37. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
40. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
43. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
93. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

The ​Queen of Nothing – A semmi királynője (A levegő népe 3.) 763 csillagozás

Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

A ​hatalmat sokkal könnyebb megragadni, mint megtartani.
Jude alaposan megtanulta ezt a leckét, amikor mérhetetlen hatalomért cserébe lemondott a gonosz király, Cardan feletti uralmáról.

Tündérfölde száműzött halandó királynéjaként elveszettnek érzi magát, a semmi királynőjének. Ám megfogadja, hogy mindent visszaszerez, amit elvettek tőle. Az esély kétszínű ikertestvére, a szintén halandó Taryn képében érkezik meg, akinek az élete veszélybe kerül.

Jude kénytelen vállalni a kockázatot, és visszatérni a veszedelmes tündérudvarba, valamint szembenézni a Cardan iránti érzéseivel, hogy megmentse a nővére életét. Csakhogy sok minden megváltozott Elfhonban a távozása óta. Háború közeleg. Jude beférkőzik az ellenséges tábor mélyére, és ő maga is belekeveredik a véres politikai csatározásba.

Amikor egy eddig szunnyadó, ám igen erős átok elszabadul, pánik söpör végig a vidéken, és Jude választani kényszerül a becsvágya és az embersége között…

A levegő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613663 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789632458991 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789632459004 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Cardan Greenbriar · Jude Duarte · Rath Roiben Rye · Grima Mog · Madoc · Taryn Duarte · Csótány · Vivienne · Bomba · Balekin Greenbriar · Heather · Dain Greenbriar · Lady Asha · Lady Nore · Mikkel · Nihuar · Oriana · Randalin


Kedvencelte 207

Most olvassa 17

Várólistára tette 178

Kívánságlistára tette 282

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Egyszerűen fenomenális.❤❤
Brutál függővéget kaptunk az előző rész végén, így hát mihamarabb olvasni szerettem volna ezt a kötetet. Nekem a sorozatból ez lett a kedvencem.
Jude és Cardan tökéletes karakterek. A mellékszereplők is a szívemhez nőttek, annyira jó lenne még róluk olvasni. Kinek hogy alakul a sorsa Elfhonban, vagy éppen a halandóknál? Nos, mindenesetre azt hiszem hiú ábránd, hogy még kapok róluk bármiféle információt.
A sorozat lezárása jól sikerült, ritka mikor ezt mondom. Az írónő a végén választ adott szinte minden kérdésre, rendezte a szereplők sorsát, nem éreztem elkapkodottnak. Egy dolgot sajnálok: elég kevés volt a romantika. :c
Bátran ajánlom, biztosan fogom még újraolvasni is!

2 hozzászólás
Black_widow P>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Négy nap, három könyv. A második rész olyan befejezést tartogatott, hogy nem is volt kérdés azonnal kell a harmadik kötet.
Amikor már azt hittem mindenre rájöttem a szereplőkkel kapcsolatban kiderül, hogy nem is tévedhettem volna nagyobbat. Számomra olyan ez a rész, mint az első kettő egybegyúrva. Nincs egy unalmas perce az olvasónak. Pörögnek az események, árulás követ árulást, nincs kiút, senki sem győzhet vagy mégis?!
Annyi minden szeretnék leírni a trilógiával kapcsolatban, de nem szívesen spoilereznék el semmit sem. Csak azt tudom mondani, hogy aki még nem olvasta ne essen abba a hibába, amibe én is. Olvassátok! Szeressétek!
Keserédes a búcsú. Úgy érzem hiába a három kötet, nem kaptam eleget ebből a világból. Holly Black megjegyeztelek egy életre. Bátran ki merem jelenteni, hogy kategóriájában az egyik legjobb sorozat.
Végül de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a fordító munkáját, nem volt egyszerű dolga az biztos. Csodás munkát végzett! Nem is kérdés, hogy nálam a sorozat újraolvasós! :)

14 hozzászólás
Naiva P>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Minden számomra kedves elolvasott sorozat után attól szoktam tartani, hogy ezután majd valami olvasási válság féle átok fog sújtani. Nehéz lesz ezután valami hozzá hasonló sorozatot találnom. Ifjúsági keretek között nem egyszerű ehhez hasonló ifjúsági-fantasy sorozatot találni, amiben a „romantikus szál” ennyire nem hétköznapi.
Ez egy nagyszerű fantasy-mese egy komplex világgal, nagyon jó fordulatokkal és gyorsan olvasható dinamikával és összetett karakterekkel.
Már csak Cardan kiszolgáltatottsága, őszintesége és esendő oldalának kimutatása miatt is érdemes volt elolvasni ezt a részt. Szomorú vagyok, amiért véget ért ez a sorozat.

2 hozzászólás
Szücsi>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

A mágiára vágyom, a mágia hiányzik.

Oh baszuuus! Még csak most fejeztem be a könyvet, de már hiányzik. Legszívesebben máris újra olvasnám az egész sorozatot!
A francba Tündérföldével és Holly Black-el amiért ennyire elvarázsolt!❤

nibooklett>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Hű. Próbálom összeszedni a gondolataimat..
Egy szóval: Imádtam!! Annyira halas vagyok a baratnomnek, hogy ajánlotta ezt a csodás sorozatot! Minden egyes kötetet imádtam, a szereplőkkel sirtam, nevettem, szomorkodtam, orultem. Nagyon szerettem Jude karakterét. Bátor, harcias és lehet sok csalódás es bukas erte, de felállt, es mindig küzdött, nem futamodott meg. Nagyon hianyozni fog Elfhon, a szereplők, az események..
Erettsegi elott jot tettek nekem ezek a kötetek. Amikor nagyon magam alatt voltam, es motiválatlannak ereztem magam, csak a kezembe vettem a kötetet, es magaba szippantott a tündérek világa.
Köszönöm, Holly Black♥

Dóri_Margit P>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Ez a borító is csodálatra méltó lett. ♥

Szerettem ezt a részt! Jól látható benne, hogy mennyire nehéz megtartani egy uralkodást, jól csinálni azt… Nem lett kevesebb a furfang és nem lett túlzó sem a sok szál és karakter „játszmája”. Nagyon sok kifejtetlen kérdés maradt bennem az előző rész után, de azt kell mondjam, elég jól kifejtette ezeket és jól is zárta le a történetet.

Khm azért a romantika , hááát enyhén a háttérbe került. A nagy pillanat lehet nem túlzok de szerintem 5 sorban el lett rendezve :D Azért lehetett volna több a romantikus szál…vagy inkább úgy mondom, ez a két karakter igazán megérdemelt volna több érzelmet is.

A sorozat alatt nem éreztem a két nővér szerepét igazinak, de most a végén olyan szépen megmutatkozott az ő mibenlétjük is. Jó volt Tarynt végre ikretestvérnek látni. Cardan is végre beláthatóvá vállt vastag páncélja mögött…sokat hozzátett ez a rész az ő szemszögéhez.

A fél csillag levonás azért, mert iszonyúan meglehet szeretni a karaktereket akiket felsorakoztatott az írónő. Annyira olvasnék még róluk és kicsit úgy is érzem, hogy sok van még ebben a könyvben…sokkal jobban kilehetett volna bontani. (nem bántam volna ha dupla vastagsággal záródott volna le :P)

3 hozzászólás
Nettaa0316 P>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Hát ez is eljött, lezárult Cardan és Jude története.
A borító most is gyönyörű, és imádtam, ahogy minden eleme értelmet nyert. Az elején picit tartottam tőle, hogy talán túl sokat felejtettem, de hamar sikerült elkapnom a fonalat. Jude visszatérése természetesen várható volt, az „ürügy” pedig kifejezetten tetszett. Főhősnőnk most sem okozott csalódást, szokás szerint kitartó, agyafúrt és erős volt. Cardan-t részről részre jobban kedveltem meg, ez most sem volt másképp, jó volt megismerni mindkét főhős kissé új oldalát. Imádtam a kapcsolatuk dinamikáját. Taryn-nel kapcsolatban sokáig gyanakvó voltam, de most jó kis szálat kapott, a végére sikerült is valamennyire megkedvelnem.
A romantikát illetően – az előző két rész alapján – már nem mertem nagy elvárásokat támasztani, de én ezen a téren is maximálisan elégedett vagyok azzal, amit kaptam.

Méltó befejezése a trilógiának, nálam hozta az előző részek izgalmait és tempóját. Szomorú vagyok, hogy véget ért a kaland, nagyon olvastam volna még – spoiler, de garantáltan visszatérek majd Elfhon-ba.

2 hozzászólás
Réka0128 P>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

„Talán van annál rémesebb is, ha valaki szeretetre vágyik, még akkor is, ha nem szeretik. Még akkor is, ha fáj. Talán embernek lenni nem mindig gyengeség.”

Még tavasszal találtam rá erre a zseniális fantasy sorozatra, ami rögtön az egyik kedvencemmé is vált. A második rész brutális függővége után már tűkön ülve vártam, hogyan zárul Jude és Cardan története. Mindössze egy nap alatt el is olvastam a könyvet, mert nem tudtam letenni annyira hajtott a kíváncsiság. :D A kezdés nem sikerült olyan izgalmasra, de pár fejezet után már egész jól beindult a cselekmény. Ebben a részben olyan túl nagy fordulat nem igazán volt, amitől annyira padlót fogtam volna, de a cselszövések azért okoztak egy két meglepetést. A szerelmi szál is nagyon jól volt kivitelezve, bár most egy kicsit kevésnek éreztem. Igazából elégedetten tettem le a kötetet, csak azt sajnáltam, hogy ilyen rövidre sikerült. :(
Jude, a semmi királynője hatalmas utat tett meg az első rész óta és ismét bebizonyította mennyire ravasz és bátor. Cardan karaktere is sokat fejlődött, bár úgy éreztem, hogy ebben a kötetben egy kicsit háttérbe szorult. Nagyon megszerettem a kettejük párosát. :) Taryn volt számomra a legnagyobb meglepetés és végül egész megkedveltem.
Nagyon sajnálom, hogy vége lett ennek a fantasztikus sorozatnak, mert annyira szívesen olvastam volna még tovább. ♥

deen>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Imádtam. Ismét lenyűgöző, ismét vicces és csavaros, tele újabb és újabb meglepetésekkel. Jude amellett hogy emberséges is tud lenni, megmutatja, hogy bizony elég nagy a hatalomvágya, és bármit képes megtenni a trónért. Jude és Cardan párosa nagyon jól működött, örültem, hogy Cardan nem változott meg, továbbra is kiszámíthatatlan, csipkelődő és kicsit őrült volt. Tetszett a cselekmény gyors üteme, a hirtelen változó környezet, amihez Jude kénytelen nagyon gyorsan alkalmazkodni és új terveket kovácsolni. Sajnálom, hogy vége a sorozatnak, nagyon szerettem.

Milli88 P>!
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője

Zseniális sorozat. Nagy szerencsém, hogy a második rész iszonyú függővége után azonnal kézbe tudtam venni a haramdik kötetet.
Jude és Cardan karakterei továbbra is szuperek. Judenak a spoiler, de ennek ellenére persze nem tudja teljesen levetkőzni, hogy honnan is jött. A személyes megismerekdése Grima Moggal nagyon tetszett, olyan judeos volt. :D
Az, hogy a száműzetés is egy spoiler volt, amit Cardan eszelt ki, hatalmas csavar volt szerintem. Hisz spoiler
Sajnálom, hogy véget ért egy szuper trilógia, viszont örülök, hogy egy szerintem tökéletes befejezést kaptunk. Minden nyitott kérdés megválaszolásra került, mindenki spoiler. :D


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Új nagytábornokra van szükségem. Elfogadod a kinevezést?
Grima Mog szemlátomást meglepődik.
– Én? Mi lesz Yornnal?
– Nem elég tapasztalt – válaszolom. – És nem kedvelem.
– Megpróbáltalak megölni – emlékeztet.
– Ez életem szinte összes fontos kapcsolatára igaz – felelem. Lassan, aprókat lélegzek. – Pont eléggé kedvellek.

Kapcsolódó szócikkek: Grima Mog · Jude Duarte
Faythe P>!

– Fogalmad sincs, milyen régóta szerettem volna hallani ezeket a szavakat -feleli.- Nem kívánod a halálomat!
– Ha elvicceled, esküszöm…
– Megölsz? – vonja fel mindkét fekete szemöldökét.
Lehet, hogy mégiscsak gyűlölöm.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
a_gabiii>!

– Gúnyolj csak, amennyit szeretnél! Bármit képzeltem is akkor, most én könyörgöm, én alázkodom meg egyetlen kedves szavadért. – Szeme feketén ragyog a vágytól. – Ha rólad van szó, nekem egyszer s mindenkorra végem.

219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
Rahenys>!

– Rémisztő volt – vallja be –, végignézni, ahogy zuhansz. Mármint általánosságban véve is rémisztő vagy, de nem szoktam hozzá, hogy téged féltselek. Aztán iszonyúan megharagudtam. Nem tudom, voltam-e valaha ennyire dühös.
– A halandók törékenyek – felelem.
– Te nem – válaszolja, és a szavai egyfajta elégiaként csendülnek. – Te sosem.

173. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar · Jude Duarte
Könyvmolyképző KU>!

Talán van annál rémesebb is, ha valaki szeretetre vágyik, még akkor is, ha nem szeretik. Még akkor is, ha fáj. Talán embernek lenni nem mindig gyengeség.

Könyvmolyképző KU>!

– Mindenféle hatalom átok – válaszolom. – A legrémesebbek bármit megtennének, hogy megragadják, akik pedig a legalkalmasabbak a gyakorlására, nem akarják, hogy az ő vállukat nyomja a teher. De nem menekülhetnek örökké a felelősség elől.

Kapcsolódó szócikkek: Jude Duarte
Angieolvas>!

– A halandók törékenyek – felelem.
– Te nem – válaszolja, és a szavai egyfajta elégiaként csendülnek.
– Te sosem.

173

Faythe P>!

– Bár Marrow mama köpenyét viselem, azt, amin semmilyen penge nem fog ki, megígérem, hogy farkamat behúzva menekülök majd. És mivel tényleg van farkam, mindenki jót derülhet a látványon. Elégedett vagy?

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar
a_gabiii>!

– Nehéz olyasvalaki ellen harcolni, akit szeretsz.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cardan Greenbriar

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Joss Stirling: Misty
Anna Banks: Poszeidón
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Stephanie Garber: Finale
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén