántam volna ha dupla vastagsággal záródott volna le :P)

3 hozzászólás
RTMariann P>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Imádtam, imádtam, imádtam!!! ♥
Sajnos az elmúlt napokban nem tudtam sokat olvasni, de valahogy nem is bántam, mert nem akartam a történet végére érni. Nem akartam elszakadni Tündérföldétől, Jude-tól, Cardantól és senki mástól sem.
Ismét sok volt a váratlan fordulat és csavar és bár sejthető volt mi lesz a vége (hisz a prófécia előre megmondta) mégis imádtam minden oldalt és kíváncsian vártam mi vezet ehhez a véghez.
Jude újból megmutatta, hogy nem csak rettenthetetlen harcos és remek stratéga, de a vidék is elismerte, hogy méltó uralkodó is. Alig vártam, hogy elhagyja a halandók világát és az ok előrevetített megannyi izgalmas lehetőséget. A harc Madockal igazán jól sikerült. Mégsem haragszom rá. Hiába negatív karakter meg tudom érteni mi hajtja és mindennek ellenére tudom, hogy szereti a gyerekeit. De nem tudja önmagát megtagadni még akkor sem ha ezzel árt nekik. Az, hogy maga Cardan ment el érte kimenekíteni, miközben a fejére pályáztak igazán sokatmondó volt. Ahogyan az is, hogy mint később kiderült a halandók világába is elment Vivi és Taryn segítségét kérve. Az, hogy Madoc kettéhasította a trónt nagyon menő volt. Ennél már csak az volt lélegzetelállítóbb, amikor Cardan kettétörte a koronát, vállalva a következményeket. Hiába volt minden alku és logikus gondolatmenet tudtam, hogy Jude nem kantározza fel. Hogy a szíve miatt volt képtelen rá vagy, mert tudni akarta a jóslat beváltja e magát nem tudhatom, de biztos voltam a döntésében.
Remekül elrendeződött minden a végére úgy Elfhonban, mint a halandók világában és a szereplők szívében is. Tetszettek a Fogasudvar irányába tett intézkedések. Madoc büntetése pedig egyszerűen briliáns volt Jude-tól! Örülök, hogy Heather és Vivi kapcsolata így alakult, nagyon szerettem őket. Amit Taryn és Szellem jövőjét illetően sejtettek pedig nagyon izgalmas. Talán csak Lady Ashát fogtam volna ennél is rövidebb pórázra. A végén a halandók világában való pizzázás Cardannal nagyon szürreális volt, mégis természetes. Minden nyugodt, békés és boldog lett. Örülök, hogy mindenki megkapta a boldog / méltó befejezését.
Izgalmas, bonyodalmas, drámai és felemelő befejező része volt ez a Levegő népének történetéhez.

1 hozzászólás
Smurfettereads>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Már akkor megfogott engem ez a sorozat, amikor még csak az első részét olvastam, és ez a befejező rész is nagyon tetszik nekem, sőt imádom. ❤ Annyira izgalmas, szórakoztató, néha vicces, és nagyon is élvezhető, az elejétől a végéig, az írónő pedig egy zseni. Ebben a részben is sok ármánykodás, kegyetlenkedés, gonoszkodás, árulások folynak, bár nem olyan kegyetlen, mint a második része, de ezt is úgy csűrte csavarta az írónő, hogy élvezhető és letehetetlen olvasmány legyen, és az is lett. Habár, egyrészt imádom is, és utálom is, hisz be lett fejezve Jude és Cardan története, de legszívesebben még úgy olvasnám tovább. Annyira megszerettem őket, és ezt a fantasy világot is, amit az írónő felépített, elképesztő, és csodálatos, ráadásul menten mindenféle erotikus jelenetektől, amitől annyira fantasztikus történet kerekedett ki, ebben a három részben. :D Annyi minden történt benne, hogy cseppet sem hiányzott belőle, helyette tele volt izgalmakkal, akciókkal, és csavaros fordulatokkal, de kár, hogy nincs több oldal, ami még folytatódhatna. Jude Duarte, annak ellenére, spoiler Nagyon megszerettem őt, Cardannal együtt. Ők ketten már az előző részekben is jó páros voltak, és még mindig azok. spoiler Mindenki megkapta a maga jussát. XD Tarynt is, habár eleinte nagyon utáltam, de ebben a részben szimpatikusabb volt, és sokkal kedvesebbnek tűnt, mint korábban volt, főleg, hogy nem volt senki, aki irányítsa… XD spoiler Madocot, és Lady Asha-t, Lade Nore-t, Lord Jarel-t teljes szívemből gyűlölöm. Pfuj, és a bandájukat is. spoiler Oakot, és Vivienne-t, és Heather-t is nagyon bírom, az elejétől kezdve, Oak nagyon cuki, és annyira imádni való. :) Nicasia-t utálom is, meg nem is, de szimpatikus volt a karaktere az első résztől kezdve ez idáig, bár némelyik cselekedetével sosem fogok megbarátkozni, de ebben a részben ő is sokat változott. :D A helyszínek, és a karakterek leírása még mindig elképesztő, és csodálatos, beleszerettem Elfhonba és bármikor újra és újra olvasnám, ez a három rész egy elképesztő utazás volt a tündérek világába, amit imádok, imádok. :) ❤

link


Népszerű idézetek

Rahenys>!

– Rémisztő volt – vallja be –, végignézni, ahogy zuhansz. Mármint általánosságban véve is rémisztő vagy, de nem szoktam hozzá, hogy téged féltselek. Aztán iszonyúan megharagudtam. Nem tudom, voltam-e valaha ennyire dühös.
– A halandók törékenyek – felelem.
– Te nem – válaszolja, és a szavai egyfajta elégiaként csendülnek. – Te sosem.

173. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Faythe P>!

– Fogalmad sincs, milyen régóta szerettem volna hallani ezeket a szavakat -feleli.- Nem kívánod a halálomat!
– Ha elvicceled, esküszöm…
– Megölsz? – vonja fel mindkét fekete szemöldökét.
Lehet, hogy mégiscsak gyűlölöm.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
a_gabiii>!

– Gúnyolj csak, amennyit szeretnél! Bármit képzeltem is akkor, most én könyörgöm, én alázkodom meg egyetlen kedves szavadért. – Szeme feketén ragyog a vágytól. – Ha rólad van szó, nekem egyszer s mindenkorra végem.

219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Könyvmolyképző KU>!

– Új nagytábornokra van szükségem. Elfogadod a kinevezést?
Grima Mog szemlátomást meglepődik.
– Én? Mi lesz Yornnal?
– Nem elég tapasztalt – válaszolom. – És nem kedvelem.
– Megpróbáltalak megölni – emlékeztet.
– Ez életem szinte összes fontos kapcsolatára igaz – felelem. Lassan, aprókat lélegzek. – Pont eléggé kedvellek.

Kapcsolódó szócikkek: Grima Mog · Jude Duarte
Faythe P>!

– Bár Marrow mama köpenyét viselem, azt, amin semmilyen penge nem fog ki, megígérem, hogy farkamat behúzva menekülök majd. És mivel tényleg van farkam, mindenki jót derülhet a látványon. Elégedett vagy?

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Könyvmolyképző KU>!

Talán van annál rémesebb is, ha valaki szeretetre vágyik, még akkor is, ha nem szeretik. Még akkor is, ha fáj. Talán embernek lenni nem mindig gyengeség.

a_gabiii>!

– Nehéz olyasvalaki ellen harcolni, akit szeretsz.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Könyvmolyképző KU>!

– Mindenféle hatalom átok – válaszolom. – A legrémesebbek bármit megtennének, hogy megragadják, akik pedig a legalkalmasabbak a gyakorlására, nem akarják, hogy az ő vállukat nyomja a teher. De nem menekülhetnek örökké a felelősség elől.

Kapcsolódó szócikkek: Jude Duarte
Angieolvas P>!

– A halandók törékenyek – felelem.
– Te nem – válaszolja, és a szavai egyfajta elégiaként csendülnek.
– Te sosem.

173. oldal


A sorozat következő kötete

A levegő népe sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Az én váram
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Stephanie Garber: Finale
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Fróna Zsófia: Démonok közt
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Mészöly Ágnes: A kupolák titka
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella